خواص گوجه فرنگی در بارداری باید مورد توجه خانم های باردار باشد اما مصرف متعادل آن در بارداری بسیار مهم است زیرا زیاده روی در مصرف آن می تواند مضراتی داشته باشد. تانما در این مطلب علاوه بر خواص گوجه فرنگی در بارداری، تأثیر مصرف گوجه فرنگی بر جنین و زایمان را بیان می کند؛

انواع گوجه فرنگی

انواع گوجه فرنگی براساس رنگ

  • گوجه فرنگی قرمز و صورتی
  • گوجه فرنگی بنفش و سیاه
  • گوجه فرنگی نارنجی و زرد
  • گوجه فرنگی سبز
  • گوجه فرنگی سفید

انواع گوجه فرنگی براساس شکل و اندازه

  • گوجه فرنگی های گرد کلاسیک
  • گوجه فرنگی های گیلاسی ( Cherry)
  • گوجه فرنگی های آلبالویی یا زیتونی
  • گوجه فرنگی های Beefsteak
فواید مصرف گوجه فرنگی در بارداری

انواع گوجه فرنگی

فواید مصرف گوجه فرنگی در بارداری

تقویت کننده انرژی

گوجه فرنگی یک منبع خوب کربوهیدرات است و یک گوجه فرنگی درشت می تواند حدود ۳۰ کالری داشته باشد. کربوهیدرات ها برای تأمین انرژی حیاتی در طول بارداری ضروری هستند، که به نوبه خود به مادران باردار کمک می کنند که بر بی حالی و سستی که مختص دوران بارداری است غلبه کنند. علاوه بر این، کربوهیدرات برای مادر باردار ضروری است، زیرا نه تنها انرژی تولید می کند، بلکه سیستم گوارش مادر را بهبود می بخشد. کربوهیدرات ها همچنین به رشد سالم جنین کمک می کنند.

تأثیر مصرف گوجه فرنگی بر زایمان

یک گوجه فرنگی متوسط می تواند تا چهل درصد نیاز روزانه ویتامین C و حدود بیست درصد ویتامین A مورد نیاز بدن را تامین کند. ویتامین C به جذب آهن کمک می کند و ویتامین A سیستم ایمنی را تقویت خواهد کرد و با عفونت ها مبارزه و به ترمیم بافت بعد از زایمان کمک می کند. علاوه بر این، گوجه فرنگی همچنین دارای ویتامین K است که مانع خونریزی و کاهش خطر خونریزی می شود.

فیبر

یکی از مشکلات شایع در دوران بارداری یبوست است، اگر شما هم با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید، می توانید ان را به کمک گوجه فرنگی بهبود بخشید. محتوای فیبر گوجه فرنگی یک سیستم هضم سالم و قوی را تضمین می کند.

آنتی اکسیدان

لیکوپن یک آنتی اکسیدان قوی است که در گوجه فرنگی موجود است. لیکوپن شما را از آسیب سلولی، پره اکلامپسی و همچنین نوزادان را از نقایص مادرزادی محافظت می کند.

ضد عفونی کننده طبیعی

خواص ضد عفونی کننده طبیعی گوجه فرنگی به مبارزه با میکروب ها و محافظت در مقابل عفونت ها کمک می کند. این کیفیت گوجه فرنگی باعث می شود که آنها بخصوص برای بانوان باردار سودمند باشند.

اسید نیکوتینیک (نیاسین)

نیاسین موجود در گوجه فرنگی به کاهش کلسترول بد و تری گلیسرید کمک می کند. نیاسین عملکرد قلب را بهبود می بخشد و در دوران بارداری قلب را سالم نگه می دارد.

سم زدایی

بسیاری از بانوان در بارداری با فشار خون بالا مواجه می شوند، گوجه فرنگی ها برای تصفیه خون و بهبود گردش خون موثر هستند.

اسید فولیک

اسید فولیک از نقص لوله های عصبی (لوله عصبی آن قسمت از بدن جنین است که در نهایت به ستون فقرات و مغز تبدیل می شود) و دیگر نقایص مادرزادی که مربوط به سیستم عصبی جنین است جلوگیری می کند.

مضرات گوجه فرنگی در بارداری

فواید گوجه فرنگی در بارداری

مضرات مصرف گوجه فرنگی در بارداری

  • ایجاد سوزش معده به دلیل محتویات اسیدی
  • مشکلات گوارشی مانند گاز معده و درد شکم
  • مصرف گوجه فرنگی به مقدار زیاد رفلاکس معده را بوجود می آورد.
  • خاصیت اسیدی گوجه فرنگی ممکن است مثانه را تحریک کند.
  • گوجه فرنگی دارای پتاسیم بالا است و مصرف مقادیر زیاد پتاسیم منجر به مشکلات کلیوی می شود.
  • سدیم موجود در گوجه فرنگی نیز می تواند سبب مشکلات مربوط به فشار خون شود.
  • گوجه فرنگی در برخی بانوان میگرن را تشدید می کند.
  • گوجه فرنگی پتاسیم دارد و مصرف میزان بالای پتاسیم می تواند برای افراد با ضعف عملکرد کلیه، مضر باشد و غفلت در پایین آوردن میزان پتاسیم خون می تواند مرگبار باشد.
  • تغییر رنگ خفیف در مادر و جنین

شرایط مصرف گوجه فرنگی در بارداری

راهنمای خرید و انتخاب گوجه فرنگی

  • هرگز گوجه فرنگی یخچالی را خریداری نکنید.
  • همیشه گوجه فرنگی هایی که به صورت باز در معرض فروش قرار گرفته اند انتخاب کنید. زیرا نوع بسته بندی آنها قابل رویت و ارزیابی نیستند.
  • گوجه فرنگی باید گوشتی و کمی سنگین باشد.
  • گوجه فرنگی رسیده دارای عطر و طعم خوب است و با یک فشار له می شود. گوجه فرنگی نارس، سفت است و با فشار دست به سادگی له نمی شود.
  • در ابتدا به قسمت خارجی میوه نگاه کنید، میوه خوب رنگ قرمز روشن دارد و هیچ گونه لکه و سیاهی ندارد.
  • گوجه فرنگی که رنگ پریده باشد نیز انتخابی خوبی نیست.گوجه خوب هیچ نقطه سیاهی ندارد.حتی یک نقطه سیاه کوچک نشانه پوسیدگی داخل گوجه است.
  • برخی گوجه فرنگی ها بیمزه هستند بنابراین بهتر است در هنگام خرید به زمان رسیدگی آن توجه کرد یا از فروشگاه های محلی خرید کنید.
  • وزن نیز باید در نظر گرفته شود.گوجه فرنگی مناسب برای آبمیوه سنگین تر و متراکم تر هستند در حالی که گوجه نرسیده سبک تر است.
  • آخرین قدم بو کردن گوجه از قسمت ساقه است.بوی آن باید شیرین، خاکی و قوی باشد.گوجه فرنگی معطر محبوب تر است.
  • از خرید گوجه های پیچیده در پلاستیک خودداری کنید زیرا نمی توان بوی آن ها را چک کرد.

راهنمای نگهداری گوجه فرنگی

اطمینان حاصل کنید که گوجه فرنگی تازه را در دمای اتاق نگه دارید و از گذاشتن آن در یخچال خودداری کنید، زیرا باعث می شود که گوجه فرنگی عطر و طعم خود را از دست بدهد.

شرایط مصرف گوجه فرنگی در بارداری

مضرات گوجه فرنگی در بارداری

میزان مصرف گوجه فرنگی در بارداری

مادران باردار باید مراقب باشند که از مصرف بیش از حد گوجه فرنگی خودداری کنند. بنابراین تا زمانیکه میزان متعادل مصرف شود، گوجه فرنگی در دوران بارداری کاملاً بی ضرر است، اما مصرف بیش از اندازه آن باعث مشکلات و عوارضی می شود.

یک گوجه فرنگی با اندازه متوسط حدود 22 کالری، بدون چربی، 5 گرم کربوهیدرات، 1 گرم پروتئین، 1 گرم فیبر در رژیم غذایی و 6 میلی گرم سدیم دارد. مصرف این میزان گوجه فرنگی 40 درصد از مصرف روزانه توصیه شده ویتامین ث، 20 درصد از ویتامین آ، 2 درصد آهن و 1 درصد کلسیم را تأمین می کند.

روش مصرف گوجه فرنگی برای زن باردار

  • آب گوجه فرنگی همچنین به سلامتی چشم و موهای نوزاد کمک خواهد کرد.
  • یک روش دیگر اینست که در دوران بارداری از سوپ گوجه فرنگی استفاده کنید، زیرا این یک سوپ کلاسیک است که مورد علاقه بسیاری از مادران باردار است، که همه مزایای گوجه فرنگی در یک کاسه سوپ گرم در اختیار شما قرار می گیرد.
  • یک راه آسان برای استفاده از گوجه فرنگی، مصرف سس گوجه فرنگی است. سس گوجه فرنگی (کچاپ) در بارداری، کلسترول را کاهش می دهد و غذا را خوشمزه می کند.
  • گوجه فرنگی خشک شده در آفتاب، همه مواد مغذی گوجه فرنگی را در یک شکل متمرکز دارد؛ گوجه فرنگی خشک شده در دوران بارداری نه تنها تمام مواد مغذی موجود در گوجه فرنگی را دارد، بلکه همچنین به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند.
  • گوجه فرنگی گیلاسی را در هوموس یا ماست بریزید و آن را به عنوان یک میان وعده مصرف کنید.
  • ورقه های گوجه فرنگی را به ساندویچ ها و لقمه ها اضافه کنید.
  • گوجه فرنگی کنسرو شده را برای تهیه سس هنگام پخت ماکارونی استفاده کنید.
  • گوجه فرنگی را در سوپ استفاده کنید.
  • با نان تست، مقداری گوجه فرنگی و آواکادو یک میان وعده درست کنید.
  • با استفاده گوجه فرنگی بدون تخم، پیاز، گشنیز و آب لیموی تازه یک سالاد تهیه کنید.
  • گوجه فرنگی تازه را به برنج و لوبیا اضافه و یک غذای ساده و مغذی تهیه کنید یا از گوجه فرنگی برای تهیه املت برای صبحانه استفاده کنید.
  • ورقه های گوجه فرنگی و پنیز موتزارلا را با سرکه بالزامیک و ریحان به عنوان سالاد یا میان وعده استفاده کنید.
میزان مصرف گوجه در بارداری

روش مصرف گوجه در بارداری

موارد منع مصرف گوجه فرنگی در بارداری

  • از خوردن گوجه به صورت نارس اجتناب کنید زیرا دارای ماده سولانین است.
  • افراد سوداوی گوجه‎فرنگی كم بخورند.
  • كسانی كه پوست حساس دارند و كبد آن‎ها ضعیف است گوجه‎فرنگی كمتر بخورند.
  • باید دقت شود که مصرف گوجه فرنگی خام سبب دفع بخش زیادی از لیکوپن موجود در آن می شود. بنابراین بهتر است که گوجه فرنگی را بیشتر به صورت پخته مصرف کنید زیرا در این صورت، لیکوپن بیشتری در دسترس سلول های بدن قرار می گیرد.
  • در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشكال صورت می گیرد آنهائی كه معده حساس دارند نباید در خوردن گوجه فرنگی افراط كنند.
  • بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند اینگونه افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند
  • سعی كنید گوجه‎فرنگی با تخم‎مرغ همراه روغن (املت) درست نكنید چون بسیار دیرهضم می‎گردد ولی اگر خام در كنار تخم‎مرغ آب‎پز خورده شود هضمش آسان می‎شود.
  • در خوردن گوجه‎فرنگی افراط نشود چون امكان تولید سنگ مثانه را دارد.
  • كسانی كه فشارخون دارند از خوردن گوجه‎فرنگی سرخ شده خودداری كنند.
  • سرخ كردن گوجه‎فرنگی باعث سنگین شدن و دیرهضم شدن آن می‎شود.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید