خواص نارنگی در بارداری همواره مورد توجه متخصصان تغذیه بوده است خانم های باردار می توانند با مصرف این میوه ی پاییزی خوش طعم، بسیاری از نیازهای تغذیه ای خود رفع کنند. البته یادتان نرود که زیاده روی در مصرف هیچ ماده غذایی در بارداری توصیه نمی شود. تانما در این مطلب علاوه بر خواص نارنگی، شرایط مصرف نارنگی در بارداری و تأثیر مصرف نارنگی بر جنین را نیز بیان کرده است؛

انواع نارنگی

  • نارنگی کینو( Kinnow)
  • نارنگی اورلاندوتانجلو( Orlando tangelo)
  • نارنگی مینولاتانجلو( Minneola tangelo)
  • نارنگی کارا( kara)

فواید مصرف نارنگی در بارداری

درمان مسمومیت خونی

نارنگی به عنوان بهترین درمان برای مسمومیت خونی، محبوبیت یافته است. همه می دانند که در چند ماه اولیه بارداری، مادران از علائم آزار دهنده تهوع بارداری رنج می برند. این زمانی است که مادران باردار حتی نمی توانند به غذاهایی که قبلاً دوست داشتند نگاه کنند. افزایش حس بویایی در نتیجه تغییرات هورمونی باعث بروز حالت تهوع می شود که نرمال و طبیعی است.

اما ضعف، سردرد، تهوع و استفراغ می تواند به راستی برای مادر باردار آزاردهنده باشد و در چنین وضعیتی پیدا کردن مواد غذایی اشتها آور و مفید که باعث تهوع نشود آسان نیست. نارنگی در چنین مواردی نجات بخش است. خود را به تکه های خوشبو و آبدار نارنگی مهمان کنید و از علائم ناراحت کننده خلاص شوید.

منبع اسید فولیک

میوه های خانواده مرکبات منبع اسید فولیک هستند. احتمالاً شما در مورد اهمیت این ماده حیاتی برای جنین در حال رشد مطلع هستید. اسید فولیک برای رشد مناسب، تشکیل استخوان ها، سیستم عصبی جنین و همچنین جفت ضروری است. اگر مادران باردار به طور مرتب از محصولات حاوی اسید فولیک استفاده کنند، خطر سقط جنین به حداقل می رسد. به همین دلیل نارنگی برای بانوان باردار یک میوه مفید است.

منبع ویتامین C

مرکبات دارای مقادیر فراوان ویتامین C هستند. در فصول سرد سال برای پیشگیری از زکام و سرماخوردگی روز خود را با میوه خوشبوی نارنگی شروع کنید. نارنگی میوه ای تقویت کننده و ضد التهاب است.

مضرات نارنگی در بارداری

فواید نارنگی در بارداری

بهبود سطح هموگلوبین خون

یکی از خواص نارنگی داشتن آهن است و وجود آهن در مرکبات سطح هموگلوبین را بهبود می بخشد.

از بین بردن ورم بدن

ترکیب فسفر، سدیم، کلسیم، پتاسیم و ویتامین های A ،B ،P تعادل الکترولیتی آب را تنظیم کرده و ورم را از بین می برد.

رایحه درمانی

روغن اسانس نارنگی برای طرفداران آروماتراپی (رایحه درمانی) یک اسانس مطبوع است. این روغن دارای رایحه ملایم، گرما بخش و اشتها آور است و به ما احساس آرامش و ایمنی می بخشد. این تأثیرات مطلوب برای مادران باردار دلپذیر هستند، زیرا در این دوران آن ها دچار اضطراب می شوند. به طور کلی، نارنگی برای مادران باردار با مشکلات زیر مفید است:

  • مسمومیت خونی
  • کمبود ویتامین
  • کم خونی
  • زکام و آبریزش بینی
  • تورم
  • اختلالات گوارشی
  • یبوست
  • اختلال در سوخت و ساز
  • استرس، عصبانیت

مضرات مصرف نارنگی در بارداری

آلرژی و حساسیت

نارنگی می تواند باعث واکنش های آلرژیک مانند التهابات پوستی، خارش و آبریزش بینی شود. اگر خانم بارداری که مبتلا به آلرژی است، نارنگی در بارداری بخورد، ممکن است نوزاد دچار حساسیت مادرزادی شود و مستعد ابتلا به آسم، درماتیت، اگزما گردد.

انقباضات رحمی

مقدار زیاد ویتامین C موجود در نارنگی عضلات رحم را تحت تأثیر قرار می دهد و موجب انقباضات رحمی می شود، این ویژگی در دیگر مرکبات نیز وجود دارد.

سنگ کلیه

نارنگی که دارای یک ماده اسیدی است، می تواند در صورتی زیاد باعث تشکیل بلورهایی شود. این بلورها موجب سنگ کلیه و سنگ صفرا می شوند، چون مانع جذب کلسیم در بدن می شود.

شرایط مصرف نارنگی در بارداری

مضرات نارنگی در بارداری

کم آبی و ادرار مکرر

اگر شما مقدار زیادی نارنگی مصرف کنید، باعث خروج مایعات بدن و نمک خواهد شد. عدم وجود نمک در بدن باعث ادرار بیش از حد می شود. این منجر به آب زدایی و یا کمبود مایعات بدن می شود.

آلوده بودن به آفت کش!

نارنگی اگر تمیز نباشد، به دلیل وجود مواد آفت کش ها روی پوست آن تأثیر منفی برسلامت خواهد داشت،بهترین راه این است که میوه نارنگی را قبل از مصرف خوب بشوییم.

تهوع، استفراغ و درد لگن

نارنگی اسیدی است و مصرف بیش از حدش باعث افزایش اسید معده می شود. اسید معده چیزی است که موجب تهوع، استفراغ، درد می شود. اسید نارنگی باعث فرسایش خاک و آستر معده می شوند.

فیبر خیلی زیاد و اسهال

نارنگی که مقدار زیادی فیبر دارد برای سلامتی بدن، به ویژه در بخش گوارشی بسیار خوب است اما اگر فیبر خیلی زیاد شود، باعث گرفتگی عضلات، اسهال و غیره می شود

تانما علاوه بر بیان خواص نارنگی و مضرات آن، در زیر بر روش و موارد منع مصرف آن نیز اشاره کرده است؛

میزان مصرف نارنگی در بارداری

بهترین زمان استفاده از نارنگی رسیده چند ماه اولیه بارداری است، یعنی وقتی که جنین در حال شکل گرفتن است. اما بعد از ۵ ماه بهتر است مصرف مرکبات را محدود کنید. در ضمن مصرف زیاد نارنگی در بارداری توصیه نمی شود و بهتر است به روزانه ۱-۲ عدد محدود شود.

روش مصرف نارنگی برای زن باردار

میوه تازه و آبمیوه

بهترین راه مصرف نارنگی، خوردن آن به صورت تازه است. مصرف آب تازه آن نیز مزایای فراوانی برای شما به همراه دارد. این نوشیدنی به ندرت در مغازه به فروش می رسد، اما شما خودتان می توانید با نارنگی رسیده آن را با استفاده از مخلوط کن تهیه کنید.این آبمیوه سیستم ایمنی شما را تقویت و گوارش تان را بهبود می بخشد.

دمنوش متفاوت نارنگی!

همچنین می توانید از پوست نارنگی برای تهیه یک دم کرده سالم استفاده کنید. پوست های نارنگی را بشوئید و آنها را در آب در حال جوش بریزید. بگذارید مدتی بجوشد تا دم بکشد، سپس یک چهارم لیوان از این دم کرده را در صبح و عصر بنوشید. این کار کمک می کند با حالت تهوع و سردرد مقابله کنید.

نارنگی خشک شده

مصرف نارنگی خشک شده نیز ارزش امتحان کردن دارد. این خوراکی دلچسب می تواند به عنوان یک دسر مجلل مصرف شود. مرکبات خشک شده همه خواص مفید و عطر گوارای خود را حفظ می کنند. این نارنگی های خشک شده به همراه یک فنجان چای، بهترین و سالم ترین خوراکی برای شروع روز یک مادر باردار خواهد بود.

اسانس خوشبوی نارنگی!

به طور کلی، نارنگی های خوشبو و محشر نعمت های واقعی برای دوران بارداری شما، هم به صورت تازه و هم در انواع سالاد و غذاها هستند. اگر به رایحه درمانی علاقه مند هستید یک بطری کوچک روغن اسانس نارنگی برای خود تهیه کنید.

میزان مصرف نارنگی در بارداری

روش مصرف نارنگی در بارداری

سالاد شگفت انگیز نارنگی و آواکادو

مواد مورد نیاز

  • 1عدد آووکادو
  • 2تا 3 عدد نارنگی
  • 1عدد گوجه فرنگی
  • 1قاشق غذاخوری روغن
  • 1قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
  • سرکه انگور به دلخواه

طرز تهیه

آواکادو، گوجه فرنگی و نارنگی ها را به ورقه های نازک برش دهید. سس را که از ترکیب روغن، سرکه و جعفری تهیه کرده اید به آن اضافه کنید. کاملاً مخلوط کنید و از مصرف آن لذت ببرید!

موارد منع مصرف نارنگی در بارداری

تداخل دارویی

افرادی که در نسخه دارویی آن ها داروهایی وجود دارد که به افزایش میزان پتاسیم خون شان کمک می کند، باید مراقب باشند که مصرف همزمان این دارو با نارنگی موجب افزایش بیش ازحد پتاسیم در بدن آن ها می شود و این مسئله خود عوارض جانبی متعددی به دنبال دارد. بنابراین افرادی که از داروهای حاوی پتاسیم مصرف می کنند باید در مصرف نارنگی دقت کنند و حتما با مشاوره متخصص خود این میوه را مصرف کنند.

ابتلا به برخی بیماری ها

مادران بارداری که دچار بیماری هایی چون هپاتیت ، ورم معده یا بیماری های روده ای هستند بهتر است نارنگی نخورند یا در صورت مصرف با پزشک مشورت کنند.

حساسیت و آلرژی

مادران بارداری که سابقه حساسیت و آلرژی به نارنگی دارد نباید آن را مصرف کنند زیرا به جنینشان آسیب می رسد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید