خواص زنجبیل در بارداری بسیار زیاد است و مادران باردار می توانند با مشورت پزشک این گیاه پر خاصیت را به اشکال مختلف اما به مقدار محدود، در رژیم غذایی دوران بارداری خود بگنجانند. تانما در این مطلب ضمن بیان خواص زنجبیل در بارداری، بر تأثیر زنجبیل بر جنین و تأثیر زنجبیل بر زایمان نیز اشاره کرده است؛

زنجبیل چیست؟

زنجبیل نوعی ادویه از ریشه گیاهان Zingiber officinale است . عموما در آشپزی در بسیاری از غذاهای آسیایی، دارو های گیاهی و خاورمیانه به کار می رود زنجبیل از شاخه کورکومین است این روش عموما برای درمان مشکلات روده و معده مفید و غذایی عالی برای افرادی که رژیم بدون لکتین دارند محسوب می شود ، زنجبیل هم چنین ممکن است به عنوان مسکن و به عنوان درمانی برای اختلالات سلامتی مورد استفاده قرار گیرد و زنجبیل اثرات ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد.

فواید مصرف زنجبیل در بارداری

کاهش کلسترول خون

زنجبیل از جمله مواد غذایی است که موجب کاهش کلسترول خون شده، بنابراین مصرف آن می تواند از بروز خطرات ناشی از کلسترول بالا در بارداری جلوگیری نماید.

کاهش تهوع صبحگاهی

احساس تهوع و استفراغ یکی از حالتهای شایع دوران بارداری است که استفاده از خواص زنجبیل می تواند، حالت تهوع صبحگاهی دوران بارداری و ناراحتی های ناشی از آن را تا حدودی کاهش دهد.

بهبود گردش خون

زنجبیل در بهبود گردش خون مادر، تاثیر مثبت داشته و موجب انتقال بهتر اکسیژن و مواد غذایی از مادر به جنین می شود.

ضد التهاب

زنجبیل غنی از آنتی اکسیدان می باشد، بنابراین مصرف آن به عنوان یک ماده ضد التهاب می باشد که می تواند رادیکال های آزاد را خنثی نماید. همچنین این ماده غذایی در تقویت سیستم ایمنی بدن مادر نقش به سزایی دارد.

تقویت کننده سیستم ایمنی جنین

مصرف زنجفیل در دوران بارداری به دلیل سرشار بودن از ویتامین C، اسید فولیک و آهن موجب تقویت سیستم ایمنی جنین شده و از بروز برخی نقایص مادرزادی در هنگام تولد پیشگیری می کند.

زنجبیل چیست

فواید زنجبیل در بارداری

مضرات مصرف زنجبیل در بارداری

  • مقدار زیاد زنجبیل باعث انقباضات شدید رحمی، سقط جنین یا خونریزی پریودی شود که می تواند برای مادر و جنین خطرناک باشد.
  • زنجبیل می تواند واکنش های آلرژیک شدید همچون مشکل در تنفس، بستن گلو، تورم لب ها، زبان ، راش خارش دار و کهیر را به همراه داشته باشد.
  • مصرف طولانی مدت زنجبیل می تواند راش های پوست خشک و پوسته پوسته شده را به همراه داشته باشد. این موارد در ابتدا بر روی صورت فرد ظاهر می شود.
  • مصرف زنجبیل همچنین می تواند باعث حساسیت بصری به نور روشن شود، البته واقعیت این است که این موضوع هنوز تحت بررسی دانشمندان است.
  • دوز بالای زنجبیل می تواند تپش قلب را به همراه داشته باشد که یکی از عوارض جانبی خطرناک زنجبیل است.

تانما علاوه بر بیان خواص زنجبیل در بارداری و مضراتش، در زیر بر شرایط و میزان مصرف آن اشاره کرده است؛

شرایط مصرف زنجبیل در بارداری

برای استفاده از زنجبیل در دوران بارداری، بهتر است آن را به صورت تازه و در حد متعادل مصرف کرد و همچنین می توانید ریشه زنجبیل را داخل کیف پلاستیکی قرار دهید و بگذارید در فریزر بماند.استفاده از چای زنجبیلی یک روش مؤثر برای مصرف این ماده غذایی می باشد، همینطور می توانید در هنگام پخت غذا به عنوان چاشنی استفاده کرده و یا اینکه مقداری از آن را در آب جوش ریخته و میل نمایید.

میزان مصرف زنجبیل در بارداری

زنجبیل به مقدار متعادل یک ابرغذا محسوب می شود، اما اگر زیاد مصرف شود، بیشتر از فایده، ضرر خواهد داشت. بیشتر پزشکان به بانوان باردار توصیه می کنند زنجبیل را در هر شکل آن روزانه بیش از یک گرم مصرف نکنند. این یعنی، افزودن زنجبیل به چای یا غذای خود را به یک گرم در روز محدود کنید و برای بیشتر کردن ارزش غذایی چای زنجبیل از افزودنی های دیگر استفاده کنید.

شرایط مصرف زنجبیل در بارداری

میزان مصرف زنجبیل در بارداری

روش مصرف زنجبیل برای زن باردار

  • زنجبیل به شکل آبنبات، کپسول و قرص های جویدنی موجود است. سعی کنید پیش از مصرف قرص های نکات ذکر شده روی پاکت را مطالعه و با پزشک مشورت کنید.
  • خوردن دمکرده زنجبیل. یک قاشق چایخوری آب زنجبیل را در یک فنجان آب داغ مخلوط کنید. بگذارید پنج دقیقه بماند سپس بخورید.
  • زنجبیل ریز شده را به سبزی بخارپز یا سیب زمینی سرخ شده بیفزایید.
  • زنجبیل ریز شده را به سوپ بیفزایید.
  • زنجبیل تازه را به ماهی سرخ شده سالمون بیفزایید.
  • چای زنجبیل با افزودن برگ نعناع یا دارچین تهیه کنید.
  • از آن جایی که زنجبیل مقدار کمی سدیم دارد می توانید آن را به عنوان جایگزین نمک استفاده کنید.

فواید چای زنجبیل

  • رفع تهوع بارداری
  • کمک به گوارش
  • تقویت ایمنی
  • رفع گلو درد
  • کاهش استرس
  • کنترل قندخون
  • کنترل کلسترول
  • جلوگیری از سرطان
  • رفع خستگی مفاصل و استخوان ها
  • بهبود جذب مواد مغذی

مضرات چای زنجبیل

  • کاهش وزن بارداری
  • تشدید خونریزی
  • خطر نقص عضو جنین
  • سقط جنین
  • زایمان زودرس
  • کم وزنی نوزاد
روش مصرف زنجبیل در بارداری

فواید مصرف چای زنجبیل

موارد منع مصرف زنجبیل در بارداری

شرایط مصرف زنجبیل در بارداری ارتباط زیادی با شرایط مادر باردار دارد یعنی امکان دارد برای برخی بدون عارضه و برای برخی دارای عوارض زیادی باشد. پس در خصوص مصرف زنجبیل در بارداری باید با پزشک مشورت کنید. مصرف زنجبیل در موارد زیر پر خطر است و توصیه نمی شود:

  • مصرف آن برای کسانی که سابقه سقط جنین، سرگیجه و خونریزی واژینال دارند، توصیه نمی شود.
  • مادرانی که مقدار زیادی خون هنگام زایمان از دست داده اند، باید در دوران اولیه ی پس از زایمان از خوردن زنجبیل خودداری کنند.
  • زنجبیل گرمی است و باعث گرم شدن بدن می شود،اگر شما با مصرف زنجبیل احساس التهاب و سوزش در دهان داشتید از مصرف آن بپرهیزید.
  • همچنین دیابت بارداری از جمله بیماری های شایع برای مادران باردار می باشد، بنابراین مصرف زنجفیل برای آنها، بسیار مضر بوده و بر روی قند خون آنها تاثیر منفی می گذارد.
  • توصیه می شود افرادی که می خواهند جراحی انجام دهند، زنجبیل را از رژیم غذایی خود حذف کنند.
  • افرادی که سابقه آلرژیک و حساسیت به زنجبیل دارند، بهتر است مصرف آن را متوقف کنند.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید