خواص گلاب در بارداری زیاد است اما مادران باردار نباید استفاده دارویی و خودسرانه از گیاهان و عرقیجات داشته باشند. بعبارت دیگر هر چند مضرات و مورد منع مصرفی برای گلاب ذکر نشده اما زنان باردار در خصوص میزان مصرف آن بهتر است با پزشک مشورت کنند. تانما در این مطلب علاوه بر خواص گلاب در بارداری، در خصوص تأثیر مصرف گلاب بر جنین و زایمان نیز نکاتی را مطرح کرده است؛

فواید مصرف گلاب در بارداری

  • گلاب حاوی ویتامین C ، ویتامین E، سلنیوم، منگنز، ویتامین های گروه B، منیزیم و پتاسیم است. این ترکیبات می توانند برای تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و جنین بسیار مفید باشند.
  • برای خانم های حامله ای که در ماه های آخر حاملگی به سر می برند، در هنگام سرماخوردگی می توانند از شربت گلاب برای کاهش گلو درد و تب استفاده نمایند.
  • یبوست نیز از جمله بیماری های شایع در دوران حاملگی است که در زمانی که مبتلا به یبوست های طولانی شده اید، مصرف گلاب می تواند به نوعی این مشکل را درمان نماید.
  • کمک به درمان بی خوابی یکی دیگر از مزایای استفاده از گلاب می باشد که می تواند مؤثر واقع شود.
  • از دیگر فواید خوردن گلاب، کاهش دردهای عضلانی و کمر درد می باشد.
  • مصرف گلاب در کاهش استرس و اضطراب در دوران حاملگی نیز مفید می باشد.
  • از بین رفتن حالت تهوع و استفراغ صبحگاهی از طریق استشمام و یا خوردن شربت گلاب
  • تقویت کننده قلب و تنظیم ضربان آن، همچنین افزایش روحیه و حس شاد بودن از دیگر فواید شربت گلاب است.
  • مصرف گلاب در درمان زنان بارداری که از عفونت دستگاه ادراری رنج می برند موثر خواهد بود می توان چند قطره از آن را در چای ریخت و مصرف کرد .

مضرات مصرف گلاب در بارداری

گلاب معمولا عارضه خاصی ندارد اما در برخی موارد ممکن است باعث بروز حساسیت های پوستی شود، به همین دلیل لازم است قبل از استفاده، مقدار کمی از آن (به اندازه یک سکه) را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و بعد از 24 ساعت اگر علائم حساسیت ظاهر نشد سپس روی نواحی دیگر پوست استفاده کنید. از جمله علائم حساسیت نسبت به گلاب می توان به سوزش، قرمزی و تحریک شدن پوست اشاره کرد. همچنین افرادی که دچار اسهال شدید هستند یا زخم گوارشی و نفخ شدید دارند، همچنین کسانی که دچار بواسیر یا هموروئید می باشند بهتر است از گلاب استفاده نکنند.

شرایط مصرف گلاب در بارداری

مضرات مصرف گلاب در بارداری

تأثیر مصرف گلاب بر زایمان

براساس نتایج برخی مطالعات علمی، به نظر می رسد گلاب و سایر اسانس های گل محمدی می تواند منجر به کاهش درد یا حداقل عدم افزایش درد گردد. رایحه ها رسپتورهایی را که در پیاز بویایی قرار دارند تحریک کرده و پیام بویایی را به دستگاه لیمبیک منتقل می کنند.

سیستم لیمبیک مرکز احساس در مغز است که می تواند در پاسخ به استرس انکفالین، اندورفین و سروتونین ترشح کند و در ایجاد حس آرامش مؤثر باشد و از این طریق به تسکین درد کمک می کند. بنابراین با توجه به نتایج این مطالعات به نظر می رسد رایحه درمانی با گلاب می تواند به کاهش درد زایمان منجر شود، اگرچه توصیه می شود مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

تانما در این مطلب علاوه بر خواص گلاب، نکاتی را در خصوص مضرات و روش مصرف آن در بارداری اشاره کرده است؛

شرایط مصرف گلاب در بارداری

نحوه نگهداری

بسیار از کارشناسان بر این باورند که برای نگهداری گلاب بهتر است آن را درون ظرفی پاستوریزه و کاملاً تمیز نگهداری کرد. در صورتی که گلاب به صورت صنعتی تهیه شده باشد بهتر است آن را در همان ظرف اولیه نگهداری کنید اما دقت داشته باشید که در ظرف را کاملاً بسته و آن را در محیطی خنک و دور از تابش نور خورشید قرار دهید. به این ترتیب با گذشت زمان تغییری در خواص درمانی، عطر و طعم گلاب ایجاد نمی شود و برای مدت های طولانی قابل استفاده است.

ویژگی گلاب خوب!

  • از جمله ویژگی های گلاب مرغوب و خوب شفافیت، صافی و بیرنگی آن است. گلاب با کیفیت هرگز ناخالصی ندارد و بافت آن کاملاً همگن است.
  • طعم گلاب مرغوب و سنتی که خواص درمانی و دارویی دارد لطیف، سبک و مایل به تلخی است.

راه شناسایی گلاب با کیفیت

یکی دیگر از راه های شناسایی گلاب سنتی و مرغوب آن است که مقدار کمی از آن را کف دستتان بریزید. اگر با همین مقدار کم، عطر گلاب فضای اتاق و محیط اطراف شما را پر کرد و همه متوجه عطر و بوی آن شدند نشانه ای از خالص بودن و با کیفیت بودن گلاب است.

میزان مصرف گلاب در بارداری

با وجود اینکه مصرف گلاب در بارداری برای درمان بسیاری از بیماری ها ممکن است مفید واقع شود، اما به این نکته توجه داشته باشید که مصرف روزانه و طولانی مدت این ماده احتمال بروز خطراتی برای جنین خواهد داشت، به همین منظور توصیه می شود، هیچ گاه بدون مشورت با پزشک از این نوع شربت گیاهی به صورت خودسرانه استفاده نکنید.

روش مصرف گلاب در بارداری

میزان مصرف گلاب در بارداری

روش مصرف گلاب برای زن باردار

  • گلاب به عنوان خوشبو کننده بدن و عطر ملایم به جای ادکلن های تند استفاده می شود.
  • گلاب معمولا به تنهایی یا همراه با روغن های مرطوب کننده طبیعی همچون روغن نارگیل روی پوست اعمال می شود.
  • از گلبرگ های گل محمدی یا گلاب می توان برای تهیه چای گلاب استفاده کرد.
  • از گلاب به دلیل عطر و طعم آن به صورت گسترده در تهیه مربا، شربت و شیرینی جات مورد استفاده قرار می گیرد.

موارد منع مصرف گلاب در بارداری

تقریبا جز حساسیت پوستی و برخی اختلالات گوارشی شدید نسبت به مصرف به گلاب، مورد منع مصرفی برای گلاب ذکر نشده است. در مجموع، بسیاری از گیاهان مانند گل محمدی و گلاب که به طور سنتی در دوران بارداری استفاده می شوند، در حد اعتدال بی خطر هستند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید