خواص حنا در بارداری به عنوان جایگزینی مناسب برای رنگ مو مورد توصیه پزشکان است. البته بهتر است از گیاه حنا در دوران بارداری فقط به شکل موضعی استفاده شود زیار خوردن آن باعث عوارضی چون سقط جنین خواهد شد. تانما در این مطلب ضمن باین خواص حنا در بارداری، تأثیر آن بر زایمان و جنین را نیز بیان می کند.

حنا چیست؟

گیاه حنا با نام علمی Lawsonia inermis از منطقه آسیا سرچشمه می گیرد این گیاه در میان فهرست اصلی گیاهان آسیایی و فواید آن قرار دارد. رایج ترین کاربردهای حنا، رنگ کردن مو ، ناخن ها و هنر بدن معروف به مهندی است که در هند و برخی بخش های آسیا بسیار محبوب است چون وقتی برگ ها را له می کنید، رنگ قهوه ای و قرمز تیره ایجاد می کند که می تواند برای مو، پوست و ناخن ها بدون هیچ عارضه جانبی استفاده شود.

فواید مصرف حنا در بارداری

برای حفظ سلامتی و بارداری بدون خطر، بسیاری از پزشکان پیشنهاد می کنند که موی خود را در دوران بارداری خصوصاً در سه ماهه اول حاملگی رنگ نکنید. دکتر جانت گراف (متخصص پوست در کالج پزشکی مانت سینایی در نیویورک) می گوید: رنگ مو می تواند از طریق پوست سر جذب بدن شود. به همین علت می توانید بجای رنگ مو از حنا یا رنگ های طبیعی که مواد شیمیایی در آنها بکار نرفته استفاده کنید.

حنای طبیعی می تواند جایگزین خوبی برای تتو و میکروپیگمنتیشن ابرو باشد. اگر از ظاهر ابروهای خود راضی نیستید، با آرایشگر خود صحبت کنید و از او بخواهید با استفاده از حنا، ابروهایتان را مطابق خواستۀ شما حالت دهد. هنگام استفاده از حنا باید به نوع حنا نیز توجه کنید.

فواید حنا در بارداری

فواید حنا در بارداری

مضرات مصرف حنا در بارداری

حنای طبیعی رنگی قهوه ای دارد و از مواد گیاهی ساخته شده و هیچ ترکیب شیمیایی نیز در آن استفاده نشده است، اما حنای سیاه دارای ترکیبات شیمیایی خطرناکی است که هرگز نباید از آن در دوران بارداری یا غیر از آن استفاده کنید. برای اطمینان از این که به حنا حساسیت ندارید، بهتر است قبل از استفاده، مقداری از آن را روی بخشی از بدنتان که در معرض دید نیست، آزمایش کنید و درصورتی که واکنشی نشان ندهد، از آن استفاده کنید.

برخی از زنان معتقدند که بهتر است برای رنگ بهتر حنا، دمای محیط را افزایش دهید و در حمام گرم بمانید، اما در دوران بارداری گرمای زیاد می تواند خطرهایی برای شما و جنین ایجاد کند، بنابراین از حنا در حمام استفاده نکنید. همچنین توجه داشته باشید که خوردن جوشانده و دم نوش حنا ممکن است در دوران بارداری خطرناک است و باعث سقط جنین میشود.

تأثیر مصرف حنا بر جنین

استفاده از حنای طبیعی در بارداری مشکلی برای جنین ایجاد نمیکند اما تماس با هر ماده شیمیایی در سه ماهه اول چه خوراکی، چه پوستی و... می تواند آسیب رسان باشد. چون بیشترین آسیب احتمالی ناشی از این مواد در سه ماهه اول بارداری به جنین وارد می شود، توصیه می شود در این دوران از حنای شیمیایی استفاده نکنید.

تأثیر مصرف حنا بر زایمان

در برخی فرهنگ ها و سنت ها، هنگام زایمان دم کرده برگ های حنا را مانند چای به خانم های باردار می دهند. در ضمن این گیاه برای کاهش درد معده بعد از زایمان نیز استفاده می شود.

تأثیر مصرف حنا برای زایمان

تأثیر مصرف حنا بر جنین

شرایط مصرف حنا در بارداری

در انتخاب حنا دقت کنید!

از آنجا که انواع مختلفی از گیاهان وجود دارند که شبیه برگ های حنا هستند، باید واقعا برای انتخاب مناسب دقت داشته باشید چون با توجه به برخی مطالعات، تنوع در رنگ حنا ممکن است به خصوص برای آن هایی که پوست حساس دارند، آلرژی زا باشد. در ضمن امروزه، مردم ترجیح می دهند محصولات آرایشی حنا را به دلایل علمی انتخاب کنند. با این حال باید مراقب باشید ، زیرا آن محصولات با برخی مواد شیمیایی مخلوط شده اند که احتمالا مضر هستند.

حنای سیاه چرا مضر است؟

پودر تازه حنا باید یک رنگ سبز روشن باشد، در حالی که حنا مانده ممکن است کمی قهوه ای به نظر برسد. خمیر تجاری حنا ممکن است شامل ترکیبات اضافی برای افزایش قدرت رنگ آمیزی آن ها باشد، و برخی دیگر ایمن هستند، بنابراین همیشه برچسب را چک کنید. حنای سیاه مضر است چون ممکن است حاوی PPD باشد، یک ماده شیمیایی که می تواند باعث خارش، تاول و زخم شود.

خانم های باردار توجه کنند!

اگر شکم شما بزرگ شده و یا دچار سرگیجه یا تنگی نفس می­ شوید، بهتر است از یک دوست بخواهید تا به شما کمک کند و حنا را در ناحیه مورد نظرتان بگذارد. پس برای اینکه حنا رنگ بهتری بگیرد، هرگز اتاق را گرم نکنید. گرمای زیاد ممکن است باعث سرگیجه شده و فشار خون را بالا ببرد.

روش مصرف حنا در بارداری

شرایط مصرف حنا در بارداری

حنای طبیعی چه رنگی است؟

حنایی که از گیاه حنا به دست آمده است امن ترین نوع حنا در بارداری است. حنا طبیعی رنگ قرمز، نارنجی، قهوه ای، دارچینی، آجری، یا شکلات بر روی پوست می گذارد. حنا طبیعی هرگز لکه سیاه باقی نمی گذارد. اگر رنگ سیاه مشاهده کردید، نشان دهنده وجود مواد شیمیایی می باشد و نباید در بارداری استفاده شود. رنگ حنا طبیعی از یک تا چهار هفته بر روی مو باقی می ماند.

میزان مصرف حنا در بارداری

مصرف حنای طبیعی آن هم به طور موضعی در بارداری ضرری ندارد البته استفاده افراطی از هیچ گیاهی در دوران بارداری توصیه نمی شود خصوصا در سه ماهه ی اول بارداری که احتمال سقط وجود دارد.

روش مصرف حنا برای زن باردار

استفادۀ موضعی از حنای طبیعی که قهوه ای رنگ است، در دوران بارداری خطری ندارد. حنای طبیعی می تواند جایگزین خوبی برای تتو و میکروپیگمنتیشن ابرو باشد. معمولا حنای طبیعی را که برای رنگ کردن پوست استفاده می­ شود، با آبلیمو و روغن­ های گیاهی مجاز در این دوران مخلوط می­ کنند و به صورت خمیر درمی­ آورند. این خمیر باید به مدت چند ساعت روی پوست بماند تا پوست رنگ بگیرد. این نوع حنا پوست را به رنگ نارنجی متمایل به قهوه ­ای درمی ­آورد و به مدت یک تا سه هفته روی پوست باقی می­ ماند.

میزان مصرف حنا در بارداری

روش مصرف حنا در بارداری

موارد منع مصرف حنا در بارداری

اگرچه استفاده از حنا در دوران بارداری کاملاً بی خطر است، اما اگر خودتان یا فرزند قبلیتان هر یک از مشکلات زیر را داشته اید، از استفاده از حنا خودداری کنید:

  • کمبود G6DP
  • کم خونی شدید
  • هایپربیلیروبینمی
  • هرگونه مشکل مربوط به خون یا سیستم ایمنی بدن.
  • همچنین در صورت حساسیت به حنا از مصرف موضعی آن در بارداری خودداری کنید.
  • حنای سیاه دارای ترکیبات شیمیایی خطرناکی است که هرگز نباید از آن در دوران بارداری یا غیر از آن استفاده کنید.
  • بهتر است زنان در دوران بارداری و شیردهی از خوردن حنا اجتناب کنند.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید