گریه نوزاد خصوصا اگر ادامه دار و زیاد باشد همیشه آزاردهنده است و والدین تلاس می کنند با روش های مختلف کودک خود را آرام کنند. تانما در این مطلب دلایل گریه نوزاد و راهکارهای آرام سازی نوزادان را بیان می کند؛

دلایل گریه ی نوزاد

1-گریه نوزاد به علت نیاز به خواب

این نوع گریه نوزاد به شما می فهماند که عوامل تحریک کننده در اطراف او بسیار زیاد است و او را بیش از اندازه عصبی کرده است. او ابتدا نق نق می کند و بعد به هق هق می افتد. بعد چشمانش را که کمی قرمز شده است می مالد و سرش را به چپ و راست تکان می دهد. به خودش می پیچد و سعی می کند که انگشت شستش را بمکد. در چنین شرایطی باید او را در جایی آرام بگذارید تا بتواند استراحت کند.

2-گریه نوزاد به علت بیماری

معمولا بچه ها زمانی که مریض هستند یا تب دارند، زیاد گریه می کنند. نوزاد شما نمی تواند به شما بگوید که حالش خوب نیست، پس باید از گریه او متوجه این مشکل شوید. زمانی که حال بچه بد است، صدای گریه اش با آنچه شما به آن عادت دارید، فرق می کند. ممکن است ضعیف تر، مداوم، نازک تر و جیغ مانند بوده یا حالت اضطرار شدیدتری داشته باشد.

3-گریه نوزاد به علت قولنج

گریه ناگهانی در شیر خوار زیر ۳ ماه برای سه روز در هفته، که حداکثر ۳ ساعت طول بکشد را کولیک می گویند. گریه های شبیه کولیک در عفونت ادرار، گوش درد یا سرما خوردگی ممکن است اتفاق بیافتد. کولیک در حقیقت مشکل کودک نیست بلکه مشکل والدین است و باید تاکید شود که گذرا است.

راهکارهای آرامسازی نوزادان

دلایل گریه ی نوزاد

4-گریه نوزاد به علت دندان درآوردن

اگر کودک شما ۶ تا ۸ ماهه است، گریه ناگهانی او، می تواند به خاطر دندان درآوردن باشد؛ زیرا درد و ناراحتی زیادی ایجاد می کند. با یک انگشت تمیز، لثه های کودکتان را چک کنید. لثه های ملتهب و حساس، به همراه علاقه ی نوزادتان به گاز زدن چیزها، نشانه های واضح دندان درآوردن هستند.

برای خارش لثه هایش به او یک تکه هویج سرد بدهید. همینطور می توانید با ملایمت لثه اش را ماساژ دهید تا دردش کمتر شود. فشار ملایم لثه ها می تواند به آرام کردن نوزاد ناراحت و پر سرو صدای شما کمک کند.

5-گریه نوزاد به علت گرسنگی

قبل از اینکه بچه گریه کند به نشانه های احتمالی گرسنگی توجه کنید. این نشانه ها شامل: باز و بسته کردن دست روی سینه، باز و بسته کردن دهان، مک زدن، قورت دادن متناوب است. بچه معمولا هر ۲ الی ۳ساعت باید تغذیه شود.

6-گریه نوزاد به علت نیاز به آغوش

نوزاد در بغل شما احساس آرامش می کند و وقتی روی زمین می گذارید ناراحت می شود این علامت نشان می دهد که بچه بغل می خواهد. بچه از اینکه در بغل شما باشد ضربان قلب شما را بشنود و به صورت شما نگاه کردن لذت می برد.

7-گریه نوزاد به علت گرما و سرما

وقتی نوزادتان بیش از حد گرم یا سردش باشد، از طریق گریه شما را مطلع می کند. نوزادان قنداق شدن و گرما را دوست دارند؛ اما طاقت گرمای بیش از حد را ندارند. در معرض سرما قرار گرفتن هم می تواند نوزادتان را ناراحت کند.همچنین بیش از حد لباس تن نوزادتان نکنید. قانون کلی این است: یک لایه لباس بیشتر از آنچه که خودتان در دمای موجود به آن نیاز دارید، تن نوزاد کنید.

زمانی که نوزاد خواب است نیز روی او ملافه اضافه نیاندازید؛ زیرا ممکن است که گرمش شود. برای کنترل کردن اینکه بچه زیادی سرد یا گرم نباشد، دستتان را روی شکمش بگذارید، اگر زیادی گرم بود، یک لایه ملافه را بردارید، و اگر سرد بود، یکی دیگر اضافه کنید. همیشه دمای اتاق نوزادتان را روی ۱۸ درجه سلسیوس ( ۶۵ یا ۶۴ درجه فارنهایت) نگه دارید.

8-گریه نوزاد به علت نیاز به سرگرمی

حدود ۵ ماهگی تنها به این علت ممکن است گریه کند که حوصله اش سر رفته و نیاز دارد که کسی او را سرگرم کند. در این صورت جایی بگذارید تا دور و بر را بتواند ببیند و به اتاقی که دارید کار می کنید ببرید و صدایش کنید.

راهکارهای آرامسازی نوزاد

دلایل گریه نوزاد

9-گریه نوزاد به علت پوشک کثیف

هر بچه ای با کهنه کثیف گریه نمی کند. ولی کهنه کثیف می تواند بعدا منجر به ادرار سوختگی در شیرخوار شود که در این صورت کهنه خیس منجر به ناراحتی شیرخوار می شود.

10-گریه نوزاد به علت آروغ داشتن

بعد از شیر دادن، شیرخوار را مدت چند دقیقه حالت نیمه نشسته قرار دهید و سپس بلند کنید و روی شانه های خود بگذارید. از یک پیشبند و یا کهنه زیر چانه بچه استفاده کنید تا لباستان کثیف نشود و دهان شیرخوار هم با لباس شما تماس پیدا نکند.

11-گریه نوزاد به علت تحریک زیاد

بغل کردن بیش از حد، محیط شلوغ، حتی بازی بیش از حد ممکن است بچه را ناآرام و حساس کند. او را به اتاق آرام ببرید و کمک کنید بخوابد. برایش عکس کتاب نشان دهید و داستان تعریف کنید. قوطی های خالی هم اسباب بازی خوبی است.

راهکارهای آرام سازی کودک

1-آرام کردن گریه نوزادان با تعویض پوشک

اگر نوزاد گریه می کند به دنبال نشانه هایی مانند بو یا رطوبت باشید و پوشک نوزاد خود را بررسی کنید اگر نیاز به تعویض دارید بلافاصله آن را عوض کنید تا پاها و اندام تناسلی آن دچار سوزش و قرمزی نشود. برای جلوگیری از همچنین مشکلی باید ابتدا پاهای او را بشویید و تمیز کنید سپس از یک پماد تسکین دهنده استفاده کنید و پوشک جدید را ببندید.

2-آرام کردن گریه نوزادان با آواز خواندن

فرقی نمی کند لالایی بخوانید یا آهنگ های مورد علاقه خود را با صدایی ملایم زمزمه کنید. صدای مادر گاهی اوقات تنها چیزی است که می تواند گریه نوزاد را متوقف کند. اگر گریه کودک پریشان تان می کند، می توانید از آواز خواندن برای تسکین اعصاب خود نیز کمک بگیرید.در صورتی که مهارت زیادی در خواندن ندارید، یک داستان یا شعر را با صدای آرام و نرم بخوانید.

حتی می توانید لیست خریدتان را با صدایی ملایم در گوش نوزاد زمزمه کنید. هدف از این کار صرفا آواز خواندن نیست؛ هدف این است که نوزاد صدای ملایم مادر خود را بشنود و آرام بگیرد. اما با این حال بهتر است متنی را بخوانید که محتوایی مثبت و شادی بخش دارد. ترانه های آرام و کودکانه بهترین انتخاب برای این کار هستند.

راهکارهای آرامسازی کودک

آرام کردن نوزاد با آواز خواندن

3-آرام کردن گریه نوزادان با شیر دادن

شیر دادن به نوزاد بهترین کار ممکن است تا آنجا که وقتی نوزاد از پستان مادر شیر می خورد، خود را در بهترین و ایمن ترین جای ممکن احساس می کند. فرزند خود را در آغوش بگیرید و به او شیر بدهید.احساس امنیت دادن به کودک می تواند آرامش او را تضمین کند و این امنیت در آغوش مادر و با شیر دادن حاصل می شود. می توانید این کار را با آواز خواندن ترکیب کنید تا تاثیر بیشتر آن را احساس کنید.

4-آرام کردن گریه نوزادان با قنداق

زمان های قدیم نوزادان را قنداق می کردند و احتمالا همه ما این روش نگهداری از فرزندان را دیده یا شنیده ایم. طرفداران این روش بر این باورند که قنداق کردن با محکم نگه داشتن اعضای بدن نوزاد او را آرام می کند.اگر تصمیم دارید نوزاد خود را قنداق کنید، بهتر است سرش را بیرون قنداق قرار دهید و فقط از پارچه های نازک و نخی برای این کار استفاده کنید.

قنداق کردن تکنیک خاص خود را می طلبد که باید آن را بیاموزید. حواس تان باشد نوزاد را محکم و سفت نبندید که خود دلیل دیگری برای گریه است.

5-آرام کردن گریه نوزادان با ماساژ دادن

لمس گرمای دستانتان می تواند موجب تسلی دادن به نوزاد باشد به ویژه اگر آنها احساس درد در دست و پای خود کنند. از همین رو می توانید برای آرام کردن کودک خود بدن او را ماساژ دهید. از همین رو نوزاد خود را در تختش یا روی یک پتوی نرم قرار دهید و لباس هایش را در بیاورید. می توانید برای ماساژ دادن از روغن یا لوسیون های مخصوص بدن کودک استفاده کنید.

اگر با ماساژ دادن نوزادتان بیشتر گریه می کند ماساژ را ادامه ندهید و سعی کنید به شیوه دیگری او را آرام کنید. مطمئن شوید که کودکتان معده، کمر یا پا او درد نمی کند. سپس با حرکاتی آرامی بدن او را ماساژ دهید.

راهکارهای آرامسازی نوزاد

آرام کردن نوزاد با ماساژ دادن

6-آرام کردن گریه نوزادان با تکان دادن

درحالی که مرتبا در گوش دلبندتان زمزمه های آرام می کنید، او را در کریرش تکان دهید. دکتر کریستی ریورز، دکتر اطفالی از فورت لادردیل می گوید: تحقیقات نشان داده است که پاسخ دادن آرامش بخش مستقیم روی مغز کودک تأثیر می گذارد، مخصوصا وقتی او را راه ببرید یا تکان دهید. همزمان، ایجاد صدای آرام حواس پرتی مکرری ایجاد می کند که کودک به جای تمرکز کردن روی گریه، روی صدا تمرکز می کند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید