اگر از اگزمای دست رنج می برید. اگر به دنبال راهی برای درمان اگزمای دست خود هستید. این مطلب تانما را از دست ندهید ما به شما از روشهای درمان اگزمای دست می گوییم.

اگزمای پوستی در دست ها ,خشکی و التهاب پوست دست که پزشکان به آن ” اگزمای پوستی “ یا ”درماتیک“ یا ”سودا“ می‏گویند، می‏توان دلایل زیادی داشته باشد.
زیبایی یکی از بزرگترین نعمات الهی است که بدون استثناء به همه داده شده است. اما بعضی مواقع این نعمت الهی مورد خطر قرار می گیرد و از بین می رود. این موضوع می تواند به دلیل بیماری هایی مثل اگزمای دست باشد.

اگزما یکی از شایع ترین بیماری های پوستی است که چهره زشتی به عضو درگیر شده می بخشد و باعث بروز علائم سخت تری می شود. در این مقاله قصد داریم همه چیز درباره اگزمای دست، علت و علائم آن و همچنین پیشگیری و درمان اگزمای دست را شرح دهیم.
به طور کلی اگزما روی دست‌ها، پاها، صورت، ران‌ها، یا چین‌های داخلی زانوها و آرنج‌ها ظاهر می‌شود، و علائم آن معمولا شامل پوست به شدت خشک و ضخیم، قرمزی، تورم، و خارش تقریبا غیرقابل تحمل است که در صورت خاراندن باعث ظهور بثورات می‌شود.

معرفی اگزمای دست

اگزما یا درماتیت دست یک نوع بیماری پوستی است که داخل یا روی دست را درگیر می کند و معمولا خانم های جوان را هدف قرار می دهد. شیوع اگزمای دست تقریبا بالاست و از بین تمامی مبتلایان به انواع درماتیت، 20 تا 35 درصد به این نوع اگزما مبتلا هستند. با این حال احتمال ابتلا به اگزمای دست در بین افرادی که سابقه ابتلا به درماتیت آتوپیک دارند بیشتر است.

علت بروز اگزمای دست

این نوع از بیماری های پوستی، علل مختلفی دارند و نمی توان علت مشخصی برای آنها بیان نمود، اما درصد بالایی از مبتلایان به اگزمای دست، به دلایل زیر درگیر این بیماری شده اند:

1.عوامل ژنتیکی

اگر در خانواده ای زندگی می کنید که تعدادی از اعضای آن به بیماری اگزمای دست مبتلا شده اند، باید بیشتر مراقب باشید. طبق تحقیقات انجام شده، اگزما به ژنتیک افراد مربوط می شود و افرادی که سابقه خانوادگی در این بیماری دارند، بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به اگزما دست هستند. همچنین خطر ابتلا در کسانی که سابقه پسویاریس دارند بیشتر از سایر افراد است.

2. استرس های روحی

استرس های روحی یکی از عمده ترین دلایل بروز اگزما در افراد است. البته تاثیر استرس در افزایش شدت خارش و عود اگزما دست بیشتر احساس می شود. در دنیای مدرن امروزی، یکی از شایع ترین علل بروز بیماری های مختلف، استرس های روحی است که اگزما دست هم از این قاعده مستثناء نمی باشد.

3.عوامل تماسی

شایع ترین علت بروز اگزمای دست همین مورد است. معمولا افرادی که بیشتر اوقات دستهای خود را با مواد شوینده یا حتی آب تماس می دهند، بیشتر از سایرین به اگزمای دست مبتلا می شوند؛ چرا که این مواد لایه های پوستی را از بین برده و باعث افزایش آسیب پذیری آن در برابر باکتری های مختلف می شوند. همچنین افرادی که در کارهایی مانند: پیرایش مو ، جوشکاری، آهنگری، صافکاری و… اشتغال دارند، بیشتر از سایرین به اگزمای دست مبتلا می شوند.

4.آلرژی

آلرژی یا حساسیت، نوعی از واکنش های ایمونولوژیک است و عبارت است از: واکنش های غیر طبیعی حاصل از تماس با یک ماده که در افراد عادی به وجود نمی آید. این نوع واکنش ها در بدن هر شخص متفاوت است و به اشکال خاصی بروز می کند. برای مثال، بعضی از افراد نمی توانند به ادویه جات دست بزنند؛ زیرا در صورت تماس با این مواد، کهیر های سطحی روی دست های آنها پدید می آیند.

زمینه پیدایش اگزمای پوستی در دست ها

زمینه پیدایش واکنش‏های حساسیت پوستی و اگزمای پوستی ، معمولاً از پدر و مادر به فرزندان به ارث می‏رسد. افرادی که استعداد ابتلا به اگزمای پوستی را دارند، ممکن است سابقه ابتلا به تب یونجه (حساسیت فصلی به گرده گیاهان) و یا آسم را هم داشته باشند. این افراد حتی ممکن است به بعضی از مواد غذایی هم حساسیت داشته باشند

و یا دچار حالتی باشند که اصطلاحاً ”درماتیت آتوپیک“ یا ”اگزمای پوستی سرشتی“ نامیده می‏شود. پوست این افراد پس از تماس با بسیاری از مواد که در حالت عادی برای سایر مردم آزار دهنده نیست، دچار قرمزی، خارش و سایر علایم حساسیت می‏شود.

چگونه علت اصلی اگزمای پوستی را بیابیم؟

وظیفه پزشک بررسی و جستجوی علل احتمالی ایجاد کننده بیماری اگزمای پوستی دست است.

وی باید بفهمد که این مشکل به دلیل تحریک پوست است و یا به دلیل آلرژی ؟و از شما سوالات بسیاری در مورد هرگونه مشکل پوستی قبلی، تاریخچه حساسیت‏های احتمالی،آسم و هرگونه مشکل پزشکی دیگر خواهد پرسید.
او باید بداند که شما چه کرم‏ها و لوسیون‏هایی را به پوست خود می‏مالید، آیا از دستکش استفاده می‏کنید یاخیر و در طول روز دست‏های شما با چه موادی در تماس هستند.وی دست‏ها، پاها و بقیه پوست شما را برای یافتن علایم بیماری بررسی خواهد کرد.
ممکن است برای رسیدن به تشخیص دقیق اگزمای پوستی ، انجام آزمایش‏های میکروسکوپی و بررسی بیشتر پوست هم لازم باشد.اگر پزشک به این نتیجه برسد که اگزمای پوستی شما به خاصر حساسیت به بعضی مواد موجود در محیط است،
ممکن است آزمایشی را برای شما تجویز کند که اصطلاحاً ”آزمایش برچسب Patch Test“ نامیده می‏شود.در این آزمایش بعضی از مواد حساسیت ‏زا را بر روی پوست می‏ چسبانند تا به وجود آلرژی نسبت به آنها پی‏ ببرند.
با استفاده از این روش ‏ها، پزشک شما خواهد توانست علت یا مجموعه علل ایجادکننده اگزمای پوستی دست را پیدا وضایعه را درمان کند.

اگزمای دست و همه چیز در مورد درمان آن

روش ساده درمان اگزما و خارش پوست

روش های درمان اگزمای پوستی دست

ممکن است پزشک برای درمان و ترمیم پوست شما از مجموعه‏ای از روش‏ها استفاده کند. گاهی برای درمان مشکل پوستتان باید آنتی ‏بیوتیک‏ های خوراکی هم مصرف کنید. یک کرم یا پماد مرطوب کننده نیز ممکن است برایتان تجویز شود.

توجه داشته باشید که این کرم باید به تنهایی مصرف شود و آن را نباید همراه با سایر کرم‏های دست به پوست بمالید. گاهی لازم می‏شود که از پمادهای حاوی داروهای کورتونی جهت درمان اگزمای پوستی دست استفاده شود. اگر به نظر می‏رسد که کرم تجویز شده فایده‏ای نداشته است، این موضوع را بطور صریح با پزشک خود در میان بگذارید.

با جلوگیری از تماس دست‏ها با مواد شیمایی قوی و سایر مواد حساس کننده می‎توانید بر سرعت بهبود دست‏هایتان بیفزایید.

برای پیشگیری از اگزمای پوستی دست چه باید کرد؟

همواره از دستکش نخی استفاده کنید
برای جلوگیری از آسیب رسیدن به پوست دست‏ها کارهای زیادی می‏توان انجام داد:

با پوشیدن دستکش می‏توان از دست‏ها در برابر صابون‏ها، پاک‏ کننده ‏ها و سایر مواد شیمیایی مراقبت کرد. همیشه در آشپزخانه و حمام یک جفت دستکش داشته باشید

و در موقع شستشوی ظرف‏ها و لباس ‏ها از آنها استفاده کنید. از آنجا که خیلی از مردم نسبت به دستکش‏های لاستیکی حساسیت دارند، بهتر است زیر دستکش‏های لاستیکی دستکش نخی بپوشند.

به محض سوراح و پاره شدن دستکش، آن را بدور بیندازید. در فواصلی که از دستکش استفاده نمی‏کنید، آنها را در هوای آزاد آویزان کنید تا خشک شوند.

همیشه حتی برای انجام کارهای روزانه نظیر شستن لباس، خرید میوه و تهیه غذا دستکش نخی بر دست داشته باشید.

در صورت امکان حتماً برای شستشوی لباس‏ها از ماشین لباسشویی و برای شستشوی لباس‏ها و ظرف‏ها با دست اجتناب کنید.

در موقع شستن دست‏ ها از آب ولرم استفاده کنید و ترجیحا از صابون استفاده نکنید و به جای آن از پن (شوینده غیر صابونی) استفاده کنید. در هر بار شستشوی دست و یا کار با آنها، حلقه و انگشتری را از دست خارج کنید.

علائم نوع حاد اگزمای دست عبارتند از:

ترک خوردن پوست
بروز تاول روی پوست
ترشح مایع از پوست
لک، کک و مک و جوش های قرمز پوستی
تغییر رنگ و شکل پوست
سوزش و خارش شدید پوست

علائم نوع مزمن اگزمای دست عبارتند از:

ضخیم شدن پوست در اثر خارش زیاد
ترک خوردگی یا پوسته پوسته شدن پوست
خشکی و زبری پوست
از بین رفتن لطافت و براقیت پوست
سوزش و خارش پوستی

معمولا این علائم در افراد متفاوت است و ممکن است تنها بخشی از آن، فرد مذکور را درگیر کند؛ در عین حال امکان دچار شدن به تمامی علائم ذکر شده در افراد مختلف وجود دارد. بنابراین برای اگزما دست، علائم 100 درصد مشخصی نمی توان گفت!
قطعا این درمان‌ها پوست آسیب دیده‌ی شما را یک شبه ترمیم نمی‌کند. در حالی که منتظرید این راه حل داخلی جواب بدهد، قطعا باید روی علائم خارجی اگزما تمرکز کنید. تسکین بثورات خشک، خارش‌دار و دردناک می‌تواند دشوار باشد. کافیست چیز اشتباهی استفاده کنید، مثلا آب داغ، صابون، لوسیون‌های معطر و … تا آن را بدتر کنید.

اگزمای دست و همه چیز در مورد درمان آن

روش های درمان اگزما

خشک کردن محل با نمک

در حالی‌که ممکن است این توصیه با عقل جور نیاید، اما درمان تاول‌های آبدار با اسپری نمک دریایی می‌تواند به تسکین خارش وحشتناک آن‌ها کمک کند. کافیست یک قاشق چایخوری نمک دریایی را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و هم بزنید تا نمک حل شود.

آن را در یک بطری اسپری بریزید و روی ناحیه‌ی مورد نظر بپاشید. یا اگر کنار دریا هستید، سعی کنید در آب دریا آبتنی کنید. بسیاری از مبتلایان به اگزما گزارش کرده‌اند که آبتنی در امواج کنار ساحل موقتا علائم آن‌ها را تسکین داده است.

وان نمک/ روغن گیاهی

با فرض آن که طی حمله‌ی اگزما، بتوانید غوطه‌ور شدن در آب را از نظر جسمانی تحمل کنید، می‌توانید گیاهان دارویی و مواد معدنی هستند که می‌توانید به وان‌تان اضافه کنید تا به پاکسازی و کاهش تحریکات بثورات اگزما کمک کند. حمام نمک را امتحان کنید و مقداری مواد معدنی جذب کنید.

نمک اپسوم را به آب اضافه کنید تا منیزیم پوست‌تان را افزایش دهد. نمک هیمالیا در ترکیب با آب گرم، وخلوط قدرتمندی از عناصر کمیاب را در اختیارتان می‌گذارد که از طریق پوست جذب شده و سلامت آن را ببود خواهد داد.
مواد لازم

– یک چهارم فنجان نمک دریایی یا نمک هیمالیا
– یک چهارم فنجان نمک اپسوم
– یک چهارم فنجان جوش شیرین
– یک سوم فنجان سرکه‌ی سیب
– ۱۰ قطره روغن مورد علاقه مانند روغن اسطوخودوس ، برگاموت (ترنج) یا بابونه، که خواص تسکین‌دهنده‌ی پوست هم دارند.
طرز تهیه

۱. نمک، نمک اپسوم و جوش شیرین را در یک لیتر آب در حال جوش حل کنید و کنار بگذارید.
۲. یک وان را با آب گرم پر کنید (آن را خیلی داغ نکنید وگرنه می‌تواند باعث آزار بیش‌تر پوست شود) و سرکه‌ی سیب را به آن اضافه کنید.
۳. مخلوط نمک‌ها و بعد روغن را به آن اضافه کنید.
۴. ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در آن غوطه‌ور شوید.

حمام بابونه

همان‌طور که گفتیم، بابونه خواص تسکین‌دهنده‌ای برای پوست دارد و چای آن نه تنها آرامبخش است ، بلکه می‌تواند برای درست کردن یک حمام بابونه درمانی استفاده شود.
طرز تهیه

۱. یک لیتر آب را داغ کنید و درست قبل از به جوش آمدن بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
۲. آب را روی ۵ چای بابونه‌ی کیسه‌ای یا ۴ الی ۵ قاشق چایخوری سرپر گل بابونه بریزید.
۳. بگذارید چای دم بکشد و حداقل ۱۵ دقیقه خنک شود و بعد کیسه‌های چای را بردارید یا آن را صاف کنید.
۴. چای را در وان آب گرم بریزید، آن را هم بزنید تا خوب مخلوط شود.
۵. حالا هرچقدر دوست دارید در آن بنشینید و لذت ببرید. حتی می‌توانید حین غوطه‌ور شدن در آب یک فنجان چای بابونه بنوشید تا از فواید آرامش‌بخش آن هم بهره‌مند شوید.

گیاه دم اسب

دم اسب یک گیاه دارویی فوق‌اعاده است و با خواص ضدالتهابی که دارد برای رفع خارش و درد بثورات اگزما معجزه می‌کند. هم‌چنین، هیچ گیاه دیگری در قلمروی نباتات وجود ندارد که به اندازه‌ی این گیاه باستانی سرشار از سیلیسم باشد.

سیلیسیم ماده‌ای است که کلاژن از آن ساخته می‌شود. کلاژن مثل ”چسب بدن“ است که حالت ماهیچه‌ای و کشسانی پوست را ایجاد می‌کند و پوست برای تولید بافت‌های پوستی سالم به آن نیاز دارد. دم اسب برای بهبود قدرت، حالت، و بافت پوست استفاده می‌شده است

و به خاطر تسکین خارش، تحریک، و التهاب مرتبط با مشکلات پوستی مانند اگزما شناخته می‌شود و در عین حال به بهبود گردش خون و جوانسازی بافت همبند کمک می‌کند.
بهترین راه استفاده از دم اسب درست کردن یک کمپرس است

۱. مقداری آب را در یک قوری بجوشانید و کمی گیاه دم اسب خشک به آن اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه بجوشد.
۲. بگذارید خنک شود، سپس حوله‌ی تمیزی را در آب فرو ببرید.
۳. حوله را بچلانید تا آب اضافی آن گرفته شود.
۴. ناحیه‌ی آسیب دیده‌ی پوست را با حوله بپوشانید، و بگذارید ۱۰ دقیقه روی آن بماند.
۵. این فرآیند را دو الی سه بار در روز انجام دهید تا اگزما درمان شود.

ضماد

اگر نمی‌خواهید یا نمی‌توانید حین حمله‌ی اگزما در آب غوطه‌ور شوید، ضماد می‌تواند گزینه‌ی عالی دیگری باشد. ضماد اساسا خمیری است که از گیاهان دارویی، خاک رس، زغال سنگ فعال شده، نمک یا دیگر مواد مفید درست می‌شود که در تکه‌ای پارچه پیچیده شده و روی پوست قرار می‌گیرد.

یک لایه پلاستیک یا پارچه‌ی ضدآب نیز می‌توان به آن اضافه کرد، و آن را برای چندین ساعت به حال خود رها می‌کنند و چندین بار در روز عوض می‌شود.

برای این منظور، یک ضماد ایده‌آل را می‌توان از گیاهان و سبزیجات درمانی ساخت. می‌توانید از دم اسب، بابونه، و بارهنگ استفاده کنید یا کالاندولا، خیار ، خمیر هویج، میوه ارس، مریم‌گلی و آویشن را امتحان کنید.
به مواد زیر نیاز دارید

– ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری گیاهان دارویی تازه یا خشک، مانند آن چه ذکر شد
– آب داغ کافی برای درست کردن یک خمیر غلیظ
– توری ارگانیک یا پارچه‌ای برای پوشاندن
– پوشش ضدآب برای حفظ ضماد
طرز تهیه

۱. با آب داغ و گیاهان خشک مورد نظرتان یک خمیر غلیظ درست کنید.
۲. خمیر را مستقیما روی ناحیه‌ی مورد نظر پوست استفاده کنید یا آن را بین دو لایه پارچه قرار دهید و پارچه را روی ناحیه‌ی آسیب دیده بگذارید.
۳. اجازه دهید ضماد حداقل ۲۰ دقیقه و  حداکثر تا ۳ ساعت بماند.

پماد درمانی

در صورت عدم درمان مناسب، تاول‌های اگزما می‌توانند آثار زخم از خود به جای بگذارند. برای این منظور می‌توان از پمادهای درمانی موضعی استفاده کرد که در بیش‌تر داروخانه‌ها یافت می‌شوند، گرچه بسیاری از آن‌ها حاوی مواد شیمیایی نامطلوبی هستند. اگر ترجیح می‌دهید بر محتویات پمادتان کنترل داشته باشید.

چرا که مواد شیمیایی می‌توانند وارد پوست و جریان خون شوند ـ از این دستور استفاده کنید که یک آنتی‌بیوتیک، ضدالتهاب، ضدقارچ طبیعی است و خواص قابض هم دارد.
برای تهیه‌ی آن به مواد زیر نیاز دارید

– ۲ فنجان روغن زیتون فرابکر یا روغن بادام
– یک چهارم فنجان موم زنبور عسل
– ۲ قاشق غذاخوری برگ هماور (گوش‌خر)
– ۲ قاشق غذاخوری برگ بارهنگ
– ۱ قاشق غذاخوری گل کالاندولای خشک (اختیاری)
– ۱ قاشق چایخوری برگ رزماری (اختیاری)
طرز تهیه

۱. ابتدا به مدت ۳ ساعت گیاهان دارویی و روغن زیتون را روی حرارت کم بن‌ماری کنید، تا جایی که روغن زیتون کاملا سبز شود.
۲. با ریختن روغن روی یک توری، گیاهان دارویی را از آن جدا کنید. بگذارید تمام روغن بچکد بعد مواد را فشار دهید تا روغن باقیمانده‌شان گرفته شود.
۳. گیاهان دارویی را دور بریزید.
۴. روغن را همراه با موم زنبور عسل در ظرفی ریخته و بن‌ماری کنید تا ذوب شده و خوب مخلوط شوند.
۵. مخلوط را در ظروف مربای شیشه‌ای یا قوطی‌های کوچک بریزید و آن را به آرامی روی محل اگزما بمالید. می‌توان از آن برای رفع بثورات جای پوشک نوزاد، حساسیت به پیچک سمی آمریکایی، جای گزش یا نیش، و دیگر زخم‌ها هم استفاده کرد.

محصولات پروبیوتیک

اگزما یک مشکل پوستی التهابی در نظر گرفته می‌شود و از آن‌جایی که پروبیوتیک ‌ها باکتری‌های مفیدی برای روده دارند و سدی در برابر التهاب می‌سازند، به خوبی به مواد پروبیوتیک پاسخ می‌دهد. محققان فنلاندی روی زنان بارداری تمرکز کردند که دو الی چهار هفته پیش از تولد مکمل‌های پروبیوتیک حاوی سویه‌ی لاکتوباسیلوس رامنوسوس GG مصرف‌کردند و در صورت شیردهی تا شش ماه پس از زایمان هم به مصرف آن ادامه داده یا آن را به شیر خشک نوزاد اضافه کردند.

محققان متوجه شدند که پروبیوتیک‌ها احتمال ابتلا به اگزما را در نوزادانی که سابقه‌ی خانوادگی قوی در مشکلات خارش پوست داشتند، حداقل تا دوسالگی و احتمالا پس از آن کاهش داد.

تحقیقات دیگر نشان داده است  نوزادانی که پیش از یک سالگی به اگزما مبتلا شدند، در ۷ سالگی مجموعه‌ی کم‌تنوع‌تری از باکتری‌های روده داشتند. و همین امر ارتباط بین باکتری‌های روده در اوایل زندگی و ایجاد مشکلات پوستی را نشان می‌دهد. خلاصه آن که بهبود بی‌تعادلی باکتری های روده می‌تواند به درمان اگزما کمک کند.

ژل آلوئه ورا و روغن ویتامینE

آلوئه ورا هم برای درون و هم برای بیرون بدن خواص درمانی و شفابخش دارد.

این ماده اثری دارد که سیستم ایمنی را برای بهبود فرایند درمان تقویت می‌کند. به علاوه، می‌تواند التهاب، ورم، و خارش پوست را نیز کاهش دهد.

ویتامین E حاوی خواص آنتی اکسیدانی است. بنابراین، ترکیب آلوئه ورا و ویتامین E یکی از موثرترین درمان‌های خانگی برای اگزما است.
به این مواد نیاز خواهید داشت

– ژل آلوئه ورا
– ویتامین E
طرز تهیه

– ژل آلوئه ورای تازه را با روغن ویتامین E به دقت مخلوط کنید
– بعد، آن را روی ناحیه‌ی مبتلا به اگزما بمالید.
– اجازه بدهید به مدت چند دقیقه باقی بماند.
– بعد، آن را با آب پاکیزه بشویید.

روغن درخت چای

روغن درخت چای دارای خواص ضدعفونی کننده است که به تسکین خارش و درمان پوست کمک کرده و از آسیب بیش‌تر به آن جلوگیری می‌کند و خواص ضدالتهابش باعث کاهش التهاب می‌شود. اگر عفونتی ایجاد شود، ترکیبات ضدمیکروبی این روغن می‌توانند با عفونت مبارزه و از گسترش آن جلوگیری کنند.

برای استفاده از آن، تنها کافی است ۲۰ قطره روغن درخت چای ۱۰۰٪ طبیعی خالص را با نصف فنجان روغن نارگیل ترکیب کنید.

روزی دوبار این مخلوط را به آرامی روی نواحی آسیب دیده بمالید. اگر در نواحی گوناگونی از بدن‌تان اگزما دارید، شاید بهتر باشد حمام روغن درخت چای بگیرید. ۱۵ قطره روغن درخت چای و ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر یا روغن بادام را به آب اضافه کنید و حدود ۲۰ دقیقه در آن غوطه‌ور شوید.

آیا این مطلب مفید بود؟ 1
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید