24 دسر خوشمزه یلدایی

شب یلدا یا چله یکی از بزگترین جشن ها و رسومات ایرانیان است که از زمان باستان به جا مانده است. اصلی ترین سنت این شب گردهم آمدن و شب نشینی است. قصد داریم برای لذت بخش تر کردن دورهمی شما دسرهای خوش طعمی را به شما آموزش دهیم برای آشنایی هرچه بیشتر با دسرهای شب یلدا با ما همراه باشید.

طرز تهیه دسر شب یلدا

طرز تهیه ی پاناکوتای وانیلی وانار با خامه وژله

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم برای پاناکوتا وانیلی و انار با خامه و ژله

1- دو پیمانه شیر

2- دو قاشق غذاخوری ژلاتین

3- دو بسته پودر ژله به طعم دلخواه

4- سه قاشق شکر

5- نصف پیمانه خامه

6- یک چهارم قاشق چایخوری وانیل

7- دانه انار یک پیمانه

پودر ژله را طبق دستور روی بسته درست کنید وفرصت دهید خنک شود.ظرف های که برای سرو پاناکوتا در نظر گرفته اید را به صورت مورب در ظرفی قرار داده ومقداری دانه اناررا در ظرف ها بریزید

پس از آن به صورت مساوی از ژله در هر ظرف ریخته وبه همان شکل در یخچال قرار دهید یک پیمانه شیر را با ژلاتین مخلوط کرده وبه روش بن ماری روی بخار حل کنید بعد شکر ووانیل را با هم مخلوط کرده

وبه پیمانه دیگر شیر افزوده پس از هم زده شکر وشیر را به خامه که روی بخار به روش بن ماری داغ کرده اید اضافه کرده وهم بزنید تا شیر وشکر وخامه کاملا یکدست شوند

بعد شیر وژلاتین را که کاملا با هم مخلوط شده به مخلوط خامه وشیر اضافه کرده هم بزنید ودر یخچال گذاشته تا کمی خنک شود سپس ظرف هایی را که محتوی ژله ودانه انار بود.

را از یخچال خارج کرده حال باید ژله کاملا خودش را گرفته باشد بعد پانا کوتا را به وسیله قاشق روی ژله بریزید وظرف را به صورت ایستاده در یخچال قراردهید زمانی که دسر آماده شد با مقداری دانه انار روی آن را تزیین کرده وسرو کنید

طرز تهیه ی بستنی انار

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم برای بستنی انار:

1-آرد ذرت یک ونیم قاشق غذاخوری

2- شکر 175 گرم

3- آب انار یک ویک چهارم پیمانه

4- آبلیموی تازه یک قاشق چایخوری

5- خامه پرچرب 350 گرم

6- شیر نصف فنجان

8- نمک یک هشتم قاشق چایخوری

شیر، شکر وخامه ،آرد ذرت ،نمک را با هم مخلوط کنید روی حرارت گذاشته وهم بزنید وقتی به جوش آمد دو دقیقه زمان دهید سپس از روی حرارت بردارید وآب انارو آبلیمو را افزوده هم بزنید سپس در ظرف مناسبی ریخته ودر یخچال قرار دهید پس از اینکه به اندازه کافی خنک شد از یخچال بیرون آورده ودر دستگاه بستنی ساز بریزید پس از آماده شدن بستنی انار آن را در ظرف در داردر فریزر به مدت چند ساعت نگه داری کنید .

طرز تهیه ی ژله یاقوتی

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم جهت تهیه ژله یاقوتی دسری مناسب شب یلدا

1- ژله آلوورا :یک بسته

2- ژله انار: یک بسته

3- دانه ی انار :یک پیمانه

4- خامه صبحانه :100 گرم

ژله آلوورا رابا یک ونیم لیوان آب جوش مخلوط کرده هم بزنید تا کاملا حل شود در قالب موردنظرتان مقداری دانه انار بریزید وسپس نصف ژله آلوورا رابا قاشق روی دانه های انار ریخته ودر یخچال قرار دهید تا ژله خودش را بگیرد

نصف خامه صبحانه را با هم زن دستی کمی بزنید سپس به آرامی نصف دیگر ژله آلوورا را به خامه افزوده هم بزنید بعد قالب را از یخچال بیرون آورده ژله ودانه انار در قالب خودش را گرفته حال ژله آلوورا وخامه که با هم مخلوط کردید رابا قاشق در قالب بریزید

یک بسته ژله انار رابا یک ونیم لیوان آبجوش مخلوط کرده هم بزنید سپس به آرامی وبا قاشق به نصف دیگر خامه افزوده هم بزنید تا یکدست شود قالب را از یخچال بیرون آورید ژله انار راروی ژله قبلی ریخته ودر یخچال قرار داده تا کاملا ژله خودش را بگیرد پس از آماده شدن دور قالب رابه وسیله چاقو برش بزنید سپس قالب را در آب گرم قرار داده تا ژله از قالب جدا شود به صورت دلخواه برش زده وسرو کنید .

طرز تهیه ی ژله هندوانه

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم برای ژله هندوانه :

1- پودر ژله آلبالو یک بسته

2- خامه صبحانه 100 گرم

3- پودر ژله آلوورا یک بسته

4- چوب بستنی به میزان لازم

5- چیپس شکلاتی به میزان لازم

ژله آلبالو را با یک ونیم پیمانه آب جوش کاملا مخلوط کرده هم بزنید دو قاشق سوپخوری از ژله حل شده را با یک قاشق مرباخوری خامه صبحانه مخلوط کرده بعد دوباره به ژله آلبالو برگردانید.

(زیرا میخواهیم ژله از حالت شفافی در آید ورنگی مات بخود بگیرد) ژله آلبالو را در یخچال قرار داده وصبر کنید تا نیم بند شود ژله نیم بند را در آورده هم بزنید

مقداری چیپس شکلاتی به آن افزوده مخلوط کنید مواد را داخل قالب موردنظر بریزید در یخچال بگذارید مرحله بعد باید ژله آلوورا را با یک پیمانه آب جوش کاملا مخلوط کنیدوصبر کنید ژله کمی خنک شود

سپس خامه را به آن افزوده وهم بزنید تا یکدست شود بعد قالب محتوی ژله آلبالو را که هنوز کاملا سفت نشده را از یخچال بیرون آورید ونصف ژله آلوورا را که با خامه مخلوط کرده اید.

را به آرامی با قاشق روی آن ریخته قالب را به یخچال برگردانید بعد بسته شدن لایه جدید ژله، چوب بستنی را به فاصله منظم در ژله فروکنید وبقیه ژله آلوورا وخامه را باکمی رنگ سبز خوراکی مخلوط کرده وبا قاشق روی قالب بریزید ودر یخچال قرار داده تا ژله کاملا سفت شده وببندد

برای سرو کردن ژله هندوانه ای قالب را از یخچال بیرون آورده دور آن را با چاقو برش بزنید سپس قالب را در مقداری آب گرم قرار داده سپس برش بزنید ودر ظرف مورد نظرتان چیده وسرو کنید.

طرز تهیه ژله رولی هندوانه

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم ژله رولی هنداونه:

1- ژله انار یک بسته

2- ژله آلوورا یک بسته

3- ژله موهیتو یا کیوی یک بسته

4- بستنی وانیلی یک لیوان

در آغاز کار باید بسته ها ی ژله را در ظرفهای مجزا با یک لیوان سرخالی آب جوش مخلوط کرده وبه روش بن ماری روی بخار آب قرار داده هم بزنید.

تا تمام ذرات ژله در آب حل شود به هر ظرف ژله یک قاشق غذا خوری بستنی وانیلی افزوده هم بزنید سینی مستطیل شکلی با اندازه مناسب رابا سلفون بپوشانید.

کمی سلفون را چرب کرده بعد ژله با رنگ قرمز را بریزید سینی را به صورت مایل در یخچال قرار داده به مدت 10 دقیقه فرصت دهید تا ژله خودش را بگیرد

پس از گذشت زمان مورد نظر ژله با رنگ سفید را بریزید و مثل قبل در یخچال قرار داده به مدت 10 دقیقه سپس از یخچال بیرون آورده

وژله سبز را ریخته ودیگر احتیاجی نیست که ظرف ژله را کج در یخچال بگذارید ظرف ژله پس 10 دقیقه چک کنید اگر ژله به انگشت شما نچسبید اکنون باید آن را از یخچال خارج کرده ورول کنید (نکته قابل ذکر اینست که لایه های ژله را نازک روی سینی بریزید تا در زمان رول کردن ژله نشکند)

طرز تهیه ی مسقطی هندوانه ای

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم مسقطی هندوانه ای :

1- آب :پنج پیمانه

2- گلاب : یک پیمانه

3- نشاسته : یک پیمانه

4- رنگ های خوراکی : به میزان لازم

5- شکلات چیپسی : به میزان لازم

6- شکر یک ونیم پیمانه

ابتدا آب سرد را با نشاسته مخلوط کرده وهم بزنید سپس یک پیمانه گلاب هم به نشاسته وآب افزوده مخلوط کنید ظرف محتوی نشاسته وآب را روی حرارت گذاشته ومرتب هم بزنید تا غلیظ شود.

شکر را به آن اضافه هم بزنید شکر که حل شد شعله را ملایم کرده تا نشاسته به مدت 30 دقیقه دم بکشد پس از گذشت زمان مورد نظر بخشی از نشاسته را با رنگ قرمز مخلوط کرده ودر قالب مورد نظر که از قبل چرب کرده اید بریزید

کمی زمان دهید تا خودش را بگیرد سپس یک لایه نشاسته سفید ریخته دوباره اجازه دهید این لایه هم کمی سفت شود ودر آخر مقداری از نشاسته را که باقی مانده بارنگ سبز مخلوط کرده وروی لایه قبلی در قالب بریزید

قالب را در یخچال قرار داده تا مسقطی سفت شده وکاملا خودش را بگیرد سپس از قالب جدا کرده با شکلات چیپسی روی آن را به شکل دانه های هندوانه تزیین کنید .

طرز تهیه ی چیز کیک هندوانه ای

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم چیز کیک هندوانه ای:

1- آرد دو لیوان

2- روغن جامد نصف لیوان

3- شکر یک لیوان

4- ماست یک لیوان

5- تخم مرغ دوعدد

6- کره ذوب شده یک هشتم لیوان

7- بکینگ پودر یک قاشق غذاخوری

مواد لازم برای رویه چیز کیک:

1- خامه صبخانه یک بسته

2- پنیر خامه ای یک بسته

3- شکر پنج قاشق غذاخوری

4- ژله با طعم تمشک یک بسته

5- وانیل یک هشتم قاشق چایخوری

شکر وروغن وکره را با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شود بع نوبت اضافه کردن تخم مرغها می باشد بعد ماست را بیافزایید هم زده آرد وبکینگ پودر را با هم مخلوط کرده الک کنید

بعد کم کم به مواد تخم مرغی اضافه کرده وهم بزنید کمی رنگ سبز خوراکی به آن افزوده مخلوط کنید قالب مورد نظر را چرب کرده مایع کیک را در آن بریزید سپس در فر قرار داده وصبر کنید تا کیک بپزد

(دقت کنید که شعله بالای فر را روشن نکنید زیرا رنگ سبز روی کیک خراب میشود) فرصت دهید تا کیک کمی خنک شده کمی داخل کیک را خالی کرده مواد رویه چیز کیک را در آن ریخته ودر یخچال قرار دهید در ادامه روش تهیه مواد رویه چیز کیک را خواهیم گفت

در ظرف مناسبی یک بسته پنیر خامه ای را با یک بسته خامه صبحانه به همراه وانیل وشکر کاملا مخلوط کنید.

یک بسته ژله تمشک را با چهارقاشق غذاخوری آب جوش مخلوط کرده وبه روش بن ماری حل کرده بعد چهار تکه یخ را به ژله افزوده هم بزنید تا خنک شود وبه مخلوط پنیر وخامه اضافه کنید با هم زن برقی به خوبی مخلوط کنیدمقداری از مخلوط پنیر را روی کیک ریخته وبقیه مخلوط پنیر وخامه را با رنگ قرمز مخلوط کنیدوروی کیک بریزید سطح آن را صاف کرده وبه یخچال برگردانید چیز کیک هندوانه ای را به مدت چند ساعت در یخچال نگه دارید

وبرای سرو کردن با شکلات چیپسی به صورت دانه های هندوانه تزیین کنید .

طرزتهیه ی کیک تارت لبویی

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم کیک تارت لبویی:

1- تخم مرغ دوعدد

2- آرد یک پیمانه

3- شکر نصف پیمانه

4- بکینگ پودر یک قاشق مرباخوری

5- وانیل یک هشتم قاشق چایخوری

6- روغن نصف پیمانه

7- آب لبوی پخته شده نصف پیمانه

8- لبوی پخته ورنده شده نصف پیمانه

ابتدا تخم مرغ را در ظرفی شکسته بعد شکر ووانیل را هم به آن اضافه کنید وبعد با همزن برقی بزنید بعد که مخلوط شد روغن راهم افزوده وباهمزن هم بزنید

تا مایع کرم رنگ وکش دار شود حال نوبت اضافه کردن آب لبو است آن را هم روی مایع بریزید هم بزنید تا مخلوط یکدست شود آرد را با بکینگ پودر مخلوط کرده ودوتا سه بار الک کنید

وبعد کم کم به مایع تخم مرغی افزوده اکنون لبوی رنده شده را هم به مایع کیک اضافه کنید چند ثانیه دیگرهم بزنیدوسپس قالب مورد نظر را با روغن کمی چرب کرده مایع کیک را به قالب منتقل کرده ودر فر از قبل گرم شده قرار دهید وبعد میتوانید یک فنجان شکر را با دوقاشق نشاسته ویک فنجان آب لبو ومقداری آب مخلوط کرده وروی حرارت گذاشته وهم بزنید وقتی مخلوط فوق غلیظ شد فرصت دهید کمی خنک شود بعد روی کیک ریخته وبا مقداری خلال پسته وبادام تزیین کنید .

طرز تهیه ی دسر لبو مخصوص شب یلدا

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم برای دسر لبو مخصوص شب یلدا :

1- پوره لبو نصف لیوان

2- شیر دوسوم لیوان

3- خامه صبحانه یک بسته

4- پودر ژلاتین دو قاشق مربا خوری

5- شکر 5 قاشق سوپ خوری

6- آب یک چهارم پیمانه

7- سه قاشق سوپخوری شکر (برای پخت لبو)

لبو ها را تمیز کرده وبگذارید با مقداری آب بپزد وبعد شکر را به آن افزوده صبر کنید تا غلیظ شود پس از خنک شدن لبو انها را با گوشت کوب له کرده وخامه وشکر را به پوره لبو اضافه کرده وبا همزن برقی با دور کم بزنید دقت کنید زیاد هم نزنید تا کف نکنند

بعد شیر وآب لبو را افزوده هم بزنید پودر ژلاتین را با آب مخلوط کرده وبه روش بن ماری روی بخار کتری هم بزنید تا حل شودسپس ژلاتین حل شده رابه مخلوط اضافه کنید وهم بزنید وبعد قالب مورد نظرتان را باکمی روغن چرب کرده ومایع دسرلبو را به آن منتقل کرده ودر یخچال به مدت 6 ساعت فرصت دهید تا حاضر شود.

طرز تهیه پای کدو حلوایی

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم برای تهیه پای کدو حلوائی:

1- کدو حلوایی یک کیلو گرم

2- کره یک پیمانه با کنجایش 180 گرم

3- آرد250 گرم

4- خامه 160 میلی لیتر

5- شکر قهوه ای 150 گرم

6- آب سرد یک پیمانه

7- تخم مرغ دو عدد

8- پودر قند وپودر دارچین برای تزیین به میزان لازم

9- ومقداری خامه فرم گرفته برای زمان سرو

ابتدا کدو حلوایی را تمیز کرده بشویید وبگذارید با کمی آب بپزد کدوی پخته را در آبکش بریزید تا خنک شود بعد با تخم مرغ وخامه در ظرفی بریزید وبا هم زن مخلوط کنید .

سپس در ظرف دیگری کره را با آرد وکمی آب مخلوط کرده وورز دهید تا خمیر حاضر شود خمیر را با وردنه روی سطح کار باز کرده دقت کنید ضخامت خمیر کم باشد پس از آن خمیر را روی قالب پای پهن کنید وروی ان را بپوشانید ،

و30 دقیقه در یخچال استراحت دهیدپس از سپری شدن زمان مورد نظر خمیر را از یخچال بیرون بیا ورید واز مخلوط کدو حلوایی روی آن بریزید ودر فر از قبل گرم شده به مدت 25 دقیقه حرارت دهید

بعد از پخت اجازه دهید تا خنک شود با مقداری پودر قند ودارچین تزیین کرده ودر موقع سرو کمی خامه فرم گرفته روی آن بریزید

(نوش جان)

طرز تهیه ی موسکدو حلوایی

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم برای موس کدو حلوائی:

1- 450 گرم خامه قنادی

2- پوره کدو حلوایی 400 گرم

3- پودر ژلاتین 15 گرم

4- ماست 450 گرم

5- یک لیوان شکر

6- یک لیوان شیر

7- یک چهارم قاشق چایخوری زنجبیل

8- نصف قاشق چایخوری دارچین

9- یک چهارم قاشق چایخوری جوزهندی

ژلاتین وشیر را مخلوط کرده روی حرارت گذاشته هم بزنید تا حل شود دقت کنید مخلوط شیر وژلاتین نباید به نقطه جوش برسد از روی حرارت برداشته صبر کنید

کمی خنک شود ماست را با شکر وپوره کدو حلوایی به همراه دارچین وزنجبیل وجوز هندی مخلوط کرده وبا هم زن برقی هم بزنید خامه قنادی را هم اضافه کنید مخلوط شیر وژلاتین را هم به آن افزوده وهم بزنید

تا یکدست شود حال باید دسر را به مدت 4 تا5 ساعت در یخچال استراحت دهید تا موس کدو حلوایی خودش را بگیرد با مقداری دارچین وخلال بادام تزیین کرده سرو کنید

طرز تهیه ی اسموتی کدو حلوایی

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم برای اسموتی کدوحلوایی:

1- پوره کدو حلوایی سه چهارم پیمانه

2- شیر دو پیمانه

3- شکر قهوه ای یک چهارم پیمانه

4- پودر هل نصف قاشق چایخوری

5- پودر دارچین 6 قاشق مربا خوری

6- پودر زنجبیل نصف قاشق چایخوری

7- عسل دو قاشق غذاخوری

8- خامه صبحانه نصف پیمانه

9- خامه فرم گرفته به میزان لازم

کدو حلوایی پخته شده را له کرده وبه صورت پوره در آورید در ظرف مناسبی شکر قهوه ای را با شیر مخلوط کرده وروی حرارت گذاشته وهم بزنید

پودر دارچین وهل را با پوره کدو حلوایی وعسل به ظرف شیر افزوده هم بزنید خامه را هم بیافزایید مراقب باشید مواد به جوش نیافتد هم بزنید تا تمام مواد با هم مخلوط شود واسموتی داغ شما یکدست شده

سپس نوشیدنی را از روی حرارت برداشته ودر لیوانهای مورد نظر بریزید وبا خامه فرم گرفته تزیین کرده وسرو کنید .

طرز تهیه ی کاپ کیک نارگیلی با رویه مغز

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم کاپ کیک نارگیلی با رویه مغز

1- 120 گرم شکر

2- 250 گرم آرد سفید

3- 250 میلی لیتر شیرنارگیل

4- دوعدد تخم مرغ

5- یک چهارم قاشق چایخوری وانیل

6- کره گیاهی 90 گرم

7- رنده پوست لیمو دو قاشق چایخوری

8- پودر نارگیل 40 گرم

مواد لازم جهت تهیه ی شربت

1- آب یک لیوان

2- شکر 150 گرم

3- لیمو ترش نصف یک عدد

4- مواد برای تزیین کیک (پودر نارگیل یک لیوان، مغز گردو،مغز بادام هندی ،مغز بادام درختی ،مغز پسته)

در یک کاسه ای مناسب کره را با شکر به وسیله هم زن برقی بخوبی مخلوط کنید بعد تخم مرغ ها را به آن افزوده دوباره به هم زدن ادامه دهید

شیرنارگیل ورنده پوست لیمو را به مایع افزوده هم بزنید وآرد را بابکینگ پودرو ،وانیل مخلوط کرده وبعد مایع کیک افزوده در آخر هم پودر نارگیل را اضافه کنید

مخلوط کرده قالبهای کاپ کیک را با کمی روغن چرب کرده سپس از مایع به اندازه ی مساوی در قالبها ریخته وپس از آن در فر از قبل گرم شده به مدت نیم ساعت حرارت دهید حال نوبت درست کردن شربت کاپ کیک است آب را با شکر وآب لیمو ترش مخلوط کرده در ظرف مناسبی بریزید وروی گذاشته هم بزنید

وقتی شربت به غلظت رسید از روی حرارت برداشته منتظر شوید تا خنک شود سپس شربت را روی کاپ کیک ها ریخته واز مغزهایی که ریز خرد کرده اید به همراه پودر نارگیل روی آنها بپاشید .

طرز تهیه ی پارفه لایه ای آجیل

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم پارفه لایه ای آجیل :

1- نصف لیوان کشمش

2- نصف لیوان عسل

3- یک ویک چهارم لیوان شیر

4- دو یک دوم لیوان آجیل مخلوط

5- دو قاشق سوپ خوری آرد ذرت

6- یک قاشق چایخوری وانیل

7- چهار عدد زرده تخم مرغ

8- یک چهارم قاشق چایخوری نمک

9- یک چهارم لیوان شکر

10- خامه فرم گرفته 100 میلی لیتر

زرده های تخم مرغ را با هم زن بزنید تا از حالت لختگی بیرون آیند سپس آرد ذرت را با شکر ونمک مخلوط کرده بعد به زرده تخم مرغ افزوده شیر ووانیل را با هم ترکیب کنید وروی حرارت گذاشته وقتی اطراف ظرف شروع به حباب زدن کرداز روی حرارت بردارید وبه مخلوط تخم مرغی اضافه کرده هم بزنید

بعد دوباره همه مواد را در قابلمه بریزید وروی حرارت گذاشته به صورت مداوم هم بزنید تا مایع پارفه غلیظ شود پس از غلیظ شدن از روی حرارت برداشته ودر یخچال به مدت 3 تا 4 ساعت نگهدارید بعد آجیل را خرد کرده وبا کشمش وعسل مخلوط کرده ودر یخچال بگذارید

ودر آخر لیوانهای مخصوص سرو را حاضر کرده مقداری ازکرم را در ظرفها بریزید بعد مقداری مخلوط آجیل با عسل ودوباره تکرار کنید وبه صورت لایه لایه در تمام ظرفها ریخته ودر انتها با خامه فرم گرفته روی آن ها را تزیین کنید .

طرز تهیه ی سالاد میوه

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم تهیه سالاد میوه :

آناناس یک عدد

سیب یک عدد

موز دو عدد

هلو دو عدد

دانه های انگور نصف لیوان

گیلاس نصف لیوان

توت فرنگی هفت عدد

ابتدا پوست آناناس را گرفته وبه صورت مکعبی برش بزنید بعد سیب را هم پوست بگیرید ومکعبی برش زده هلو وموز را هم خرد کنید توت فرنگی را به صورت دانیم برش بزنید همه را در ظرف مناسبی بریزید وانگور وگیلاس را هم به میوها بیافزایید مخلوط کنید.

اگر تمایل داشتید می توانید کمی شکر یا خامه فرم گرفته به میوه ها افزوده وروی ظرف را سلفون بکشید ونیم ساعت در یخچال قرار دهید سپس سرو کنید. (نکته : هر میوه ای در دسترس نبود میتوانید از کمپوت آن استفاده کنید )

طرز تهیه ی چیز کیک انار

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم برای چیز کیک انار:

1- خامه صبحانه یک بسته

2- دانه انار یک پیمانه

3- بیسکویت پتی پور پودر شده 230 گرم

4- کره ذوب شده 150 گرم

5- پودر قند دوقاشق غذاخوری

6- پودر ژله انار یک بسته

7- ژلاتین دو قاشق چایخوری

8- پنیر خامه ای 400 گرم

9- وانیل یک چهارم قاشق چایخوری

بیسکویت پتی پور را پودر کرده کره ذوب شده را به بیسکویت افزوده مخلوط کنیدبعد بیسکویت را کف یک قالب کمربندی ریخته وبا فشار آن را منسجم کرده سپس 15 دقیقه در یخچال گذاشته ژله انار را طبق دستور روی بسته درست کنید واجازه دهید

خنک شود ودر یخچال قرار دهید ، پودر قند را با خامه به وسیله هم زن برقی هم بزنید تا سفت شود سپس پنیر خامه ای را هم اضافه کنید وهم زده پودر ژلاتین را با آب مخلوط کرده وبه روش بن ماری روی بخار آب گذاشته هم بزنید تا حل شود سپس به مخلوط خامه وپنیر اضافه کنید هم بزنید

تا مخلوط شوندحال باید کرم را روی بیسکویت بریزید ودر یخچال قراردهید فراموش نکنید روی سطح کرم را صاف کنید وقتی کرم خودش را گرفت دانه های انار را روی آن پخش کرده ژله انار را که نیم بند شده روی کرم بریزید وبه مدت 3تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید .

طرز تهیه ی اردور هندوانه

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم برای اردور هندوانه:

پنیرسفید 25 قطعه با برش مکعبی

هندوانه 25 قطعه بابرش مکعبی

سوسیس 25 قطعه با برش مکعبی

سینه مرغ پخته شده 25 قطعه مکعبی

پنیر چدار زرد 25 قطعه با برش مکعبی

لازم به ذکر است تمام مواد را باید در اندازه ی مساوی برش بزنید

پنچ ردیف پنج تایی از همه مواد را روی هم چیده ودر ظرف مناسب قرار دهید وبا ماست یا پنیرخامه ای سرو کنید

طرز تهیه ی ژله انار ویترینی

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم برای ژله انار ویترینی:

1- انار دو عدد

2- ژله آلوورا چهار بسته

3- آبجوش چهار پیمانه

4- آب سرد یک پیمانه

5- شیر سه پیمانه

سه، بسته از ژله آلوورا را باسه پیمانه آب جوش مخلوط کرده وخوب هم بزنید کنار گذاشته تا کمی خنک شود سپس سه پیمانه شیر را هم به آن افزوده قالب ژله را کمی چرب کرده مخلوط را در قالب بریزید وسه تا چهار ساعت در یخچال قرار دهید پس از گذشت زمان مورد نظر وسفت شدن ژله آن را بیرون آورده

وبه سه قسمت تقسیم کرده در ظرف مناسبی قرار داده وجاهای خالی را با دانه های انار پر کنید

سپس یک بسته ژله آلوورا را با یک پیمانه آبجوش ویک پیمانه آب سرد مخلوط کرده وبه ژله وانار اضافه کرده ودوباره به یخچال برگردانید و اجازه دهید تا ژله خودش را بگیرد وسفت شود .

طرز تهیه ی حلوای لبو

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم جهت تهیه ی حلوای لبو یک دسر مناسب برای شب یلدا

1- آرد یک پیمانه

2- پوره لبو یک پیمانه نیم

3- شکر یک پیمانه

4- گلاب نصف پیمانه

5- آبی که لبو در آن پخته شده سه چهارم پیمانه

6- شکر یک پیمانه

7- روغن نصف پیمانه

ابتدا لبو را پخته سپس از آب خارج کرده له کنید پوره لبو را با شکر، آب لبو وپودر هل دوباره روی حرارت گذاشته وهم بزنید تا شکر حل شودکنار گذاشته وآرد را در ظرف مناسبی ریخته وروی حرارت فقط کمی تفت دهید.

تا بوی خامی آرد گرفته شود سپس روغن را به آرد افزوده هم بزنید بعد مخلوط لبو شکر را هم بیافزایید وبه خوبی مخلوط کنید صبر کنید تا حلوا از ظرف جدا شود و،وسط ظرف جمع شود بعد اجازه دهید خنک شود در ظرف مورد نظر به هر شکلی که دوست دارید تزیین کرده واز رنگ زیبای حلوای لبو لذت ببرید .

طرز تهیه ی دسر ماست ولبو

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

موادلازم برای دسر ماست و لبو:

1- لبو یک عدد بزرگ

2- ماست خامه ای سه لیوان

3- شکر 6 قاشق غذاخوری

4- پودر ژلاتین سه قاشق غذاخوری

ژلاتین را با مقداری آب به روش بن ماری روی بخار حل کرده وکنار گذاشته تا خنک شود سپس شکر وژلاتین خنک وشکر ولبوی پخته شده ورنده شده را مخلوط کرده ودر قالب مورد نظر بریزید وبه مدت پنج تا شش ساعت در یخچال قرار دهید .در انتها برای سرو دسر لبو وماست به صورت دلخواه برش زده وسرو کنید.

طرز تهیه ی موس لبو

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم موس لبو:

1- شکر 76 گرم

2- سفیده تخم مرغ سه عدد

3- شیر یک لیوان

4- پودر ژلاتین دو قاشق مربا خوری

5- زرده تخم مرغ چهار عدد

6- لبو رنده شده وآب آن از هر کدام سه قاشق غذا خوری

7- خامه 250 گرم

زرده و نصف شکر را با هم زن برقی بزنید تا کرم رنگ شود سپس شیر را روی حرارت گذاشته تا داغ شود بعد لبو را در آن بریزید شیر داغ را روی زرده ریخته وژلاتین را با دو قاشق غذاخوری آب به روش بن ماری حل کرده اجازه دهید

تا خنک شود پس از آن به مخلوط زرده وشیر بیافزایید سفیده را بانیم دیگرشکر وآب لبو ، با هم زن برقی بزنید سپس به آرامی به مخلوط زرده اضافه کرده وهم بزنید سپس خامه را هم با هم زن برقی زده تا فرم بگیرد بعد با قاشق به مخلوط فوق افزوده وآهسته مخلوط کرده ودر قالب مورد نظر ریخته ودر یخچال به مدت دو تا سه ساعت نگهدارید .پس از آن با مواد دلخواهتان سرو کنید.

طرز تهیه ی پاناکوتای لبو

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

مواد لازم برای پاناکوتای لبو :

1- لبوی پوست گرفته وریز خرد شده 260 گرم

2- خامه قنادی دولیوان

3- نمک نصف قاشق چایخوری

4- پودرژلاتین یک قاشق چایخوری

5- عسل دو قاشق سوپخوری

6- وانیل نصف قاشق غذاخوری

ابتدا در یک ظرف مناسب خامه ولبو ، نمک را روی حرارت گذاشته در ظرف را بگذارید تا لبو با خامه به مدت نیم ساعت بپزدپس از گذشت زمان موردنظر از روی حرارت بردارید تاخنک شود دو قاشق غذاخوری آب وژلاتین را در غذا ساز بریزید لبو وعصاره ی آن که در قابلمه است با عسل ووانیل در غذا ساز ریخته ومواد را پوره کنید

مواد پوره شده را از صافی رد کرده وهر چه در صافی بجا ماند کنار بگذارید عصاره را در لیوانهای مناسب بریزید

ودر یخچال به مدت سه تا چهار ساعت نگهدارید، سپس پاناکوتای لبوبرای سرو آماده است (نوش جان)

پاناکوتای هندوانه

دسر شب یلدا

دسر شب یلدا

طرز تهیه ی پاناکوتای هندوانه

1- پودر ژلاتین دو قاشق غذاخوری

2- شکر یک چهارم پیمانه

3- شیر دوپیمانه

4- وانیل یک قاشق چایخوری

5- خامه یک پیمانه

ابتدا پودر ژلاتین را در شیر ریخته ولی هم نزنید بعد از 5 دقیقه روی بخار آب داغ به روش بن ماری شیر وژلاتین را حل کنید

یک پیمانه باقیمانده از شیر راگرم کرده وشکر را در ان حل کرده وزمانی که شکر حل شد کنار بگذارید تا خنک شود سپس خامه و ،وانیل را با مخلوط ژلاتین وشیر را به آن افزوده واز صافی رد کرده کنار بگذارید

مواد لازم برای ژلاتین پاناکوتای هندوانه

1- شکر چهار قاشق غذاخوری

2- پودر ژلاتین دو قاشق غذاخوری

3- آب هندوانه دو پیمانه

4- وانیل یک هشتم قاشق چایخوری

آب هندوانه را روی بخار آب به روش بن ماری با پودر ژلاتین مخلوط کرده سپس یک پیمانه دیگر آب هندوانه را روی حرارت گذاشته وشکر و وانیل را در آن بریزید

هم بزنید تا حل شود بعد مخلوط آب هندوانه ژلاتینی را به مخلوط آب هندوانه وشکر را با هم مخلوط کنید کمی که خنک شد در لیوانهای مناسب یک لایه کرم پاناکوتا بریزید ویک لایه ژله هندوانه ای بریزید در یخچال قرار داده وبه مدت سه تا چهار ساعت نگهدارید سپس آماده ی سرو است .

آیا این مطلب مفید بود؟ 19
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید