تیرویید غده شبیه بال پروانه است که در جلوی گردن قرار گرفته است  . این غده هورمونهای تیروکسین و تیرویید را تولید می‌کند و به داخل خون می فرستد . این هورمون‌ها سرعت کار و تولید انرژی را در بدن به‌عهده دارد هستند . در افراد سالم به میزان کافی هورمون ساخته می شود و در اعمال مهم بدن تاثیر مناسبی دارد . این هورمون‌ها سوخت و ساز بدن را به اندازه تنظیم می‌کند . تیرویید پرکار حالتی است که باعث می‌شود مقدار زیادی از این هورمون ها به بافت های متفاوت بدن برسند . برای تشخیص تیرویید پرکار علائم متفاوتی عنوان شده است . معمولاً به علت افزایش سوخت و ساز بدن بیماران احساس گرمای بیشتری می کنند و با وجود مصرف غذای زیاد کاهش وزن را تجربه خواهند کرد . زمانی که تیروئید پر کار به مرحله شدید برسد بیماران از تنفس کوتاه ، درد سینه و ضعف عضلات رنج خواهند برد . علائم و نشانه های پرکاری تیرویید بسیار زیاد هستند .

علایم تیرویید پرکار

1.      از جمله این علائم می‌توان افزایش تعداد ضربان قلب دانست . افزایش ضربان قلب می تواند افراد را از انجام برخی از فعالیت ها دور کند .

2.      ریزش مو یکی دیگر از علایم تیرویید پرکار است که در برخی از افراد دیده می شود .

3.      کاهش وزن علی رغم اشتهای خوب از نشانه های مهم و اصلی تیروئید پرکار می باشد .

4.      لرزش دست ها با توجه به افزایش هورمون ها نیز در افرادی که تیروئید پرکاری دارند ، دیده می شود .

تیرویید پرکار

تیرویید پرکار

5.      افزایش فشار خون اگرچه می تواند نشان دهنده ابتلا به بیماری های متفاوتی باشد اما یکی از اصلی‌ترین دلایل آن تیروئید پرکار است .

6.      تغییر در تعداد دفعات قاعدگی یا کاهش حجم خونریزی از جمله مواردی است که در بیماری های متفاوت به وجود می آید . لذا اگر در قاعدگی خود اختلالی حس کردید حتماً سریعاً به پزشک مراجعه کنید .

7.      خارش پوست از دیگر علائمی است که در تیروئید پرکار دیده شده است . خارش پوست مربوط به بیماری کبد چرب نیز می‌شود .

8.      با توجه به تغییر در میزان ترشح هورمون ها امکان بروز اختلالات روانی در در افرادی که تیروئید پرکار دارند ، وجود دارد .

9.      پرکاری تیروئید می تواند سبب ضعف عضلات به خصوص در ناحیه شانه ، لگن و ران ها شود .

10.   بروز استرس از دیگر علایم تیرویید پرکار است .

11.   از آنجا که ترشح هورمونها دچار اختلال می گردد و تیروئید پرکار سبب افزایش سطح هورمون های بدن می شود لذا بزرگ شدن پستان ها و سینه آقایان به شدت اتفاق می افتد . 

12.   خشکی بالای بدن می تواند از عوامل پر کاری تیروئید باشد .

تیرویید پرکار

تیرویید پرکار

13.   در افرادی که هورمون های آن ها بر اثر تیروئید تحت تاثیر قرار می گیرد ، افزایش شهوت دیده می شود .

14.   دیر خواب شدن از دیگر ,نشانه های تیرویید پرکار است .

15.   شاید جالب باشد که بدانید عجول بودن و تند راه رفتن نیز از علایم تیرویید پرکار است !

روش های درمانی پرکاری تیرویید

حال که علائم متفاوت پرکاری تیروئید را بررسی کردیم ، قصد داریم برخی از روش های درمان تیرویید پرکار را معرفی کنیم .

تخم گشنیز از موثر ترین روش درمان تیروئید پرکار در طب سنتی است . شما می توانید به طور طبیعی در ۸ روز کارکرد تیروئید تان را به حالت اول برگردانید . تخم گشنیز حاوی مواد معدنی است که می‌تواند با عفونت‌ها مقابله کنند . این درمان کاملا بی خطر است و حتی برای زنان باردار و مادران شیرده نیز توصیه می‌شود . به این منظور دو قاشق غذاخوری تخم گشنیز را با یک لیوان آب مخلوط کرده و بگذارید تا به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی حرارت کم بجوشد . سپس از روی حرارت برداشته و صاف کنید . پس از ۱۰ دقیقه که از حرارت افتاد ، با دو قاشق غذاخوری عسل مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا این معجون را مصرف کنید .

از مهمترین عواملی که در حفظ سلامت تیروئید شما و درمان خانگی تیروئید پرکار موثر است می‌توان به رژیم غذایی متعادل اشاره کرد . ۷۰ درصد از سیستم خود ایمنی بدن در روده ها وجود دارد . زمانی که مخاط روده متورم و ملتهب می شود ، در واقع این عمل می تواند شروع یک پاسخ ایمنی به بدن باشد . مطالعات نشان داده که این موضوع در بیماری تیروئید تاثیر گذار است . لذا استفاده از یک رژیم غذایی مناسب می تواند به درمان تیروئید پرکار شما کمک کند .

برای درمان تیروئید از جراحی نیز استفاده می شود اما این روز ها این درمان کمتر توصیه می شود چرا که نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد و مشکلاتی پس از جراحی از جمله بد شکل شدن گردن را برای افراد به دنبال می‌آورد . در مواردی ممکن است صدمه به ساختمان‌های نزدیک تیروئید بزنند .

درمان تیرویید پرکار

درمان تیرویید پرکار

از جمله داروهایی که برای درمان تیروئید پرکار استفاده میشود پروپرانول است که بسیاری از پزشکان این دارو را تجویز می کند .

برای پرکاری تیرویید، درمان ید رادیواکتیو نیز استفاده می شود . در این درمان با از کار افتادن گواتر و کوچک شدن گره های سمی ، تولید هورمون ها متوقف می گردد . این درمان بدون خطر است و برای افرادی که دارای پرکاری تیروئید به طور گسترده هستند ، استفاده می گردد.  اشعه تولید شده توسط این مقدار زیاد باعث تخریب سلول های تیروئید شده اما از آن جا که در تیروئید غلظت ید بیشتر است تنها این ناحیه تحت تاثیر قرار می گیرد و بقیه سلول ها تخریب نمی شوند . اگر چه مقدار زیادی از ماده رادیواکتیو طی چند روز از بدن خارج می شود اما ممکن است اثرات آن بر روی غده تیروئید تا ظرف یک تا سه ماه باقی بماند . عارضه جانبی این درمان کم کاری تیروئید است .

داروهای ضد تیروئید خوراکی مانند متی مازول برای بیماران با بیماری گریوز به مدت طولانی و برای علل هایی نظیر پرکاری تیروئید به مدت کوتاه استفاده می شود . این داروها عوارض جانبی از جمله خارش ، تب و به ندرت التهاب کبد را به دنبال دارند .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید