خواص گریپ فروت در بارداری بسیار زیاد است و رنان باردار می توانند از فواید این میوه ی خوشمزه در دوران بارداری برای حفظ سلامت خود و جنین بهره مند شوند. تانما در این مطلب نکاتی را در خصوص خواص گریپ فروت در بارداری، میزان مصرف آن و تأثیر مصرف گریپ فروت بر جنین مطرح می کند؛

انواع گریپ فروت

  • گریپ فروت صورتی
  • گریپ فروت سفید

فواید مصرف گریپ فروت در بارداری

کنترل پره اکلامپسی

پره اکلامپسی ممکن است منجر به جدایی زودرس جفت از رحم قبل از به دنیا آمدن کودک ، خون ریزی شدید ، پارگی کبد و در موارد نادر مرگ شود که گریپ فروت می تواند تا حد زیادی در کنترل پره اکلامپسی موثر باشد . همچنین میزان بالای پتاسیم و لیکوپن موجود در این میوه از بروز هرگونه فشار خون جلوگیری می کند .

درمان بی خوابی

اگر گریپ فروت را قبل از خواب می کنید ، به درمان علائم و نشانه های بی خوابی که بیشتر زنان باردار از آن رنج می برند ، کمک می کند.

کمک به کنترل سطح کلسترول

گریپ فروت سرشار از لیکوپن ، فیبر و آب است که به پایین نگه داشتن سطح کلسترول خون کمک خواهند کرد.

کمک به حفظ وزن سالم

افزایش وزن در دوران بارداری می تواند سریع یا تدریجی باشد . گریپ فروت به عنوان یک میان وعده یا همراه با غذا به مدیریت وزن کمک می کند و از افزیش وزن سریع و شدید نیز جلوگیری خواهد کرد .

درمان سوزش سر دل و سوء هاضمه

با بزرگ شدن رحم ، فضا برای سایر اندام های بدن تنگ می شود که می تواند منجر به سوزش سر دل و سوء هاضمه شود . گریپ فروت حاوی D-limonene است که خاصیت خنثی کنندگی اسید معده دارد و بنابراین مصرف یک عدد گریپ فروت هر روز صبح می تواند در درمان سوزش سر دل و رفلاکس معده موثر باشد .

کاهش کم خونی

کم خونی خفیف در دوران بارداری رایج است اما اگر غذاهای مناسب را در رژیم غذایی خود نگنجانید ، ممکن است شدید شود . گریپ فروت غنی از ویتامین C است و به بدن کمک می کند تا آهن بیشتری را جذب کند که این امر به کاهش خطر کم خونی کمک بسیاری خواهد کرد.

مضرات مصرف گریپ فروت در بارداری

فواید مصرف گریپ فروت در بارداری

پیشگیری از احتمال ابتلا به آسم

مطالعات نشان می دهد که یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین C در واقع می تواند خطر ابتلا به آسم را تا حد زیادی کاهش دهد . اگرچه ممکن است کودک این بیماری را از مادر نگیرد اما اگر مادر مبتلا به آسم باشد، در رشد کودک نیز تاثیر گذار خواهد بود .گریپ فروت با داشتن فلاونوئیدها و لیکوپن فراوان احتمال بروز آسم در دوران بارداری را کاهش می دهد .

کمک به استحکام و چگالی استخوان ها

گریپ فروت حاوی مقادیر مناسبی از کلسیم که یک ماده مغذی اساسی در دوران بارداری می باشد ، است و مصرف منظم آب گریپ فروت می تواند به بهبود کیفیت و تراکم استخوان هم در مادر و هم در نوزاد کمک کند .

کمک به درمان یبوست وهیدراته شدن بدن

بسیار مهم است که در طول دوران بارداری ، خصوصاً در ماه های تابستان هیدراته بمانید .گریپ فروت در مقایسه با سایر میوه ها از میزان آب بیشتری برخوردار است و سرشار از الکترولیت است و این باعث می شود یک داروی طبیعی عالی برای کمبود آب بدن محسوب شود و همچنین میزان فیبر غذایی بالا در این میوه ، آن را به یک درمانی عالی برای یبوست تبدیل کرده است .

کمک به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا

ویتامین C موجود در گریپ فروت به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند و همچنین فلاونوئیدهای موجود در این میوه باعث افزایش سطح ایمنی بدن خواهد شد .

کمک به درمان مشکلات دیابت و قند

دیابت حاملگی اغلب با افزایش وزن هنگام تولد نوزاد و سایر عوارض زایمان همراه است .گریپ فروت مقدار قند کمی دارد و ضمن افزایش مقاومت به انسولین در بدن به کاهش نشاسته در سیستم ایمنی بدن کمک می کند.همچنین مصرف نیمی از یک گریپ فروت قبل از وعده غذایی، یک روش اثبات شده برای کاهش وزن بدن است .

تأثیر مصرف گریپ فروت بر جنین

اگر شما مصرف روزانه قرص های کلسیم خود را از دست داده باشید، مصرف میوه گریپ فروت می تواند مواد مغذی مورد نیاز بدن شما و جنین داخل رحمتان را به راحتی تامین کند، چون خوردن یک عدد میوه گریپ فروت 2٪ از نیاز بدن زنان باردار به کلسیم روزانه را تامین می کند. البته، یادتان باشد كه این میوه هم مانند برخی از میوه های دیگر از جمله طالبی، موز، توت فرنگی و تمشک دارای مقدار قابل توجهی اسید فولیک بوده و می تواند از بروز نقص در لوله های عصبی نوزادان هم جلوگیری کند.

مضرات مصرف گریپ فروت در بارداری

تأثیر مصرف گریپ فروت بر جنین

مضرات مصرف گریپ فروت در بارداری

  • گریپ فروت حاوی فروکتوز است، اگر در دوران بارداری بیش از حد مصرف شود، می تواند برای سلامتی مادر و جنین مضر باشد.
  • گریپ فروت نباید با معده خالی مصرف شود.در این صورت در طولانی مدت می تواند باعث ناراحتی معده شود.
  • مصرف بیش از حد گریپ فروت احتمال بروز بیماری های هورمونی را افزایش می دهد.

تانما علاوه بر بیان خواص گریپ فروت و مضراتش در بارداری، در زیر بر روش و موارد منع مصرف آن اشاره کرده است؛

شرایط مصرف گریپ فروت در بارداری

نحوه خرید گریپ فروت

  • انتخاب گریپ فروت مناسب آسان است، تنها باید به بافت پوست میوه توجه کنید، رنگ آن مهم نیست.
  • لکه های نرم و له شده نباید در پوست میوه وجود داشته باشد.
  • هرچه گریپ فروت سنگین تر و پوست آن ضخیم تر باشد، گوشت کمتری داخل آن است.

نحوه نگهداری گریپ فروت

  • نیازی نیست گریپ فروت را مستقیما در یخچال قرار دهید، زیرا از میوه های دیگر دیر تر می رسد. هر زمانی که احساس کردید در حال خراب شدن است، آن را به یخچال منتقل کنید.
  • گریپ فروت را می توان تا سه هفته در یخچال نگهداری کرد، ولی چنان چه در دمای معمول اتاق نگهداری شوند، عطر و طعم شان در بهترین وضعیت حفظ خواهد شد.
  • اگر تصمیم دارید گریپ فروت را در طول یک هفته مصرف نمایید، بهتر است آن را روی میز یا پیشخوان آشپزخانه تان نگهداری کنید.
میزان مصرف گریپ فروت در بارداری

شرایط مصرف گریپ فروت در بارداری

میزان مصرف گریپ فروت در بارداری

یک زن باردار حدود ۸۵ میلی گرم ویتامین C در روز نیاز دارد که می تواند از یک گریپ فروت متوسط یا ۲۲۰ سی سی (حدود یک لیوان) آب گریپ فروت بدست آورد. این مقدار توصیه شده گریپ فروت برای زنان باردار است. مصرف مقادیر بیشتر گریپ فروت برای زنان باردار مناسب نیست.

روش مصرف گریپ فروت برای زن باردار

شما می توانید با اضافه کردن قطعات میوه گریپ فروت به سالاد روزانه خود و یا استفاده از آن در تهیه اسموتی، از مزایای این میوه بهره ببرید. همچنین، از این میوه می توان به عنوان صبحانه یک زن حامله و یا به عنوان یک میان وعده در هر زمان از روز استفاده نمود.

  • آب میوه های تازه
  • اسموتی ها
  • سالاد های میوه
  • کوکتل های سالم تهیه شده با ترکیبی از گریپ فروت و سایر میوه های مورد علاقه شما
  • چای
  • پوست گریپ فروت را می توان برای تهیه نوشیدنی ای استفاده کرد که به درمان حالت تهوع بارداری نیز کمک می کند .
موارد منع مصرف گریپ فروت در بارداری

روش مصر ف گریپ فروت در بارداری

موارد منع مصرف گریپ فروت در بارداری

  • با اینکه مصرف گریپ فروت برای زنان باردار بلامانع است، اما استفاده از عصاره هسته گریپ فروت توصیه نمی شود، زیرا دارای فیبروبلاست های پوستی سمی است.
  • اگر داروی خاصی مصرف می کنید، باید حتما درباره خوردن گریپ فروت با دکترتان صحبت کنید. این میوه می تواند تاثیر بعضی داروها را خنثی کند و یا تغییر دهد.
  • همچنین کسانیکه مشکل کلیوی دارند هم باید درباره آثارجانبی مصرف این میوه با دکتر مشورت کنند.
  • اگر در دوران بارداری ناراحتی معده و مری دارید، بهتر است دور گریپ فروت را خط قرمز بکشید.
  • زنان بارداری که سابقه حساسیت دادن به مصرف میوه هایی از خانواده مرکبات را دارند، ممکن است به توصیه پزشک خود مجبور باشند تا از مصرف میوه گریپ فروت در طی كل دوران بارداری امتناع كنند.
  • گریپ فروت را نباید با معده خالی مصرف کرد .
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید