نمیدونم شما چه تجربه ای از عدسی دارید ولی برای من یه شام خیلی خوشمزه اس که شاید خیلی وقت ها بیشتر از هر غذایی بهم میچسبه و واقعا طعمش رو دوست دارم. عدسی یکی آش های خوشمزه ایرانی است که بیشتر برای صبحانه آماده و سرو می شود. بر خلاف دیگر آش های معروف ایرانی مثل آش رشته یا آش جو که از حبوبات متعدد بهره می برند ماده اصلی این آش فقط عدس است. البته عدسی را می توانید برای وعده های ناهار و شام هم سرو نمایید. با مواد لازم عدسی ذکر شده در این آموزش آشپزی می توانید برای ۴ نفر عدسی تهیه نمایید.
با دستور پخت عدسی و طرز تهیه آن در ادامه با تانما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه عدسی
عدس2 پیمانه
پیاز 2 عدد
رب گوجهفرنگی1 ق غذاخوری
سیب زمینی کوچک2 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
آبلیمو ترش تازه2 تا 3 ق غذاخوری
طرز تهیه عدسی
در طرز پخت عدسی برای تهیه عدسی ابتدا؛ سیبزمینیها را پوست کنده و درسته به همراه عدس شستهشده داخل قابلمه بریزید. (میتوانید سیبزمینیها را نگینی خرد کرده و در اواسط پخت عدس به آن اضافه کنید.)
شعله را اول زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را کم کنید و صبر کنید تا عدس و سیبزمینی خوب پخته شوند.
پیازها را رنده کرده و یا ریز خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید.
در دستور پخت عدسی بایستی به پیازهای در حال سرخشدن، زردچوبه و فلفل و رب گوجهفرنگی اضافه کنید.
مقدار کمی آب جوش روی آنها ریخته و درب تابه را ببندید تا پیازها با ادویهجات خوب ترکیب شده و غلیظ شوند.
اگر سیبزمینی را درسته داخل عدس انداختهاید در همین مرحله، آن را از داخل غذا بیرون آورده و با پشت چنگال له کنید و دوباره به قابلمه برگردانید. اینکار علاوه بر بهترکردن طعم عدسی، باعث لعابدارشدن غذا نیز میشود.
پیاز داغ و رب گوجهفرنگی سرخشده را نیز به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید عدسی با حرارت کم جا بیفتد.
خوراک عدسی را با آبلیموی تازه سرو کنید.
مضرات عدس
عدس نفاخ، دیرهضم و کاهش دهنده میل جنسی است.
زیاده روی در مصرفش، غلیظ کننده خون است و جریان خون را در رگ های باریک کُند می کند و ممکن است موجب کم شدن قوه بینایی، سوزش ادرار ، قولنج، ناراحتی های عصبی، بند آمدن قاعدگی و درد و شدت بواسیر شود. به همین جهت معمولاً عدس را با روغن کنجد یا روغن بادام و سرکه و سایر مخلفات دیگر طبخ کرده و می خورند.