خواص فلفل در بارداری مورد توجه و توصیه پزشکان تغذیه است و خانم های باردار می توانند برای سلامت خود و جنین مصرف متعادل فلفل را در برنامه غذایی خود قرار دهند. تانما در این مطلب بر خواص فلفل در بارداری، تأثیر مصرف آن بر مادر باردار، جنین و زایمان اشاره می کند؛

انواع فلفل

  • فلفل سفید
  • فلفل سیاه
  • فلفل قرمز
  • فلفل های چیلی
  • فلفل دلمه ای

1-فلفل دلمه ای قرمز

2-فلفل دلمه ای سبز

3-فلفل دلمه ای زرد

فواید مصرف فلفل در بارداری

انواع فلفل

فواید مصرف فلفل در بارداری

کمک به هضم مواد غذایی در بدن

به دلیل این که با آغاز دوران بارداری در بدن زنان، عملکرد دستگاه گوارش این افراد دچار مشکل می شود، بنابراین می توان ادعا كرد كه مصرف فلفل در دوران بارداری می تواند نقش مهمی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش داشته و به از بین بردن مسائل مختلف مانند نفخ، تولید گاز در روده ها و گرفتگی عضلات زنان باردار کمک زیادی بكند.

جلوگیری از بروز بیماری سرطان

هنگامی که زنی حامله می شود، بدن او دچار تغییرات بسیاری می گردد. این تغییرات هم به نوبه خود ممکن است منجر به بروز آسیب های اکسیداتیو در بدن آن ها شده و باعث مبتلا شدن زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد به بیماری سرطان شود. فراموش نکنید كه فلفل دارای کاروتنوئید می باشد، که نوعی آنتی اکسیدان است. این ماده می تواند از هر گونه آسیب به DNA بدن زنان حامله جلوگیری کرده و این افراد را از ابتلا به بیماری سرطان محافظت کند.

مبارزه با بروز آکنه در بدن

همانطور که می دانید بسیاری از زنان حامله تا پایان دوران بارداری خود با مشکل آکنه و دیگر مشکلات پوستی مواجه می شوند. اما فلفل حاوی موادی است که مصرف آن ها در این دوران حساس می تواند باعث تقویت پوست مادران باردارشده و از آن ها در مقابل بیماری های مختلف پوستی محافظت کند.

درمان سرفه و سرماخوردگی

یادتان باشد كه مبتلا شدن زنان باردار به بیماری سرماخوردگی می تواند یک مزاحم واقعی برای خود این افراد و جنین داخل رحمشان به شمار آید. خوشبختانه، مصرف فلفل در دوران بارداری زنان در این مورد هم بسیار کمک کننده است. البته، هیچ مدرک علمی درباره این ادعا وجود ندارد، اما از دوران قدیم و در فرهنگ های مختلف جهان، از فلفل برای درمان بیماری سرماخوردگی و سرفه زنان برادار استفاده می شده است.

مضرات فلفل در بارداری

فواید فلفل در بارداری

یک داروی طبیعی ضدافسردگی

به دلیل این که زنان در دوران بارداری خود، دچار اضطراب و افسردگی می شوند، بنابراین می توان ادعا كرد كه قرار دادن برخی مواد غذایی از جمله فلفل در رژیم غذایی این افراد یک راه بسیار خوب برای مبارزه با این مشکل خواهد بود.

افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن

با شروع دوران حاملگی در بدن هر زنی، قدرت سیستم ایمنی او به شدت کاهش می یابد. از آن جایی كه فلفل حاوی ویتامین C بالایی است، مصرف آن در این دوران حساس می تواند قدرت سیستم ایمنی بدن زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد را افزایش داده و از بروز بیماری های شایع مانند سرماخوردگی و سرفه در طی دوران حاملگی جلوگیری کند.

حفظ تعادل فشار خون

همانطور که می دانید فشار خون بالا یک تهدید بزرگ برای سلامت زنان در دوران بارداری محسوب می شود. مصرف پتاسیم در این دوره از زندگی به زنان باردار کمک می کند تا فشار خون خود را کنترل کنند. پس، می توان ادعا كرد مصرف فلفل هم که سرشار از پتاسیم است، می تواند فشار خون را در بدن زنان باردار کنترل کرده و از بروز بیماری پره اکلامپسی در بدن این افراد جلوگیری کند.

جلوگیری از دردهای مزاحم

کپسایسین موجود در فلفل سبز خواص ضد التهابی دارد و ترکیب ماده P این گیاه، پروسه های التهابی را در بدن زنان باردار از بین می برد. مصرف فلفل در دوران بارداری درد و تورم بدن مادرانی را که از بیماری آرتریت رنج می برند، کم می کند. همچنین کپسایسین موجود در فلفل به طور موثری مانع انتشار نوروپپتید در بدن زنان باردار شده و از رسیدن درد به مغز جلوگیری می کند.

تأثیر مصرف فلفل بر جنین

همانطور که می دانید بدن زنان در دوران بارداری به فولات و یا اسید فولیک زیادی نیاز دارد، تا بتواند از بروز مشکل نقص در لوله های عصبی جنین داخل رحم خود در هنگام تولد جلوگیری کند. به همین خاطر، می توان ادعا كرد كه قرار دادن انواع فلفل در برنامه غذایی این افراد که حاوی مقدار زیادی فولات هستند، ایده بسیار خوبی خواهد بود.

مضرات مصرف فلفل در بارداری

فواید مصرف فلفل در بارداری

مضرات مصرف فلفل در بارداری

بروز مشکلاتی در دستگاه گوارش

مصرف بیش از حد فلفل می تواند منجر به بروز مشکلات گوارشی در بدن شما شود. به خصوص اگر شما هم جزء مادران بارداری هستید كه دارای معده حساسی می باشند، باید از مصرف فلفل در دوران بارداری خود اجتناب کنید.

فلفل قرمز می تواند مری را تحریک کرده و منجر به درد سوزش سر دل شود. خوردن فلفل قر مز می تواند یک مشکل بزرگ را برای افراد مبتلا به سندرم روده و یا کسانی که در حال حاضر از سوزش سر دل حتی به صورت مزمن رنج می برند فراهم سازد

بروز آلرژی در بدن

همچنین، فراموش نکنید كه مصرف بیش از حد فلفل در دوران بارداری زنان می تواند باعث بروز علائم آلرژیکی در بدن این افراد شود. پس، اگر شما هم به عنوان یک زن حامله، قبل از باردار شدن هم علائم حساسیت را در بدن خود تجربه می کردید، واضح است که باید در طی كل دوران بارداری از مصرف فلفل سیاه و سفید جدا خودداری نمایید.

تأثیر مصرف فلفل بر زایمان

فلفل چیلی مقدار فیبرین خون را کم می کند و تمایل خون به لخته شدن را کاهش می دهد. این می تواند منجر به خونریزی بیشتر در زمان زایمان شود. همچنین مصرف بیش از اندازه فلفل در دوران بارداری می تواند منجر به القای انقباضات زایمانی بنابراین از آنها به مقدار متعادل استفاده کنید.

هشدار به گرم مزاجان!

خوردن فلفل قرمز در عده ای ایجاد ناراحتی می کند و اشخاصی که دارای مزاج گرم هستند، نمی توانند فلفل قرمز تند را بخصوص در مصارف داخل تحمل کنند.

شرایط مصرف فلفل در بارداری

مضرات فلفل در بارداری

تانما در بالا بر خواص فلفل و مضرات آن اشاره کرد و در زیر بر شرایط و روش مصرف آن در بارداری پرداخته است؛

شرایط مصرف فلفل در بارداری

  • اگر ادویه های جدیدی را امتحان می کنید یا از همان هایی که با آن ها آشنایی دارید استفاده می کنید، در مصرف خود اعتدال به خرج بدهید.
  • ادویه های تازه بخرید و خودتان در خانه آن ها را آسیاب کنید.
  • از ادویه های بدون بسته بندی مناسب استفاده نکنید چراکه ممکن است خالص نباشد.
  • ادویه هایی را خریداری کنید که ثبت شده است و سازمان های بهداشت آن ها را تایید کرده اند.
  • به بسته بندی و تاریخ مصرف توجه کنید.

میزان مصرف فلفل در بارداری

عوارض ناشی از مصرف فلفل به این معنا نیست که زنان حامله نمی توانند غذاهای خود را با انواع فلفل ها مزه دار کنند، یادتان باشد که استفاده از فلفل در اندازه کم و متعادل در رژیم غذایی زنان حامله زیانبار نیست.

بنابراین خواص فلفل در بارداری هم مورد توجه است اما مصرف بیش از حد آن می تواند برای سلامت خود مادر و جنین داخل رحم او بسیار خطرناک باشد. اگر شما هم به عنوان یک زن حامله در مورد مصرف فلفل در دوران بارداری خود تردید دارید، در خصوص میزان مصرف آن با دکتر متخصص زنان و زایمان معالج مشورت کنید.

روش مصرف فلفل در بارداری

میزان مصرف فلفل در بارداری

روش مصرف فلفل برای زن باردار

  • بهترین گزینه خوردن وعده های غذایی است که در خانه پخته می شوند، که در این غذاها شما می-توانید مقدار و کیفیت ادویه جات استفاده شده برای تهیه مواد غذایی را تنظیم کنید.
  • غذاهای تایلندی و مکزیکی پر از فلفل گرم، تکه های فلفل قرمز و پونه هستند، اما این غذاها خفیف تر از فلفل سبز و پودر فلفل قرمز مورد استفاده در غذاهای هندی می باشند.
  • شما همچنین می توانید غذاهای ایتالیایی با طعم خفیف را که شما را بیش از حد سیر می کند، انتخاب کنید و غذاهای مغذی ایرانی را فراموش نکنید.
  • مصرف غذاهای تند در دوران بارداری را تنها به یک ظرف کوچک در هر وعده غذایی محدود کنید.
  • اگر ادویه جات در غذاهای هندی به باعث احساس سوزش معده در شما می شوند، می توانید غذاهای دیگری را امتحان کنید.

موارد منع مصرف فلفل در بارداری

  • فلفل قرمز از جمله موادی است که بهتر است در دوره بارداری و تا چند ماه بعد از زایمان مصرف نشود، زیرا کودکان چند ماه پس از تولد به تدریج از رشد بهتری از دستگاه گوارش برخوردار شده و قدرت هضم این قبیل موادغذایی منتقل شده از شیر مادر را پیدا می کنند.
  • اگر شما هم به عنوان یک زن حامله، قبل از باردار شدن هم علائم حساسیت را در بدن خود تجربه می کردید، واضح است که باید در طی كل دوران بارداری از مصرف فلفل سیاه و سفید جدا خودداری نمایید.
  • اگر شما هم جزء مادران بارداری هستید كه دارای معده حساسی می باشند، باید از مصرف فلفل در دوران بارداری خود اجتناب کنید.
  • افرادی که سردرد دارند نباید فلفل بخورند.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید