خواص توت فرنگی در دوران بارداری بسیار زیاد متنوع و زیاد است. البته مصرف آن برای کسانی که آلرژی به این میوه دارند توصیه نمی شود و نباید در مصرف آن زیاده روی کنند. تانما در این مطلب شما را با خواص توت فرنگی، نحوه و میزان مصرف در دوران بارداری آشنا می کند؛

ارزش غذایی توت فرنگی

توت فرنگی علاوه بر کیفیت ظاهری دارای مواد پرارزش درونی همچون آب، قند، اسیدهای مختلف، سلولوز، پتاسیم، کلسیم، گوگرد، اسید فسفریک، و مقدار کمی آهن، منیزیوم، سلیسیم، ید و بر می باشد. همچنین دارای انواع ویتامین ها، به ویژه ویتامین ث است که خود در تغذیه سالم کودکان و بیماران نقش بسیار موثری دارد. علاوه بر ویتامین C ، ویتامین های B ، B2 ، K و A نیز در این میوه موجود است.

خواص توت فرنگی در بارداری

ارزش غذایی توت فرنگی

فواید خوردن توت فرنگی در زنان باردار

1-جلوگیری از کم خونی بارداری با توت فرنگی

آب توت فرنگی، آهن زیادی دارد و آهن بهترین ماده برای رفع کم خونی است به ویژه زمانی که باردار باشید. هم مادر و هم جنین برای زنده ماندن به خون نیاز دارند.

به عبارتی جنین، فقط از خون مادر تغذیه می کند. بنابراین مصرف آب توت فرنگی برای جلوگیری از کم خونی، مواد مورد نیاز را برای جنین شما تامین کرده و به حفظ سلامتی او کمک می کند.

2- پایین آوردن کلسترول بارداری با توت فرنگی

آب توت فرنگی قند کم و فیبر رژیمی بالایی دارد که برای مشکلات مربوط به کلسترول عالی است. با این آبمیوه خوشمزه و سالم، سلامت جسم خود را حفظ می کنید.

3- جلوگیری از سرطان خون در زنان باردار با توت فرنگی

سرطان خون معمولا در مغز استخوان شروع شده و به افزایش غیر طبیعی سلول های سفید خون منجر می شود. آنتی اکسیدان موجود در توت فرنگی با رادیکال های آزاد عامل سرطان، مبارزه می کند.

خواص توت فرنگی در بارداری

جلوگیری از سرطان خون در زنان باردار با توت فرنگی

۵. سلامت چشم در بارداری با توت فرنگی

ویتامین C یک آنتی اکسیدان است و در بهبود بینایی – از جمله بینایی جنین – نقش دارد. ویتامین C به تقویت قرنیه و شبکیه کمک کرده و از مشکلات مربوط به بینایی مانند ضعف بینایی و آب مروارید جلوگیری می کند.

۶. کاهش تهوع و استفراغ بارداری با توت فرنگی

یکی از فواید توت فرنگی برای زنان باردار این است که طعم خوب توت فرنگی می تواند برای مادران باردار خوشایند بوده و تهوع آن ها را کاهش دهد. یک خوراکی ترش مانند توت فرنگی به حفظ سلامت مادر کمک می کند و مادر پس از مصرف خوراکی های شیرین دچار تهوع نمی شود.

تاثیر توت فرنگی بر جنسیت جنین

تغذیه نقش اساسی در تعیین جنسیت خواهد داشت زیرا مواد غذایی ارتباط مستقیمی با کاهش یا افزایش PH رحم دارند. مواد غذایی حاوی سدیم، فسفر، آهن، پتاسیم و روی باعث افزایش PH رحم شده و نقش مفیدی در پسر شدن جنین دارند. این مواد غذائی شامل: زرد الو، پسته ، سیب ، گوجه سبز، خرما ، گیلاس، تمشک، توت فرنگی، انجیر، خربزه، گوجه فرنگی ، پیاز، زیتون، سیب زمینی، برنج ، اسفناج ، شکلات، موز می باشند.

خواص توت فرنگی در بارداری

تاثیر توت فرنگی بر جنسیت جنین

میزان مصرف توت فرنگی در بارداری

خوردن غذاهای سالم، سبزیجات و میوه های تازه هرگز ضرر ندارد و اتفاقا برای خانم های باردار خیلی هم مفید است. اما در خوردن هیچ چیزی نباید زیاده روی کنید. به اندازه یک واحد میوه در روز می توانید توت فرنگی بخورید. خانم های باردار باید در روزهای ۵-۴ واحد میوه میل می کنند که هر واحد میوه اندازه یک لیوان از آن میوه است. یعنی شما به اندازه یک لیوان توت فرنگی می توانید روزانه مصرف کنید.

نحوه مصرف توت فرنگی در بارداری

یکی از بهترین روش ها برای گنجاندن زیاد توت فرنگی در رژیم غذاییتان این است که آن را خام بخورید - به این طریق شما بیشتر طعم طبیعی و آنتی اکسیدان ها و فیبرهای مهمش را که به ارتقای سلامتی کمک می کنند، حفظ خواهید کرد. همچنین می توانید یک توت فرنگی سالم را هم بزنید و یا آن را به یک اسموتی اضافه کنید، یا چند توت فرنگی خرد شده را به کاسه صبحانه خود اضافه کنید.

ایده عالی دیگر، منجمد کردن توت فرنگی له شده در قالب های یخ است و وقتی احساس گرما می کنید، آن را بخورید تا لذت بیشتری ببرید.

با این توصیفات باید این میوه لطیف را جوری بشویید که هم ضدعفونی شود و هم سالم باقی بماند. برای این کار می توانید از آب استرلیزه استفاده کنید و با قرار دادن میوه برای چند دقیقه در این آب و سپس آبکشی آن، با خیال آسوده آن را مصرف کنید. بهتر است بلافاصله بعد از شستشو این میوه را مصرف کنید چون بعد از گذشت زمان نه چندان زیادی عطر و طعم آن از بین می رود.

محدودیت های مصرف توت فرنگی در بارداری

از خوردن طعم های مصنوعی توت فرنگی مانند خمیر, ژله, بستن ی, مربا, شربت و غیره خودداری کنید.اگر به چیزی شبیه آن نیاز دارید, می توانید آشپزخانه خود را از توت فرنگی پر کنید و آن را در خانه آماده کنید.

فقط به خاطر ارضا کردن میل خود توت فرنگی های فاسد, ناسالم یا کمی له شده را مصرف نکنید. شما هرگز نمی دانید که کدام بیماری بر روی میوه تاثیر گذاشته است, بنابراین هرگز نباید توت فرنگی آسیب دیده یا حتی کمی خراب شده را در طول دوران بارداری بخورید و خودتان و کودکتان را به خطر بیندازید.

مطمئن شوید که قبل از خوردن توت فرنگی در طول بارداری در مورد آلرژی های غذایی با پزشک خانواده خود صحبت کرده اید.تست های لازم برای آنتی بادی و واکنش آنتی ژن در بدن خود را انجام دهید.

خواص توت فرنگی در بارداری

محدودیت های مصرف توت فرنگی در بارداری

مصرف توت فرنگی ممکن است با عوارض جانبی و یا واکنش آلرژیک در مادر باردار همراه باشد که این واکنش آلرژیک با علائم زیر همراه هستند:

  • خارش پوست، اگزما
  • اسهال
  • گرفتگی عضلات
  • مشکلات تنفسی
  • تورم در حفره دهان
  • تهوع و استفراغ

بنابراین اگر در اثر خوردن توت فرنگی و یا دیگر انواع توت، دچار علائم بالا شدید، توت فرنگی نخورید و یا مقدار مصرف این میوه را بسیار کم کنید، زیرا ممکن است علائم شما تشدید شود و یا حتی موجب انقباض عضلات رحم و سقط جنین گردد.

**نکته: در مواردی که آلرژی به توت فرنگی در سوابق خانوادگی شما، وجود دارد، حتماً قبل از مصرف این میوه خوشمزه، از پزشک خود راجع به استفاده از آن سؤال کنید.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید