عرق کاسنی یکی از گیاهان پر خاصیت است که امروزه در طب سنتی بسیار کاربرد دارد و برای درمان بسیاری از بیماری ها به کار می رود.

تانما در این مطلب شما را با خواص متنوع و شگفت انگیز گیاه و عرق کاسنی آشنا می کند؛

طبع عرق کاسنی

طبع عرق کاسنی سرد است و برای از بین بردن حرارت بدن و احساس سستی و ضعف و رنگ پریدگی و درمان مشکلات کبد بسیار موثراست. اما اگر شما نیز طبع سردی دارید در استفاده از عرق کاسنی احتیاط کنید.

نحوه و مقدار مصرف عرق کاسنی

بهترین زمان برای نوشیدن این عرق صبح ناشتا قبل از صبحانه است. مقدار مصرف عرق کاسنی توسط کارشناسان یک الی دو لیوان در روز بوده که می تواند سبب افزایش دریافت مواد مغذی از گیاه کاسنی شود.کارشناسان توصیه می کنند این عرق را با آب در دمای معمولی بنوشید.

خواص عرق کاسنی

عرق کاسنی

خواص عرق کاسنی

1- عرق کاسنی برای زردی کودک

برای جلوگیری از زردی نوزادان ، بهتر است مادر باردار در طول دوران بارداری خود عرق کاسنی بنوشد زیرا این عرق با پاک سازی کبد و دفع مواد زائد و سمومات کبد و تصفیه خون ، نقش زیادی در جلوگیری از زردی نوزادان در طول دوران بارداری دارد.

2- عرق کاسنی در دوران بارداری

خانم هایی که به فشارخون در بارداری مبتلا هستند می توانند با مصرف عرق کاسنی ، خون و کبد خود را از سمومات پاکسازی نموده فشار خون بارداری را کاهش دهند.همچنین عرق کاسنی ادرار آور بوده و با تقویت مثانه و کلیه ها و با پاکسازی بدن و کلیه و مثانه سبب جلوگیری و درمان عفونت ادراری در دوران بارداری می شود.

3-عرق کاسنی در دوران شیردهی

گاهی نوزاد جوش هایی روی بدنش ظاهر می شود. برای درمان این حساسیت کافیست عرق کاسنی پاستوریزه را که دوبار در روز و هر بار به میزان 5 تا 10 سی سی معادل یک قاشق چای خوری یا مرباخوری به نوزاد 1 ماهه به بالا بدهید و حتما بعد از گذشت حداقل نیم ساعت از زمان شیردهی باشد.مادر نیز باید 3 وعده و قبل از غذا به میزان یک استکان عرق کاسنی میل نماید.

نکته مهم: البته اگر مشاهده کردید که با خوردن عرق کاسنی تغییری در نوزاد شیرخوارتان به وجود آمد، مثل کهیر و یا اسهال و استفراغ، بهتر است آن را مصرف نکنید. شاید به آن حساسیت داشته باشد.

4- عرق کاسنی برای درمان جوش صورت

برای درمان جوش با عرق کاسنی، عرق کاسنی و شاه تره را با هم مخلوط کرده (نسبت دو به یک) و روزی سه لیوان قبل از هر وعده غذایی از این مخلوط بنوشید.

5- افزایش میل جنسی با عرق کاسنی

مصرف عرق کاسنی در مردان, موجب تنظیم هورمون ها ،کروموزوم ها و افزایش حجم اسپرم می شود و تاثیر به سزایی در باروری دارد.

6-رفع نفخ و چربی شکم با عرق کاسنی

ریشه کاسنی خاصیت ضد نفخ داشته و خاصیت چربی سوزی عرق کاسنی موجب رفع چربی ها بخصوص چربی دور شکم می شود. برای کاهش وزن و دفع چربی های شکم ، سرکه انجبین ، سرکه سیب ،یک قاشق عسل طبیعی و عرق کاسنی را به همراه کاهو به صورت روزانه مصرف کنید.

رفع چربی شکم با عرق کاسنی

فواید عرق کاسنی

7-سلامتی مثانه و کلیه با عرق کاسنی

از خواص عرق کاسنی دفع سموم و سنگ از کلیه و مثانه است زیرا عرق کاسنی خاصیت ادرار آوری دارد.

8- تصفیه خون با عرق کاسنی

بر اساس گفته کارشناس داروهای گیاهی، عصاره و عرق کاسنی در تصفیه خون و بهبود جریان خون رسانی موثر می باشد.

9- پیشگیری از سرطان با عرق کاسنی

مصرف عرق کاسنی رشد تومورهای سرطانی را متوقف می کند و به تومورها اجازه رشد نمی دهد. همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است و پلی فنول های موجود در آن از انواع مختلف سرطان ها از جمله سرطان سینه و سرطان روده جلوگیری می کند.

10- کاهش درد مفاصل با عرق کاسنی

عرق کاسنی خواص ضدالتهابی دارد و موجب کاهش دردهای مفصلی و استخوانی می شود. افرادی که به بیماری آرتروز دچار هستند می توانند با مصرف عرق کاسنی از شدت دردهای مفصلی و استخوانی خود بکاهند.

11- سلامت قلب با عرق کاسنی

عصاره کاسنی سرشار از فنول هایی با خاصیت آنتی اکسیدانی است که مانع از لخته شدن خون و بی نظمی تپش قلب می شود.

سلامت قلب با عرق کاسنی

فواید عرق کاسنی

12-بهبود گوارش با عرق کاسنی

ساقه و برگ کاسنی مملو از باکتری مفید اینولین پروبیوتیکی است که برخلاف باکتری های مضر، برای بدن میزبان مفید است و سوزش معده را برطرف و هضم را بهبود می نماید.

13- کنترل وزن با عرق کاسنی

کاسنی منبعی از فیبر طبیعی ست که فروکتوز و اینولین موجود در آن منجر به کاهش هورمون گرلین و کنترل پرخوری و سیری کاذب می شود.

14- رفع سرفه خشک با عرق کاسنی

شربت دم کرده ریشه کاسنی با خاصیت خلط آوری بالا، مناسب برای درمان گلو درد و سرفه های خشک می باشد.

15- عرق کاسنی برای تب

کاسنی دارای ویتامین C بوده و با خاصیت آنتی اکسیدانی و دفع سموم دمای بدن را تنظیم و یک تب بر طبیعی محسوب می شود.

16- تنظیم کلسترول خون با عرق کاسنی

اینولین موجود در کاسنی باعث کاهش میزان کلسترول مضر LDL در بدن می شود. همچنین سطح کلسترول مطلوب را بالا برده و با بهبود جریان خونی از امراض سکته های قلبی و مغزی می کاهد.

17- رفع التهاب لثه و دهان با عرق کاسنی

عصاره برگ های کاسنی حاوی ویتامین C است که با مالیدن برلثه یا غرغر کردن در دهان می تواند التهابات لثه و زخم دهان را برطرف سازد.

رفع التهاب لثه و دهان با عرق کاسنی

فواید عرق کاسنی

18- رفع استرس با عرق کاسنی

عصاره ریشه کاسنی با خاصیت مسکن قوی و آرامش بخشی بالا، برعملکرد سیستم عصبی اثر مثبت داشته و خواب را بهبود و مانع از استرس و اضطراب می شود.

19-پیشگیری از پیری زودرس با عرق کاسنی

ویتامین C و E در برگ کاسنی موجب رفع چین و چروک صورت و عوارض پیری زودرس شده و درحفظ جوانی بسیارموثر است.

20- درمان یبوست با عرق کاسنی

اینولین فیبر مغذی در کاسنی می باشد که با افزایش تحرکات روده ای و اسید معده، هضم را بهبود داده و یبوست را در حد زیادی کاهش می دهد.

21- درمان سیروز کبدی با عرق کاسنی

از اثرات مفید کاسنی، حفاظت کبد در برابر سموم کبدی است و این اثر با ماده ای به نام تتراکلروکربن (CARBON TETRACHOLORIDE) به اثبات رسیده است.هرچه عرق کاسنی تلخ تر باشد فواید عرق کاسنی بیشتر است و در التیام امراض کبدی موثرتر است.

22- تقویت سیستم ایمنی با عرق کاسنی

کاسنی خواص تقویت کننده ای نیرومند برای سیستم ایمنی بدن دارد. تاثیرات آنتی باکتریال نیرومندی بر روی برخی از باکتری های خطرناک و مقاوم از خود نشان داده و در ضمن پلی فنول موجود در کاسنی نقش آنتی اکسیدانی و زدایندگی رادیکال های آزاد در رگ های خونی را دارد.

23- عرق کاسنی برای معده

تقویت معده و جلوگیری از ناراحتی آن و نیز خاصیت اشتها آوری یکی دیگر از خواص عرق کاسنی است . کاسنی ، التهاب معده را از بین برده، اسید کلریدریک معده را تحریک کرده و اشتها را زیاد می کند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید