خواص لوبیا چیتی در بارداری متنوع است و مهم ترین فایده آن برای خانم های بارداری فیبر بالای آن است که می تواند از یبوست بارداری تا حدی پیشگیری کند. تانما در این مطلب خواص لوبیا چیتی و شرایط مصرف این ماده غذایی را در دوران بارداری آورده است؛

فواید مصرف لوبیا چیتی در بارداری

منبع فیبر

فیبر برای خانم های باردار دستیار مبارزه با تهوع صبحگاهی است. یکی از بهترین راه های کمک به خانم های باردار در مبارزه علیه تهوع و استفراغ معمول در سه ماهه اول این است که شکم خود را همیشه پر نگه دارند. اگر اجازه ندهید خیلی گرسنه شوید، معده تان مشغول هضم غذا شده و کمتر مزاحم شما می شود. لوبیا چیتی منبع بسیار عالی فیبر با مقدار تعجب آور 15 گرم در فقط نصف فنجان است.

منبع مس و آهن و فسفر

لوبیا چیتی منبع مقدار متنابهی از مس، سلنیوم، آهن، فسفر و منگنز است. مس به تشکیل گلبول های قرمز خون کمک کرده تا شما کودک تان بتوانید در این سه ماهه اول میلیون ها گلبول قرمز را بسازید. آهن برای ساختن هموگلوبین یعنی ماده موجود در گلبول های قرمز که اکسیژن را از ریه ها به کودک تان می رساند، اهمیت دارد ولی فزاینده ی بزرگی برای رژیم غذایی است چون رشد را تسریع بخشیده و به متابولیسم پروتئین کمک می کند. همچنین فسفر غذاهایی مانند لوبیا چیتی همراه با کلسیم برای رشد مناسب استخوان ها و دندان های کودک تان اهمیت دارد.

مضرات مصرف لوبیا چیتی در بارداری

فواید مصرف لوبیا چیتی در بارداری

منبع پروتئین

مقادیر بالای پروتئین و مواد مغذی موجود در لوبیا چیتی باعث رفع خستگی و افزایش انرژی در زنان باردار می شود.

تأثیر مصرف لوبیا چیتی بر جنین

لوبیا چیتی منبع غنی از گروه ویتامین B و همچنین فولات است. فولات در تشکیل لوله های عصبی و گلبول های قرمز خونی در نوزادان متولد شده موثر است. کمبود اسید فولیک در زنان باردار می تواند منجر به تولد نوزادان کم وزن شود و در نهایت باعث ایجاد نقص در لوله های عصبی نوزادان متولد نشده می گردد.

مضرات مصرف لوبیا چیتی در بارداری

سنگ کلیه

لوبیاچیتی به دلیل غنی بودن در کلسیم و پتاسیم در افراد مبتلا به سنگ کلیه می تواند بیماری را بدتر کند.

سدیم

لوبیا چیتا حاوی مقداری سدیم است. برخی افراد ترجیح می دهند از نوع کنسروی آن استفاده کنند اما سدیم آن بیشتر است و باید در استفاده از آن مراقب باشید. سعی کنید لوبیا را قبل از پخت چندین ساعت خیس کرده و در منزل طبخ کنید.

میزان مصرف لوبیا چیتی در بارداری

مضرات مصرف لوبیا چیتی در بارداری

حساسیت به پورین

لوبیاچیتی مقدار نسبتا زیادی پورین دارد ، بنابراین اگر نسبت به این ترکیب حساسیت دارید، بهتر است از خوردن لوبیاچیتی اجتناب کنید.

نفخ شکم

زیاده روی در مصرف لوبیا چیتی به دلیل مقادیر بالای فیبر و قند های الیگوساکاریدی که دارد، باعث نفخ شکم تولید گاز در روده ها می شود.

تانما ضمن بیان خواص لوبیا چیتی در بارداری و عوارض آن، در ادامه روش و شرایط مصرف لوبیا چیتی در بارداری را آورده است؛

میزان مصرف لوبیا چیتی در بارداری

لوبیا چیتی مملو از فیبر است. شما خانم باردار در هر شبانه روز به 28 گرم فیبر نیاز دارید. همچنین یک میلی گرم مس (تقریبا صد درصد مقدار مورد نیاز) و 5 گرم آهن (تقریبا 19 درصد نیاز) و 400 گرم فسفر (بیش می از نیاز روزانه) در نصف فنجان لوبیای چیتی وجود دارد.

شرایط مصرف لوبیا چیتی در بارداری

اگر کنسرو لوبیا چیتی مصرف می کنید، اول آنها را خوب با آب بشویید تا سدیم اضافی آن دفع شود. سالم ترین و ارزان ترین راه خوردن لوبیا چیتی (که البته کمی زحمت دارد) این است که لوبیای خام را خریده و یک شب در آب خیسانده و پخته و بعد مصرف کنید.

روش مصرف لوبیا چیتی برای زن باردار

از لوبیا چیتی پخته برای تهیه سالاد با لوبیا چیتی، لوبیا چیتی پلو، قورمه سبزی با لوبیا چیتی، انواع خوراک لوبیا چیتی، سوپ لوبیا چیتی و دیپ لوبیا چیتی استفاده می شود.

در ضمن می توانید یک قوطی کنسرو لوبیا چیتی را در مخلوط کن ریخته و کمی سوپ سبزیجات به آن افزوده و مخلوط نموده و در یک ظرف مایکروویو ریخته و حرارت دهید. وقتی آماده شد، مقداری سس مکزیکی، یک مقدار ماست ساده و پنیر خرد شده، روی آن ریخته و با ساقه کرفس، هویج و یا ماکارونی (سبوس دار) میل نمایید.

موارد منع مصرف لوبیا چیتی در بارداری

روش مصرف لوبیا چیتی در بارداری

موارد منع مصرف لوبیا چیتی در بارداری

لوبیا پروتئین زیادی دارد و به همین دلیل کسانی که به بیماری نقرس دچار هستند و اسید اوریک خون شان بالاست، بهتر است از زیاد خوردنش پرهیز کنند. گذشته از این همان طور که پیش از این گفتیم، کسانی که دستگاه گوارشی بیمار و ناسازگاری دارند، باید مراقب مصرف زیاد این دانه باشند و در صورت تمایل به مصرف، تدابیر گفته شده برای کم کردن نفخش را باید رعایت کنند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید