خواص سمنو بسیار زیاد است و متخصصان طب سنتی مصرف این غذای مقوی را برای پیشگیری و حتی درمان بسیاری بیماری ها توصیه می کنند. تانما در این مطلب قصد دارد شما را با خواص سمنو و تأثیر مصرف سمنو بر شیر مادر آشنا کند؛

فواید مصرف سمنو در شیردهی

ویتامین ها و مواد معدنی

سمنو حاوی موادی مانند سلنیوم، فسفر، کرومیوم، روی، آهن، مس و انواع ویتامین های K-E-A و گروه ویتامین های B12,B8, B5, B3, B1 است.

رفع مشکلات زنانه

سمنو در بهبود بیماری های زنانه مانند نازایی، سختی زایمان و بارداری، سختی بارداری، بی نظمی عادت ماهیانه، مشکلات تخمدان و رحم موثر است. لذا کسانی که از این بیماری ها رنج می برند از سمنو در وعده های غذایی روزانه شان استفاده کنند.

رفع مشکلات گوارشی

همچنین از خواص و فواید سمنو می توان در بهبود بیماری های دستگاه گوارش مانند سوء هاضمه، سنگ کیسه صفرا و یبوست استفاده کرد.

بهبود مشکلات قلبی

همچنین از خواص سمنو می توان به بهبود کندی ضربان قلب، تصلب شرایین و کلسترول بالا اشاره کرد.

افزایش شیر مادر

استفاده از سمنو باعث بهبود سختی زایمان، نازایی و شیردهی می شود. مصرف سمنو باعث افزایش شیر در مادران شیرده می شود.

رشد جسمی و ذهنی نوزاد

مواد مغذی موجود در سمنو به رشد جسمی و ذهنی کودکان و تقویت استخوان های کودک کمک می کند.

مضرات مصرف سمنو در شیردهی

فواید مصرف سمنو در شیردهی

همچنین از دیگر خواص سمنو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبود ورم دستگاه تناسلی، فسفات در ادرار، خون در ادرار
  • بهبود عوارض یائسگی
  • کاهش کم خونی، دیابت، پرکاری تیروئید، سرگیجه، واریس ، ضعف حافظه، یرقان و ریزش مو هم از خواص دیگر سمنو است.

مضرات مصرف سمنو در شیردهی

  • سمنو حاوی مقدار زیادی آهن است که برای بهبود بیماری کم خونی مفید است ولی مصرف بیش از اندازه این غذا باعث می شود غلظت خون زیاد شود و در پی آن هم مشکلاتی را به وجود بیاورد.
  • افرادی که استعداد اضافه وزن دارند و کم تحرک هستند، نباید بیش از حد از سمنو استفاده کنند.
  • مصرف زیاد سمنو سبب ایجاد نفخ در برخی افراد می شود.

تانما علاوه بر بیان خواص سمنو و مضرات آن، در زیر بر شرایط و میزان مصرف آن در شیردهی اشاره کرده است؛

شرایط مصرف سمنو در شیردهی

  • سمنویی که رقیق باشد و داخل آن آب داشته باشد، خیلی زود کپک می زند پس برای نگه داشتن سمنو برای 3 تا 4 ماه سمنو باید حسابی غلیظ شود و به آن آب هم اضافه نکنید.
  • برای نگه داشتن سمنو برای مدت زمان طولانی آن را در فریزر نگه دارید. در هنگام مصرف سمنو را از فریزر خارج کنید، داخل یک ظرف بریزید تا یخ آن کم کم آب شود.
  • در خرید سمنو باید به رنگ، بو و مزه آن توجه شده و از مکان های معتبر و بهداشتی خریداری شود.
  • سمنویی که به صورت غیراصولی تهیه می شود، می تواند حاوی مقدار زیادی شکر باشد که مصرف آن برای بیماران دیابتی و افراد دچار اضافه وزن، خطری جدی محسوب می شود.
  • سمنو غذا نیست و یک دسر یا میان وعده بسیار قوی محسوب میشود و نباید به همراه غذا خورده شود، یعنی بهتر است بین 2-3 ساعت قبل یا بعد از غذا مصرف شود.
روش مصرف سمنو برای مادران شیرده

شرایط مصرف سمنو در شیردهی

میزان مصرف سمنو در شیردهی

خواص سمنو در شیردهی فراوان است اما مانند مواد غذایی دیگر هرگز در مصرف آن زیاده روی نکنید تا دچار عوارض و مشکلات جدی نشوید.

روش مصرف سمنو برای مادران شیرده

روش تهیه سمنو

اولین قدم برای تهیه سمنو، خیساندن دانه های گندم در یک ظرف بزرگ است. بعد از این مرحله، دانه ها را روی سینی پخش می کنیم و پارچه مرطوبی روی آن می کشیم. نزدیک به ۳ روز زمان نیاز است تا دانه ها آرام آرام سر بیرون آورند و جوانه بزنند. تا پیش از سبز شدن ساقه های بیرون زده فرصت دارید که گندم را برای بیرون کشیدن شیره ی آن آماده کنید. گندم ها باید حسابی کوبیده شود و درنهایت با کمک ظرف صافی و پارچه ای تورمانند، شیره ی خالص آن جدا شود.

حالا آرد سبوس دار را به ترکیب آب و شیره اضافه کنید و با دقت و صبوری این مخلوط خوش عطر را مدام هم بزنید تا صاف و یک دست شود. بعد از آن که این مواد را داخل دیگ، روی حرارت گذاشتید، همچنان به هم زدن ادامه دهید تا رنگ آن به قهوه ای تغییر کند و سفت شود.

در این مرحله باید آب را کم کم به این مخلوط سفت و سرخ شده اضافه کنید و با صبر و حوصله مدام مخلوط را به هم بزنید تا درنهایت ترکیبی صاف و غلیظ به وجود آید. با اضافه کردن بادام به سمنو، هم زدن را همچنان ادامه دهید تا در آخر، مخلوط داخل دیگ کِش بیاید و پیش روی تان یک سمنوی اعلاء ظاهر شود. بعد از اتمام هم زدن، به این سمنوی خوشمزه، حدود یک ساعت فرصت استراحت روی حرارت ملایم را بدهید تا تبدیل به طعمی فراموش نشدنی شود.

نکاتی برای مقوی تر کردن سمنو!

  • اگر در تهیه و تزیین سمنو از بادام استفاده کنید علاوه بر ریز مغذی های نام برده، فیبر، پروتئین و منگنز هم به آن اضافه می شود.
  • اگر از گردو در تهیه سمنو استفاده شده است، امگا 3 و سدیم هم به لیست مواد مغذی این دسر اضافه می شود.
  • گاهی هم که سمنو را با پسته و بادام تزیین می کنند، پتاسیم و تیامین را هم به مواد مغذی موجود در سمنو اضافه می کند.

تهیه نان از تفاله های گندم !

پس از پخت سمنو، تفاله های گندم را که همان سبوس گندم است، دور نیاندازید زیرا خواص بسیار زیادی دارد. تفاله های گندم را روی یک سینی پهن کنید و در مقابل نور خورشید خشک کنید و سپس آنها را آسیاب کنید و زمان تهیه نان این سبوس را داخل خمیر نان بریزید تا نان سبوس دار گردد.

میزان مصرف سمنو در شیردهی

روش مصرف سمنو برای مادران شیرده

همچنین بخوانید:

موارد منع مصرف سمنو در شیردهی

  • قند موجود در سمنو مانند هر نوع شیرینی دیگری در بدن تولید انرژی نموده و مازاد آن موجب چاقی و اضافه وزن می شود و بیماران دیابتی نیز باید حتما تحت نظر پزشک از آن استفاده نمایند.
  • افراد سردمزاج و دارای ناراحتی های گوارشی از خوردن سمنو بپرهیزند.
آیا این مطلب مفید بود؟ 1
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید