خواص لبو در بارداری زیاد است و همواره متخصصان طب سنتی بر مصرف متعادل این خوراکی شیرین و خوشمزه در دوران بارداری تأکید دارند. تانما در این مطلب علاوه بر خواص لبو در بارداری، تأثیر مصرف لبو بر جنین و تأثیر مصرف لبو بر زایمان را نیز مطرح کرده است؛

فواید مصرف لبو در بارداری

کاهش احتمال بروز نقص های حین تولد

لبو دارای منابع غنی اسید فولیک بوده که عنصری حیاتی جهت رشد بافت های بدن و ستون فقرات جنین است. مصرف تکه های لبو و یا آب لبو کمک بزرگی به کاهش ناهنجاری های حین تولد جنین مانند ستون فقرات شکافدار می کند.

تقویت سیستم ایمنی

مادران باردار نیازمند تقویت سیستم ایمنی خود می باشند تا بتوانند در طول بارداری از عفونت ها و بیماری ها دور بمانند. لبو دارای خواص آنتی اکسیدانی عالی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

جلوگیری از پوکی استخوان

از دیگر خواص خوردن لبو در بارداری پیشگیری از پوکی استخوان است. احتمال بروز پوکی استخوان در مادران باردار وجود دارد. لبو دارای سیلیس بوده که به بدن کمک می کند کلسیم بیشتری جذب کند. این امر به دندان ها و استخوان ها کمک می کند که کلسیم کمتری از دست داده و در نتیجه از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

تنظیم کردن سوخت وساز بدن

لبو منبع بسیار غنی پتاسیم است. مصرف لبو میزان الکترولیت های بدن را متعادل کرده و باعث تنظیم سوخت و ساز بدن در طول بارداری می شود. لبو همچنین موجب تنظیم سطح فشارخون مادر نیز می شود.

کاهش درد و تورم مفاصل

لبو دارای مقادیر اندک بتالین است که خاصیت ضد التهاب و تورم دارد. مصرف لبو در طول بارداری باعث کاهش درد و تورم در مفاصل می شود.

مضرات مصرف لبو در بارداری

فواید مصرف لبو در بارداری

تصفیه کننده طبیعی خون

از دیگر موارد خاصیت لبو در بارداری تصفیه خون است. لبو دارای خاصیت پاک کنندگی خون است که می تواند از بروز بیماری و عفونت در بدن جنین جلوگیری کند. مصرف آب لبو باعث تقویت مقاومت فیزیکی بدن شده و همچنین می تواند سطح فشارخون را نیز تنظیم کند. توجه کنید که هر دوی این عوامل در زایمان راحت مادر نیز نقش دارند.

جلوگیری از کم خونی

لبو دارای منابع آهن بوده که باعث می شود تعداد هموگلوبین خون افزایش یابد. بنابراین خوردن لبو در طول بارداری ریسک ابتلای به کم خونی را کاهش می دهد.

تنظیم قندخون

لبو دارای شاخص قندی (گلیسمی) پایینی بوده و به همین دلیل به تنظیم قند خون در طول بارداری کمک می کند.

تقویت و رشد جنین

لبو سرشار از ویتامین A و D است. نوشیدن آب لبو در طول بارداری به رشد بهینه جنین کمک می کند.

بهبود هضم و گوارش غذا

لبو سرشار از فیبر بوده و به همین دلیل باعث تقویت هضم و گوارش غذا می شود. همچنین مصرف لبو در طول بارداری باعث بهبود حرکت روده شده و از یبوست جلوگیری می کند.

مضرات مصرف لبو در بارداری

لبو و ماده بتائین!

زنان باردار بایستی در مصرف بتائین محتاط باشند، زیرا این ماده می تواند روی بدن آن ها و بدن جنین تاثیراتی داشته باشد. با توجه به تحقیقاتی که در کلینیک مایو در رابطه با تاثیر چغندر در زمان بارداری انجام شده است زنان باردار بایستی مصرف چغندر را به دلیل ماده بتائین به حداقل ممکن برسانند. آزمایشات انجام شده روی حیوانات نشان داده است مصرف بتائین زیاد باعث اثرات سوء روی جنین می شود.

کاهش فشار خون

چغندر برای تنظیم فشار خون میوه بسیار مناسبی است. با توجه به تغییرات هورمونی، فشار خون بالا یک اتفاق شایع در دوران بارداری است و خوردن چغندر میتواند با فشار بالای خون در بارداری مبارزه کند اما اگر فشار خون زیاد پایین بیاید ممکن است خطرناک باشد.

مشکلات گوارشی

چغندرقند در تنظیم هضم و کاهش یبوست کمک می کند اما مصرف بیش از حد آن باعث اسهال، استفراغ و تهوع می شود. این به خاطر نیترات، بتائین و فیبر موجود در این خوراکی است که مصرف بیش از حد آن می تواند مشکلات جدی گوارشی ایجاد کند.

شرایط مصرف لبو در بارداری

مضرات مصرف لبو در بارداری

بروز آلرژی

آلرژی به لبو چندان شایع نیست اما اگر حتی کوچکترین احتمالی برای این نوع از آلرژی وجود داشته نباید به هیچ عنوان این خوراکی را مصرف کنید. همچنین بهتر است در طول سه ماهه آخر بارداری از خوردن چغندرقند خودداری کنید زیرا محتوی اگزالات است که میتواند منجر به سنگ کلیه شود.

از دیگر مضرات لبو در بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرمز کردن ادرار ومدفوع
  • افزایش احتمال سنگ کلیه
  • دورگه شدن صدا
  • تب ولرز وبثورات

تانما علاوه بر بیان خواص لبو و مضرات آن، در زیر شرایط و روش مصرف آن در بارداری را آورده است؛

شرایط مصرف لبو در بارداری

نکاتی در خصوص خرید لبو

  • تنها لبوهایی که کوچک و محکم هستند را انتخاب کنید و رنگ نارنجی پررنگی داشته باشند.
  • لبوها همچنین باید پوست سالم و برگ های درخشان داشته باشند (بدون هیچ نشانه ای از خراب شدگی).
  • به دنبال ریشه های محکم و سالم باشید، این به این معنی است که لبو مانند آن ها تازه چیده شده است.
  • از لبوهایی که لک دارند دوری کنید.
  • اگر یک چغندر بزرگ باشد و ریشه پشمالو داشته باشد آن را کنار بگذارید، این موها نشانه ای از خشونت و پیری هستند.
  • لبو باید 1 و نیم تا 2 اینچ قطر داشته باشد. لبوی بزرگتر به این معنی است که مرکز چوبی و سفتی دارد و زیاد رشد کرده. لبوهای کوچک تر بهترین هستند و آن ها لطیف و شیرین هستند.

نحوه نگهداری لبو

  • به محض اینکه به خانه رسیدید، از فاصله 2 اینچی از ریشه جدایشان کنید. در غیر این صورت، برگ ها رطوبت را از ریشه می گیرند. همچنین، دم را جدا نکنید.
  • برگ ها را در یک کیسه پلاستیکی به طور جداگانه نگهداری کنید و ظرف دو روز از آن ها استفاده کنید.
  • شما می توانید لبو را درست مانند هر سبزیجات دیگر در یک کیسه پلاستیکی محکم ببندید. انجام این کار می تواند آن ها را به مدت حداقل 7 تا 10 روز در یخچال نگه دارد.
  • لبوی پخته یا کنسروی نیز می تواند تا یک هفته در یخچال نگهداری شود.
  • برای پختن لبو از ظروف آلومینیومی استفاده نکنید.
روش مصرف لبو در بارداری

شرایط مصرف لبو در بارداری

روش مصرف لبو برای زن باردار

چغندر قند می تواند برش داده و تکه تکه شود و با سایر سبزیجات ترکیب شود. آن را می توان همراه با سالاد خورد، که یک گزینه مناسب برای زنان باردار است.همچنین می تواند با سایر سبزیجات برشته شده، پخته و سرو شود.چغندر قند آب پز یا چغندر پخته را می توان در طول بارداری به عنوان یک میان وعده سالم استفاده کرد.

میزان مصرف لبو در بارداری

سه ماهه اول بارداری بهترین زمان برای مصرف لبو و سایر سبزیجات است. زیرا سبزیجات به علت دارا بودن میزان بالای اسید فولیک به رشد ستون فقرات و نخاع جنین کمک می کند. بر اساس یافته های انجمن غذا و دارو مادران باردار در هر روز به ۴۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم اسید فولیک نیاز دارند و به طور متوسط هر عدد لبو دارای ۱۰۰ تا ۱۵۰ میکروگرم اسید فولیک است.

مصرف لبو در سه ماهه دوم بارداری مواد مغذی لازم و ضروری را برای یک بارداری سالم فراهم می آورد. در طول بارداری در مورد میزان مصرف لبو و بهترین روش مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید. در نظر داشته باشید که توصیه های پزشکتان می تواند شما را از عوارض جانبی مصرف لبو دور نگه دارد.

موارد منع مصرف لبو در بارداری

  • زنان در طول دوران بارداری باید از مصرف مداوم و زیاد محصولاتی مانند لبو به شکل های مختلف همچون مکمل های ورزشی، پودر لبو یا آب لبو پرهیز کنند.
  • همچنین در افرادی که معده ضعیف دارند، مصرف زیاد لبو سبب نفخ می شود .
  • در طب سنتی نیز آمده است افرادی که مزاج سرد و خشک دارند، نباید در فصل پاییز و زمستان در مصرف لبو زیاده روی کنند.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید