خواص کیوی در بارداری زیاد است و این میوه پر خاصیت می تواند تأمین کننده بسیاری از مواد مغذی و مفید برای خانم باردار و جنینش باشد. تانما در این مطلب ضمن بیان خواص کیوی و موارد منع مصرف آن در بارداری ، در خصوص تأثیر مصرف کیوی بر جنین هم نکاتی را بیان می کند؛

انواع کیوی

  • کیوی هایوارد
  • کیوی طلایی
  • کیوی قرمز

فواید مصرف کیوی در بارداری

تأثیر مصرف کیوی بر جنین

کیوی غنی از فولات (اسید فولیک) است که مهم ترین ماده مغذی برای تشکیل سلول است. فولات برای سلامتی و رشد جنین شما بسیار مفید است. خوردن کیوی در دوران بارداری باعث تولید و نگهداری از سلول های جنین می شود. اسید فولیک باعث رشد اندام های حیاتی جنین خصوصا دستگاه عصبی می شود.

مصرف مقدار متعادل فولات، از نقص های مادر زادی مانند اسپینا بیفیدا در بدن جنین جلوگیری خواهد کرد، در این بیماری نخاع به طور کامل رشد نمی کند. همچنین فولات از سقط جنین جلوگیری می کند. اسید فولیک موجود در کیوی، برای مادران باردار و همچنین بانوانی که قصد باردار شدن دارند بسیار مفید است.

منبع عالی از ویتامین C

کیوی منبع عالی ویتامین C است. کیوی 140٪ از دوز توصیه شده روزانه ویتامین C را تامین می کند. سطح بالای ویتامین C در کیوی برای مادر باردار و جنین بسیار مناسب است. مصرف کیوی به انتقال دهنده های عصبی، که برای عملکرد مغز مهم هستند، کمک می کند. ویتامین C موجود در کیوی همچنین به سلامت پوست و کاهش علائم ترک های پوستی بارداری کمک می کند.

کنترل قند خون و دیابت بارداری

کیوی حاوی قندهای طبیعی است که میل شما برای شیرینی خوردن را کم می کند. همچنین کیوی، شاخص گلیسمی پایینی دارد، که اجازه نمی دهد انسولین در بدن بیشتر شود. تنظیم قند خون در دوران بارداری بسیار مهم است، زیرا دیابت بارداری در دوران بارداری بسیار شایع است.

بهبود عملکرد گوارش

در دوران بارداری، یبوست و ابتلا به بواسیر شایع است. کیوی یکی از بهترین پرو بیوتیک ها است که حاوی آنزیم ها، فیبر رژیمی و ترکیبات فنلی است. این مواد مغذی از باکتری های پروبیوتیک سیستم گوارش تغذیه می کنند. خوردن کیوی موجب جلوگیری از یبوست، اسهال، گاستریت، التهاب و درد شکمی می شود.

انواع کیوی

فواید کیوی در بارداری

تقویت سیستم ایمنی بدن

کیوی یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها است که از آسیب هایی که به RNA و DNA جنین می رسد، جلوگیری می کند. و با رادیکال های آزاد بدن مبارزه می کند و بیماری ها را در حالت خاموش نگه می دارد. همچنین سلول ها را از استرس اکسیداتیو محافظت می کند.

جلوگیری از افسردگی بارداری

نوسان هورمونی در دوران بارداری بسیار معمولی است. همین نواسانات هورمونی باعث می شود که در این دوران تغییرات احساسی گوناگونی را تجربه کنید. در یک لحظه بیش از حد شاد شوید و سپس به طور ناگهانی، شما تبدیل به یک شخص افسرده شوید. افسردگی، خستگی و استرس برای مادر باردار اصلا خوشایند نیست، برای رهایی از این مشکلات کیوی کنید تا با کنترل نواسانات هورمونی حال و هوای بهتری داشته باشید.

مضرات مصرف کیوی در بارداری

آلرژی دهانی

مصرف بیش از حد کیوی، ممکن است باعث احساس خارش یا سوزش در دهان، و ورم لب ها و زبان شود.در بعضی موارد، ممکن است منجر به آسم، بثورات و یا خارش شدید شود.

بیماری های پوستی

مصرف بیش از حد کیوی، ممکن است موجب درماتیت، یک نوع احتلال پوستی شود.

مشکلات گوارشی

در برخی موارد خاص، مصرف بیش از حد کیوی، ممکن است باعث اسهال، استفراغ و حالت تهوع شود.

آسیب به پانکراس

کیوی یک منبع غنی از ویتامین C، ویتامین E، سروتونین و پتاسیم است.هنگامی که در میزان زیاد مصرف شود، می تواند سطح تری گیلیسیرید در خون را تغییر دهد و در دراز مدت، موجب آسیب به پانکراس می شود.

شرایط مصرف کیوی در بارداری

مضرات کیوی در بارداری

تانما علاوه بر خواص کیوی و مضرات آن در بارداری، در زیر بر شرایط و روش مصرف آن در بارداری اشاره کرده است؛

شرایط مصرف کیوی در بارداری

  • هنگام خرید دقت کنید میوه ها را بر حسب درجه سفتی و نرمی آن ها دستچین کنید، سپس آنها را به کمک برگه های کاغذ از هم جدا کنید و درون یخچال قرار دهید .
  • به خوبی میوه ها را بشویید تا هر گونه پاتوژن را از بین ببرید، و مواد شیمیایی مضر آن کاملا شسته شود.
  • کیوی ها را چند روزی روی کانتر آشپزخانه گذاشته تا کاملاً برسد. کیوی مانند موز، سیب و زردآلو جزو میوه هایی است که بعد از برداشت، کم کم می رسد.
  • بنابراین اگر کیوی هایی که خریداری کرده و قصد نگهداری طولانی آن ها را دارید، کال و سفت هستند، 3 تا 7 روز آن ها را در گوشه ای از آشپزخانه روی کانتر رها کنید تا کاملاً رسیده و برای هدفتان آماده شوند.
  • در صورتی که برای رسیدن کیوی ها، 3 تا 7 روز فرصت ندارید، برای تسریع در این روند کیوی ها را در یک پاکت کاغذی بریزید. کیوی میوه ای است که از خود گازی به نام اتیلن تولید کرده که به رسیدن سریع میوه کمک می کند.
  • اگر قصد دارید کیوی ها را برای مدت طولانی تری (یعنی حدود یک تا چندین هفته) نگهداری کنید، باید آن ها را در یخچال بگذارید. کیوی هایی که رسیده باشند، برای هفته ها در یخچال سالم باقی می ماند.
  • اگر می خواهید کیوی ها را برای مدت بسیار طولانی تر نگهداری کنید، باید آن ها را در فریزر بگذارید.
  • برای نگهداری طولانی تر کیوی ، بهترین روش خشک کردن آن است. مواد خوراکی خشک شده را تا سال ها می توان نگهداری کرد، زیرا تمام رطوبت آن از بین رفته و هیچ چیزی برای خراب شدن آن وجود ندارد.

میزان مصرف کیوی در بارداری

کیوی منبع خوبی از فیبرهای رژیمی، کربوهیدرات ها، انرژی و سایر مواد معدنی است. برای اینکه بارداری سالم و ایمن داشته باشید، هر روز 2-3 عدد میوه مصرف کنید.

روش مصرف کیوی برای زن باردار

ما معمولا ترجیح می دهیم کیوی را همان طور که هست، بخوریم. اما پختن کیوی نیز محدودیتی ندارد. سعی کنید میوه ها را در سالاد، دسرها و مخلوط های میوه اضافه کنید. در اینجا برخی از ایده های آسان در مورد مصرف کیوی در رژیم غذایی را آورده ایم:

  • کیوی خرد شده را به ماست، سالاد و یا کیک اضافه کنید.
  • اگر می خواهید آب میوه کیوی را بخورید، می توانید آن را با میوه های دیگر به مخلوط کن اضافه کنید.
  • پوره کیوی طعم مرغ و یا ماهی کبابی را بسیار لذیذ می کند.
  • شما همچنین می توانید با کیوی، مربا تهیه کنید.
  • می توانید کیوی را بصورت تازه یا خشک شده و یا اسموتی های خوشمزه بعنوان میان وعده در بارداری نوش جان نمایید.
میزان مصرف کیوی در بارداری

روش مصرف کیوی برای زن باردار

مکمل های طبیعی کیوی!

اخیرا مکمل های طبیعی پری بیوتیک کیوی تولید می شود که با مصرف آن ها می توان از مزایای کیوی استفاده کرد. این مکمل ها حاوی هیچ ماده شیمیایی نیستند و صد در صد خالص هستند. اما در صورت بارداری و تمایل به مصرف این مکمل ها حتما باید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و ترجیحا بهتر است از خود میوه کیوی بصورت طبیعی استفاده کنید.

موارد منع مصرف کیوی در بارداری

  • در صورت استفاده از داروهای ضد انعقاد، هپارین، آسپرین، داروهای غیر استروئید، ضد التهابی یا ضد پلاکت، قبل از مصرف کیوی، با پزشک خود مشورت کنید.
  • اگر از آلرژی دستگاه گوارش و یا سایر مشکلات گوارشی رنج می برید، از خوردن کیوی در دوران بارداری پرهیز کنید.
  • افرادی که به نوعی آنزیم به نام آکتیدین حساسیت دارند، نمی توانند کیوی، آناناس و پاپایا مصرف کنند.
  • افرادی که مستعد ابتلا به سنگ های کلیوی نیز هستند، هرگز نباید از این میوه استفاده کنند به این دلیل که کیوی حاوی مقادیر بالای اگزالات کلسیم است.
  • از آنجا که پتاسیم موجود در کیوی زیاد است، به افرادی که دچار نارسایی کلیه هستند توصیه می شود که هرگز سراغ این میوه نروند.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید