مو زائد چانه اگر کم باشد، به راحتی و با درمان های خانگی و سنتی قابل رفع است و نیاز به درمان خاصی ندارد. اما اگر مقدار مو زائد زیر چانه از حد معمول بیشتر باشد باید نزد پزشک بروید و علت آن را جویا شوید. تانما در این مطلب علاوه بر بیان علل رشد موهای زائد چانه، روش های درمان فوری موهای زائد زیر چانه را نیز مطرح می کند؛

علل رشد موهای زائد زیر چانه چیست؟

تمامی افراد در ناحیه چانه خود دارای مو بوده و این وضعیت کاملا طبیعی است. همه افراد فولیکول هایی (vellus) دارند که موهایی بسیار نازک، کوچک و با رنگ روشن تولید می کنند. این موها اغلب تحت عنوان کُرک شناخته می شوند. هدف از تولید کرک ها کمک به تنظیم دمای بدن است.

افزایش تولید هورمون آندروژن در طول دوران بلوغ سبب می شود تا این فولیکول ها بزرگ تر شده و شروع به تولید موهای ترمینال کنند، این مو ها بلند تر، ضخیم تر و تیره تر هستند. البته بدن تمامی افراد آندروژن تولید می کند اما مردان سطوح بالاتری از این هورمون را دارند. به همین دلیل مردان نسبت به زنان از موهای ترمینال بیشتری برخوردارند. سطوح هورمون های فرد به صورت متناوب و در طول زندگی تغییر می کنند که از دلایل آن می توان به افزایش سن، افزایش وزن، بارداری، قاعدگی و عوامل دیگر اشاره کرد.

عدم تعادل بین هورمون های جنسی زنانه و مردانه و یا حتی افزایشی اندک در مقدار آندروژن می تواند به رویش بیشتر موهای ترمینال در نواحی ناخواسته ای مانند چانه منجر شود. تمامی افراد دارای هورمون های جنسی زنانه و مردانه هستند.

عوامل متعددی در رویش مو های صورت نقش دارند. در حالی که برخی موهای صورت طبیعی و بی ضرر هستند، برخی دیگر می توانند نشانه وجود یک مشکل زمینه ای باشند. با این حال، در اغلب موارد مو زائد چانه طبیعی هستند. در زیر به بررسی بیماری هایی می پردازیم که می توانند باعث رشد مو زائد چانه شوند:

  • سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
  • تومورهای تخمدان یا غده ی فوق کلیه
  • سندروم کوشینگ
  • مقاومت به انسولین یا دیابت
  • بارداری
  • داروها
  • هیپرپرولاکتینمی
  • اختلالات تیروئیدی
  • هیپرپلازی مادرزادی آدرنال

چگونه می توان علت رشد موهای زائد زیر چانه را تشخیص داد؟

اگر در معاینه ی اولیه، رشد بیش از حد مو در خانم ها وجود داشته باشد، پزشک باید علت را تشخیص دهد. آزمایشات لازم ممکن است شامل آزمایش خون برای اندازه گیری سطح قند خون، هورمون های تیروئیدی، آندروژن و سایر هورمون ها، اسکن تصویربرداری برای بررسی تومورها و سایر توده ها و سونوگرافی برای تشخیص اختلالات تخمدان، باشد.

علل ایجاد موهای زائد زیر چانه

تشخیص موهای زائد زیر چانه

چه راهکارهایی برای درمان موهای زائد زیر چانه وجود دارد؟

از بین بردن مو زائد چانه به روش های مختلفی ممکن است و به طور معمول خانم ها از روش های زیر استفاده می کنند:

بند انداختن

بند انداختن یک روش اقتصادی و محبوب برای از بین بردن موهای چانه است که می توانید نتیجه آن را سریعاً ببینید اما بافت پوست و رنگ آن ممکن است بعد از مدت زمان طولانی استفاده از این روش، دچار تغییر شود.

وکس کردن

وکس کردن برای قسمت چانه کمی دردناک و سخت است و همچنین ممکن است برای بعضی از افراد مناسب نباشد. پس حتما با یک متخصص زیبایی مشورت کنید.

کرم موبر

این کرم های شیمیایی در ریشه موها حل می شوند و آن ها را از روی پوست برمی دارند. استفاده از آن ها در خانه راحت است اما ممکن است به شدت به پوست شما آسیب بزند.

درمان موهای زائد زیر چانه در طب سنتی

آرد جو

آرد جو لایه برداری بسیار ملایمی را روی صورت انجام می دهد و برای تمام انواع پوست ها مناسب است و به سطح پوست آسیب وارد نمی کند. اضافه کردن پالپ موز به آن می تواند پوست بدون مو را به شما تحویل دهد و همچنین درخشندگی طبیعی روی پوست ایجاد خواهد کرد.

پالپ موز را به پودر جو اضافه کنید تا حالت خمیری بگیرد و سپس آن را به چانه بزنید و 15 دقیقه صبر کنید و با دستان مرطوب به آرامی این ناحیه را در خلاف جهت رویش موها اسکراب کنید. سپس صورت را با آب بشویید و مرطوب کننده بزنید. 2 الی 3 بار در هفته این کار را انجام دهید. این روش عوارض جانبی ندارد.

سفیده تخم مرغ و نشاسته ذرت

سفیده تخم مرغ یکی از درمان های خانگی موثر برای از بین بردن موهای صورت است. زمانی که خشک شود، می تواند حالت چسبندگی روی پوست صورت ایجاد کند و موهای زائد را به خودش بگیرد و آن ها را از روی صورت بردارد. نشاسته ذرت هم، خاصیت سفیده تخم مرغ را در این مورد افزایش می دهد. اگر این کار را به صورت مداوم تکرار کنید، موهای زائد صورتتان کم می شود.

سفیده تخم مرغ و زرده را جدا کنید. آن را خوب هم بزنید و سپس نشاسته ذرت را به آن اضافه کنید و سعی کنید که مجددا به خوبی هم بزنید. این لایه از ترکیب مواد را روی ناحیه چانه قرار دهید. 25 دقیقه صبر کنید تا به صورت کامل خشک شود و سپس آن را در خلاف جهت رویش مو از روی صورتتان بِکَنید و بعد با آب شستشو دهید و مرطوب کننده بزنید. یک الی دو بار در هفته این کار را تکرار کنید. البته این روش برای صورت های حساس مناسب نیست.

روغن درخت چای و روغن اسطوخودوس

موی زائد زیادی روی ناحیه چانه با روغن لاوندر یا اسطوخودوس همراه با روغن درخت چای معجزه می کند. ترکیب این دو روغن رشد موها را به شدت آهسته کرده و می تواند سطح هورمون های مردانه که برای بدن شما ضروری نیستند را کاهش دهند.

روغن ها را در یک کاسه خشک و تمیز به خوبی مخلوط کنید. یک لایه از آن را به چانه بزنید وشب تا صبح صبر کنید. 2 الی 3 بار در هفته این کار را تکرار کنید. روغن های طبیعی برای همه انواع پوست ها مناسب نیستند. پس حتما این کار را انجام دهید.

گلاب و آرد نخود سبز

آرد نخود سبز یکی دیگر از روش های سنتی هندی برای از بین بردن مو زائد چانه است، بافت سفتی دارد و می تواند موهای ظریف چانه را هم بردارد و سلول های مرده را نیز از روی پوست بیرون بکشد. اضافه کردن گلاب به این پودر باعث خمیر شدن آن می شود و از پوست شما در برابر آلودگی ها محافظت می کند.

گلاب و آرد را با یکدیگر ترکیب نمایید، به خوبی هم بزنید و خمیر به دست آمده را بر چانه اعمال نمایید و صبر کنید تا خشک شود و سپس با انگشتان خیس خود روی این ناحیه بکشید و این کار را در خلاف جهت رویش موها انجام دهید و در نهایت صورت تان را با آب بشویید و بعد مرطوب کننده بزنید. دو بار در هفته این کار را انجام دهید. اگر آکنه یا جوش روی چانه دارید، از انجام این کار خودداری کنید.

زردچوبه و پاپایا

زردچوبه یک درمان خانگی عالی برای از بین بردن مو زائد چانه صورت است. خاصیت اسکراب کردن دارد و می تواند ریشه مو را سست کند و پوست شفافی به شما بدهد. پاپایای خام نیز حاوی آنزیم هایی به نام پائین است که فولیکول های مو را ضعیف می کند و از رشد مجدد آن ها جلوگیری خواهد کرد . به شرطی که استفاده منظم از آن ها داشته باشید.

پالپ پاپایای خام را با زردچوبه مخلوط کنید و آن را به مدت 2 الی 3 دقیقه روی نواحی مورد نظر ماساژ دهید. 20 الی 30 دقیقه بیشتر صبر کنید و سپس آن را با آب بشویید. 2 الی 3 بار در هفته این روش را تکرار کنید. حتما در ابتدا این روش را در قسمت کوچکی از پوست بدن خود انجام دهید و تست کنید.

درمان فوری مو زائد زیر چانه

درمان مو زائد زیر چانه در طب سنتی

آب عدس و سیب زمینی

آب سیب زمینی یک سفید کننده طبیعی برای پوست صورت است. اضافه کردن عدس به آب سیب زمینی، موهای زائد را به مرور زمان کاهش خواهد داد. عدس ها را شب تا صبح داخل آب بگذارید تا نرم شوند و سپس آب سیب زمینی را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید و آن را روی چانه خشک و تمیز خود قرار دهید.

20 دقیقه صبر کنید و با حرکات دایره ای شکل به آرامی آن را اسکراب کنید و سپس ناحیه مورد نظر را با آب بشویید. دو بار در هفته از این روش استفاده کنید. این روش برای افرادی که پوست مستعد آکنه دارند و پوستشان حساس است، مناسب نمی باشد.

رازیانه

ابتدا لانولین را بر حرارت ملایم قرار داده پس از نرم شدن هم بزنید و کم کم عرق رازیانه را اضافه نمائید. به هم زدن ادامه داده تا تمامی عرق رازیانه جذب لانولین بشود و به رنگ سفید درآید. برای مصرف این کرم ابتدا پوست را تمیز شسته و سپس لایه ای از کرم را به صورت بمالید, فقط مواد زیر چشمان خود باشد ۱ ساعت صبر کنید و سپس صورت را با پنبه یا دستمال کاغذی نرم پاک کنید.

هفته ای ۳ مرتبه می توانید از این کرم ماسک اتفاده کنید. همچنین می توانید از روغن رازیانه به تنهایی استفاده کنید. به این صورت که موهای ناحیه مورد نظر را از ریشه در آورده و روزی سه بار روغن رازیانه را روی موضع ماساژ دهید.

شیر و ژلاتین

شیر و ژلاتین یک گزینه مناسب جایگزین وکس کردن هستند. کلاژن خاصیت پلاستیکی دارد و بعد از خشک شدن، خاصیت آن افزایش پیدا می کند. زمانی که آن را به صورت تان اعمال می کنید، لایه نازکی روی پوست ایجاد می کند که می توانید آن را از روی پوست بردارید و موهای صورت نیز همراه با آن برداشته خواهد شد.

شیر و پودر ژلاتین را داخل یک کاسه بریزید و آن را داخل مایکروویو قرار دهید. 10 الی 15 ثانیه صبر کنید تا زمانی که احساس کردید بافت چسبنده پیدا کرده از آن استفاده کنید و آن را روی چانه بزنید .20 دقیقه صبر کنید به آرامی آن را خلاف جهت رویش موهایتان بردارید و سپس با آب بشویید.یکبار در هفته این کار را انجام دهید. البته هرگز ژلاتین را روی پوستی که کبودی دارد قرار ندهید.

خمیر شیر و زردچوبه

پودر زردچوبه را با دو قاشق غذاخوری شیر ترکیب کنید. خمیر به دست آمده را روی ناحیه مورد نظر بمالید. اجازه دهید به مدت 30 دقیقه به همان حالت باقی بماند و سپس ناحیه را شستشو دهید. با حرکات دایره ای از شر موهای زائد خلاص شوید. هر دو روز یک بار این کار را انجام دهید.

درمان قطعی موهای زائد زیر چانه

روش های طبیعی و خانگی که در بالا نام بردیم، تنها زمانی مناسب هستند که به اندازه کافی وقت داشته باشید. گاهی اوقات ممکن است اصلاً شما را به نتیجه مورد نظر نرساند. پس در چنین مواردی راه های دیگری به شما پیشنهاد می شود که شامل موارد زیر است:

لیزر

لیزر تنها روش برای درمان مو زائد چانه به صورت دائمی است. در این روش اشعه تولید شده وارد پیاز مو شده به طوری بافت پوست سالم می ماند ، اما فولیکول های مو تخریب می شوند. با انجام تعداد جلسات لازم حدود ۸۰ الی ۹۰ درصد موها از بین رفته و تعداد موهای باقیمانده بسیار نازک و کم رنگ هستند. درمان موهای زائد چانه با این روش نتیجه بسیار مطلوب خواهد داشت.

روش لیزر کل بدن نتیجه دائمی و موثری دارد که با انجام آن رویش مجدد موها اتفاق نمی افتد و گرمای تولید شده هرگز به پوست آسیب نمی رساند.امروزه پیشرفت دستگاه های لیزر موجب شده است که این روش بر روی همه ی موها تاثیر می گذارد.

و هیچ محدودیتی در رنگ و نوع پوست برای انجام وجود ندارد. و هر فردی با هر رنگ پوست و ضخامت مو می تواند از لیزراستفاده کند. در حقیقت این روش با درمان غیرتهاجمی آن ، باعث کاهش دائمی و دراز مدت موهای زائد می شود.

عملکرد لیزر موهای زائد چانه

برای موثر بودن این درمان ، باید چند جلسه لیزر انجام شود. چرا که موها در سیکل های مختلف قرار دارند و زمانی جلسه لیزر بر روی موها اثر می گذارد که در مرحله رشد قرار داشته باشند.

اما برخی موهای که در مرحله استراحت هستند ، باید یک فرصت یک ماهه به آنها بدهیم تا وارد مرحله رشد قرار بگیرند. در نتیجه با انجام تعداد جلسات لازم به طور کلی از شر همه موها خلاص می شوید.

درمان موهای زائد زیر چانه

درمان قطعی موهای زائد زیر چانه

درمان دارویی موهای زائد زیر چانه

از آنجا که رشد موهای زائد زیر چانه در خانم ها به دلیل بروز برخی بیماری تشدید می شودبنابراین برای درمان بیماری زمینه ای و دارو درمانی باید نزد پزشک بروید و از روش های دارویی زیر برای از بین بردن موهای زائد بدنتان استفاده کنید:

  • مدیریت هیرسوتیسم، ممکن است لازم باشد بیماری پزشکی زمینه ای درمان شود. درمان هایی مانند جراحی برای برداشتن تومورها یا کیست ها.
  • مصرف قرص های جلوگیری از بارداری ، به تنظیم هورمون ها و قاعدگی کمک می کند و رشد مو را کاهش می دهد. قرص های جلوگیری از بارداری یا سایر داروهای ضد بارداری هورمونی که حاوی استروژن و پروژستین هستند، هیرسوتیسم ناشی از تولید آندروژن را درمان می کنند. با این حال، داروهای ضد بارداری خوراکی ممکن است برای زنانی که قصد باردار شدن دارند مناسب نباشد و همچنین می تواند عوارض جانبی نامطلوبی ایجاد کند.
  • اسپیرونولاکتون، داروی دیگری که ممکن است در درمان موهای زائد مفید باشد و می تواند تعادل هورمون های خاصی را کنترل کند. اسپیرونولاکتون، یک داروی ضد آندروژن است و باید حداقل ۶ ماه مصرف شود.
  • افلورنیتین، یک کرم موضعی است که رشد موهای جدید صورت را کند می کند.
  • متفورمین، به درمان دیابت کمک می کند.
  • پروژستین، هورمونی که دوره های قاعدگی را تنظیم کرده و باروری را بهبود می بخشد.
  • تستوسترون، بهترین نوع داروی پیشگیری از بارداری خوراکی است که برای درمان تستوسترون بالا و هیرسوتیسم استفاده می شود.
آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید