ختنه نوزادان پسر همواره یکی از امور مهم و ضروری برای سلامت کودک است که پس از تولد، والدین نسبت به انجام این مسأله باید هر چه سریعتر اقدام کنند. تانما در این مطلب شما را با علت ختنه کردن نوزادان پسر، بهترین روش ختنه و همچنین مراقبت های بعد از ختنه آشنا می کند؛

تاریخچه ختنه

یکی از کهن ترین اعمال جراحی شناخته شده در جهان، ختنه می باشد که نزدیک پانزده هزار سال از پیشینه آن می گذرد. در تاریخچه ختنه می خوانیم که کاوشگران انجام شدن این عمل را در اجساد مومیائی شده مصریان باستان به اثبات رسانده اند و از سالیان دور در میان گروهی از سیاهان آفریقا و بخشی از بومیان استرالیا و برخی دیگر (بدون وابستگی مذهبی) رایج بوده است؛ همچنانکه در کتب مذهبی پیروان ادیان اسلام و یهود اشاره و سفارش های فراوانی به این کار شده است.

علت ختنه کردن پسران

برای ختنه کردن پسران می توان دو دلیل کلی بیان کرد؛ دلایل پزشکی و دلایل مذهبی – فرهنگی. آخرین درمان برای تنگی غلفه (فیموز)، عفونت مجدد غلفه و سر آلت تناسلی ختنه کردن است و می توان آن را یکی از اصلی ترین دلایل پزشکی ختنه کردن پسران دانست.

در برخی از ادیان مانند اسلام به دلیل فواید و آثار مثبت ختنه کردن پسران، این امر واجب شده است و اگر در سنین پایین انجام نشود بر فرد واجب است بعد از بلوغ این عمل را انجام دهد. اگر غیر مسلمانی به دین اسلام روی آورد و ختنه نشده باشد بر او واجب است این عمل را انجام دهد.

روش های ختنه کردن نوزادان

علت ختنه کردن نوزادان پسر

بهترین زمان ختنه نوزادان

در مورد زمان ختنه کردن پسران ر خانواده ها اختلاف نظر وجود دارد ، برخی از خانواده ها در همان بدو تولد پسرشان را ختنه می کنند تا از نظر روحی آسیب پذیر نباشد و برخی دیگر این عمل را در سنین بالا تر انجام می دهند چرا که اعتقاد دارند کودک در سنین بالاتر بهتر و راحت تر می تواندبا این مساله روبرو شود اما پزشکان درباره بهترین زمان ختنه کردن نوزادان پسر به این نتیجه رسیده اند که ختنه پسران باید تاسن سه سالگی صورت گیرد زیرا بعد از سه سالگی ختنه می تواند عوارض روحی برای کودک ایجاد کند.

فواید ختنه نوزادان

  • شانس ابتلا به عفونت ادراری در اولین سال زندگی در یک نوزاد پسر ختنه شده حدود 1 در 1000 و در نوزادانی که ختنه نشده اند، 1 در 100 است.
  • ختنه خطر سرطان آلت تناسلی را که در مردان شایع هم نیست، کاهش می دهد.
  • خطر ابتلا به عفونت های قابل انتقال جنسی مانند ایدز کاهش می یابد و از عفونت پوست آلت پیشگیری می شود.
  • می توان از فیموزیس، بیماری ای که مردان ختنه نشده به آن مبتلا می شوند، پیشگیری کرد.
  • از سرطان دهانه رحم در همسر مردان پیشگیری می کند.

عوارض ختنه نوزادان

عوارض عمل ختنه ای که با رعایت ضوابط پزشکی انجام شود، خیلی نادر است و تنها خونریزی و التهاب از جمله عوارض آن به شمار می آید. خون ریزی بعد از ختنه از شایع ترین عوارض ختنه کردن است که با اقدامات ساده قابل کنترل است و به ندرت نیاز به انتقال خون وجود خواهد داشت.

عفونت موضعی دومین عارضه ای است که ممکن است به صورت خفیف و به شکل قرمزی و ترشحی که چرک باز است نمود پیدا کند. از دیگر عوارض نادری که ممکن است رخ دهد عوارض ایزوله است که شامل فیموزیس راجعه، باز شدن زخم، پنیس مخفی، اشکالات زیبایی به علت پوست اضافه و ... می شود.

اگر ختنه کردن پسران در زمان نوزادی انجام پذیرد، بسیار آسان تر و کم خطرتر است و کودک نیازی به بیهوشی عمومی نداشته و تنها با بیهوشی موضعی انجام می شود. اگر ختنه کردن در زمان نوزادی صورت نگیرد باید کودک به طور کامل بیهوش شود. علاوه بر آن اثر بدی بر روحیه و روان کودک گذاشته و تصویر بدی در ذهن کودک باقی می ماند زیرا در این سنین (به ویژه سنین ۲ تا ۳ سالگی) کودک نسبت به حفظ آلت تناسلی خود حساسیت دارد.

روش های ختنه نوزادان

عوارض ختنه کردن نوزادان

روش های ختنه نوزادان

ختنه کردن به روش جراحی

دراین روش پزشک به وسیله تیغ جراحی پوست دور تا دور قسمت کلاهک آلت تناسلی بریده و بخیه می زند. این روش که به روش سنتی معروف است اشکالاتی نیز دارد که یکی از آن ها شروع خونریزی پس از بریدن پوست این ناحیه است و تا وقتی با دستگاه آن را نسوزانند و یا آن را بخیه نکنند خون آن بند نمی آید.

در این روش مدت زمان طولانی وقت لازم است تا زخم خوب شود. گاهی نیز در زمان ختنه ممکن است با بی احتیاطی بخشی از سر آلت نیز بریده شود. در برخی موارد نیز پس از عمل ، چسبندگی اتفاق می افتد و سبب می شود که کودک در ادرارکردن دچار مشکل شود.

در روش جراحی کودک نباید تا چند روز پوشک شود، زیرا پانسمان از بین می رود و تعویض آن برای کودک بسیار دردناک است. در این روش می توان بعد از یک هفته کودک را به حمام برد تا پانسمان خود به خود جدا شود. گاهی پزشک برای جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک تجویز می کند.

ختنه کردن به روش حلقه

در این روش حلقه ای تنگ به دور آلت تناسلی نوزاد می اندازند و آن را خوب با نخ می بندند تا خون به قسمت بالایی نرسد وآن مانند بند ناف خشک شود و بیفتد. این روش نیز مانند روش جراحی اشکالاتی دارد که یکی از آن ها خوب نبستن نخ دور حلقه است که در این صورت سبب می شود پوست کلاهک به خوبی جدا نشود.

همچنین احتمال ابتلا به عفونت و التهاب آلت تناسلی در این روش زیاد است .در روش حلقه ممکن است پوست به اندازه کافی برداشته نشود یا زیاد برداشته شود یا با جابه جا شدن حلقه در ادرار کودک فشار ایجاد شود.

اگر ختنه با حلقه پلاستی بل انجام شده باشد باید بعد از 5 تا 8 روز بیفتد و اگر افتادن آن بیشتر از 8 روز به طول انجامد و یا تورم بیش از 8 روز کمتر نشود باید توسط متخصص اطفال حتما معاینه گردد. انجام این عمل فقط تا یک سالگی امکان پذیر است.در عمل ختنه به روش حلقه گذاری، کودک بعد از عمل می تواند پوشک شود و حتی می توانند کودک را بعد از ادرار کردن زیر آب بگیرند، زیرا پانسمانی وجود ندارد.

ختنه کردن با لیزر

در این روش، بافت زیر پوست مجرای آلت تناسلی را با لیزر می سوزانند اما نسبت به روش های گفته شده کمتر انجام می شود.

ختنه کردن با دستگاه کلیپس نقره ای

مدرن ترین روش ختنه با استفاده از دستگاه جدیدی به نام کلیپس نقره ای است که تا قبل از این مورد استفاده نبوده است. در این روش ، پوست دور کلاهک آلت تناسلی با دستگاه برداشته می شود و نیازی به حلقه و یا بخیه نیست، بلکه پانسمان کوچکی انجام می شود. این دستگاه، بدون خونریزی و بدون بخیه کودکان را ختنه می کند.

بهترین روش ختنه نوزدان پسر

روش های ختنه نوزادان پسر

بهترین روش ختنه کردن نوزاد پسر

در نوزادان، ختنه کردن به چند روش می تواند صورت گیرد اما بهترین روش برای ختنه نوزادان که پزشکان هم توصیه می کنند، ختنه با حلقه می باشد.

مراقبت های بعد از ختنه نوزادان

  • حتما بعد از هر بار ادرار کودک برای شستشو و همچنین هنگام حمام بردن، برای بیرون آمدن ترشحات دو طرف الت را فشار دهید تا آلت تمیز شود.
  • نوک آلت کودک با وازلین یا ویتامین A چرب شود و تا یک ماه بعد از ختنه نیز ، ادرار کودک با آب شسته شود
  • در هفته اول بعد از ختنه پوشک و کهنه های نوزاد را بیشتر عوض کنید.
  • برای رقیق شدن ادرارو جلوگیری از سوختن نوک مجرای ادراری به علت ادرار به نوزاد شیر بیشتری بدهید.
  • هر روز محل ختنه را بشویید.
  • اگر متوجه شدید که فرزندتان سخت ادرار می کند و جریان ادرار او قطع و وصل و یا پخش می شود به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر محل ختنه دچار خونریزی شدید شد، فورا به پزشک اطلاع بدهید .

آیا این مطلب مفید بود؟ 1
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید