خواص به بسیار متنوع است و اشکال استفاده از آن به طور خام و پخته از گذشته های دور در میان ایرانیان طرفداران زیادی داشته است. تانما در این مطلب انواع گونه های به، نحوه مصرف به و خواص متعدد مصرف به را به شما معرفی می کند؛

انواع گونه به

به دارای طعمی ترش است و به ندرت به صورت خام خورده می شود. غالبا برای از بین بردن خاصیت اسیدی اش، آن را می پزند یا منجمد می کنند. در واقع، از این میوه در دستورالعمل های سنتی پخت غذا در نواحی خاورمیانه و مدیترانه استفاده می شود و آن را معمولا به همراه گوشت گوسفند، بز و خوک آهسته می پزند.

گونه ی آسیایی به نسبت به سایر گونه ها نرم تر و آبدارتر است، و غالبا به صورت کنسرو شده یا به شکل مربا و ژله فرآوری می شود. گاهی اوقات، از به برای افزودن طعم ترشی به پای سیب نیز استفاده می شود.

خواص مصرف میوه به

طبع میوه به

طبع میوه به

طبع به گرم و خشک است، اما گرمای آن زیاد نیست و برخی از حکمای طب سنتی طبع آن را متمایل به معتدل دانسته‎اند. البته "به" ترش نسبت به نوع زرد و شیرین آن، سردی بیشتری دارد. به همین دلیل این میوه با طبایع مختلف، سازگار بوده و همه می‎توانند از خواص آن بهره‎مند شوند. اما جالب است بدانیم که طبع "تخم به" که به آن به‎دانه می‎گویند و در درمان سرفه خشک از آن استفاده می‎شود، سرد و تر شناخته شده است.

نحوه مصرف به

به را می توان به عنوان آبمیوه، ژله، مربا و همچنین قسمتی از صبحانه در کنار بشقاب غذای خود داشته باشید. به خشک شده را می توان دم کرد و از آن به عنوان جایگزینی برای چای استفاده کرد. همچنین به خشک شده به عنوان طعم دهنده کاربرد مناسبی دارد. بر اساس اقلیم و کشورهای مختلف فرآورده های مختلفی از به وجود دارد.

فواید مصرف به

1-خواص به برای لاغری

به، یک میوه کم کالری است ،اما سرشار از فیبر غذایی می باشد.100 گرم از این میوه تازه خام، حاوی حدود 57 کالری است. همچنین دارای چربی اشباع شده، سدیم و کلسترول کم است، که این ویژگی ها باعث می شود یک گزینه ای مناسب برای کاهش وزن و سلامت کلی باشد.

فواید و مضرات مصرف میوه به

خواص به برای لاغری

2-خواص به در درمان سرماخوردگی

تحقیقات نشان می دهد که میوه به، غنی از خواص ضد ویروسی است .فنول های موجود در این میوه با فعالیت های ضد ویروسی قوی و خواص آنتی اکسیدانی که دارند، در برابر سرماخوردگی و سایر بیماری های ویروسی از بدن محافظت می کنند.

3-خواص به برای پوست

سطح بالای آنتی اکسیدان و ویتامین های موجود در میوه به برای کاهش چروک و جوان سازی پوست صورت مفید بوده و به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی از پوست شما در برابر اثرات اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت می کند.

به واسطه داشتن مواد مغذی فراوان در به، این میوه خاصیت مناسبی برای پوست نیز دارد. از جمله مواد مغذی مؤثر در سلامتی پوست عبارتند از از ویتامین ها، مواد معدنی، ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدان ها.

4-خواص به برای مو

یکی از خواص به این است که غنی از مواد معدنی به مانند آهن، مس و روی است. این سه ماده معدنی به همراه دیگر مواد مغذی موجود در میوه به، برای افزایش سلامتی گلبول های قرمز لازم و ضروری هستند. هنگامی که گلبول های قرمز بدن شما در صحت و سلامتی کامل باشند، خون رسانی به اندام های داخلی با کیفیت بهتری انجام می شود.

مو نیز به عنوان یک اندام، نیاز به خون رسانی است. با افزایش اکسیژن حمل شده توسط گلبول های قرمز سالم تر به واسطه خوردن میوه به و امثال آن، فولیکول مو بیشتر تحریک شده و رشد مو سر بهبود پیدا می کند. بنابراین اگر به دنبال داشتن مو سالم و درخشان هستید، به بخورید.

خواص و مضرات مصرف میوه به

خواص به برای مو

5-خواص به برای زنان

خوردن به و فرآوده هاى به مانع انداختن جنین در زنان مى شود. در واقع به باعث تقویت رحم مى شود.در گذشته به زنان باردار توصیه می شد برای این که کودکشان زیبا شود، روزانه یک عدد میوه «به» مصرف کنند.از دیگر خواص به برای زن باردار این است که چون به حاوی مقادیر بالای ویتامین B6 بوده و می تواند برای درمان تهوع و استفراغ حاملگی مفید باشد.

از طرفی میوه به دارای مقدار زیاد پتاسیم می باشد و تحقیقات ثابت کرده است که مواد دارای پتاسیم در کاهش فشار خون موثر هستند؛ از اینرو مصرف به در دوران بارداری می تواند در کاهش فشار خون بارداری موثر باشد.
از آنجایی که میوه به قابض است، در هفته های آخر بارداری از مصرف به خودداری نمایید زیرا میوه های قابض برای آخر بارداری خوب نیستند و موجب مشکل در زایمان طبیعی می شوند.

6-خواص به برای نوزادان

مصرف این مربا در دوران بارداری موجب زیبایی چهره نوزاد می شود؛ مربای بِه همچنین رحم را تقویت و از سقط جنین جلوگیری می کند.

7-خواص به برای رحم

به خونریزی از رحم را متوقف می کند.

8-خواص به برای معده

از خواص میوه به در طب سنتی برای درمان زخم معده استفاده می شود. علاوه بر فیبر، ترکیبات دیگری در به وجود دارند از جمله فنول ها که به خودی خود تسکین دهنده درد و زخم معده هستند. از این رو نباید فراموش کرد که خواص میوه به در درمان معده غیرقابل انکار است.

تسکین مجاری گوارشی در نهایت منجر به کاهش علائم مربوط به بیماری زخم پپتیکی خواهد شد. لذا اگر حس می کنید دچار مشکل معده هستید، سریع تر با مشاوره پزشک خود مصرف به را به وعده های غذایی خود اضافه کنید.

خواص و مضرات مصرف میوه به

خواص به برای معده

9-خواص به برای کودکان

یکی دیگر از خواص میوه به این است که می تواند به رشد کودک در دوران طفولیت کمک کند. مهم ترین ارگان بدن نوزاد که باید به رشد آن دقت کرد، استخوان است. به واسطه داشتن مواد مغذی در میوه به و ترکیب درصد مناسب آن ها، استفاده کردن از میوه به به صورت پوره شده برای کودکان توصیه شده است.

البته شما به عنوان والدین باید با مشورت گرفتن از پزشک مصرف به را شروع کنید.

10- خواص به برای دیابت

میوه به حاوی مقادیر بالای فیبر و شاخص گلیسمی پایین است و برای جلوگیری از افزایش سطح قند خون و همچنین کاهش میزان قند خون افراد دیابتی مفید می باشد.

11- خواص به در درمان اسهال

مقادیر بالای فیبر موجود در میوه به برای درمان خانگی یبوست مفید می باشد. همچنین میوه به می تواند برای درمان اسهال هم استفاده شود.

12- خواص به برای جنین

هوش جنین

میوه "به" به واسطه خاصیتی که دارد باعث باهوش شدن جنین می شود.

زیبایی جنین

همچنین میوه به باعث زیبا شدن جنین و فرزند می شود و اگر شما طالب فرزندی زیبا هستید یکی از راه کارهای آن خوردن میوه به در طول دوران بارداری و حاملگی توسط مادر باردار می باشد.

تقویت قلب جنین

مطابق حدیثی از حضرت علی (علیه السلام)، خوردن میوه به برای ضعف قلب مفید است و معده را پاک کرده و ذهن را روشنی می بخشد و آدم ترسو را شجاع می کند. مطابق این حدیث ، نقش میوه به در تقویت قلب جنین و شجاع شدن فرزند کاملا مبرهن است.

سیستم عصبی جنین

میوه به دارای ویتامین ب می باشد و از این نظر در سیستم عصبی جنین می تواند موثر باشد و نیز میوه به می تواند سبب تعادل اعصاب مادر باردار شده و موجب کاهش استرس و احیانا افسردگی او بشود.

خواص و مضرات مصرف میوه به

خواص به برای جنین

13- خواص به برای مردان

روایت از حضرت امیر: خوردن به نیروی مرد را زیاد می کند ضعف او را برطرف می کند. چون امام گفتند نیروی مرد را زیاد می کند پس نیروی جنسی مرد را تقویت می کند.

فواید برگ و شاخه های به

  • جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا می کند.
  • زخم ها را با جوشانده برگ به بشویید.
  • قابض است.

* طرز تهیه: 30گرم برگ درخت به را در یک لیتر آبجوش ریخته و چند دقیقه بجوشانید.

فواید دم کرده گل و شكوفه درخت به

  • مقوی معده است .
  • سینه را صاف و تقویت می كند.
  • سرفه كودكان را برطرف می سازد .
  • برای درمان بی خوابی دم كرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط كرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید .

*طرز تهیه: 30 گرم شکوفه به (تازه یا خشک کرده آن) را در یک لیتر آب با عرق بهار نارنج مخلوط کنید و بنوشید.

خواص و مضرات مصرف میوه به

فواید دم کرده گل و شکوفه به

فواید مصرف هسته میوه به (به دانه)

  • لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود.
  • ضد تب است.
  • اسهال خونی و ساده را درمان می کند.
  • برای درمان جراحات گلو موثر است.
  • سرفه را برطرف می کند.
  • برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است.
  • برای التیام ترک پوست دست و بدن، نوک پستان، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع بمالید.
  • برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است.
  • آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید.
  • جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است.
  • برای درمان ذات الریه، گلودرد، صدای گرفته و خشن مفید است.

خواص روغن دانه به

  • برای برطرف کردن زنگ زدن گوش مفید است.
  • سرگیجه را برطرف می کند.
  • برای مداوای زخم های دهان مفید است.
  • خونریزی ریوی را درمان می کند.
  • اسهال مزمن را برطرف می کند.
  • دوست کبد است و ورم کبد را رفع می کند.
  • زخم روده ها را درمان می کند.

مضرات به

خوردن به بصورت خام خوب نیست و مضر می باشد زیرا به خام رگ های بدن را مسدود می سازد و چون گرم است برای كسانی كه گرم مزاج اند خوب نیست.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید