خواص عسل در بارداری به قدری زیاد است که تقریبا مورد منع مصرفی برای آن ذکر نشده است و خانم های باردار به میزان کم و روزانه می توانند آن را مصرف کنند. تانما در این مطلب ضمن بیان خواص عسل در بارداری، بر میزان و نحوه مصرف آن نیز اشاره کرده است؛

فواید مصرف عسل در بارداری

کاهش آلرژی های فصلی

عسل، اگر از نوع طبیعی و خام آن باشد به علت داشتن مقادیری از گرده گل در داخل خود، می تواند حساسیت های فصلی دوران بارداری را کاهش دهد. همچنین برخی از مطالعات نشان می دهد که عسل می تواند به بهبودی آسم و بیماری های دستگاه تنفسی نیز کمک کند.

کمک به بهبود خواب

یک قاشق عسل که در یک لیوان شیر گرم حل شده باشد می تواند به شما در یک خواب راحت کمک کند. خانم های بارداری که با بی خوابی و استرس دست و پنجه نرم می کنند، می توانند شب ها قبل از خواب این مخلوط را بنوشند تا راحت تر بخوابند.

کمک به درمان سرفه و گلودرد

همانطور که در مطلب درمان سرماخوردگی و آنفولانزا با عسل گفتیم. اگر چه عسل نمی تواند درمانی حتمی برای سرماخوردگی و آنفولانزا باشد اما می تواند سرفه ها و گلودرد های ناشی از آن ها را بهبود بخشد و به این ترتیب نیازی به مصرف داروهای مختلف و آنتی بیوتیک ها نیست.

تقویت سیستم ایمنی بدن

برخی از مطالعات نشان می دهد که عسل می تواند با تحریک سیستم ایمنی بدن باعث تقویت آن شود و به این شکل بدن را در مقابل بیماری ها محافظت کند. این بخصوص برای زنان باردار بسیار مهم است تا در طول دوران بارداری، با حفظ سلامت خود، نیاز به مصرف دارو های شیمیایی پیدا نکنند.

مضرات مصرف عسل در بارداری

فواید مصرف عسل در بارداری

درمان زخم ها

مطالعات نشان داده است که مصرف منظم عسل باعث کاهش رشد باکتری های هلیکو باکترپیلوری که مسئول ایجاد زخم ها است می شود.

بهبود سلامت پوست سر

طبیعت ضد باکتری عسل نه تنها گلو درد را درمان می کند، بلکه به طور موثر در از بین بردن شوره سر و خارش پوستی موثر است. عسل را در آب گرم رقیق کنید و با توجه به شرایط مو، روی پوست سر استفاده کنید.

کاهش احساس تهوع

خانم های باردار از احساس تهوع و استفراغ رنج می برند که به همین دلیل نمی توانند به درستی غذا بخورند. استفراغ بیش از حد حتی می تواند باعث کمبود آب بدن شود که باعث بستری شدن در بیمارستان می شود. برای جلوگیری از تهوع و استفراغ، مصرف عسل توصیه می شود.

درمان سوء هاضمه

سه ماهه سوم بارداری یک زمان دشوار است؛ زیرا بیشتر زنان در معرض سوزش سر دل هستند. رحم رشد می کند این باعث می شود که فشار روی معده و روده ایجاد شود. داشتن یک لیوان شیر گرم با یک قاشق غذاخوری عسل کمک می کند تا ناراحتی را تسکین دهد.

فواید مصرف عسل برای جنین

بر اساس نظر پزشکان و متخصصان خوردن عسل در بارداری نه تنها هیچ گونه عوارضی بر سلامت جنین ندارد، بلکه با افزایش سطح سلامت و ایمنی بدن مادر به پیشرفت بهتر روند بارداری و پرورش جنین سالم تر کمک خواهد کرد.

فواید مصرف عسل در بارداری

فواید مصرف عسل برای جنین

مضرات مصرف عسل در بارداری

تشدید حساسیت به انسولین

عسل قند خون را بالا برده و مقاومت به انسولین را افزایش می دهد، زیرا مصرف روزانه بیش از ۲۵ گرم فروکتوز در دوران بارداری مضر است.

گرفتگی عضلات معده

عسل می تواند سبب گرفتگی معده، اسهال، یبوست و نفخ می شود. زیاده روی در مصرف عسل، بدن را اسیدی کرده و بر عملکرد دستگاه گوارش تاثیر می گذارد. و در نتیجه سبب کند شدن عمل هضم می گردد.

سلامت دندان ها

میزان بالای قند در عسل باعث ایجاد حفره (کرم خوردگی) و پوسیدگی دندان می شود.

اضافه وزن

کالری موجود در عسل سبب اضافه وزن می شود.

سقط جنین

مصرف زیاد عسل در ماههای اولیه بارداری احتمال سقط جنین را افزایش می دهد اما در ماههای آخر بارداری باعث زایمان راحت می شود.

میزان مصرف عسل در بارداری

مضرات مصرف عسل در بارداری

ایجاد عفونت

در حالی که عسل معمولا در دوران بارداری به عنوان غذای سالم شناخته می شود، زنان دارای اختلالات گوارشی مثل کرون یا IBD ممکن است بخواهند در دوران بارداری خود احتیاط بیشتری نسبت به خوردن عسل داشته باشند و با پزشک خود در مورد آنچه که در رابطه با هر گونه خطر ابتلا به عفونت در صورت خوردن عسل دچار می شوند مشورت کنند.

ایجاد سرگیجه

مصرف بیش از حد عسل به گرفتگی معده، اسهال، یبوست و نفخ منجر میشود. مصرف بیش از حد عسل بدن شما را اسیدی می کند و بر دستگاه گوارش اثر می گذارد و بنابراین هضم را دچار مشکل میکند.

تانما علاوه بر خواص عسل و مضرات آن در بارداری، در ادامه ی مطلب شرایط و میزان مصرف عسل در بارداری را نیز آورده است؛

شرایط مصرف عسل در بارداری

  • مطمئن شوید که عسل پاستوریزه باشد. عسل های پاستوریزه با برندهای مختلف به فروش می رسند.
  • عسل ارگانیک مورد اطمینان را انتخاب کنید، زیرا مراحل تولید آن کوتاه است.
  • اگر در مورد عسل مصرفی خود مطمئن نیستید با پزشک خود مشورت کنید. او بهترین شخص برای کمک به انتخاب نوع مناسب عسل خواهد بود.
  • عسل را با آب داغ و یا نوشیدنی ها مخلوط نکنید، زیرا آنزیم های سالم و مفید آن را از بین می برد. می توانید آن را با آب ولرم مخلوط کنید.
  • عسل را به غذاهای غنی از ویتامین های C و D اضافه نکنید زیرا مواد معدنی موجود در عسل خواص آن ویتامین ها را خنثی می کند.
  • عسل را با نخود مخلوط نکنید، زیرا این عمل فواید عسل را معکوس و سبب سوء هاضمه می شود.
  • سعی کنید برای استفاده از مزایای عسل حتما از عسل خام استفاده کنید. عسل خام به عسلی گفته می شود که حرارت ندیده باشد.

میزان مصرف عسل در بارداری

۳ تا ۵ قاشق غذاخوری عسل (معادل ۱۸۰ تا ۳۰۰ کالری) در هر روز بی ضرر است. چون هر قاشق غذاخوری حاوی ۶۰ کالری است. کالری دریافتی از قندهای ساده نباید از ۱۰ درصد کل کالری مورد نیاز در دوران بارداری بیشتر باشد (حدود ۱۸۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری در روز.)

روش مصرف عسل برای زن باردار

میزان مصرف عسل در بارداری

روش مصرف عسل برای زن باردار

شربت لیمو و عسل

با توجه به خواص فراوان لیمو و عسل، فراهم کردن یک شربت آبلیو و عسل تازه می تواند یک گزینه بسیار مناسب برای بهره مند شدن مادر و جنین از فواید هر دوی آنها باشد. نکته بسیار مهم آن است که برای درست کردن شربت عسل و آبلیمو، هرگز نباید عسل را در آب داغ حل کنید زیرا به علت از بین رفتن آنزیم های موجود در عسل، بخش زیادی از خواص خود را از دست خواهد داد.

شربت عسل و سیب

از نظر طب سنتی خوردن شربت عسل به همراه پوره سیب درختی رنده شده به مدت 40 روز می تواند کم خونی را درمان کند. بنابراین مادرانی که به کم خونی مبتلا هستند با مصرف این دو ماده غذایی کنار هم می توانند مشکل کم خونی خود را بهبود بخشند.

شیر و عسل

مصرف عسل در دوران بارداری می تواند سوزش سر سینه را بهبود ببخشد. در اوایل بارداری سوزش سر سینه به دلیل ترشحات هورمونی اتفاق می افتد و در ماه های آخر دوران بارداری نیز وقتی بچه تمام ارگان های داخلی مادر را به بالا فشار می دهد رخ می دهد. یک لیوان شیر داغ با یک قاشق مرباخوری عسل بهترین درمان برای این احساس ناخوشایند است این معجون باید شب و قبل از خواب مصرف شود.

موارد منع مصرف عسل در بارداری

روش مصرف عسل برای زن باردار

زنجبیل و عسل

بیشتر زنان باردار از تهوع صبحگاهی رنج می برند به ویژه در سه ماه اول بارداری. در بعضی مواقع این حالت تهوع و استفراغ اینقدر شدید است که باعث کاهش وزن مادر می شود و مشکلاتی را برای مادر و جنین به وجود می آورد.دارویی که می تواند این حالت را درمان کند زنجبیل هست که این قابلیت را دارد که درد سیستم گوارشی را تسکین دهد و به گردش خون کمک کند. معجون عسل و زنجبیل این توانایی را دارد که به تهوع صبحگاهی خاتمه دهد. البته پزشکان استفاده این معجون را در هفته های اول بارداری توصیه نمی کنند چرا که گردش خون بالا در این دوران توصیه نمی شود.

عسل و برگ ریحان

در دوران بارداری، اگر احساس گلودرد کنید، قورت دادن عسل مخلوط با برگ ریحان یک درمان سنتی خواهد بود.

موارد منع مصرف عسل در بارداری

خواص عسل به قدری زاید است که تقریبا هیچ گونه شواهد علمی مبتنی بر منع مصرف عسل در دوران بارداری وجود ندارد. مصرف عسل هیچ عارضه منفی بر روی جنین ندارد. اما پزشکان توصیه می کنند از مصرف عسل غیر پاستوریزه در دوران بارداری جلوگیری شود .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید