خواص مویز در بارداری بسیار فراوان است و زنان باردار باید در رژیم غذایی خود مویز را قرار دهند. در واقع مصرف خشکبار در بارداری، زنان باردار و جنین را از بسیاری مشکلات و آسیب ها حفظ می کند. تانما در این مطلب ضمن بیان مضرات و خواص مویز در بارداری، در خصوص "شرایط مصرف مویز در بارداری" نکاتی را بیان می کند؛

فواید مصرف مویز در بارداری

هوش و حافظه جنین

عوامل زیادی هستند که در دوران بارداری و حتی قبل از آن بر هوش و حافظه جنین اثر می گذارند که یکی از این عوامل ، خوردن مویز در دوران بارداری و حاملگی توسط مادر باردار است. در مورد سایر عوامل مؤثر بر هوش جنین می توانید مطلب عوامل موثر بر هوش جنین را مطالعه نمایید.

سیستم اعصاب جنین

رشد و تکامل سیستم عصبی جنین یکی از مسائل بسیار مهم در دوران بارداری می باشد. عدم رشد کافی و نیز عدم تکامل سیستم عصبی جنین ممکن است خدای ناکرده موجب اختلالات مختلفی در فرزند شود. از این رو داشتن تغذیه مناسب جهت رشد کافی و طبیعی سیستم عصبی جنین در دوران بارداری و حاملگی یکی از ضروریات زمان بارداری است. مویز به دلیل خاصیتی که دارد در رشد و تکامل سیستم عصبی جنین بسیار مفید است.

آرامش مادر باردار

آرامش مادران باردار در دوران بارداری نه تنها موجب سلامتی خود آنان است بلکه تاثیر مستقیمی هم بر سلامتی و آرامش جنین دارد. عوامل زیادی هستند که بر آرامش مادر باردار تاثیر می گذارند و یکی از آن عوامل ، خوردن مویز در دوران بارداری می باشد. طبق احادیث بالا، خوردن مویز سبب فروکش کردن خشم و تقویت اعصاب می گردد و این حالت بر آرامش مادر باردار تأثیر دارد.

مضرات مصرف مویز در بارداری

فواید مصرف مویز در بارداری

تأمین انرژی برای مادر باردار

خستگی و ضعف یکی از مشکلاتی است که می تواند برای مادران باردار در مدت زمان حاملگی به وجود بیاید. مویز به دلیل خواصی که دارد سبب برطرف شدن ضعف و خستگی و افزایش انرژی مادر باردار و حامله می شود.

رشد سلول های بدن جنین

مویز در رشد و تکامل سلول های بدن جنین اثر خوبی دارد. مویز در رشد بدن جنین و نیز وزن گیری جنین موثر است.

از بین بردن غم و اندوه مادر باردار

مویز از بین برنده غم و اندوه است و به همین سبب خوردن آن در دوران بارداری به خصوص برای مادرانی که احتمالا دچار غم و اندوه در این دوران می شوند توصیه می گردد. علاوه بر مویز ، خوردن انار ، خیار و نیز کاسنی جهت رفع غم و اندوه احتمالی دوران بارداری و حاملگی توصیه می گردد.

خوش آب و رنگ شدن کودک

مویز طبق احادیث بالا در خوش آب و رنگ شدن رخسار موثر است و خوردن مویز توسط مادر باردار مطمئنا در خوش آب و رنگ شدن کودک مؤثر خواهد بود. علاوه بر مویز ، خوردن میوه به و کاسنی در دوران بارداری در خوش آب و رنگ شدن کودک تاثیر فوق العاده ای دارد.

مضرات مصرف مویز در بارداری

  • سطح قند خون را افزایش دهد و باعث بروز قند خون حاملگی شود.
  • باعث افزایش وزن جنین شده و در نهایت زایمان را سخت کرده و منجر به سزارین شود.
  • احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را در شما و کودکتان افزایش می دهد.
میزان مصرف مویز در بارداری

مضرات مصرف مویز در بارداری

میزان مصرف مویز در بارداری

تعداد مجاز مویز در بارداری حدود ۲۰ عدد یا یک مشت کوچک است و بهترین زمان مصرف مویز در بارداری به صورت ناشتاست که برای کم خونی و خوشبو شدن دهان نیز مفید است یا به عنوان میان وعده به همراه جند عدد بادام نیز ایده ی خوبی است.

شرایط مصرف مویز در بارداری

برای نگه داری بلند مدت آن می توانید مویز را در فریزر نگهداری کنید تا خواص خود را حفظ کند. ارزش غذایی مویز یخ زد تقریبا مشابه با مویز تازه است.

روش مصرف مویز برای زن باردار

  • اگر تمایل به تهیه مربای آن را دارید، می توانید مویز خرد شده را با عسل مخلوط کنید. سپس در ظرف های شیشه ای در یخچال نگه داری کنید.
  • می توانید یک مشت مویز خیس کنید، بعد از مدتی آب آن را خالی کنید و کشمش های خیس شده را همراه با شیر داغ قبل از خواب میل کنید.
  • مویز را به آب جوش اضافه کنید. ده تا پانزده دقیقه صبر کنید سپس آب آن را در یک بطری مناسب ریخته و در طول روز مقدار کمی از آن را میل کنید.
  • می توانید آجیل مخلوطی از ترکیب مویز، مغزها و میوه خشک ها درست کنید و به عنوان یک میان وعده و تنقلات بارداری میل کنید.

**نکته: همان گونه که می دانید ویتامین C در درجه حرارت بالا از بین می رود، بنابراین گرم کردن، تفت دادن و یا پختن مویز توصیه نمی شود.

موارد منع مصرف مویز در بارداری

روش مصرف مویز در بارداری

موارد منع مصرف مویز در بارداری

  • فرآورده های انگور بویژه مویز و کشمش، از کالری بسیار بالایی برخوردارند و مصرف زیاد آنها می تواند موجب افزایش وزن در افراد شود. در نتیجه، مصرف آن برای افراد چاق توصیه نمی شود.
  • مویز بر روی عملکرد روده و دستگاه گوارش تاثیر می گذارد. در نتیجه اگر مستعد ابتلا به یبوست هستید، خوردن مقدار زیادی مویز موجب تشدید این مشکل می شود.
  • خوردن آب مویز در موارد ابتلا به بیماری های مخاطی معده، مخصوصا در گاستریت با اسیدیته بالا، توصیه نمی شود.
  • مصرف مویز موجب غلیظ شدن خون می شود. این خاصیت در افرادی که خون رقیق و احتمال خونریزی دارند مفید است، اما در مواردی که دچار غلظت خون هستند، خوردن مقادیر زیاد مویز توصیه نمی شود.
  • مویز یک ماده آلرژیک محسوب می شود و ممکن است موجب بروز واکنش آلرژیک شدید در افراد شود، پس در مصرف آن احتیاط کنید.
  • در افراد مبتلا به ترومبوفلبیت و واریس ، خوردن مویز توصیه نمی شود.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید