خواص لوبیا سبز بسیار فراوان است و از جمله آن می توان به خواص لوبیا سبز برای کودکان و سایر گروه ها از جمله زنان باردار و سالمندان اشاره کرد.تانما در این مطلب خواص لوبیا سبز برای سلامت بدن و مضراتش را بیان می کند؛

لوبیا سبز چیست ؟

لوبیا سبز (Green bean)یک سبزی است و از خانواده باقالی بوده، میوه، غلاف و دانه این گیاه مفید و پرخاصیت ارزش غذایی و درمانی بسیار دارد. البته تا وقتی که این نوع لوبیا، سبز و تازه است در گروه سبزیجات جای دارد، ولی وقتی غلاف و دانه های آن خشک شود جزء گروه حبوبات یا بهتر است بگوییم جزو بنشن ها محسوب می شود

از جمله ویتامین های موجود در لوبیا سبز می توان به ویتامین A، C، K و B6 اشاره کرد.. لوبیا سبز همچنین غنی از بسیاری از مواد معدنی سودمند است. همچنین منبع خوبی از اسید فولیک نیز می باشد. جدا از این، مقدار قابل توجهی از کلسیم، سیلیکون، آهن، منگنز، بتا کاروتن، پروتئین، پتاسیم و مس را داراست.

طبع لوبیا سبز

طبیعت لوبیا سبز سرد و تر است و مصلح آن مواد غذایی مثل روغن زیتون، آویشن، خردل، زنجبیل، زیره، فلفل، نمک، زنجبیل و .. هستند و توصیه می شود برای اینکه نفخ لوبیا سبز کاهش یابد به همراه این مواد غذایی مصرف شود.

ارزش غذایی لوبیا سبز

براساس اعلام وزارت کشاورزی کشور آمریکا، ارزش تغذیه ای یک فنجان لوبیا سبز کنسروی (۱۵۰گرم) بدین شرح است:

  • کالری: ۲۸
  • چربی: ۰٫۵۵ گرم
  • کربوهیدرات: ۵٫۶۶ گرم
  • فیبر: ۲٫۶ گرم
  • قند: ۱٫۹۴ گرم
  • پروتئین: ۱٫۴۲ گرم
  • کلسیم: ۱۷ میلی گرم
  • آهن: ۱٫۲ میلی گرم
  • منیزیم: ۱۸ میلی گرم
  • فسفر: ۳۰ میلی گرم
  • پتاسیم: ۱۳۰ میلی گرم
  • ویتامین A: مقدار ۲۴ میکروگرم
  • ویتامین K : مقدار ۵۲٫۵ میکروگرم
  • تیامین: ۰٫۱ میلی گرم
  • نیاسین: ۰٫۷ میلی گرم
  • ویتامین B۶: مقدار ۰٫۱۴ میلی گرم
  • ویتامین E: مقدار ۰٫۴۱ میلی گرم
  • فولات: ۳۲ میکروگرم
ویتامین های موجود در لوبیا سبز

ارزش غذایی لوبیا سبز

فواید لوبیا سبز

الف) خواص لوبیا سبز برای زیبایی

خواص لوبیا سبز برای لاغری

یک فنجان لوبیا سبز درحدود ۲۸ کالری انرژی دارد. این مقدار لوبیا سبز تقریبا چربی ندارد و قند کمی دارد. بنابراین، اگر به اندازه دور کمرتان اهمیت می دهید، نباید لوبیا سبز را فراموش کنید.

خواص لوبیا سبز برای پوست

لوبیا سبز حاوی مقادیر بالایی ویتامین A و آنتی اکسیدان های لووتیان، نئوکسانتین، بتا کاروتن و ویولاکسانتین است که چین و چروک پوست را کاهش داده و به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

خواص لوبیا سبز برای مو

مقادیر بالای بیوتین موجود در لوبیا سبز برای تقویت و افزایش رشد مو ضروری است و علاوه بر این به درمان موهای خشک و شکننده کمک می کند. تعدادی لوبیا سبز را در آب بجوشانید تا عصاره ی آن در بیاید بگذارید یک شب بماند و صبح روز بعد آن را بر روی موهای خود بمالید و خوب ماساژ دهید، بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با آب و شامپو بشویید.

ب)خواص درمانی لوبیا سبز

خواص لوبیا سبز برای معده

لوبیا سبز حاوی مقادیر بالایی فیبر است که برای درمان مشکلات گوارشی از جمله نفخ معده، یبوست، هموروئید یا بواسیر، بیماری ریفلاکس معده و سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد.

خواص لوبیا سبز برای روده

مطالعات اخیر نشان داده اند مصرف سبزیجات سبز رنگ برای جلوگیری از پولیپ های پیش سرطانی که معمولا به سرطان کولون یا روده بزرگ منجر می شود مفید است. شواهد جدید نشان می دهد که افزایش مصرف سبزیجات سبز می تواند خطر ابتلا به سرطان آدنوما و سرطان کولورکتال را کاهش دهد. محتوای فیبر بالای لوبیا سبز نیز می تواند بر سیستم گوارش شما اثر مثبت داشته باشد.

بسیاری از انواع فیبر می توانند فرایند گوارش را تسهیل کنند و حرکات روده را تنظیم کنند که باعث کاهش استرس در روده می شود. مطالعات خاص نشان داده اند که بین افزایش فیبر مصرفی و کاهش سرطان روده بزرگ رابطه مثبتی وجود دارد اما هنوز تحقیقات جامع ادامه دارد. علاوه بر این، حضور کلروفیل در لوبیا سبز نیز بسیار مفید است.

خواص لوبیا سبز برای یبوست

مواقعی که فعالیت روده کُند و مسدود شود، فرد دچار یبوست خواهد شد. فیبر موجود در لوبیا سبز باعث ایجاد تحریکات روده ای شده و درمان یبوست با لوبیا سبز تسهیل می شود.

درمان بواسیر با لوبیا سبز

لوبیا سبز سرشار از فیبر خوراکی بوده و این فیبر برای کسانی که مشکلات گوارشی دارند، تجویز می شود. همچنین به درمان و پیشگیری از یبوست، بواسیر و دیورتیکولوز کمک کرده و کلسترول و قند در بدن را کنترل می کند.

خواص لوبیا سبز برای کبد

بیماران دارای کبد چرب در کنار غذای خود حتما سبزیجات و میوه جات به ویژه سبزیجات غیرنشاسته ای مصرف کنند. سیب زمینی، نخودفرهنگی و لوبیا سبز از جمله سبزیجات نشاسته ای هستند که مصرف زیاد آنها به این بیماران توصیه نمی شود. این نوع سبزیجات برای مبتلایان به بیماری کبد چرب ضرر دارند.

خواص لوبیا سبز برای جنین

لوبیا سبز یک منبع عالی اسید فولیک است که در دوران بارداری برای سلامتی زنان باردار و برای رشد طبیعی و سالم جنین در رحم و جلوگیری از نقص لوله عصبی جنین ضروری است. مقادیر بالای آهن و فولات موجود در لوبیا سبز می تواند باروری را در زنان افزایش دهد.پیش از مصرف هر گونه خوراکی در دوران بارداری حتما با پزشک خود نیز مشورت کنید.

خواص لوبیا سبز برای سلامتی بدن

خواص لوبیا سبز برای جنین

خواص لوبیا سبز برای نوزاد و کودکان

لوبیا سبز حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی ضروری، پروتئین، فیبر، آهن و اسیدهای چرب امگا 3 می باشد و به عنوان یکی از حبوبات مفید برای بهبود رشد نوزادان و کودکان محسوب می شود. توجه داشته باشید که لوبیا سبز خام را به نوزادان و کودکان ندهید چون لکتین موجود در آن باعث خونریزی معده می شود.

خواص لوبیا سبز برای دیابت

مطالعات نشان داده که حبوباتی مانند لوبیا سبز که شاخص گلیسمی پایینی دارند برای پیشگیری و درمان دیابت و تنظیم سطح قند خون در افراد دیابتی مفید می باشند.

خواص لوبیا سبز برای رحم

ویتامین هایی مانند نیاسین و تیامین که در لوبیا سبز به فراوانی یافت می شوند یک منبع مناسب برای مواد مغذی هستند که از بسیاری از عفونت ها چون عفونت زنان پیشگیری می کنند.

خواص لوبیا سبز برای نقرس

مقادیر بالای اسید فولیک موجود در لوبیا سبز به طور طبیعی اسید اوریک خون را کاهش داده و برای پیشگیری و درمان بیماری نقرس مفید می باشد.

خواص لوبیا سبز برای قلب

لوبیا سبز کلسترول ندارد. بااینکه بدن برای رشد سلولی مناسب به مقداری کلسترول نیاز دارد، ولی مقدار زیاد آن برای بدن مضر است . مصرف زیاد کلسترول می تواند موجب تجمع چربی در سرخرگ ها شود. این امر جریان خون به قلب و مغز را کاهش می دهد و خطر بروز سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش می دهد .

یک فنجان لوبیا سبز خام درحدود ۲٫۷ گرم فیبر دارد. لوبیا سبز پخته شده (بخارپز) ۴ گرم فیبر دارد. بخشی از این فیبر محلول است . فیبر محلول به کاهش کلسترول بد (LDL) و کلسترول مجموع کمک می کند . همچنین فیبر محلول می تواند با کاهش فشار خون و کاهش التهابات به سلامت قلب کمک کند.

بنیاد قلب کشور آمریکا توصیه می کند، برای حفظ سلامت قلب، روزانه کمتر از ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم مصرف کنید . لوبیا سبز به طور طبیعی سدیم کمی دارد . یک فنجان لوبیا سبز تنها ۶٫۶ میلی گرم سدیم دارد.

وجود بیش ازحد سدیم در رژیم غذایی موجب افزایش فشار خون می شود. فشار خون بالا با افزایش خطر حملات قلبی و سکته های مغزی همراه است. بااین حال، باید مراقب لوبیا سبز کنسروی باشید. زیرا یک فنجان لوبیا سبز کنسروی با آب حاوی ۴۶۱ میلی گرم سدیم است . بهتر است قبل از مصرف لوبیا سبز کنسروی آن را آب کش کنید یا انواع بدون نمک را انتخاب کنید .

خواص لوبیا سبز برای کلیه

لوبیا سبز بخارپز یا پخته شده فواید بسیاری برای قلب و سایر اندام ها همچون کلیه دارد. لوبیا سبز به کاهش کلسترول خون کمک می کند و به همین دلیل ریسک حمله قلبی را کاهش می دهد. لوبیا سبز کنسروی، میزان زیادی سدیم و مواد نگه دارنده دارد که سبب افزایش فشار خون می شود که نه تنها برای قلب، بلکه برای کلیه ها نیز بسیار خطرناک است. بنابراین برای استفاده از خواص لوبیا سبز برای کلیه و قلب، از اشکال پخته و آب پز آن استفاده نمایید.

خواص لوبیا سبز در طب سنتی

در طب سنتی از خواص لوبیا سبز برای پاک سازی و دفع سموم بدن استفاده شده، اصطلاحاً در مورد لوبیا سبز گفته می شود که جالی است یا دارای قدرت جلاست.

موارد منع مصرف لوبیا سبز

خواص لوبیا سبز

مضرات لوبیا سبز

  • لکتین نوعی پروتئین است که به کربوهیدرات ها متصل می شود. این پروتئین در لوبیاها مانند لوبیا سبز وجود دارد. این پروتئین می تواند موجب بروز مشکلاتی در دستگاه گوارش شود. پختن لوبیا سبز می تواند موجب کاهش سطح لکتین شود.
  • لوبیا سبز دارای اگزالات است که ممکن است باعث ایجاد سنگ در دستگاه ادراری شود.
  • برخی افراد از جمله بعضی کودکان به لوبیا سبز آلرژی دارند که با علائمی همچون تهوع، دل درد، ورم صورت، بی حالی و کهیر همراه است.
  • لوبیا پروتئین زیادی دارد و به همین دلیل کسانی که به بیماری نقرس دچار هستند و اسید اوریک خون شان بالاست، بهتر است از زیاد خوردنش پرهیز کنند.
  • کسانی که با مشکل ریزش مو روبرو هستند بهتر است از مصرف زیاد لوبیا سبز خودداری کنند.
  • مصرف زیاد لوبیا سبز به دلیل اسید فیتیک موجود در آن ممکن است باعث بروز کمبود مواد غذایی در بدن شود زیرا اسید فیتیک به کلسیم، روی و سایر مواد معدنی چسبیده و مانع جذب آن توسط بدن می شود.

موارد منع مصرف لوبیا سبز

  • افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند کومادین و وارفارین استفاده می کنند نباید به طور ناگهانی مصرف غذاهای سرشار از ویتامین K را افزایش دهند، زیرا این ویتامین در انعقاد خون نقشی مهم ایفا می کند.
  • لوبیا سبز حاوی فیتیک اسید است. فیتیک اسید می تواند به مواد معدنی متصل شود و از جذب آنها در بدن جلوگیری کند. افرادی که دچار کمبود مواد معدنی هستند باید درباره مصرف بیشتر لوبیا سبز با پزشک مشورت کنند.
  • لوبیا سبز یکی از حبوبات و از اعضای خانواده ی باقلائیان است بنابراین بهتر است که افراد مبتلا به بیماری فاویسم از خوردن آن اجتناب کنند.
  • توصیه می شود به دلیل وجود برخی مواد سمی موجود در گیاه لوبیا سبز، از مصرف لوبیا سبز خام و نپخته خودداری شود.
  • با توجه به بالا بودن مقدار اگزالات در لوبیای سبز، افراد با سابقه سنگ مجاری ادراری، باید از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنند.

نحوه مصرف لوبیا سبز

  • لوبیا سبز را می توان به صورت خام در انواع سالاد و یا به صورت پخته در انواع خورش، پلو، کوکو و سوپ ها استفاده کرد.
  • لوبیا سبز تازه را بلانچ (غیرفعال کردن آنزیم های عامل خرابی در سبزیجات) یا بخارپز کنید و آنها را با گوجه گیلاسی و سرکه بالزامیک میل کنید.
  • لوبیا سبز تازه را در روغن زیتون تفت دهید، سپس به آن پودر فلفل سیاه و پودر پنیر پارمسان بیفزایید. سپس آن را تا دمای ۴۲۵ درجه فارنهایت (۲۱۸ سانتی گراد) حرارت دهید تا برشته شود.
  • لوبیا سبز بلانچ یا بخارپز را می توانید در سالاد سبز استفاده کنید.
  • لوبیا سبز تازه را در روغن زیتون، سیر و آب لیمو ترش تفت دهید و مصرف کنید .
  • می توانید لوبیا سبز را در حمص یا ماست کم چرب، همراه با سبزیجات تازه میل کنید.

سالاد لوبیا سبز و تخم مرغ

در یک ظرف بزرگ آب جوش لوبیاها را تا 3 دقیقه بپزید و در آب سرد شستشو دهید. لوبیاها را نصف کنید و در یک کاسه قرار دهید. گوجه فرنگی، زیتون، روغن و تخم مرغ را هم اضافه کنید. نمک و فلفل بزنید و با چند قاچ لیمو سرو کنید.

سالاد مدیترانه ای با لوبیا سبز و پنیر فتا

در یک کاسه متوسط ​ آب جوش، لوبیا سبز را بین 4 تا 6 دقیقه بپزید و سپس با آب سرد آبکش کنید تا پخت را متوقف کنید.با استفاده از یک چاقوی تیز، پوست پرتقال را برش داده و به شکل منحنی میوه را ببرید. سپس منحنی ها را هم به دو نیم دایره برش بزنید.

در یک کاسه، روغن و سرکه را با هم مخلوط کنید و با نمک و فلفل ادویه دارش کنید. فتا، پرتقال، کاهو، پیاز، لوبیا سفید و لوبیا سبز را اضافه کنید. نوش جان، به همین راحتی می توانید از خواص لوبیا سبز لذت ببرید.

استیک ماهی سالمون و لوبیا سبز

1 قاشق چای خوری روغن زیتون را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید. سیر را اضافه کرده و تفت دهید تا قهوه ای طلایی شود که بین 30 ثانیه تا 1 دقیقه طول می کشد سپس آن را کنار بگذارید. لوبیا سبز و 3 قاشق غذاخوری آب را در یک ظرف قرار دهید. در ظرف را ببندید و 3 تا 5 دقیقه صبر کنید سپس لوبیای سبز را خارج کرده و با نمک و فلفل طعم دار کنید.
1 قاشق چای خوری روغن به ماهیتابه اضافه کنید. ماهی سالمون را با 1/2 قاشق چای خوری نمک و 1 قاشق چای خوری فلفل طعم دار کنید و آن را تا زمانی که قهوه ای و پخته شده باشد، حدود 8 دقیقه سرخ کنید. ماهی سالمون را با سیر و لوبیا سبز سرو کنید.

نحوه نگهداری لوبیا سبز

نحوه مصرف لوبیا سبز

نحوه نگهداری لوبیا سبز

لوبیا سبز غذایی فوق العاده است. به دنبال لوبیا سبزی بگردید که به رنگ سبز روشن باشد و لکه های سیاه، زدگی و آسیب نداشته باشند. لوبیا سبز نباید شُل باشد. برای برخورداری حداکثری از خواص لوبیا سبز آن را دراسرع وقت پس از برداشت یا خرید مصرف کنید . پختن لوبیا سبز و یخ زدایی آن از حالت منجمد می تواند موجب کاهش برخی مواد مغذی آن مانند ویتامین C شود.

بهترین راه برای جلوگیری از کاهش مواد مغذی موجود در لوبیا سبز این است که آن را در حالت انجماد مستقیما در مقداری آب بریزید و در کمترین زمان ممکن بپزید . لوبیا سبز تازه را باید در کیسه پلاستیکی و در یخچال نگه دارید و ظرف مدت یک هفته مصرف کنید .

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید