خواص خربزه در شیردهی مورد توصیه پزشکان تغذیه است و براساس مطالعات علمی این میوهخوشمزه باعث تقویت و افزایش شیر مادران شود. تانما در این مطلب از خواص خربزه، تأثیر مصرف خربزه بر شیر مادر و موارد منع مصرف آن برایتان می گوید؛

خربزه چیست؟

خربزه (Melon) گیاهی از تیره کدویان با میوه های درشت، شیرین و آب دار است. این گیاه در مناطقی با آب وهوای گرم و آفتابی کشت می شود و نیاز به فصل رشد طولانی (80 تا 120 روز) دارد. ایران پس از چین و ترکیه، سومین تولیدکننده خربزه در جهان است که در استان های خراسان، سمنان، خوزستان بیشترین سطح کشت را دارد.

انواع خربزه

  • زرد ایوانکی
  • گرگاب اصفهان
  • سوسکی سبز
  • جارجو
  • درگزی تاشکندی
  • قصری
  • چاپالیز
  • خاقانی
  • حاج ماشاءاللهی
  • جعفرآبادی
  • عباس شوری
  • دستنپو
  • زابلی
  • آتشین
  • شهسواری
  • بلخی
  • گرمساری
خواص خربزه در شیردهی

انواع خربزه

فواید مصرف خربزه در شیردهی

  • مصرف خربزه در دوران شیردهی، باعث افزایش حجم شیر مادر میشود لذا مصرف آن در شیردهی مفید است ولی مادران شیرده در مصرف آن افراط نكنند.
  • همچنین این میوه بسیار مُدر بوده و برای افرادی که به بیماری های کلیوی و سنگ کلیه مبتلا هستند، بسیار مفید است.
  • خربزه به دلیل داشتن ویتامین A برای تقویت بینایی، خون سازی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است،خربزه سرشار از ویتامین های A و C و سلولز است.
  • همچنین این میوه ملیّن بوده و برای درمان یبوست بسیار مفید است.
  • خربزه برای اشخاص مبتلا به کم خونی بسیار مفید است، رنگ چهره را روشن می کند.

خواص تخم خربزه

  • مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم کنندهو افزایش دهنده میل جنسی است.
  • تخم خربزه طبیعت گرم داشته و دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامینE است.
  • مانند تخم کدو ادرارآور، پاک کننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزش مجاری ادرار، ملین و افزایش دهنده میل جنسی است.
  • تخم خربزه برای تب های شدید مفید است.
  • تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

مضرات مصرف خربزه در شیردهی

  • مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می کند.
  • مصرف خربزه ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا اﺳﻬﺎل و ورم روده را ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻣﯽ آورد
  • خوردن خربزه به همراه عسل خطرناک و مضر است و افراط در خوردن آن باعث ورم روده می شود.
  • همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است . باعث تب های صفراوی می شود.
  • زیاد خوردن آن هم تولید گرمی می كند.
فواید خربزه در شیردهی

مضرات خربزه در شیردهی

تانما ضمن بیان خواص خربزه و مضرات آن، در زیر بر شرایط و روش مصرف آن در شیردهی اشاره کرده است؛

شرایط مصرف خربزه در شیردهی

  • بهترین زمان مصرف خربزه در میان دو وعده غذایی است و علامت خربزه خوب آن است که سنگین و نسبتا سفت باشد و قسمت انتهای آن را چون کمی فشار دهید مختصری فرو رود.
  • برعكس آنچه كه در ایران مرسوم است و خربزه را با غذا یا بعد از غذا به عنوان دسر می خورند، بهتر است با فاصله زیادی قبل از غذا آن را خورد و در میان دو وعده غذایی مصرف شود.
  • خربزه پیش از مصرف باید شسته شود. شستشوی خربزه میتواند از انتقال توکسوپلاسموز و لیستریوز جلوگیری کند. قبل از بریدن میوه پوست آن را شسته و تمیز کنید. همچنین پس از دست زدن به خربزه دستهای خود را بشویید و بعد از برش آن را میل کنید.
  • از نگهداری آن به مدت طولانی در یخچال خودداری کنید.
  • خوردن خربزه به همراه عسل خطرناك و مرگ آور است. ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺣﺎوی ﻣﺰه ﺗﺮﺷﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﻼف ﺧﺮﺑﺰه رﺳﯿﺪه و ﺷﯿﺮﯾﻦ، ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد.

میزان مصرف خربزه در شیردهی

با توجه به خواص خربزه و اینکه مقدار زیادی مواد مغذی دارد، میتوان این میوه را مصرف کرد اما مادران شیرده در مصرف آن افراط نكنند.

روش مصرف خربزه برای مادران شیرده

خربزه را می توان در سالاد، به شکل پودینگ یا میلک شیک مصرف کرد. بهتر است پوشش بیرونی و پوست خربزه را برش بزنید و آن را قطعات کوچک تقسیم کرده و فقط پالپ داخل آن را مصرف کنید.

میزان مصرف خربزه در شیردهی

روش مصرف خربزه در شیردهی

موارد منع مصرف خربزه در شیردهی

  • هر یکصد گرم خربزه، 8 گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود.
  • خربزه چون دارای قند است بسیار چاق کننده بوده و از این رو افراد دارای اضافه وزن در مصرف آن احتیاط کنند.
  • در صورتی که مادران شیرده آلرژی به این میوه داشته باشند، مصرف آن در دوران شیردهی توصیه نمی شود.
  • هرگز ناشتا خربزه نخورید.
آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید