خواص تخمه کدو در بارداری هم برای مادر هم برای جنین بسیار زیاد است. مادران باردار با مصرف این خشکبار می توانند مواد معدنی و ویتامین های فراوانی را دریافت کنند. بنابراین مصرف خشکبار در بارداری علی الخصوص دانه های مغذی چون تخمه کدو بسیار توصیه می شود. تانما در این مطلب در خصوص میزان مصرف و خواص تخمه کدو در بارداری مطالب مفیدی را ارائه می دهد؛

فواید مصرف تخمه کدو در بارداری

منبع روی

مصرف روی برای مادران باردار بسیار مفید است و تخم کدو منبع خوبی از روی محسوب می شود. آن ها نه تنها حال و هوای شما را بهبود می بخشند بلکه به تقویت سیستم ایمنی شما نیز یاری می رسانند.

سلامت قلب مادر و استخوان سازی جنین

تخم کدو برای سلامت قلب بسیار موثر است. باعث می شود قلب شما به شکلی مناسب خون را پمپاژ کند. علاوه بر این، همچنین برای تشکیل استخوان ها و دندان های جنین مفید است.

بهبود خواب مادر

بارداری می تواند باعث اخلال خواب مادر باردار شود. مصرف تخم کدو چند ساعت پیش از خواب می تواند کیفیت خواب شما را بهبود بخشد. تریپتوفان، یک اسید آمینه موجود در تخم کدو به ملاتونین یعنی هورمون خواب تبدیل می شود و به این ترتیب به بهتر شدن وضعیت خواب شما کمک می کند.

مضرات مصرف تخمه کدو در بارداری

فواید مصرف تخمه کدو در بارداری

جلوگیری از دیابت

تخم کدو برای تنظیم میزان انسولین بدن مفید است و به این ترتیب از ابتلا به دیابت بارداری جلوگیری می کند. اگر دچار دیابت هستید یا در معرض خطر ابتلا به آن قرار دارید، مصرف تخم کدو می تواند به شما کمک کند.

رشد مغزی جنین

تخم کدو منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ و چربی های غیراشباع شده است. این می تواند به رشد مغزی جنین کمک کند.

جلوگیری از نقص لوله عصبی

تخم کدو سرشار از ویتامین های B است که نه تنها به شما انرژی کافی برای تمام دوران بارداری می دهد، بلکه حاوی اسید فولیک است که از مهمترین ویتامین ها در این دوران محسوب می شود. اسید فولیک به جلوگیری از نقص مهره شکافدار و دیگر نقص های لوله عصبی کمک می کند. در دوران بارداری روزانه به حداقل ۴۰۰ میکروگرم از آن نیاز دارید.

آنچه در بالا آمد خواص تخمه کدو بود، تانما در زیر به بیان مضرات تخمه کدو، میزان و روش مصرف تخمه کدو پرداخته است؛

مضرات مصرف تخمه کدو در بارداری

هیچشواهدی علمی وجود ندارد که مصرف تخمه کدو در دوران بارداری و شیردهی برای زنان مضر باشد با این وجود بهتر است که در مصرف تخمه کدو در دوران بارداری و شیردهی خودداری کنید و یا حتما با پزشک خود نیز مشورت کنید.

میزان مصرف تخمه کدو در بارداری

مقدار یک چهارم لیوان تخم کدو حاوی ۱۸۶ کالری انرژی است که نصف کالری مورد نیاز مادران باردار را تأمین می کند. همچنین یک لیوان از تخم کدو نصف آهن مورد نیاز یک زن باردار در روز را تأمین و حدود 30 گرم تخم کدو 16 میکروگرم فولات را فراهم می کند.

روش مصرف تخمه کدو در بارداری

میزان مصرف تخمه کدو در بارداری

روش مصرف تخمه کدو برای زن باردار

تخمه کدوی خام

اگر می خواهید از تمام مواد مغذی آن بهره مند شوید، آنها را بعد از تمیز کردن و شستن خام بخورید.

بو دادن تخمه کدو

شما می توانید از دانه ها پس از بو دادنشان لذت ببرید.می توانید کمی چاشنی مانند مرزنجوش, سیر, پودر دارچین و چیلی برای طعم آن ها اضافه کنید.

جوانه تخمه کدو

یک روش سالم دیگر برای لذت بردن از دانه های کدو تنبل، جوانه آن ها است. انجام این کار به دریافت مواد غذایی مانند اسید فیتیک که در تمام بذرها وجود دارد, کمک می کند.

میان وعده با تخمه کدو!

مقداری کره حیوانی را ذوب کرده یا این که روغن ماکادامیا یا روغن زیتون را حرارت داده و تخمه ها را در آن ریخته تا لایه ای از روغن به تخمه ها بچسبد سپس تخمه ها را روی سینی پخت پهن کرده و زردچوبه، سیر یا فلفل قرمز به آن ها افزوده و آنقدر بپزید تا ترد شوند. شما می توانید این تخمه ها را در بین غذاها خورده یا این که آن ها را به مخلوط غذاها و سبزیجات سرخ کرده، سالاد یا بلغور جو اضافه کرده و مصرف نمایید.

شرایط مصرف تخمه کدو در بارداری

اگر تخم ها را باز و به صورت کیلویی خریداری می کنید دقت کنید که تازه باشند، بوی نا ندهند که در این صورت تخم ها ترشیده و خراب و دارای قارچ های سمی می شوند. توصیه می شود که از تخم های ارگانیک استفاده کنید، زیرا سموم کشاورزی و دیگر مواد شیمیایی به آنها افزوده نشده است.

هرچند اغلب مغزها و دانه ها دارای موادی غیرمغذی مانند اسید فیتیک هستند که می توانند تاثیر خواصی را که در بالا گفته شد کمرنگ کنند. توصیه می شود در هنگام مصرف حتما شسته و پوست گرفته شود. برای خشک کردن آنها می توانید در فر و یا در دستگاه های خشک کن این کار را انجام دهید. دستگاه های خشک کن خوبی در بازار و سایت ها موجود است که می توانید تهیه کنید. خودم دستگاه خشک کنی دارم که ۲۰ سال است از آن استفاده می کنم.

اگر ترجیح می دهید تخم ها را به صورت بوداده مصرف کنید خودتان این کار را انجام دهید و زمان و دما را خودتان تنظیم کنید. تخم کدوهای خام در فر خانگی با دمای پایین آماده می شوند. (نیازی به دمای ۱۷۰ درجه فارنهایت یا ۷۵ درجه سانتیگراد نیست.)

موارد منع مصرف تخمه کدو در بارداری

شرایط مصرف تخمه کدو در بارداری

موارد منع مصرف تخمه کدو در بارداری

  • اگر مبتلا به چربی خون هستید لازم است که در مصرف این تخم ها اعتدال داشته باشید.
  • زیاده روی در مصرف تخمه کدو ممکن است باعث عوارضی از جمله معده درد، سو هاضمه، تجمع گاز در روده ها، اسهال و یبوست و افزایش حملات میگرنی و کاهش شدید فشار خون در افرادی که داروی فشار خون مصرف می کنند، شود.
  • همچنین احتمال واکنش های آلرژیک مانند سردرد، سرفه و تنگی نفس در افراد حساس به تخمه کدو تنبل و کدو حلوایی وجود دارد.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید