خواص کنجد در بارداری مورد تأیید و توصیه پزشکان طب سنتی است اما خانم های باردار باید اطلاعاتی در خصوص شرایط مصرف کنجد در بارداری کسب کنند تا در اثر سوء مصرف کنجد به خود و جنینشان آسیبی نرسد. تانما در این مطلب علاوه بر خواص کنجد در بارداری، بر تأثیر مصرف کنجد بر جنین و زایمان نیز اشاره می کند؛

انواع کنجد

  • کنجد ایرانی
  • کنجد پاکستانی
  • کنجد افغانی
  • کنجد هندی
  • کنجد سودان
  • کنجد چینی

فواید مصرف کنجد در بارداری

فیبر و پیشگیری از یبوست

یبوست یک مشکل شایع در دوران بارداری است. دانه های کنجد غنی از فیبر هستند و به عنوان یک ملین طبیعی، برای کاهش یبوست و حرکت روده عمل میکنند. گنجاندن آنها در رژیم غذایی سیستم گوارشی تان را فعال میکند.

افزایش سیستم ایمنی بدن

دانه های کنجد با غنی بودن از مواد مغذی از سلامت و سیستم ایمنی بدن حمایت میکنند. از آنجا که در بخش نکات تغذیه دوران بارداری در نمناک گفته شده است سطح مقاومت بدن در طول بارداری پایین است، این دانه ها سیستم دفاعی بدن را تقویت میکنند و در برابر سرما خوردگی و آنفولانزا محافظت مینمایند.

انواع کنجد

فواید مصرف کنجد در بارداری

کلسیم و تقویت دندان ها و استخوان ها

زنان باردار از کلسیم کمتری برخوردار هستند، زیرا از رشد استخوان کودک هم حمایت میکند. دانه های کنجد یک منبع غنی از کلسیم هستند که استخوان ها را تقویت میکنند و از مشکلات دندانی جلوگیری میکنند.

افزایش سطح انرژی

دانه های کنجد یکی از بهترین تقویت کننده های طبیعی انرژی هستند. آنها عضلات و اعصاب را تقویت میکنند و ضعف و استرس را کاهش میدهند. بدین ترتیب بدن را سالم و پر انرژی نگه میدارند. دانه های کنجد نه تنها مغذی هستند، بلکه به غذا نیز مزه میدهند اما این بدان معنا نیست که میتوانید از آن بیش از حد و نامحدود استفاده کنید.

کاهش تکرر ادرار بارداری

تکرر ادرار در دوران بارداری یکی دیگر از مشکلات دوران بارداری است. دانه های کنجد به نرمال کردن ادرار در دوران بارداری کمک می کند.

تأثیر مصرف کنجد بر جنین

خیلی مهم است که کنجد را در سه ماه اول استفاده نکنید چون موجب سقط جنین در شکم می شود. در سه ماهه دوم بارداری مصرف کنجد، که هم کلسیم را تامین می کند و هم امگا۳ بالایی دارد و هم روی ضریب هوشی کودک تاثیر می گذارد، توصیه شده است.

در سه ماهه سوم بارداری که سیستم عصبی جنین در حال تکمیل می باشد و توانایی هایی مثل خندیدن، راه رفتن و تکلم در او شکل می گیرد، باید پیام های عصبی از طریق مغز ارسال گردد و برای این که مغز سالم شکل گیرد به املاح و ویتامین های متعددی نیاز است که یکی از آنها کلسیم می باشد که 30 گرم دانه کنجد حدود 25 درصد کلسیم مورد نیاز را تأمین می کند که معادل یک سوم لیوان شیر است.

از طرفی چون حجم خون در دوره بارداری تقریباً دو برابر می شود و سلول های خونی جنین و جریان خون آن در این دوره در حال شکل گیری می باشد، بنابراین مصرف 30 گرم کنجد به صورت روزانه یک پنجم نیاز آهن را تأمین خواهد کرد.

تأثیر مصرف کنجد بر زایمان

تأثیر مصرف کنجد بر جنین

تأثیر مصرف کنجد بر زایمان

زیاده روی و افراط در مصرف کنجد و روغن آن خطر سقط جنین را افزایش می دهند، به همین دلیل همان قدر که مصرف زیاد آن در ماه های نخست بارداری می تواند نامطلوب باشد، مصرف آن در ماه آخر بارداری و به ویژه یک هفته به زایمان می تواند به انجام زایمانی طبیعی و آسان کمک کند. به طور کلی لازم است زنان باردار در مصرف کنجد در بارداری اعتدال را رعایت کرده و با پزشک خود در این باره مشورت نمایند.

تأثیر مصرف روغن کنجد در بارداری

اثر روغن کنجد در زنان باردار بستگی به وضعیت سلامتی زن و میزان مصرف آن دارد با این حال باید قبل و بعد از استفاده از آن جوانب مثبت و منفی را در نظر بگیرید و با پزشک خود مشورت کنید، زیرا هیچ کس نمی خواهد که در دوران بارداری اتفاق ناگواری بیفتد با این حال به گفته بسیاری از منابع، در طول دوران بارداری ایمن است.

مانند روغن زیتون یا روغن کانولا به رفع نیاز بدن شما کمک می کند. روغن کنجد حاوی یک ترکیب خوب از چربی های مونو و پر سدیم است که می تواند مغز و بافت عصبی کودک را سالم نگه دارد. این چربی ها، ویتامین ها و مواد معدنی محلول در چربی را جذب می کنند، که برای سلامتی شما مهم و مفید هستند.

مضرات مصرف کنجد در بارداری

سقط جنین

در برخی از منطق هندوستان، روغن کنجد با برخی از دانه ها مخلوط شده اند و باعث ایجاد سقط جنین میشوند. بنابراین استفاده از چنین کنجد هایی، خصوص در سه ماهه اول بارداری کاملا مضر است.

آلرژی

روغن کنجد حاوی گوگرد و چربی های غیر اشباع است. در دوران بارداری که سیستم ایمنی بدن شما آسیب پذیر است، ممکن است با چنین موادی دچار ایجاد حساسیت شود.

روش مصرف کنجد در بارداری

مضرات مصرف کنجد در بارداری

القای هورمونی

روغن کنجد دارای خواص القا کننده هورمونی است که این اتفاق ممکن است باعث انقباضات رحم و منجر به زایمان زود راس یا سقط جنین شود.

انقباضات رحم

در برخی شرایط زنان ممکن است انقباضات رحمی را تجربه کنند که این امر در صورت بارداری میتواند مضر باشد.

تانما علاوه بر خواص کنجد در بارداری، در زیر روش و میزان مصرف کنجد در بارداری نیز آورده است؛

روش مصرف کنجد برای زن باردار

  • می توانید کنجد را پودر کرده بر روی پنیر یا ماست و یا با شیر خود بریزید.
  • کنجد را بروی کیک یا نان مصرفیان بریزید.
  • در هنگام پخث گوشت و ماهی افزودن کنجد به آنها مزه لذیذی دارد.
  • خود کنجد را بصورت تنها نیز می توانید مصرف کنید.
  • کنجد را به کاسه صبحانه خود اضافه کنید. آن را به غلات گرم خود بیفزایید.
  • می توانید کنجد را به سالاد اضافه کنید و آن را برای مزه دار شدن و برشته شدن کمی تفت دهید.
  • می توانید دیپ کنجد (ارده) درست کنید و سبزیجات خود را در آن بزنید و هنگام گرسنگی بعدازظهر میل کنید.
  • می توانید دانه های کنجد را به ترشی گشنیز و نعنای خود اضافه کنید.
  • می توانید دانه های کنجد را بو بدهید و برای تزئین غذاهای مختلف استفاده کنید.
  • می توانید لادو (شیرینی هندی) درست کنید و در دوران بارداری مصرف کنید.
  • می توانید در سوپ یا بورانی استفاده کنید.
موارد منع مصرف کنجد در بارداری

روش مصرف کنجد در بارداری

میزان مصرف کنجد در بارداری

مصرف اکثر غذاهای طبیعی در دوران بارداری بلامانع است و فواید بسیار زیادی برای مادر و جنین دارد و می توانند عوارض بارداری را کاهش داده و این دوران را آسان تر کنند. اما هر چیزی باید به اندازه مصرف شود و خوردن خیلی کم یا خیلی زیاد آن نیز می تواند عوارض خطر آفرینی را ایجاد کند.

پس بهتر است در این دوران موارد تغذیه ای خاص را به پزشک گزارش دهید تا میزان مصرفی مناسب را به شما بگوید و با توجه به شرایط بارداری شما اگر برایتان خطر آفرین باشد شما را از مصرف منع کند. در کل مصرف روزانه یک قاشق مرباخوری مجاز است و بیش از این مقدار به دلیل خاصیت گرمایی ممکن است باعث ایجاد سقط و زایمان زودرس شود.

در ضمن مقدار 28 گرم آن دارای 10 درصد ویتامین های B: تیامین، ( ویتامین B6 و فولات مورد نیاز روزانه شما است. هر سه این ویتامین های B برای رشد کودک و حفظ مقدار انرژی مفید هستند. همچنین کنجد دارای پروتئین است و پروتئین آن بیشتر از هر آجیل یا تخمه دیگری ست. 28 گرم کنجد منبع خوبی از پروتئین است تا شما را پر انرژی نگه می دارد.

همچنین 28 گرم آن حدود 25 درصد کلسیم مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند در حالی که یک فنجان شیر حدود 30 درصد کلسیم مورد نیاز شما را تامین می کند پس این مقدار کلسیم قابل ملاحظه است. 28 گرم کنجد حدود 20 درصد اهن مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند.

موارد منع مصرف کنجد در بارداری

خواص کنجد در بارداری بسیار زیاد است اما در زیر موارد منع مصرف آن نیز اشاره شده است؛

  • در طول سه ماهه اول بارداری هنگامی که بارداری شما هنوز ضعیف است، بهتر است از کنجد استفاده نکنید.
  • اگر سابقه آلرژی دارید از خوردن کنجد اجتناب کنید، زیرا یکی از 6 مواد غذایی آلرژیک در دنیا است.
  • اگر احساس تهوع دارید صبر کنید تا این حالت از بین برود و اگر بعد از مصرف کنجد احساس دل درد دارید باید مصرف آن را کنار بگذارید.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید