خواص سیر بسیار فراوان است و حتی برای درمان برخی بیماری ها کاربرد دارد. از طرفی خانم های باردار نیز می توانند از خواص سیر در بارداری بهره مند شوند. البته برای مصرف آن بهتر است با پزشک نیز مشورتی داشته باشند چون می تواند برای برخی زنان باردار عوارضی داشته باشد. تانما در این مطلب شما را با شرایط مصرف سیر در بارداری و خواص آن بیشتر آشنا می کند؛

فواید مصرف سیر در بارداری

کاهش خطر ابتلا به پره اکلامپسی

پره اکلامپسی که با عنوان فشار خون بالا در دوران بارداری نیز شناخته می شود، شرایطی است که باعث مشکلات زیادی برای مادر و کودک می شود. در این حالت ممکن است مادر دچار مشکلاتی همچون کاهش عملکرد کلیه و کبد، لخته شدن خون، ورم ریه و … شود. همچنین تغییر در جریان خونی که به سمت جفت می رود، می تواند منجر به تولد نوزاد نارس یا نوزادی با جثه ی کوچک شود. سیر خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش داده و سطح پروتئین ادرار را ثابت نگه می دارد.

افزایش وزن نوزاد

از آنجایی که سیر باعث کاهش عوارض در طول زایمان و برانگیختن سلول های جفت می شود، در کودکانی که احتمال زایمان زودرس مادر یا تولد با وزن کم در آن ها وجود داشته باشد، سیر باعث افزایش وزن در آن ها می شود. همچنین مشخص شده است که با افزودن سیر به رژیم غذایی زنانی که بارداری غیر طبیعی دارند، فعالیت های آنزیمی به میزان قابل توجهای بهبود می یابد.

کاهش کلسترول و کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی

سیر یک ماده ی غذایی بسیار مفید برای سلامت قلب است. این امر در طول دوران بارداری نیز صحت دارد، چرا که آلیسین موجود در سیر، سطح کلسترول را متعادل نگه می دارد. همچنین سیر با رقیق کردن غلظت خون، می تواند از بروز سکته یا حمله ی قلبی جلوگیری کند.

مضرات مصرف سیر در بارداری

فواید مصرف سیر در بارداری

کمک به پیشگیری از سرطان

مطالعات نشان می دهند که سیر از ابتلا به سرطان و به ویژه سرطان روده ی بزرگ، پیشگیری می کند. مصرف سیر، پیاز و پیاز کوهی خطر ابتلا به سرطان حلق و معده را به صورت قابل توجهی کاهش می دهد.

محافظت در برابر عفونت، سرماخوردگی و آنفلولانزا

سیر با از بین بردن باکتری های مضر، ایمنی بدن را افزایش می دهد. به این ترتیب می توانید با عفونت، آنفولانزا و سرماخوردگی مبارزه کرده و کودک خود را سالم و به دور از چنین عفونت هایی به دنیا بیاورید. درباره سرماخوردگی در بارداری بیشتر بدانید.

جلوگیری از ابتلا به عفونت مخمری

آلیسین موجود در سیر، سرشار از خواص ضد قارچی است و به همین دلیل، سیر یک ماده ی غذایی مفید برای درمان عفونت های مخمری در ناحیه واژن مانند حساسیت شدید به عفونت مخمر و کاندیدیازیس مزمن است.

درمان عفونت های پوستی و دهانی

سیر با داشتن خاصیت ضد میکروبی، یک ماده ی غذایی فوق العاده برای درمان عفونت های پوستی و دهانی است.

مضرات مصرف سیر در بارداری

فواید مصرف سیر در بارداری

جلوگیری از ریزش مو

آلیسین موجود در سیر، ترکیبی بر پایه ی گوگرد است. گوگرد از ریزش مو جلوگیری کرده و همچنین به رشد موهای جدید کمک می کند.

کاهش خستگی

خستگی در طول دوران بارداری، شایع است. مصرف سیر باعث کاهش احساس خستگی، کاهش سرگیجه و کاهش استفراغ در بارداری می شود.

مضرات مصرف سیر در بارداری

  • کسانی که افت فشار خون دارند باید در خوردن سیر محتاط باشند، زیرا مصرف سیر باعث افت فشار خون می شود.
  • از دیگر افرادی که باید در خوردن سیر احتیاط کنند کسانی هستند که مبتلا به آلرژی شده اند چرا که سیر باعث افزایش آلرژی در بدن خواهد شد.
  • افرادی که سابقه یبوست دارند بهتر است در خوردن سیر احتیاط کرده و یا آن را به صورت پخته مصرف کنند.
  • مصرف زیاد سیر موجب ابتلا به ضعف در قوه بینایی و نیز ابتلا به سر درد خواهد شد.
  • سیر خواص رقیق کننده خون دارد یعنی انعقاد خون را به خصوص در عمل جراحی سخت می کند. پس نزدیک زایمان و حتی بعد از زایمان که دچار قاعدگی می شوید بهتر است سیر نخورید.
  • سیر توانایی بدن در جذب ید را کم می کند و می تواند باعث کم کاری تیروئید شود.
میزان مصرف سیر در بارداری

مضرات مصرف سیر در بارداری

تانما ضمن بیان خواص سیر و مضرات آن، در زیر به بیان میزان ونحوه مصرف سیر در بارداری پرداخته است؛

میزان مصرف سیر در بارداری

زنان باردار می توانند در هر روز دو تا چهار حبه سیر تازه مصرف کنند. این مقدار سیر برابر با 600 تا 1200 میلی گرم عصاره ی سیر است. همچنین می توانید 0/03 تا 0/12 میلی لیتر روغن عصاره ای سیر مصرف کنید. در مورد امکان مصرف مکمل سیر در دوران بارداری باید با پزشک خود مشورت کنید.

روش مصرف سیر برای زن باردار

خوردن سیر خام ناشتا در دوران بارداری به دلیل مقادیر بالای اسید فولیك از نقص سیستم عصبی در جنین پیشگیری می كند. سیر خام ناشتا خواص ضد التهابی و ضد عفونی قوی دارد و زنان باردار را در برابر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا محافظت می كند. اما از آنجایی که طبع سیر گرم است بنابراین زنان بارداری که گرم مزاج هستند بهتر است این گیاه را به صورت پخته یا به صورت سیر ترشی مصرف کنند.

همچنین سیر را می توان در سس گوجه فرنگی، خوراک راتاتویل، حموس، بابا قانوج، غذاهای سرخ کردنی، غذاهای کباب شده و هزاران غذای دیگر استفاده کرد. البته سیر تازه تر باشد، بهتر است. این نکته مهم را هم فراموش نکنید که پختن سیر با مایکروویو ترکیبات مفید آن را کاملا از بین می برد.

موارد منع مصرف سیر در بارداری

روش مصرف سیر در بارداری

موارد منع مصرف سیر در بارداری

  • در سه ماهه اول بارداری باید احتیاط بیشتری برای مصرف سیر در نظر بگیرید؛ البته در سه ماهه دوم و سوم نیز باید مراقبت های لازم را داشته باشید، چرا که مصرف زیاد سیر می تواند فشار خون را کاهش دهد و غلظت خون را رقیق کند.
  • اگر سابقه سقط جنین دارید بهتر است سیر نخورید، خوردن سیر تازه می تواند احتمال خونریزی را افزایش دهد بنابراین اگر هر نوع لکه بینی یا خونریزی واژینال داشتید باید با پزشک مشورت کنید.
  • سیر عموما زمانیکه در مقادیر درمانی مصرف می شود، در دوران بارداری پر خطر می باشد. بهترین کار این است که با مشورت پزشک به مصرف این خوراکی، اقدام کنید.
  • مصرف سیر با داروی ایزونیازید (Nydrazid, INH)، داروهای درمان اچ ای وی / ایدز و داروی ساکوییناویر (Fortovase, Invirase) ممنوع می باشد. سیر می تواند تداخلی معمولی با داروهای پیشگیری از بارداری، سیکلوسپورین، داروهایی که توسط کبد تغییر می یابند، داروهای ضد پلاکت و ضد انعقاد خون و وارفارین داشته باشد.
  • همچنین طبع گرم سیر احتمال خونریزی در بارداری را افزایش می دهد؛ بنابراین در صورت وجود هر گونه خونریزی و لکه بینی واژینال از خوردن سیر اجتناب کنید.
  • مصرف زیاد سیر می تواند ناراحتی های معده و گوارش را به دنبال داشته باشد؛ بنابراین مصرف آن برای کسانی که سابقه بیماری های گوارشی دارند توصیه نمی شود.
  • از دیگر اثرات سیر می توان به اثر رقیق کنندگی خون اشاره کرد؛ بنابراین برای زنان بارداری که به زمان زایمان خود نزدیک شده اند خوردن آن توصیه نمی شود.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید