خواص کشمش در شیردهی بسیار است و خانم های شیرده برای حفظ سلامت خود و تأمین نیازهای بدن نوزادشان، باید حتما این خشکبار مقوی و پر انرژی را در برنامه غذایی خود داشته باشند. تانما در این مطلب نکاتی را در مورد خواص کشمش در شیردهی و تأثیر مصرف کشمش بر شیر مادر بیان می کند؛

کشمش چیست؟

به میوه رسیده و خشک شده ارقام مختلف انگور بی دانه یا دانه دار، کشمش می گویند. مزاج انگور، شیرین، گرم و مرطوب است، شیره انگور، کشمش و مویز هم همین طور است.

فواید مصرف کشمش در شیردهی

  • از نظر طب سنتی مصرف کشمش که از فرآورده های انگور است باعث افزایش شیر مادران می شود.
  • همچنین مصرف کشمش و مویز باعث مقوی تر شدن شیر مادر می شود.

از دیگر خواص کشمش در شیردهی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

خواص غذایی

کشمش یک منبع غنی از مواد غذایی انرژی زاست. مقدار انرژی حاصل از کشمش بسیار بیشتر از خود انگور است. کشمش سرشار از ویتامین های A و B و مواد معدنی مختلف شامل کلسیم، فسفر، آهن و منگنز است.

خواص درمانی

  • کشمش برای رفع کم خونی و ضعف عمومی بدن بسیار مفید است؛ اشتهاآور بوده و در رفع سموم از بدن و فعالیت کلیه ها نقش موثری دارد.
  • خوردن کشمش به کسانی که دچار بیماری نقرس و رماتیسم هستند و همچنین به خانم های باردار و مادران شیرده همواره توصیه می شود.
  • کشمش دارای فیبر زیادی است که به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد روده ها کمک می کند.
  • مصرف این میوه خشک برای افرادی که به افسردگی، اضطراب و مشکلات عصبی دچار هستند، توصیه می شود.
مضرات مصرف کشمش در شیردهی

فواید مصرف کشمش در شیردهی

مضرات مصرف کشمش در شیردهی

  • کشمشی که به روش صنعتی و توسط بخار دی اکسید گوگرد تهیه شده باشد، ممکن است برای افراد مبتلا به آسم و دارای مشکلات تنفسی یا افرادی که به گوگرد حساسیت دارند، مشکل ایجاد کند. البته خودتان هم می توانید کشمش را به صورت سنتی تهیه کنید.
  • اگرچه کشمش برای این دوره مناسب است، اما گفته می شود که از مصرف بیش از حد آن پرهیز کنید، چراکه امکان دارد موجب ناراحتی معده، اسهال و سایر مشکلات گوارشی مانند گاز و نفخ معده شود. به همین خاطر به مادران شیرده توصیه می شود که میزان استاندارد آن را با پزشک خود بررسی کنند.
  • میوه های خشک حاوی بیشترین مقدار فروکتوز (قند میوه) هستند، که با سطح بالای تری گلیسیرید مرتبط است یک مطالعه می گوید سطح بالا تری گلیسیریدها می تواند احتمال ابتلا به دیابت را زیاد می کند.
  • کشمش هم مانند تمام میوه های خشک باید به اندازه مصرف شود؛ زیرا به دلیل کربوهیدراتی که دارد موجب افزایش وزن خواهدشد.
  • بعضی افراد نسبت به کشمش واکنش آلرژیک دارند که باعث بروز خس خس سینه، مشکلات تنفسی، اسهال و تب می شود.

تانما بر خواص کشمش در شیردهی و مضراتش در بالا اشاره کرد، در زیر به بیان شرایط و روش مصرف آن برای زنان شیرده هم پرداخته است؛

شرایط مصرف کشمش در شیردهی

روش های تهیه کشمش

روش سنتی

کشمش را به دو روش سنتی و صنعتی تهیه می کنند. در روش سنتی، حبه های انگور را در یک سینی بزرگ می ریزند و جلوی آفتاب خشک می کنند یا مانند دوران قدیم خوشه های انگور را در زیرزمین ها یا اتاق های تاریک آویزان می کردند تا خشک شود.

روش صنعتی

در نوع صنعتی هم از بخار گوگرد یا غوطه ور کردن در تیزآب یا روش های دیگر استفاده می شود. به طور معمول انگور بی هسته برای تهیه کشمش مناسب است، اما اگر کسی دلش بخواهد، می تواند هر انگوری را خشک و استفاده کند. اغلب در اثر خشک شدن سنتی انگور، قند آن به صورت کاراملی در می آید، بنابراین رنگ کشمش از رنگ خود حبه انگور تیره تر می شود. اما در تهیه کشمش به روش صنعتی به علت استفاده از گاز گوگرد، رنگ کشمش طلایی و خوش رنگ تر می شود.

روش مصرف کشمش در شیردهی

شرایط مصرف کشمش در شیردهی

روش نگهداری کشمش

  • کشمش و مویز را در ظروف دردار داخل یخچال نگهداری کنید. به مرور زمان، نرم می شوند و رطوبت یخچال را هم به خود نمی گیرند.
  • همچنین می توانید کشمش را در جای خشک، خنک، در ظرف های در بسته و تاریک نگه دارید تا رطوبت آن حفظ شود.
  • اگر کشمش را در یخچال یا فریزر بگذارید، می توانید تا یک سال آن را تازه حفظ کنید.
  • به یاد داشته باشید که کشمش را در کابینت های نزدیک اجاق گاز نگه ندارید؛ زیرا باعث می شود رطوبت کشمش سریع تر از دست برود.

میزان مصرف کشمش در شیردهی

برای مادران شیرده و باردار مصرف کشمش باید در حدود ۳۰ گرم در روز محدود شود. همچنین از آنجایی که کشمش ها کالری زیادی دارند، گفته شده است که در یک روز، بیش از ¼ فنجان کشمش استفاده نکنید.

روش مصرف کشمش برای مادران شیرده

  • می توانید کشمش سیاه را برای بهبود یبوست با شیر میل کنید. حدود ده کشمش را در یک لیوان شیر بجوشانید و قبل از خواب بخورید. برای از بین بردن یبوست مزمن این کار را دو یا سه روز تکرار کنید.
  • کشمش می تواند یک میان وعده بسیار سالم همراه با چای، یا یک انتخاب عالی برای زمانی باشد که شدیدا نیاز به انرژی دارید.
  • شما می توانید در دوران بارداری کشمش بخورید اما به اندازه. آن ها را به غذای مورد علاقه خود اضافه کنید، روی برنج بریزید یا همین طور خالی بخورید. به هر صورت که می خواهید کشمش را مصرف کنید، اما حتما آن را در رژیم غذایی بارداری خود بگنجانید.
  • کشمش را به آب در حال جوش اضافه کنید و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه نگه دارید. می توانید آب آن را در طول روز کم کم مصرف کنید.
  • ترکیبی از کشمش، مغزها و برگه زردآلو و نخودچی را به عنوان یک میان وعده سالم درست کنید.
  • مقداری کشمش را با مغز مورد علاقه خود مخلوط و به آن عسل اضافه کنید. داخل یک ظرف بریزید و هر روز صبح می توانید یک قاشق غذاخوری از این ترکیب خوشمزه میل کنید.
  • کشمش را می توان با انواع چاشنی ها، سالاد و غلات سرد و گرم و انواع پودینگ ها به عنوان یک وعده کامل مصرف کرد.
  • هنگامی که کشمش به محصولات پخته شده مثل کوکی ها، کیک و شیرینی اضافه می شود به حفظ رطوبت محصول نهایی کمک می کند.
میزان مصرف کشمش در شیردهی

روش مصرف کشمش در شیردهی

موارد منع مصرف کشمش در شیردهی

  • افراد مبتلا به بیماری هایی مانند دیابت یا بیماری های مربوط به قند خون شوند. توصیه می شود که با پزشک مشورت کنید تا جایگزین های طبیعی دیگری برای کشمش پیدا کنید.
  • انگور ممکن است باعث کاهش لخته شدن خون و در نتیجه سبب خونریزی بیشتر در طول و بعد از جراحی شود. حداقل 2 هفته قبل از عمل جراحی از انگور و محصولات آن مانند کشمش استفاده نکنید.
  • افرادی که به کشمش حساسیت دارند بهتر است قبل مصرف با پزشک مشورت کنند.
آیا این مطلب مفید بود؟ 1
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید