حساسیت به شیر گاو

مطالعه نشان داد کودکانی که به شیر گاو آلرژی داشتند در مقایسه با کودکان دارای آلرژی به بادام زمینی و مغزیجات درختی، دارای میانگین وزن و قد پایین تری بودند.«کارن رابینز»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان نظام سلامت ملی کودکان، در این باره می گوید: این کمبود رشد در رده سنی ۵ تا ۸ سال و ۹ تا ۱۲ سال بسیار قابل توجه است.

به گفته محققان، آلرژی به شیر گاو می تواند موجب محرومیت از مصرف طیف وسیعی از گزینه های غذایی در اوایل دوران کودکی، زمانی که بدن کودک در معرض مجموعه ای از فرایندهای رشد است، شود.رابینز در ادامه می افزاید: «ما از مطالعات قبلی دریافتیم که در بین کودکان مبتلا به آلرژی های غذایی، مجموعه ای از کمبودها و نقایص وجود دارد و کودکان مبتلا به آلرژی به شیر گاو در معرض بیشترین ریسک هستند.»

به گفته وی، آنها در رژیم غذایی شان شیر گاو ندارند. در محتوای بسیاری از محصولات خوراکی هم شیر وجود دارد و بدین ترتیب مصرف انواع گوناگون مواد خوراکی که می تواند برای کودک در حال رشد مفید باشد، محدود می شود همچنین بدانید حساسیت به شیر گاو زمانی بروز می کند که سیستم ایمنی بدن فرزندتان پروتئین شیر را ماده ای تهدید کننده بداند و به آن واکنش نشان دهد. پروتئین ها ممکن است در شیر خشک یا شیر مادر وجود دارا باشند.

نشانه های عمومی بروز حساسیت به شیر گاو

حساسیت به شیر گاو در میان کودکان به شدت متداول و هفت درصد نوزادان و کودکان جهان را درگیر کرده است. نوزادان و کودکانی که سابقه وجود حساسیت در خانواده های شان وجود دارد بیش از سایر همسالان شان در معرض ابتلا به این اختلال قرار دارند. بدن برخی از کودکان علاوه بر شیر گاو، به پروتئین موجود در شیر گوسفند و بز نیز حساسیت نشان می دهد.

علایم و نشانه های عمومی بروز حساسیت به شیر گاو عبارتند از:

خارش و کهیر زدن اطراف دهان
بروز بثورات در بدن
تورم صورت
خس خس سینه
اسهال
حالت تهوع
لکه بینی واکنش های دیر هنگام
ممکن است بدن فرزند به پروتئین موجود در شیر گاو یا محصولات حاوی آن واکنشی دیر هنگام نشان دهد.

در موارد نادر، حساسیت به شیر گاو باعث بروز واکنش شدید سیستم ایمنی بدن و به خطر افتادن جان فرزند می شود. این واکنش آنافیلاکسی anaphylaxis نام دارد. علایم و نشانه های آنافیلاکسی بالافاصله پس از بروز علایم و نشانه های حساسیت به شیر گاو نمایان می شوند که عبارتند از:

– متورم شدن و کهیر زدن پوست
– خس خس سینه و مشکل تنفسی
– تورم دهان، زبان، گلو و لب ها
– بی حس شدن بدن
-عدم واکنش فرد به محرک ها
تشخیص حساسیت به شیر گاو

پزشکان برای تشخیص حساسیت نوزادان و کودکان به شیر گاو آزمایش خون یا آزمون پوست را تجویز می کنند. روش دیگر تشخیص حساسیت، خوراندن مقادیر بسیار اندک این ماده غذایی به نوزاد در بیمارستان است. پزشکان معتقدند چون علایم و نشانه های بروز حساسیت دیرهنگام شدید است، والدین باید شیر گاو را زیر نظر متخصص تغذیه به فرزندان شان بخورانند. خدمات بهداشت ملی بریتانیا (NHS) آنالیز مو را جایگزین سایر روش های تشخیصی حساسیت به شیر گاو کرده است.

پژوهش های اخیر نشان می دهد که تزریق فرمولهای پروبیوتیک در نوزادانی که توانایی مصرف شیر گاو را ندارند، باعث افزایش باکتری های روده می شود که برای سلامتی مفید هستند و حساسیت های غذایی را از بین می برد.

نوزادانی که به تازگی در برابر مصرف شیر گاو مقاومت پیدا کرده اند، دارای سطوح بالاتری از گونه های مختلفی از باکتری هایی هستند که با تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مانند بوتیرات ها، به حفظ سلامت روده کمک می کنند.در کشورهای پیشرفته، افزایش بی سابقه ای از حساسیت به مواد غذایی وجود دارد که این میزان در مقایسه با دهه قبل، افزایش ۲۰ درصدی داشته است.

حساسیت به شیر گاو یکی از شایعترین حساسیت هاست که در بیشتر از ۳ درصد کودکان دنیا اتفاق می افتد.

به گفته کاترین ناگر، نویسنده ارشد این پژوهش از دانشگاه شیکاگو، کشف این باکتری که مقاومت مشکلات غذایی مثل شیر گاو را کنترل می کند، برای توسعه درمانهای نوین در جهت کمک به کودکانی که حساسیت غذایی دارند، می تواند حیاتی باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید