خواص ریحان در بارداری در کنار سبزی های خوش عطر و تازه دیگر بسیار است و زنان باردار با مصرف متعادل سبزی ریحان می توانند از خاصیت آن هم برای خود هم برای جنینشان بهره ببرند. تانما در این مطلب خواص ریحان در دوران بارداری و روش مصرف آن در بارداری را مطرح می کند؛

فواید مصرف ریحان در بارداری

جلوگیری از کم خونی مادر باردار

مواد معدنی، ویتامین های و فولاد موجود در سبزی ریحان کمک می کند تا خون اضافی در بدن زنان حامله تولید شده و نیاز های بدن خود مادر و جنین داخل رحم او تامین گردد. همچنین، جالب است بدانید که فولات موجود در این گیاه می تواند احتمال بروز خطر نقص در هنگام تولد جنین را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

تقویت سیستم ایمنی بدن مادر باردار

همانطور که می دانید سبزی ریحان یک منبع غنی از انواع ویتامین های مختلف مانند ویتامین E، ویتامین C، ریبوفلاوین، نیاسین و بسیاری از ویتامین ها دیگر است. همچنین، شاخ و برگ این گیاه حاوی مواد معدنی مانند روی، فسفر، منیزیم، مس، منگنز و پتاسیم می باشد.

رسیدن همه ویتامین های حیاتی و مواد معدنی موجود در سبزی ریحان به بدن زنان باردار، سیستم ایمنی بدن این افراد را بالا برده و از خود مادر و جنین داخل رحم او در برابر بسیاری از عفونت ها محافظت خواهد کرد. همچنین، به عنوان یک خانم جوان و بی تجربه به خاطر داشته باشید که مصرف سبزی ریحان سلامت کامل بدن مادر و رشد بهینه جنین داخل رحم او را تامین کرده و به آن ها کمک می کند تا از یک دوره بارداری سالم خود لذت ببرند.

پیشگیری از دیابت بارداری

همچنین با اضافه کردن ریحان به رژیم غذایی دوران بارداری، به واسطه ی تنظیم شدن سطح قند خون زن حامله، می توان از دیابت بارداری و عوارض خطرناک آن پیشگیری کرد.

تأثیر مصرف ریجان بر جنین و زایمان

فواید مصرف ریحان در بارداری

تأثیر مصرف ریحان بر جنین

رشد خوب جنین

همانطور که می دانید سبزی ریحان سرشار از ویتامین A بوده و رشد مناسب جنین داخل رحم مادر را در طی کل دوران بارداری تضمین می کند. همچنین، ویتامین A موجود در شاخ و برگ این گیاه باعث سلامت قلب، چشم ها، ریه ها و توسعه سیستم عصبی مرکزی نوزاد متولد نشده هم خواهد شد.

تقویت استخوان های جنین

منگنز فراوانی در سبزی ریحان وجود دارد. به همین دلیل، مصرف این گیاه در دوران بارداری کمک می کند تا استخوان های جنین فرم طبیعی به خود گرفته و رشد غضروف های بدن نوزاد متولد نشده هم به خوبی انجام گیرد. همچنین، منگنز موجود در این نوع سبزی به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و استرس اکسیداتیو را در زنان حامله به حداقل می رساند. علاوه بر این موارد، خوردن ریحان در دوران بارداری می تواند خطر آسیب سلولی به مادران باردار و جنین داخل رحم این افراد را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

تأثیر مصرف ریحان بر زایمان

به دلیل این که سبزی ریحان مقدار بالایی ویتامین K دارد، به همین دلیل مصرف آن در دوران بارداری نقش حیاتی در تضمین سلامتی مادر و ایمنی نوزاد متولد نشده او ایفا می کند. همچنین، از آن جایی که ویتامین K موجود در این سبزی به لخته شدن خون در بدن مادران باردار کمک می کند، بنابراین مصرف آن در طی دوران بارداری می تواند خطر از دست دادن خون در هنگام زایمان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

شرایط مصرف ریحان در بارداری

تأثیر مصرف ریحان بر زایمان

مضرات مصرف ریحان در بارداری

  • مصرف زیاد ریحان در بارداری به علت تحریک رحم و سقط آوری و اثر موتاژنیک ترکیب موجود در روغن فرار آن (استراگل) توصیه نمی شود.
  • اوژنول، نوعی روغن در سبزی ریحان است و ثابت شده که مصرف بیش از حد آن می تواند برای سلامتی مادر باردار و جنین داخل رحم او خطرناک باشد، چون رسیدن بیش از اندازه این روغن به بدن زنان حامله باعث بالا رفتن ضربان قلب، احساس سوزش در ناحیه گلو و دهان، کم عمق شدن عمل تنفس، بروز حالت تشنج، ایجاد حالت سرگیجه و مشاهده خون در ادرار شده و در نهایت منجر به کما رفتن این افراد خواهد شد.
  • مصرف بیش از حد سبزی ریحان در دوران بارداری می تواند قند خون مادر را به میزان قابل توجهی پایین آورده و عوارض جدی در بدن او و جنین داخل رحمش به دنبال داشته باشد. در نتیجه، ممکن است فرد مصرف کننده از مشکلاتی مانند سرگیجه، تحریک پذیری و لرزش شدید بدن در طی دوران بارداری خود رنج ببرد.

تانما علاوه بر خواص ریحان در بارداری و مضرات آن، در زیر بر شرایط و روش مصرف ریحان در بارداری هم اشاره کرده است؛

شرایط مصرف ریحان در بارداری

  • زنان باردار باید قبل از مصرف سبزی ریحان، آن را به طور کامل بشویند، چون ممکن است برگ های سبزی حاوی انگل های مضر و باکتری های مختلفی باشد، که مصرف آن می تواند منجر به بروز عفونت های منتقله از غذا، مانند لیستریوز و توکسوپلاسموز در بدن زنان حامله شود.
  • برای کسب اطمینان کامل، قبل از شروع مصرف سبزی ریحان در دوران بارداری خود حتما با پزشک معالجتان مشورت نمایید.
  • یادتان نرود که شما مادر باردار باید حتما از سبزیجات به حد اعتدال و بهتر است سبزیجات و میوه ها را با آب نمک بشویید و استفاده کنید.
  • برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه ی نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید.
  • در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای این که سالم تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید.
میزان مصرف ریحان در بارداری

شرایط مصرف ریحان در بارداری

میزان مصرف ریحان در بارداری

اگر سبزی ریحان در طی دوران بارداری زنان در مقادیر مناسبی مصرف شود، امن خواهد بود. پس، زنان باردار باید سعی کنند تا ریحان را در مقادیر مناسبی مصرف کرده و از خوردن بیش از حد این نوع سبزی خودداری نمایند.

روش مصرف ریحان برای زن باردار

ریحان گیاه بسیار محبوبی است که دارای خواص دارویی فراوانی می باشد. این نوع سبزی دارای برگ های معطری است، که هم در سبزی خوردن استفاده می شود و هم با افزودن شاخ و برگ آن به انواع سوپ ها، سالادها و بسیاری از غذاهای دیگر می توان تغییر بزرگی در طعم و مزه آن غذا به وجود آورد.

مثلا می توان در تهیه سس گوجه فرنگی از ریحان استفاده کرد یا این سبزی را روی مرغ و ماهی ریخت. البته مصرف این سبزی با پنیر و کباب هم، هم طعم و مزه را دلپذیرتر می کند و هم ارزش غذایی را افزایش می دهد ولی باید مراقب بود خوشمزه شدن غذاها با این گیاه، باعث پرخوری نشود.

موادر منع مصرف ریحان در بارداری

روش مصرف ریحان در بارداری

موارد منع مصرف ریحان در بارداری

  • ریحان را در بارداری به صورت دارویی و دمکرده نباید استفاده شود.
  • با توجه به نبود مستندات علمی، بهتر است در صورت مصرف برخی داروها در بارداری، ریحان را با احتیاط و کم مصرف کنید.
آیا این مطلب مفید بود؟ 2
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید