خواص ماش در بارداری بسیار فراوان است و خانم های باردار باید به شرایط مصرف ماش در بارداری دقت کنند. در ضمن ماش می تواند فواید زیادی هم برای مادر باردار داشته باشد و تأثیر مصرف ماش در جنین نیز مورد تأیید بسیار یاز متخصصان و پزشکان طب سنتی است. تانما در این مطلب خواص ماش و روش مصرف آن را در بارداری بیان می کند؛

فواید مصرف ماش در بارداری

خواص مصرف ماش برای مادر

  • ماش خواص فراوانی برای زنان باردار و هم چنین جنین آنها دارد ماش به دلیل داشتن مقادیر فراوان آهن و فسفر و کلسیم نیاز طبیعی زنان باردار را به این مواد غنی تامین می کند و همچنین سبب رشد بهتر جنین و بهبود کیفیت بارداری می شود.
  • ماش همچنین در افزایش شیر زنان باردار هم بسیار اثر گذار است. جوانه ماش هم نباید مورد غفلت واقع شود چرا که دارای مقادیر فراوان ویتامین ها و اسید فولیک پتاسیم و منیزیم و فیبر است.
  • فیبر موجود در ماش از بروز مشکلات گوارشی شایع در دوران بارداری پیشگیری کرده و ویتامین ها و آنتی اکسیدان های ماش به تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار کمک می کند.
  • ماش دارای خاصیت میکروب زدایی است و برای همین هم مقاومت بدن مادران را بالا می برد و از ابتلا آنها به بیماری پیشگیری می کند.
  • از آنجایی که خوردن ماش باعث خون سازی در بدن می شود، کم خونی بدن مادر و کم خونی جنین را برطرف می کند.
مضرات مصرف ماش در بارداری

فواید مصرف ماش در بارداری

تأثیر مصرف ماش بر جنین

  • جوانه های ماش منبع خوبی از اسید فولیک هستند که برای جلوگیری از نقص های زایمان، مانند اسپینا بیفیدا و نقص های لوله عصبی در جنین در حال رشد در رحم ضروری است و به همین دلیل انتظار می رود که مادران اغلب مکمل های اسید فولیک را مصرف کنند تا از بروز چنین علائمی جلوگیری شود.
  • ماش منبع غنی از ویتامین B9 می باشد که برای جلوگیری از تولد زود رس، نقص لوله های عصبی و حتی خاتمه بارداری ضروری است.
  • ویتامین های امگا 3 و امگا 6 نیز برای تولید سلول های مغز جنین حیاتی است و به باهوش شدن نوزاد کمک می کند.

مضرات مصرف ماش در بارداری

  • مصرف ماش خام می تواند به سرگیجه، تهوع و اسهال منجر شود.
  • طبع ماش کمی سرد و خشک است و به همین علت استفاده زیاد آن باعث زیادشدن خلط می‎شود.
  • خوردن زیاد ماش برای دندان‎ها مضر است.
میزان مصرف ماش در بارداری

مضرات مصرف ماش در بارداری

میزان مصرف ماش در بارداری

به هیچ وجه در خوردن ماش یا سایر حبوبات زیاده روی نکنید چرا که حبوبات با اینکه خواص فراوانی دارد اما زیاده روی در آن می تواند خطرات جبران ناپذیری داشته باشد

شرایط مصرف ماش در بارداری

  • در هنگام مصرف و پختن دانه ماش بهتر است مقداری نمک در آب جوشانده آن افزوده شود و بهتر است ماش را از شب قبل در آب خیس کرده و فردای آن روز کمی آب پز کنید و روزانه میل کنید.
  • هنگام خرید ماش خشک دقت داشته باشید دانه های ماش، آسیب دیده یا رنگ پریده نباشند..
  • برای پخت ماش، ابتدا دانه های ماش را خوب شسته و به ازای هر فنجان ماش، 3 فنجان آب داخل ظرفی ریخته و مقداری نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت زیاد بگذارید.
  • هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کرده و درب ظرف را بگذارید تا ماش ها به مدت 45 دقیقه پخته و نرم شوند.
  • اگر از دانه های ماش دو نیم شده و پوست گرفته استفاده کنید زمان مورد نیاز 20 تا 30 دقیقه می باشد.

روش مصرف ماش برای زن باردار

به دو روش می توان جوانه ماش را مورد مصرف قرار داد، یک روش به صورت خام و یک روش به صورت پخته شده. جوانه ماش خام بیشتر در تهیه انواع سالاد و ساندویچ مورد استفاده قرار می گیرد و جوانه ماش پخته شده برای تهیه انواع غذا و سوپ مورد استفاده قرار می گیرد.

موادر منع مصرف ماش در بارداری

روش مصرف ماش در بارداری

موارد منع مصرف ماش در بارداری

  • مصرف ماش هیچ گونه ممنوعیتی برای هیچ کس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئین داری را که پورین گیاهی دارند، محدود کنند.
  • افرادی که از مشکلات گوارشی رنج می برند از مصرف زیاد ماش خودداری کنند.
  • توصیه می شود هنگام بارداری از مصرف جوانه ماش خام جلوگیری کنید ، زیرا ممکن است باکتری مضر داشته باشد.
آیا این مطلب مفید بود؟ 1
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید