فرهاد سرخوش در گفتگو با مهر، با بیان اینکه در پی گرمای شدید هوا رشد جلبک های شور پسند به علت اشباع نمک، کاهش اکسیژن، افزایش می یابد افزود: با رشد این جبلک ها و تشرح رنگدانه های قرمز رنگ دریاچه ارومیه نیز قرمز رنگ می شود.

دریاچه ارومیه

قرمز شدن دریاچه ارومیه

 

وی با بیان اینکه قرمز شدن رنگ آب دریاچه ارومیه در هر سال، یکبار تکرار شده و تا آغاز فصل بارش ادامه می یابد ادامه داد: افزایش دما و تبخیر بالای آب دریاچه ارومیه سبب افزایش غلظت نمک و مرگ جلبک های سبز و رشد جلبک های شورپسند شده و رنگ دریاچه تغییر می کند.

سرخوش با بیان اینکه این تغییر رنگ تا فصل پاییز و ورود آب به همراه افزایش اکسیژن آب دریاچه ارومیه تداوم می یابد عنوان کرد: قرمز شدن رنگ دریاچه ارومیه یک پدیده کاملا طبیعی بوده و هیچ مشکل بهداشتی در این رابطه وجود ندارد و مردم نگران نباشند.

 مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: تغییر رنگ دریاچه ارومیه نشان دهنده غلظت بالای نمک در دریاچه بوده و تنها زنگ خطر برای آرتمیاست که این موجود زنده نیز برای بقا در این شرایط به سمت ورودی دریاچه ارومیه تجمیع می شود که با بازگشت دریاچه ارومیه مجدد به شرایط عادی بازمی گردد.

اختصاص ندادن اعتبار امسال برای احیای دریاچه ارومیه

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه عدم تخصیص اعتبارات طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه موجب تاخیر و کندی روند اجرای طرح ها شده است ادامه داد: در سال ۹۷ هیچ اعتباری از محل ماده ۱۰ و ۱۲ ستاد بحران برای طرح های دریاچه ارومیه نه ابلاغ و نه اختصاص نیافته است.

دریاچه ارومیه

تغییر رنگ دریاچه ارومیه

 

سرخوش با ابراز نگرانی از عدم تخصیص و ابلاغ اعتبارات مورد نیاز طرح های ستاد احیای افزود: با توجه به شرایط آبی موجود و نیز وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه تاخیر در اجرای طرح های ستاد احیا شرایط را بحرانی تر می کند.

وی با بیان اینکه امسال تنها ۴۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه برای ادامه تونل انتقال حق آبه دریاچه ارومیه از بخش جنوب غرب کشور اختصاص یافته است افزود: این طرح نیز با پیشرفت فیزیکی قابل قبولی در حال انجام بوده و پیش بینی می شود تا پایان سال ۹۸ خاتمه یابد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید