خواص جعفری در شیردهی را به طور قطع نمی توان بیان کرد زیرا در مورد تأثیر مصرف جعفری بر شیر مادر،گزارشاتی وجود دارد که این سبزی باعث کاهش شیر مادران شده است و حتی در برخی موارد متخصصان مصرف آن را برای مادران شیر توصیه نمی کنند. تانما در این مطلب شرایط مصرف جعفری در شیردهی را بیان می کند؛

جعفری چیست؟

جعفری گیاهی دو ساله است و به حالت وحشی، در اکثر نواحی جنوب شرقی اروپا، شمال افریقا، آسیا و ایران می روید. به علاوه در نواحی مختلف پرورش می یابد.این گیاه نسبتا گرمسیری است و برای رشد، نیاز به رطوبت و نور کافی خورشید دارد.

جعفری را می توان در تمام فصول در بازار یافت. این سبزی ارزان، یک گیاه بسیار مغذی است و دارای ویتامین های فراوان و آنتی اکسیدان ها می باشد.جعفری گیاهی است که همه قسمت های آن شامل دانه، برگ و ریشه مورد استفاده دارویی قرار می گیرد.

فواید جعفری در شیردهی

جعفری چیست

فواید مصرف جعفری در شیردهی

خواص جعفری بسیار زیاد است و می توان آن را به انواع مختلف در غذاهای خود جا داد. همچنین دمنوش و آب جعفری نیز دارای فواید بسیاری است. از جمله خواص جعفری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرشار از آنتی اکسیدان
  • مؤثر در درمان بیماری های گوارشی
  • خطر سکته قلبی و مغزی را کاهش می دهد
  • کاهش وزن
  • ضد سرطان
  • ضد پوکی استخوان
  • ضد سنگ کلیه و ادرار اور
  • رفع اختلالات قاعدگی
  • حفاظت در برابر آرتریت روماتوئید
  • زیبایی و شادابی پوست
  • بهبود سر فه و سرماخوردگی
  • درمان کبد چرب

خواص آب جعفری

طبیعت آب جعفری گرم و خشک است. آب جعفری حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K ، ویتامین E، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6 ، ویتامین B12 ، پانتوتنیک اسید، کولین، فولات، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، روی و مس می باشد. آب جعفری را برای تهیه انواع سوپ، نوشیدنی ها و اسموتی ها استفاده می کنند.

تأثیر مصرف جعفری بر شیر مادر

جعفری جزء خانواده نعناع است که می تواند مقدار شیر مادر را کاهش دهد، داروهای گیاهی نیز که جعفری به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده آن ها است، باید قبل از مصرف توسط مادران شیرده بررسی شود. اگر تاثیر آن بر روی ترشح شیر خیلی کم باشد، مصرف آن اشکالی ندارد، اما اگر تاثیر بیشتری داشته باشد، باید از خوردن آن ها اجتناب کرد.

فواید مصرف جعفری در شیردهی

تأثیر مصرف جعفری بر شیر مادر

مضرات مصرف جعفری در شیردهی

  • جعفری جزء گیاهانی است که باعث کند شدن یا قطع ترشح شیر می شود. برای همین توصیه می شود که خانم های شیرده در مصرف جعفری زیاده روی نکنند. اگر به هر دلیل می خواهید شیرتان قطع شود روزانه ۲ تا ۳ مرتبه دم کرده جعفری میل کنید.
  • مواد غذایی که بوی شیر را تغییر می دهند مانند جعفری، بهتر است که در دوره شیردهی کمتر استفاده شوند.
  • جعفری ممکن است پوست را نسبت به نور خورشید حساس کند و سبب خارش و جوش زدن شود.
  • افراط در مصرف جعفری جریان خون را كند می‎كند.
  • همچنین زیاده روی در خوردن جعفری محرك اعصاب است.

میزان مصرف جعفری در شیردهی

مصرف متعادل و محدود سبزی جعفری در شیردهی مشکل خاصی ایجاد نمی کند و مضر نیست اما بهتر است مقدار مصرف جعفری در شیردهی را به حداقل برسانید زیرا براساس مطالعات می تواند عوارضی بر روند شیردهی مادر داشته باشد و باعث کاهش شیر مادران شود.

روش مصرف جعفری برای مادران شیرده

سبزی جعفری را به اشکال مختلف می توان مورد استفاده قرار داد مثلا به طور خام در سبزی خوردن و یا برای تزئین غذاها و سالادهای مختلف. همچنین جعفری پخته شده در بسیاری از غذاها از جمله سوپ کاربرد فراوانی دارد و باید توجه داشت که زمان پخت جعفری باید بسیار كم باشد. از جمله مصارف دیگر جعفری می توان به موارد زیر اشاره کرد اما بهتر است در دوران شیردهی به طور محدود مصرف شوند:

چای جعفری

30 گرم برگ جعفری تازه یا خشک شده را به 1 لیتر آب جوش اضافه کنید، بگذارید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، از صافی رد کنید. دمنوش جعفری شما آماده است می توانید آب یک لیمو ترش تازه یا 1 قاشق غذا خوری عسل به آن اضافه کنید و بنوشید.

آب جعفری

یک دسته بزرگ جعفری تازه را تمیز کرده، خوب بشویید و خرد کنید، این جعفری ها خرد شده را با یک لیوان آب در مخلوط کن بریزید و بگذارید خوب ترکیب شود، آب جعفری آماده است، از صافی رد کنید، در یک لیوان بریزید و بنوشید.

میزان مصرف جعفری در شیردهی

روش مصرف جعفری در شیردهی

موارد منع مصرف جعفری در شیردهی

  • مقادیر بالای ویتامین K موجود در آب جعفری ممکن است با برخی دارو های ضد انعقاد خون مانند وارفارین تداخل دارویی ایجاد کند.
  • به دلیل مطالعات کم درباره ی اثر آب جعفری بر روی زنان شیرده، زنان در دوران شیردهی بهتر است از مصرف آب جعفری اجتناب کنند.
  • چای و دمنوش جعفری مقادیر بالایی اسید اگزالیک دارد بنابراین بهتر است، بیماران مبتلا به التهاب کلیه از مصرف آن اجتناب کنند.
آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید