نوزاد پنج ماهه را کم کم می توان به غذاهای کمکی عادت داد البته چون هنوز به شش ماهگی نرسیده باید خیلی احتیاط کرد و تحت نظر پزشک رژیم غذایی نوزاد پنج ماهه را تعیین کرد. تانما در این مطلب شما را با غذاهای مناسب نوزاد پنج ماهه آشنا می کند؛

ویژگی های نوزاد پنج ماهه

مهارت فیزیکی و حرکتی

  • دستانش کنترل بهتری پیدا کرده است.
  • عضلات گردن قوی تر هستند که به او کنترل بیشتری بر گردن می دهد.
  • اولین تلاش خود را برای نشستن و موفقیت در آن انجام خواهد داد.
  • او اکنون می تواند به سمت شکم بچرخد.
  • نوزاد پنج ماهه و احساس مزه بهبود یافته:
  • در این ماه عصب های بیشتری در زبان کودک وجود دارد.
  • هماهنگی شنوایی و عضلانی اش بیشتر شده است.

مهارت اجتماعی و عاطفی

  • نوزاد پنج ماهه چهره های آشنا را تشخیص می دهد.
  • اضطراب را نسبت به غریبه ها نشان می دهد.
  • در این سن عاشق بازی کردن با والدین است.
  • نوزاد پنج ماهه عواطف را بیان می کند.
غذاهای کمکی نوزاد پنج ماهه

ویژگی های نوزاد پنج ماهه

غذاهای کمکی نوزاد پنج ماهه

در پنج ماهگی نوزاد می تواند به تدریج غذای کمکی را شروع کند و تانما غذاهای زیر را برای نوزاد پنج ماهه معرفی می کند؛

غلات و حبوبات

هنگامی که نوزاد شما به پنج ماهگی می رسد، غلاتی مانند بلغور جو دوسر و برنج را در تغذیه نوزاد خود جای دهید ، فراموش نکنید که با اضافه کردن شیر خشک یا آب به غلات، می توانید بافت های غلات را نرم کنید. لازم به ذکر است برای اولین بار، از استفاده غلات و حبوبات طعم دار خودداری کنید، بهتر است از غلات ساده شروع کنید.

همچنین اگر نوزاد شما به خوردن غلات علاقه نشان داد، انواع دیگر غلات را به تدریج اضافه کنید. البته شما حتی می توانید کمی حرارت به غلات (مایکروویو) دهید تا به حریره یا ماده غذایی خمیر مانند تبدیل شود.

میوه ها

در آغاز، میوه ها را باید له شده و پخته شده به نوزاد خود بدهید. شما می توانید در ابتدا شروع به دادن موز به نوزاد خود بکنید، زیرا موز نیازی به پخته شدن ندارد و یا می توانید غذا دادن به نوزاد خود را با آوکادو آغار کنید. اطمینان حاصل کنید که فقط میوه های رسیده و نرم را به نوزاد خود بدهید.

سبزیجات

زمانی که نوزاد شما به پنج ماهگی می رسد ، سبزیجاتی مانند سیب زمینی و هویج را می توان در برنامه تغذیه نوزاد، به صورت پخته شده ارائه کرد. از اینکه سبزیجات کاملا له شده اند و هیچ دانه ای نداشته باشند، اطمینان حاصل کنید، زیرا جویدن یا بلعیدن در ابتدا برای یک نوزاد 5 ماهه دشوار خواهد بود. همچنین بهتر است از دادن سبزیجات خام به نوزاد خود قبل از یک سالگی خودداری و از دادن سبزیجات فیبردار به نوزاد خود در اوایل روزهای مصرف غذاهای جامد جلوگیری کنید.

پروتئین های خالص

می توانید با گوشت نرم و پخته مثل گوشت مرغ و ماهی بدون استخوان آغاز کنید. البته اطمینان داشته باشید که گوشت مصرفی نوزادتان دارای استخوان یا تیغ های تیز نباشد. بهتر است مصرف محصولات لبنی را برای نوزاد خود پس از 8 ماهگی شروع کنید.

تخم مرغ

تا سال های اخیر، تخم مرغ به عنوان یک غذای مناسب برای نوزادان در حال رشد توصیه نمی شد، با این حال، آکادمی متخصصان اطفال آمریکا ممنوعیت تخم مرغ را در تحقیقات سال 2011 برداشته است.قبل از دادن تخم مرغ آب پز یا نیمه پز به نوزاد خود، اطمینان داشته باشید که او به راحتی انواع دیگر غذاهای جامد را می بلعد. همچنین برای نتایج بهتر، تخم مرغ را به عنوان یک وعده غذایی به نوزاد خود بدهید.

جدول برنامه غذایی نوزاد پنج ماهه

غذاهای کمکی نوزاد پنج ماهه

جدول برنامه غذایی نوزاد پنج ماهه

نوزاد در این سن می تواند چهار وعده غذای کمکی علاوه بر شیر مادر یا شیر خشک دریافت کند؛

صبح: یک شیشه شیر

ظهر: سوپ غلیظ سبزی های گوناگون

مزه این سوپ ها را می بایستی متناوباً عوض کرد. در این سن، می توان یک روز در میان مزه غذای او را طوری عوض کرد که این تغییر را احساس کند. مثلاً پوره ای از مخلوط دو نوع سبزی تهیه کرده و به غذای او سیب زمینی یا ماست اضافه کنید. در صورت عدم دسترسی به ماست، می توان کمی روغن به پورۀ او اضافه کرد.

در این سن می توان هفته ای سه بار مواد گوشتی مانند گوشت های قرمز (گاو و گوساله )، گوشت های کم چرب (ژامبون سفید بدون چربی) و گوشت های سفید (مرغ، بوقلمون و ماهی) به جیرۀ غذایی کودک افزود.

ساعت 16: می توان مقداری بیسکویت نرم شده را داخل شیر و یا ماست ریخته و به کودک داد. برای کامل کردن غذای او می توان یک شیشه شیر یا یک شیشه آبمیوه یا آب سبزی نیز به او داد.

شب: شیشه ای شیر مخصوص سنین دوم + مواد آردی سنین دوم

آیا این مطلب مفید بود؟ 26
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید