روغن بنفشه یکی از بهترین و پر کاربرد ترین دارو های گیاهی و سنتی است. خواص روغن بنفشه برای بدن بسیار زیاد است. از جمله برای رفع بی خوابی و مشکلات پوستی شدیدا استفاده از این روغن توصیه می شود. در این مطلب تمام خواص و روشهای مصرف برای موارد مختلف را می خوانید.

نام‌های دیگر آن: بنفشه‌وحشی، بنفسج، بنفشه معطر، اثرون، بنوسا، فرفیر، ابز، ویولت و بنفشه‌معطر وحشی می‌باشد.

بنفشه بیشتر به عنوان روغن و گاهی نیز در نوع داروی خوراکی استفاده می شود. همچنین به صورتهای مربا,شربت و آب بنفشه هم وجود دارد.

نوع روغن آن استفاده موضعی دارد و با قدرت ماندگاری طولانی باعث اثربخشی بهتری می شود. از خواص روغن بنفشه می توان به خواب آوری آن اشاره کرد, افرادی که در خواب شبانه دچار مشکل شده اند می توانند چند قطره روغن بنفشه را یک ساعت قبل از خواب در سوراخ بینی بچکانند و بینی, پیشانی, گوش ها و کل صورت را به آرامی ماساژ دهند.

خواص روغن بنفشه برای سردرد

ویژگی های شگفت انگیز روغن بنفشه

خواص روغن بنفشه

 

روغن بنفشه برای درمان سردرد و میگرن بسیار مفید می باشد. چند قطره روغن بنفشه را بر روی پیشانی خود بمالید و خوب ماساژ دهید، بگذارید 20 دقیقه بماند تا سردرد شما بهتر شود.

روغن بنفشه برای نوزادان

درمانگران طب سنتی بر این باورند که روغن گل بنفشه یکی از واجب‌ترین داروهای گیاهی است که باید در وسایل هر نوزادی موجود باشد. این روغن بهترین دارو برای درمان سوزش و التهاب پوست ناحیه ران نوزاد است که مهم‌ترین عامل آن حرارت و گرمای موجود در شیر مادر است، عارضه‌ای که سوزش و خارش آن ناراحتی بسیاری برای نوزاد به وجود می‌آورد.

استفاده از یکی از روغن‌های گل سرخ یا گل بنفشه یا ترکیبی از هر دو آن‌ها می‌تواند در تسکین سوزش و بهبود التهاب ناحیه ران نوزاد تاثیر داشته باشد. اگر چه در کنار استعمال این روغن تدابیر دیگری مانند اصلاح رژیم غذایی نیز باید توسط مادر رعایت شود تا نوزادش کمتر مواد غذایی با طبع گرم را توسط شیر او دریافت کند.

از این رو به مادرانی که نوزاد آن‌ها غالبا با سوزش در ناحیه ران مواجه است، توصیه می‌شود میوه ‌های خنک مانند شاتوت، آلبالو، تمشک را بیشتر در وعده‌های غذایی خود بگنجانند. همچنین از ترکیباتی مانند آب هندوانه با سکنجبین، کاهو سکنجبین و مغزخیار با سکنجبین نیز برای کاهش میزان گرمی و حرارت شیرشان استفاده کنند تا نوزادشان کمتر دچار سوزش و التهاب ناحیه ران شود.

خواص روغن بنفشه برای بواسیر

روغن بنفشه دارای خاصیت ضد التهابی و ضد درد می باشد که می تواند تورم رگ های خونی و بافت های متورم را کاهش دهد و به درمان بواسیر یا هموروئید کمک کند. شما می توانید روغن بنفشه را به صورت موضعی برای ماساژ استفاده کنید تا بواسیر را درمان کند.

افسردگی و روغن بنفشه

روغن بنفشه برای آرامش درمان استرس و افسردگی مفید می باشد. 2 قطره روغن بنفشه را بر روی یک پارچه یا دستمال بریزید و در حالیکه دراز می کشید به مدت 30 دقیقه آن را استنشاق کنید اما اجازه ندهید که روغن به پوست برخورد کند.

روغن بنفشه برای بی خوابی

روغن بنفشه می تواند به عنوان یک آرامش بخش طبیعی به درمان بی خوابی کمک کند. مقداری روغن بنفشه را با اسطوخودوس ترکیب کنید و در دستگاه بخور بریزید تا بوی آن در اتاق پخش شود و باعث خواب آرام شود.

درمان نا باروری با روغن بنفشه

روغن بنفشه

درمان ناباروی و روغن بنفشه

 

روغن بنفشه خالص می تواند برای درمان اختلالات جنسی و ناباروری مفید باشد. 2 قطره روغن بنفشه را با 2 قطره روغن یاسمن ترکیب کنید و بگذارید تا بوی آن در اتاق خواب شما پخش شود و یا 2 قطره اروغن بنفشه را با 2 قطره روغن اسطوخدوس ترکیب کنید و آن را به آب وان خود اضافه کنید.

خواص روغن بنفشه برای پوست

روغن گل بنفشه فواید زیادی برای پوست دارد که به شرح زیر میباشد:

از بین بردن جای زخم و سوختگی

روغن گل بنفشه می‌تواند به از بین بردن و محو آثار جای زخم و سوختگی کمک کند. به این منظور روزانه دو مرتبه و هر مرتبه مقداری از این روغن را روی محل زخم یا سوختگی، ماساژ دهید و اجازه دهید مدتی بماند، زیرا خیلی سریع جذب پوست شده، بدون این که اثر چربی روی آن باقی بگذارد.

درمان آفتاب سوختگی

اگر دچار آفتاب سوختگی شدید، ابتدا تا چند روز از پیاده‌روی مقابل تابش مستقیم نور آفتاب روی پوست بپرهیزید و سپس در زمان استراحت، پوست را با روغن بنفشه چرب و استراحت کنید.

رفع چین و چروک پوست

استفاده از روغن بنفشه به رفع و پیشگیری از ایجاد چین و چروک پوست کمک کرده و باعث جوان ماندن پوست صورت میگردد. به این منظور ابتدا پوست را با آب گرم و شوینده ملایم بشویید و سپس مقداری از این روغن را بر روی پوست ماساژ دهید.

نرم کننده پوست

یکی از خاصیت‌های این روغن گیاهی افزایش نرمی و لطافت پوست است. استفاده ازروغن گیاهی گل بنفشه خشکی پوست را برطرف نموده، به ویزه برای پوستهای خشک بسیار مفید است.

رفع خارش

مصرف روغن گل بنفشه برای رفع خارش پوست موثر است. در حقیقت این روغن دارای خاصیت ضد التهاب بوده و از این رو در درمان خارش بسیار موثر است. برای تاثیر این روغن بایستی ابتدا محل دچار خارش را خوب بشویید و روغن بمالید. سپس از گذشت چند ساعت، آن را با آب ولرم بشویید.

درمان اگزما و آکنه

استفاده از روغن بنفشه به عنوان یک درمان طبیعی برای مقابله با شرایط معمول پوست مانند آکنه و اگزما موثر است. همچنین برای افزایش نرمی و لطافت پوست به ویژه در پوست های خشک بسیار مفید بوده، به تسکین و التیام التهاب، کمک می کند.

کمک به چاق کردن صورت

ماساژ دادن صورت با روغن بنفشه روزی یک مرتبه، کمک به چاق کردن صورت به شکل طبیعی می‌کند.

روغن بنفشه

خواص روغن بنفشه برای پوست صورت

 

جوش صورت

روغن بنفشه دارای خواص ضد عفونی کننده قوی می باشد و می تواند باعث رفع التهاب پوست شده و به درمان آکنه و جوش صورت و حتی جای جوش کمک کند. 2 قطره روغن بنفشه را بر روی پوست صورت بمالید و خوب ماساژ دهید و سپس با آب سرد بشویید.

درمان اگزما

روغن بنفشه برای درمان بیماری های پوستی مانند اگزما بسیار مفید می باشد.

مرطوب کننده

روغن بنفشه به عنوان مرطوب کننده طبیعی برای پوست خشک مفید می باشد.

پوست چرب

روغن بنفشه چربی پوست را کنترل می کند و برای پوست چرب مفید می باشد.

درمان آفتاب سوختگی 

اگر دچار آفتاب سوختگی شدید، ابتدا تا چند روز از پیاده‌روی مقابل تابش مستقیم نور آفتاب روی پوست بپرهیزید و سپس در زمان استراحت، پوست را با روغن بنفشه چرب و استراحت کنید.

رفع خارش

مصرف روغن گل بنفشه برای رفع خارش پوست موثر است. در حقیقت این روغن دارای خاصیت ضد التهاب بوده و از این رو در درمان خارش بسیار موثر است. برای تاثیر این روغن بایستی ابتدا محل دچار خارش را خوب بشویید و روغن بمالید. سپس از گذشت چند ساعت، آن را با آب ولرم بشویید

خواص روغن بنفشه برای موی سر

روغن بنفشه برای جلوگیری از ریزش مو مفید می باشد و باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود، همچنین می توان از روغن بنفشه برای درمان موخوره استفاده کرد.
روغن بنفشه برای جلوگیری از سفیدی مو هم مفید می باشد. هر شب قبل از خواب مقداری روغن بنفشه را بر روی موی سر ماساژ دهید، بگذارید یک شب بماند و سپس روز بعد با آب و شامپو بشویید.

خواص روغن بنفشه برای ابرو

روغن بنفشه همچنین می تواند باعث تقویت و افزایش رشد ابرو شود.

عوارض و مضرات روغن بنفشه

روغن بنفشه

عوارض و مضرات روغن بنفشه

 

مصرف خوراکی روغن بنفشه ممکن است باعث تهوع و استفراغ شود، بنابراین نباید آن را بدون مشورت با پزشک استفاده کنید.
اگر پوست شما حساس است ممکن است در اثر استفاده از روغن بنفشه واکنش نشان دهید پس بهتر است قبل از مصرف مقداری روغن بنفشه را بر روی بازوی خود امتحان کنید.

طرز تهیه روغن گل بنفشه در منزل

روغن بنفشه

طرز تهیه روغن گل بنفشه در منزل

 

به منظور تهیه روغن بنفشه خالص و طبیعی بهتر است که این روغن را در خانه و خودتان تهیه کنید. تهیه روغن گل بنفشه بسیار ساده بوده، روش زیر یکی از روش های تهیه این روغن است :

یک لیوان روغن کنجد را در ظرفی ریخته و آن را از گل بنفشه تا حدی پر کنید، سپس این مخلوط را در یک محل به مدت یک ماه نگه دارید و بعد از یک ماه آن را صاف کنید و روغن را مورد استفاده قرار دهید. برای مرغوبیت هر چه بیشتر روغن گل بنفشه در این روش می‌توانید دوباره بعد از صاف کردن یک واحد گل بنفشه در آن بریزید و یک ماه دیگر صبر کنید و صاف نمایید.

این مراحل را تا ده مرتبه می‌توان تکرار کرد، مرغوب‌ترین و بهترین روش تهیه روغن بنفشه که می‌توان از فواید بسیار آن به خوبی بهره برد این روش ده مرحله ای می‌باشد.

چند نکته در مورد این روش روغن گیری لازم به تذکر هست

در این نوع روغن گیری نیازی به افزودن آب نیست و بهتر است از گل بنفشه خشک یا نیمه خشک جهت جلوگیری از کپک زدن استفاده نمایید. همچنین در این روش می‌توانید روغن بنفشه را بر پایه‌ روغن زیتون نیز تهیه کنید.

روغن بنفشه از نگاه بزرگان دین

از نظر طبى در اسلام، روایات زیادى از پیغمبر اکرم (ص) و ائمه‌ی اطهار (ع) درباره‌ی خواص درمانی گل بنفشه در معالجه‌ی بیماری‌ها نوشته ‏اند. بسیاری از حکمای طب سنتی ایران و مصر باستان نیز روغن بنفشه را از بهترین روغن‌های گیاهی می‌دانند.

امام رضا(ع) از پدر بزرگوار خویش به نقل از امام صادق(ع) می‌فرماید: «پدرم عطری طلبید و سر و روی خود را با آن بیالایید.

عرض کردم این چه بود؟ فرمود: «روغن گل بنفشه». گفتم چه خوبی دارد؟ فرمود: «پدرم از جدم حسن (ع) و او از پدرش علی (ع) حدیث کرد که رسول خدا (ص) فرمود: برتری روغن بنفشه بر سایر عطرها و روغن‌ها مانند برتری اسلام بر سایر ادیان است.»

حضرت علی(ع) نیز فرمودند: «روغن بنفشه را در بینی بچکانید و بر سر بمالید زیرا درد سر را زایل می‌کند و گرمی تب را می‌شکند.»

امام صادق(ص) نیز فرمودند: «روغن بنفشه، روغن بسیار خوبی است زیرا دردهای سر و چشم را از بین می‌برد.»

ویژگی های روغن بنفشه:

۱. طبع آن سرد و تر است.

۲. عرق‌آور است.

۳. خلط‌آور می‌باشد.

۴. صفرابر می باشد.

۵. برای خارش پلک چشم، با جوشانده آن چشم‌ها را بشوئید.

۶. جهت درمان ورم رحم هر روز یک استکان از جوشانده آن به مدت ۷ روز استفاده شود.

۷. برای تسکین خارش مهبل روغن بنفشه بمالید.

۸. برای زیبایی پوست با روغن بنفشه ماساژ دهید.

۹. برای درمان‌ سرطان خانم‌ها از دمکرده گل و برگ بنفشه استفاده‌کنند.

۱۰. برای درمان شوره سر گل بنفشه، آرد نخود، گل خطمی و شلتوک برنج را در عرق مورد خیس کرده به صورت ضماد بر سر بگذارید بعد از ۲ ساعت سر را بشوئید.

۱۱. ماساژ با روغن بنفشه باعث تقویت موی سر می‌شود.

۱۲. برای بازشدن بینی با دمکرده گل بنفشه استنشاق شود.

روغن بنفشه

ویژگی های روغن بنفشه

 

۱۳. برای رفع جوش صورت از دمکرده بنفشه میل شود و به صورت ضماد روی جوش‌ها گذاشته شود یا پارچه تمیزی را به دمکرده گل بنفشه آغشته نموده روی جوش صورت بگذارید.

۱۴. برای درمان میگرن از دمکرده گل و برگ خشک آن میل شود.

۱۵. برای درمان سرخک و سرخجه از دمکرده گل بنفشه استفاده شود.

۱۶. برای درمان ورم سوزاک از ضماد بنفشه استفاده شود.

۱۷. کسانی که پرکاری تیروئید دارند از دمکرده بنفشه استفاده کنند.

۱۸. برای سل ریوی از دمکرده گل بنفشه استفاده شود.

۱۹. برای نگهداری ناخن از روغن بنفشه استفاده شود.

۲۰. جوشانده بنفشه ضد افسردگی است.

۲۱. کسانی که به علت پرخونی دچار مالیخولیا شده‌اند از دمکرده بنفشه استفاده کنند.

۲۲. برای برطرف کردن جوش‌های صورت بچه‌های شیرخوار، بنفشه را جوشانده با شیر مخلوط نموده به صورت نوزاد بمالند.

۲۳. برای درمان درد پستان روغن بنفشه و زرده تخم‌مرغ را مخلوط کرده ماساژ دهند.

۲۴. برای درمان برفک دهان از دمکرده گل بنفشه استفاده شود.

۲۵. طرز تهیه شربت بنفشه: ۱۰۰ گرم گل بنفشه تازه ، یک لیتر آب و۵۰۰ گرم شکر را به مدت ۶ ساعت با آتش ملایم جوشانده سپس صاف نموده استفاده شود.

۲۶. مالیدن روغن بنفشه بر سینه برای تنگی نفس، رفع سرفه و رفع خشونت سینه مفید است.

۲۷. برای درمان خروج مقعد اطفال (پرولاسپوس) با روغن بنفشه به محل بمالید.

۲۸. جهت درمان سردرد و بی‌خوابی روغ

آیا این مطلب مفید بود؟ 55
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید