درمان ترک پاشنه پا همواره از دغدغه های افراد بوده چرا که علاوه بر تحت تاثیرقرار دادن زیبایی پا، گاهی عمیق است و باعث در می شود. بنابراین برای درمان پاشنه و کف پا، روش های مختلفی را می توان امتحان کرد. تانما در این مطلب علاوه بر بیان علائم و دلایل ترک پاشنه پا، شما را با روش های درمان ترک پا با داروهای گیاهی و همچنین روش های خانگی آشنا می کند؛

ترک پا چیست؟

بافت شاخی کف پا، خارجی ترین لایه پوست است و قطر زیادی دارد و از سوی دیگر، حجم بالایی از وزن بدن روی آن قرار می گیرد. بنابراین ممکن است ترک بخورد.

علائم ترک پاشنه

  • لکه های برفکی یا قرمز
  • پوست ترک خورده و پوسته پوسته
  • خارش پوست
  • خون ریزی، ترشح، یا باز شدن ترک ها
درمان های خانگی ترک پاشنه پا

علائم و علل ترک پاشنه پا

علل ایجاد ترک کف پا

  • وزن بالا
  • زیاد راه رفتن روی فرش و موکت
  • پوشیدن کفش های تنگ و پاشنه دار که تنفس پا را دچار اختلال می کنند
  • شستشوی زیاد پا
  • عوامل ارثی
  • برخی بیماری ها

پیشگیری از ایجاد ترک پا

  • ساده ترین راه پیشگیری از ترک خوردن کف پا و لای انگشتان، چرب کردن روزانه پوست پا با وازلین و کرم اوسرین است.
  • افراد نباید از کفش های پاشنه بلند یا تنگ استفاده کنند.
  • اگر فردی در طول روز زیاد روی فرش، موکت و... راه می رود، بهتر است در طول روز از جوراب یا پاپوش استفاده کند تا تماس کف پا با سطوح زبر کمتر شود.
  • هنگام خواب هم باید حتما کف پا را با کرم مناسب ماساژ داد.
  • ترک کف پا معمولا در خانم های خانه دار شایع است. به همین دلیل توصیه می شود خانم ها بعد از انجام هر کاری که باعث خیس شدن پاها می شود، پاها را با حوله نرمی خشک و از کرم کف پا استفاده کنند.
  • لای انگشتان را هم نباید از یاد ببرند. خشک و چرب کردن این ناحیه ضروری است.

درمان ترک پا در طب سنتی و با روش های خانگی

1-روغن نباتی

قبل از خواب ، می توانید پاهای خود را با استفاده از سنگ پا مالش دهید و سپس آنها را بطور کامل بشویید. درمان ترک پاشنه پا سپس، مقدار کمی روغن نباتی را به پاشنه مالیده وجوراب بپوشید و بگذارید تمام شب روی آن بماند. صبح روز بعد، متوجه خواهید شد پاشنه های شما نرم تر از قبل شده اند. این فرایند را ۳تا ۴ روز پشت سر هم تکرار کنید تا ترکهای پاشنه ناپدید شوند.

درمان ترک پا با داروهای گیاهی و طب سنتی

درمان ترک پا با روغن نباتی

2- سنگ پا

سنگ پا یکی از روش های حذف پوست اضافه و مرده از کف پاست. برای این کار کافی است کف پا را چند دقیقه در وان آب ولرم قرار دهید، سپس با سنگ پا پوست مرده را حذف کنید.

3- موز

در این روش توصیه شده است موز کاملا رسیده را دررون مخلوط کن کاملا له کرده و به مدت 15 دقیقه روی ترک های پا قرار داد و سپس پا را با آب ولرم شست.

4-عسل

ترکیب آب ولرم و عسل یک معجون ضدعفونت باکتریایی مناسب برای ضد عفونی کردن کف پا و درمان ترک پاست. این روش سه بار در هفته توصیه شده است.

5-جوش شیرین

جوش شیرین باعث از بین رفتن التهاب کف پا می شود. کافی است پا را به مدت 10 دقیقه در وان آب ولرم که در آن سه قاشق غذاخوری جوش شیرین حل شده است قرار دهید و پس از آن از سنگ پا استفاده کنید.

درمان ترک پا با داروهای گیاهی و سنتی

درمان ترک با جوش شیرین

6-آرد برنج

آرد برنج ، سرکه سیب و عسل را مخلوط کنید و کف پا را با این خمیر ماساژ دهید و پس از چند دقیقه بشویید. سه بار این عمل را در هفته تکرار کنید.

7-سولفات منیزم

سولفات منیزیم باعث تحریک گردش خون در پاها می شود. می توان علاوه بر نمک سولفات منیزیم، از عصاره نعناع نیز در یک وان آب ولرم استفاده کرد و دو بار در هفته پاها را با این مخلوط ماساژ داد. این کار از بروز عفونت در پا جلوگیری می کند.

8-لیمو

آب و پوست لیمو یک روش طبیعی فوق العاده برای نرمی کف پا است. می توان از ترکیب آب ولرم و لیمو برای نرمی کف پا استفاده کرد و پا را به مدت 10 دقیقه در این ترکیب ماساژ داد. یک راه دیگر آغشته کردن ترکیب وازلین و آب لیمو به کف پا، قبل از خواب است.

9-گلیسیرین و گلاب

گلیسیرین و گلاب را می توانید به مقدار مساوی با هم ترکیب کنید و درمان ترک پاشنه پا آن را روی ترک پاشنه ها و پاهای خود استعمال کنید. از این روش قبل از خواب استفاده کنید تا تاثیرگذاری آن ماندگارتر شود. صبح روز بعد، پاها را با آب تمیز بشویید. این کار را روازنه و به مدت چند روز ادامه دهید تا پاشنه های شما التیام پیدا کنند.

درمان ترک پا با درمان های خانگی و طب سنتی

درمان ترک پا با گلیسیرین و گلاب

10-سرکه سیب

کافیست لگن را با آب ولرم پر کنید. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که پاها در آن غوطه ور شوند. سپس یک فنجان سرکه سیب را به آب اضافه کنید و کامل هم بزنید. بعد از آن پاهای خود را برای 15 دقیقه در تشت حاوی آب و سرکه قرار دهید و پس از آن پوست را بسابید تا سلول های مرده را حذف کنید.

در صورت لزوم برای ازبین بردن کامل ترک کف پا، دو روز بعد این روش را مجدد تکرار کنید. اسیدهای نرم موجود در سرکه سیب پوست باعث نرم شدن پوست خشک و سفت می شود و همچنین رویه سابی پوست را نیز انجام می دهد. پس از آن که رویه سابی پوست کامل انجام شد، پوست تازه و سالم رشد می کند.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید