خواص جوانه ماش در شیردهی بسیار است و به بانوان شیرده به منظور افزایش شیرشان و بهبود تغذیه نوزاد با شیر مادر، هموراه مصرف این جوانه ی مغذی توصیه می شود. تانما در این مطلب با بیان میزان و روش مصرف جوانه ماش در شیردهی، از تأثیر مصرف جوانه ماش بر شیر مادر نیز برایتان می گوید؛

ماش چیست؟

ماش، یکی از موادغذایی است که در گروه حبوبات جای میگیرد و دارای خواص بسیاری بوده و کاهش کلسترول بد خون از جمله آن ها است. هزاران سال است که گیاه ماش مورد استفاده قرار گرفته و اصلیت این گیاه مربوط به کشور هندوستان بوده و در سراسر نواحی آسیایی کشت می شده است و چینی های باستان از این گیاه برای رفع گرما و سم زدایی بدن استفاده می کردند. امروزه نیز به خاطر ارزش غذایی بالای این گیاه، در موارد آشپزی و نیز سلامتی، استفاده های فراوانی می شود.

جوانه ماش چیست؟

جوانه های ماش نیز یکی از فرآورده های ماش است که حاوی مقادیر بالای انواع ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و فیبر است که برای سلامتی بدن ضروری هستند؛ جوانه ماش سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، باعث چاقی صورت می شود و به عنوان یکی از بهترین منابع گیاهی پروتئین برای گیاهخواران و خام گیاهخواران شناخته می شود.

فواید مصرف جوانه ماش در شیردهی

  • خوردن ماش پخته و جوانه ماش باعث زیاد شدن شیر مادر میشود.
  • جوانه های ماش همچنین سبب افزایش میزان چربی شیر مادر شده و در نتیجه شیر مادر چرب تر و مغذی تر بوده و نوزاد احساس سیری بیشتری می کند.
  • جوانه ی ماش یک ماده ی غذایی کم کالری و سرشار از فیبر و پروتئین است. بنابراین جوانه ماش می تواند یکی از مواد خوراکی مؤثر در رژیم غذایی روزانه ی شما برای مقابله با چاقی باشد.
  • جوانه ماش سرشار از ویتامین c است اما این مقدار در ماش پخته وجود ندارد. جوانه ماش انرژی زای واقعی بوده و مملو از مواد مغذی است.
  • جوانه های ماش برخلاف دیگر سبزی جات که هرچه بیشتر رسیده می شوند خواص تغذیه ای آن ها کاهش می یابد، خواص خود را تا زمانی که به مصرف برسند حفظ می کنند.
  • جوانه های ماش، غنی ترین منبع آمینواسیدها (برای پروتئین)، ویتامین ها و مواد معدنی محسوب شده و همچنین دارای فیبر خوبی نیز هستند.
  • جوانه های ماش حاوی انواع ویتامین های (a, b, c, d, e, k)، اسید فولیک و نیز منبع عالی از آهن، پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیم و روی هستند.
  • خاصیت بارز جوانه ماش برطرف کردن خستگی و رخوت است.
  • جوانه ماش ادرار آور خوبی است و سموم بدن را دفع کرده و صفرابر است.
  • مصرف آن برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و پرفشاری خون توصیه می شود.
مصرات جوانه ماش در شیردهی

فواید جوانه ماش در شیردهی

مضرات مصرف جوانه ماش در شیردهی

افرادی که دارای معده های ضعیف هستند و مستعد اسهال هستند با مصرف بیش از حد جوانه ماش ممکن است دچار اسهال شدید و اختلالات گوارشی شوند.

تانما علاوه بر بیان خواص جوانه ماش در شیردهی و مضراتش، در زیر بر میزان و روش مصرف آن در شیردهی اشاره کرده است؛

شرایط مصرف جوانه ماش در شیردهی

نحوه خرید

جوانه ها را می توانید از سوپر مارکت ها تهیه کنید زیرا جوانه هایی که در کارخانجات تهیه می شوند با رعایت نکات بهداشتی به مصرف کننده عرضه می شود.

نحوه تهیه

ابتدا ماش ها را خوب بشویید و بعد از شستشوی کامل درون آب خیس کرده و به مدت 12 ساعت در جای تاریک و خنک قرار دهید. در مرحله بعد آن ها را مجددا بشویید و به مدت 12 ساعت دیگر در جای تاریک و خنک قرار دهید ؛ جوانه های ماش پس از 12 ساعت دوم آماده می شوند. دانه های ماش معمولا طی 24 ساعت جوانه می زنند و اگر می خواهید حداکثر استفاده را از آن ها ببرید بهتر است آن ها را به صورت خام مصرف کنید.

میزان مصرف جوانه ماش در شیردهی

مادران شیرده می توانند هر روز به اندازه دو تا سه فنجان جوانه ماش بخورید زیرا برای سلامتی بدن خود و نوزادشان بسیار مفید و مقوی است.

روش مصرف جوانه ماش برای مادران شیرده

جوانه ماش را می توان با سبزی خوردن مخلوط کرده یا آن را همراه سالاد و یا در سوپ بخورید. همچنین جوانه ماش در کنار غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو با مقداری آبلیمو و کمی روغن زیتون، طعم بسیار عالی به خوراک اصلی خواهد داد.

میزان مصرف جوانه ماش در شیردهی

روش مصرف جوانه ماش برای مادران شیرده

چند غذای عالی با جوانه ماش!

  • یک کاسه از جوانه ماش را تهیه کرده و بر روی آن مقداری آبلیموی تازه بریزید و بدون افزودن مورد دیگری با چنگال میل نمایید.
  • ترکیبی از جوانه های گندم، ماش، عدس و... را بصورت یکنواخت بر روی یکدیگر قرار دهید. یک تخم مرغ را بصورت نیمرو درآورده و بر روی این مخلوط قرار دهید. با مقداری روغن زیتون و کمی جوانه و چند نان تست، میل کنید.
  • جوانه های ماش را به همراه کاهو، گوجه فرنگی، خیار و کلم بروکلی با مقداری آبلیمو و روغن زیتون مخلوط کرده؛ بر روی آنها چند برش تخم مرغ پخته شده قرار دهید و با مقدار کمی پودر فلفل سیاه، مزه دار کرده و بعنوان میان وعده یا سالاد با خوراکی سبک سرو نمایید.
  • ترکیبی از جوانه هایی مانند لوبیا، سویا، گندم، عدس و ماش را با مقدار کمی آبلیمو ترکیب کرده، داخل بشقاب ریخته و بر روی آن ماکارونی رشته ای یا شکل دار یا اسپاگتی بریزید و سرو نمایید.
  • روی نان تست مقداری کالباس با چند تکه گوجه فرنگی به همراه جوانه های ماش سرو نمایید.

موارد منع مصرف جوانه ماش در شیردهی

  • جوانه ی ماش در شرایط گرم و مرطوب تهیه می شود و ممکن است که حاوی باکتری های بیماری زا باشد به همین دلیل توصیه می شود که افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند از مصرف آن اجتناب کنند.
  • کسانی که دارای سابقه مشکلات گوارشی هستند قبل از مصرف جوانه ماش با پزشک متخصص مشورت کنند .
  • کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند باید در مصرف جوانه ماش محتاط باشند.
آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید