ماکارونی خوشمره به سبک ایرانی خیلی راحت تهیه می شود و مواد لازم آن هم بسیار ساده هستند به همین خاطر هم از آن دست غذاهایی حساب میشود که در وقت و امکانات کم هم میتوانیم به سراغش برویم.بهترین نوع این غذا از نوعی است که از آرد سمولینای گندم به دست می آید.با تانما,هر آنچه که به شما در پخت ماکارونی کمک میکند آشنا شوید.

ماکارونی

ماکارونی

ماکارانی

ماکارونی غذایی بسیار خوشمزه است و در عین خوشمزه بودن خیلی آسان هم تهیه می شود.ماکارونی غذایی که نه تنها در بین بچه ها محبوبیت بسیاری دارید ، بلکه افراد بزرگسال هم علاقه خاصی به این غذا دارند .

ماکارونی یکی از گونه های پاستا می باشد که همانطور که مطمئنا می دانید اصالت آن متعلق به کشور ایتالیا می باشد. ماکارونی از محبوبیت بالایی در میان مردم جهان برخوردار است و به همین دلیل یکی از پر مصرف ترین غذاها در کل دنیا می باشد.

این غذای ساده و خوشمزه در کشور عزیزمان ایران هم طرفداران بسیار زیادی دارد ، البته نکته جالب در مورد ماکارونی در میان ایرانیان این است که ته دیگ ماکارونی ( ته دیگ سیب زمینی ) از خود ماکارونی دارای محبوبیت بیشتری است.

روش های پخت ماکارونی

مواد لازم ماکارونی

  • پیاز ۱ عدد
  • قارچ ۴ عدد
  • ماکارونی ۴۰۰ گرم
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • فلفل دلمه ای ۱ عدد
  • نخود فرنگی ۱۰۰ گرم
  • روغن مایع به میزان لازم
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه ماکارونی

ابتدا فلفل دلمه ای را می شوییم و خرد می کنیم و در بشقابی می ریزیم و سپس قارچ ها را با یک دستمال نمدار تمیز می کنیم و سریع آبکش می کنیم و ورقه ورقه خرد می کنیم و کنار می گذاریم.پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و در تابه ای مقداری روغن می ریزیم و روی حرارت اجازه می دهیم تا داغ شود و پیاز ها را در روغن تفت می دهیم تا نرم شوند و بعد گوشت چرخ کرده را به پیاز می افزاییم و تفت می دهیم.

و کمی زردچوبه روی مواد می ریزیم و صبر می کنیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند و بعد فلفل دلمه ای را اضافه می کنیم و رب گوجه فرنگی را همراه با ۱ لیوان آب داخل تابه می ریزیم و حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت مغز پخت شود و سس غلیظی داشته باشیم.

زمانی که آب سس کاملا تبخیر شد زیر شعله را خاموش می کنیم و در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک و روغن مایع و نخود فرنگی به آن می افزاییم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب بجوش بیاید.

تا جوش آمدن آب برای ته دیگ ماکارانی هیچ چیز بهتر از سیب زمینی نیست. پس متناسب با کف قابلمه سیب زمینی بر می داریم و پوست می گیریم و میشوییم و ورقه ورقه می کنیم و کنار می گذاریم. آب که بجوش امد ماکارانی ها را از وسط نصف می کنیم و داخل آبجوش می ریزیم.طبق زمانی که روی جلد ماکارانی نوشته شده است می گذاریم تا بپزد و بعد آبکش می کنیم.

ولی اگر می خواهید همیشه ماکارانی زیبایی داشته باشید بهترین راه این است که زمانی که مشاهده کردید که ماکارانی ها کمی نرم شده اند و از شکل اولیه خود کاملا در آمده اند ، نصف یک ماکارانی را از آب خارج کنید و زیر دندان امتحان کنید اگر وسط آن سفت بود ولی اطرافش نرم بهترین زمان برای آبکش کردن ماکارونی ها است.

ماکارانی را در آبکشی می ریزیم و کمی آب سرد روی آن می گیریم و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا داخل آن خشک شود و کف آن روغن می ریزیم و سیب زمینی ها را در آن می چینیم و مقداری از ماکارانی را روی سیب زمینی ها می ریزیم و بعد کمی از سس را روی ماکارانی می ریزیم و چند عدد از قارچ ها را می ریزیم و مجددا لایه به لایه ماکارانی و سس و قارچ می ریزیم تا لایه آخر که ماکارانی باشد و موادمان تمام شود.درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را ملایم می کنیم تا بخار در قابلمه بپیچد و بعد حرارت را کم می کنیم و تامل می کنیم تا ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت بعد ماکارانی دم کشیده و آماده شده است.

پس از آماده شدن ماکارونی در صورت تمایل به ان کمی روغن می دهیم سپس ماکارانی را در دیس می کشیم و سیب زمینی ها را روی آن می چینیم. نوش جان

ماکارونی

روش های پخت ماکارونی

مواد لازم 3 تا 4 نفر

  • 1 بسته ماكارونى
  • 200 گرم گوشت چرخ كرده
  • ادویه و نمك به میزان لازم
  • 2 قاشق غذاخوری رب
  • 4-5 عدد قارچ
  • 1 عدد فلفل دلمه
  • 1 عدد پیاز

طرز تهیه

برای پخت ماکارونی ابتدا آب را همراه با مقداری نمک در قابلمه ریخته و بگذارید که جوش بیاد. وقتی جوش آمد ماکارونی را در آن ریخته و کمی روغن مایع در آب بریزید تا مانع از چسبیدن ماکارونی ها به هم شود. پیاز نگینی را همراه با گوشت چرخ كرده تفت دهید، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین و زیره و آویشن (دلخواه) را اضافه کنید.

وقتی گوشت سرخ شد فلفل دلمه ای نگینی و قارچ حلقه ای را نیز بیافزایید و خوب هم بزنید و در آخر رب را نیز افزوده و شعله را ملایم کنید تا مغز پخت شوند. ماکارونى بعد از ٧ دقیقا پخته شد و وقتی زمان آبکشی رسید آن را در آبكش ریخته و کمی آب سرد بریزید روى آن تا بعد از دم کشیدن به هم نچسبد.

کف قابلمه کمی روغن مایع بریزید، و ته دیگ دلخواه را قرار دهید و سپس یک لایه ماکارونی و یک لایه مواد گوشتی بریزید. این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شوند. در اخر ٢ قاشق زعفران هم روى مواد بریزید و بعد دمکنی بگذارید تا خوب دم بکشد. بعد از دم کشیدن ماکارونی و مواد را با هم مخلوط کرده و در ظرف کشیده و میل کنید.

ماکارونی

روش های پخت ماکارونی

ادویه های ماکارونی

برای خوشمزه تر شدن ماکارانی خود می توانید از ترکیب ادویه های خوش عطر زیر استفاده نمائید:

  • پونه خشک
  • پودر فلفل سیاه
  • فلفل سفید
  • پودر لیمو عمانی
  • زیره سبز
  • زیره سیاه
  • زنجبیل
  • پودر دارچین
  • ریحان خشک
  • گلپر
  • کرفس خشک
  • پودر تخم شنبلیله
  • نمک
  • پودر پیاز
  • پودر سیر
  • پودر آویشن
  • پودر تخم گشنیز
  • زردچوبه
  • پودر فلفل قرمز
  • پودر جوز هندی
ماکارونی

ادویه های ماکارونی

فوت و فن های پخت ماکارونی

نکته مهم و کلیدی اینه که زمانی که دارید رشته های ماکارونی را می جوشانید، اجازه دهید خوب بپزد. بعد آنها را آبکشی کرده و با مایه ماکارونی مخلوط کنید. در زمان آبکشی ماکارونی را زیاده از حد نجوشانید تا خمیر نشود و همچنین رشته های ماکارونی را با آب سرد کاملا بشویید و از هم جدا کنید ، در صورت تمایل برای خوشرنگ تر شدن ماکارونی 1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده به مایه ماکارونی اضافه کنید.
هنگام درست کردن مایه ماکارونی، قبل از اینکه بگذارید بپزد آنرا بچشید تا اگر چاشنی ای کم یا زیاد بود بتوانید به موقع به آن رسیدگی کنید.

بعد از اینکه ماکارونی پخت، آن را از روی گاز برداشته و بگذارید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بماند تا مایه خوب به خورد ماکارونی ها برود.

اگر به آب جوش روغن نزنید ماکارونی ها به هم می چسبند.
تمام چیزی که نیاز دارید تا مطمئن شوید ماکارونی ها به هم نمی چسبند این است که مطمئن شوید آب به اندازه ی کافی دارید، پس از افزودن ماکارونی آن ها را یک یا دو بار خوب هم زده اید و اینکه در هنگام افزودن ماکارونی آب در حال جوشیدن بوده است.

در ابتدا آب زیاد کمک می کند ماکارونی ها به هم نچسبند و بدون اینکه به هم گیر کنند فضای بیشتری برای حرکت داشته باشند. همچنین آب نشاسته ی آزادشده از ماکارونی ها را رقیق می کند، درنتیجه ی آب ماکارونی چسبناکی نخواهید داشت که منجر به چسبیدن ماکارونی ها به هم شود.

ماکارونی را پس از پخت آب بکشید.

نیازی نیست این کار را بکنید مگر اینکه می خواهید در سالاد سرد ماکارونی از آن ها استفاده کنید. در غیر این صورت شما نشاسته های با ارزشی را شسته اید و سس چاشنی، به درستی روی ماکارونی شما قرار نخواهد گرفت.

اگر به آب در حال جوش نمک نزنید ماکارونی شما بی مزه خواهد شد. یعنی طعم واقعی ماکارونی شما خوب مشخص نخواهد شد.

ماکارونی تازه بهتر از ماکارونی خشک است.

لزوماً این طور نیست، این دو متفاوت اند. همان گونه که ماکارونی های دارای شکل های مختلف با سس مخصوص خود بهترند، سس های خاصی نیز در ایتالیا برای ماکارونی تازه استفاده می شوند. درحالی که نوع دیگری از سس برای ماکارونی خشک بهتر است.

ماکارونی

فوت و فن های پخت ماکارونی

اشتباهات پخت ماکارونی

عدم استفاده از آب کافی در پخت ماکارونی

نسبت آب به ماکارونی اهمیت دارد. اگر شما آب خیلی کمی استفاده کنید ماکارونی شما چسبنده و لعاب دار می شود.شما برای هر ۴۵۰ گرم ماکارونی ۴ لیتر آب نیاز دارید.

اضافه کردن زودهنگام ماکارونی به قابلمه

افزودن پاستا به قابلمه ای که آبش در حال جوش نیست بزرگترین اشتباه ممکن است. این کار زمان پخت را افزایش داده و اجازه باز شدن به بافت ماکارونی نمی دهد. باید تا زمانی که آب قابلمه کاملا به قل قل بیوفتد صبر کنید سپس ماکارونی را به صورت پراکنده به آن اضافه کنید.

افزودن روغن به آب ماکارونی

برخی افراد به آب ماکارونی روغن زیتون اضافه میکنند تا از چسبیدن ماکارونی ها به هم جلوگیری کنند ولی این کار اشتباه است روغن می تواند مانع از چسبیدن سس به ماکارونی شود. اگر آب ماکارونی در حال قل قل زدن باشد و حباب های بزرگی ایجاد کند مطمئنا بعد از افزودن ماکارونی به آب ، به هم نمی چسبند. تنها چیزی که لازم است به آب ماکارونی بیفزایید نمک است.

کم نمک زدن به آب ماکارونی

یکی از نکات اصلی که برای طعم دادن به ماکارونی باید در نظر داشته باشید نمک است. قبل از اضافه کردن ماکارونی به آب باید به آن نمک بزنید. مزه آب باید کمی به شوری بزند ( مثل آب اقیانوس ) بنابراین به اندازه کافی نمک استفاده کنید. تقریبا برای هر ۵۰۰ میلی لیتر آب ، ۲ قاشق غذاخوری نمک لازم است.

زیادی هم زدن ماکارونی

احتمالا میدانید که برای پیشگیری از چسبیدن ماکارونی ها به هم باید آن ها را هم بزنید ولی نباید زیاده روی کنید. ماکارونی در ابتدای اضافه شده به آب قبل از این که نشاسته در اب آزاد شود به احتمال زیاد به هم می چسبد بنابراین فقط کافیست در دو دقیقه اول شروع پخت چند باری به آرامی ماکارونی را در قابلمه هم بزنید اصلا نیازی به هم زدن مداوم و زیاد ندارید.

آب ماکارونی را دور میریزید

از اشتباهات پخت ماکارونی اغلب آشپزهای خانگی بعد از پخت ماکارونی آن را آبکش کرده و آبش را دور می ریزند. ولی اضافه نکردن آب ماکارونی به سس آن یکی از بزرگترین اشتباهات ممکن است و شما فرصت بزرگی را برای افزودن طعم به غذای خود از دست می دهید. سعی کنید حتما مقداری از آب ماکارونی را برای تهیه سس استفاده کنید. افزودن آب ماکراونی به سس به بهبود طعم و قوام یکدست آن کمک میکند.

کم کردن مواد روی ماکارونی

این که از افزودن مواد سس یا پنیر روی ماکارونی اجتناب می کنید به این دلیل که داخل ماکارونی سس دارد کار اشتباهی است. افزودن مواد طعم دهنده مثل پنیر رنده شده یا تکه های گوشت یا برگهای خورد شده ریحان تازه می تواند طعم بهتری به ماکارونی شما بدهد. میتوانید از پنیر پارمزان، ریکوتا یا هر نوع پنیر دیگری روی پاستا استفاده کنید.

استفاده بیش از حد از سس

از اشتباهات پخت ماکارونی اغلب مردم تمایل دارند ماکارونی خود را در سس غرق کنند. اگر ماکارونی را دم نمی گذارید و فقط سس را با آن مخلوط کرده سرو می کنید احتمال این که سس به طور یکنواخت پخش نشود زیاد است ماکارونی باید مانند سالاد از سس پوشیده شود نه این که در سس غرق شود. می توانید ماکارونی را بعد از آبکش کردن در ماهیتابه سس ریخته کمی آب ماکارونی به آن اضافه کرده روی حرارت هم بزنید تا سس کاملا یکنواخت روی ماکارونی پخش شود.

ریختن ماکارونی در ظرف شور

مراقب باشید هنگام آب کش کردن ماکارونی یا شستن ظرفهای آن ، اضافه ماکارونی داخل خرد کن ظرف شور نریزد، غذاهایی که با آب باز می شوند مثل ماکارونی و برنج ادامه این روند را بعد از پخت هم ادامه می دهند و می توانند باعث بند شدن راه آب ظرف شور شوند.

ماکارونی

اشتباهات پخت ماکارونی

آیا این مطلب مفید بود؟ 79
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید