مربای آلبالو یکی از محبوب ترین و پرطرفدار ترین از انواع مرباهای تابستانی است که اتفاقا در تمام روزهای سال در وعده صبحانه و در برخی شهرها با برخی غذاها مصرف می شود. البته این مربا برای تزئیین دسر و شیرینی ها هم گزینه ی مناسبی است. در تانما با طرز تهیه ی مناسب مربای آلبالو بیشتر آشنا شوید.

مربای آلبالو

مربای آلبالو

مواد لازم تهیه مربای آلبالو

  • آلبالو1 کیلو
  • شکر1/5 کیلو
  • آبلیمو1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه مربای آلبالو

برای تهیه مربای آلبالو، ابتدا دم و برگ آلبالوها را بگیرید و آن را حسابی بشویید و داخل آبکش قرار بدهید تا کمی آب آن خارج شود، سپس یک عدد لوله ی خودکار را که قبلا آن را به خوبی شسته اید بردارید و از جای ساقه ی آلبالو به داخل آن فشار بدهید تا هسته از طرف دیگر خارج شود این روش راحت ترین روش برای بیرون آوردن هسته است و سرعت عمل شما را بالا می برد. البته شما می توانید با استفاده از دست (یعنی نوک انگشتتان) هم این کار را انجام دهید. همه ی این راه حل ها بستگی به خود شما دارد.

زمانی که هسته ها را جدا کردید به صورت لایه ای آلبالو و شکر را داخل قابلمه ای ترجیحا لعابی بریزید و به مدت یک روز داخل یخچال قرار بدهید تا کمی آب بیاندازند.

بعد از گذشت این زمان قابلمه را روی شعله ی گاز قرار بدهید، شعله ی گاز را کمی بیشتر کنید زمانی که جوشید شعله را کم کنید تا حدود نیم ساعت به آرامی بجوشد. در حین کار کف های روی آن را بردارید که مربا ظاهر زشتی پیدا نکند.

اگر مربا بیشتر بجوشد رنگ آن تیره و زشت می شود. در زمان پایانی آبلیمو را داخل آن بریزید و هم بزنید. اضافه کردن آبلیمو صرفا به این جهت می باشد که مربای شما شکرک نزند.

نکته

  • هنگام جدا کردن شربت آن دقت کنید که مربا کم آب نشود زیرا باعث خشکی و سفت شدن مربا می شود.
  • اگر مربا و شربت گرم باشد و داخل شیشه بریزید باعث کپک زدن آن ها می شود.
  • اضافه کردن آبلیمو باعث جلوگیری از شکرک زدن مربا می شود.
  • خیلی مواقع شنیدید برای تهیه مربا آلبالو باید میزان شکر دو برابر آلبالوها باشد ولی این میزان باعث شیرین شدن و سفت شدن مربا آلبالو می شود. خوشمزگی مربا آلبالو به کمی ترش بودن آن است.
مربای آلبالو

طرز تهیه مربای آلبالو

میزان شکر برای مربای آلبالو

مربای آلبالو نسبت به دیگر مرباها از شکر بیشتری استفاده می شود چرا که خود این میوه مزه ی ترشی دارد. برای مثال اگر برای مربای توت فرنگی یک کیلو توت فرنگی داریم یک کیلو شکر استفاده میکنیم ولی برای مربای آلبالو اگر یک کیلو آلبالو داریم یک کیلو و نیم شکر استفاده میکنیم یعنی یک برابر و نیم.

نکته

خیلی مواقع برای تهیه مربای آلبالو باید میزان شکر دو برابر آلبالوها باشد ولی این میزان باعث شیرین شدن و سفت شدن مربا آلبالو می شود. خوشمزگی مربا آلبالو به کمی ترش بودن آن است.

مربای آلبالو

مربای آلبالو

علت سر رفتن مربای آلبالو

حرارت تهیه این مربا باید متوسط رو به کم باشه ولی نه اونقدر کم. دائم هم حواستون بهش باشه و گه گاهی همش بزنید، چرا که از اون دسته مرباهاست که سر میره.

یکی از روش هایی که کمک میکنه مرباتون هی تند تند سر نره و از سرعت سر رفتنش کم میکنه اینه که یه قاشق چوبی توی مربا بذارید ولی نتیجه ش صد درصدی نیست و باز هم باید بالا سرش باشید.

یه کار دیگه هم که میتونید بکنید اینه که از ابتدا قابلمه ی بزرگی انتخاب کنید که چند برابر حجم مربا گنجایش داشته باشه. اینطوری هرچقدر هم مرباتون بالا بیاد از قابلمه بیرون نمیریزه.

نگهداری از مربای آلبالو

  • اگر غلظت مربا و قوام آن مناسب باشد ، علاوه بر کیفیت خوب آن در نگهداری نیز دچار مشکل نمی شوید.
  • اگر غلظت مربا زیاد باشد ، مربا سفت شده و بعد از چند وقت شکرک می زند.
  • اگر هم شهد مربا به اندازه کافی غلظت نداشته باشد پس از چند وقت کپک می زند. برای اطمینان از غلظت مناسب باید ، هنگام پخت مقداری از آن را در ظرفی ریخته و سرد کنید.
  • درب شیشه مربا را محکم ببندید تا از ورود هوا جلوگیری شود. می توانید ظرف مربا را در داخل ظرف آب قرار داده و حرارت دهید با این کار هوای باقی مانده از داخل ظرف خارج شده ، به این ترتیب درب ظرف محکم تر و وکیوم می شود.
  • مربا را داخل شیشه کاملاً خشک ریخته و در جای خنک قرار دهید.
  • نگهداری مربا در بیرون از یخچال باعث تیره تر شدن و تغییر مزه آن می شود.
  • بهترین روش این است که مربای پخته شده را ، یک شب نگه داریم و بعد از آن در شیشه های تمیز بریزم. چرا که بعد از یک شب معلوم می شود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. دقت داشته باشید که مربا را بعد از آماده شدن و سرد شدن، باید داخل شیشه ی در بسته و در جای خنک نگهداری کرد.

مارمالاد آلبالو

آلبالو ها را پس از تمیز کردن حسابی بشویید. سپس هسته وسط آن را در بیاورید و کمی له کنید. می توانید برای له کردن در مخلوط کن یا چرخ گوشت بریزید سپس شکر را لابه لای آن بریزید و اجازه دهید تا 2 الی 3 ساعت آلبالوها در شکر بمانند تا شکر حل شود و آلبالو ها کمی آب بیندازند.

بعد آلبالوها را در یک قابلمه لعابی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید. در حین جوشیدن کمی هم آلبالو ها را هم بزنید تا سفت شوند. حتما کف هایی که روی آلبالو ها می نشیند را جدا کنید تا شکل مارمالادتان قشنگ شود.

در پایان پخت ژلاتین را هم با کمی آب جوش حل کنید و داخل مارمالاد بریزید تا یکی دو جوش بزند. بعد حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا مارمالاد کمی خنک شود. سپس در شیشه های خشک و تمیز ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.

مربای آلبالو

مارمالاد آلبالو

تفاوت مارمالاد با مربا

معمولا در فرآیند تولید مربا، تکه های میوه قابل دیدن را داخل شهدی شیرین داریم. حالا اگر طی فرآیند تولید، میوه ها را بپزند، آن ها را هم بزنند، با آب و شکر مخلوط کنند و به شکل خمیر دربیاورند، آن وقت است که می توانیم بگوییم به جای مربا، مارمالاد داریم. به عبارت ساده تر، مارمالاد به مربای خمیری یا ژله ای شکل گفته می شود که به هیچ عنوان تکه های میوه در آن وجود ندارد و میوه ها به صورت رنده یا ریز شده هستند.

مربای آلبالو

تفاوت بین مربا و مارمالاد

آیا این مطلب مفید بود؟ 2
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید