پرخوری نوزاد گاهی می تواند باعث نگرانی والدین شود و فکر می کنند نوزادشان دچار مشکل خاصی است که سیر نمی شود. البته برای بررسی علل پرخوری در نوزادان باید از راهنمایی و توصیه های پزشک اطفال کمک گرفت. تانما در این مطلب دلیل شیر خوردن مکرر نوزاد و نیاز نوزاد به شیر در هر وعدۀ غذایی را بیان کرده است؛

دلیل مهم شیرخوردن مکرر نوزاد

شیر خوردن مکرر نوزاد در طی روز ممکن است به دلیل خستگی زودرس، که یکی از نشانه های بیماری قلبی مادرزادی است، باشد. بیماری های قلبی در کودکان ، مادرزادی است و شایعترین بیماری قلبی مادرزادی در نوزادان نقص دیوار بین بطنی و نقص دیوار بین دهلیزی می باشد.

علائم اولیه گرسنگی نوزاد

گرسنه شدن نوزادان شیرخوار چند نشانه ابتدایی و مشخص دارد که در زیر می خوانید:

  • نوزاد سر خود را بطرف صدای مادر چرخانیده و دهانش را باز می کند.
  • لباس یا ملافه را مزه می کند و زبانش را تکان می دهد.
  • به صورت حرکات نامنظم دست هایش را تکان می دهد.
  • دست هایش را به طرف دهان می برد.
  • در صورت عدم توجه به علائم مذکور ، حرکات او تشدید می شود.
  • شروع به گریه و نق زدن می کند.
دلیل مکرر شیرخوردن نوزاد

علائم اولیه گرسنگی نوزاد

علائم دیررس گرسنگی نوزاد

  • ابرو و پیشانی اش را در هم می کشد.
  • دهانش را کاملا باز کرده و با عصبانیت سرش را به این طرف و آن طرف می چرخاند و بازوانش را خم کرده و پاهایش را شبیه به حرکات دوچرخه زدن تکان می دهد.
  • دهانش را با دست های مشت شده جستجو می کند.
  • شروع به گریه می کند.

نیاز نوزاد به شیر در هر وعدۀ غذایی

اصولا کودکی که از سینۀ مادر شیر می خورد، ممکن است بسیار کم شیر بخورد یا به اندازه رفع تشنگی خود شیر بخورد اما تشنگی خود را رفع کند، اما نوزادی که با شیشه شیر یا شیر خشک تغذیه می شود، حتی زمانی که به شیر کمی نیاز دارند به علت زیاد بودن سرعت جریان شیر از شیشه بسیار بیشتر از شیر مورد احتیاج خود می خورند و متوقف کردن جریان آن برای کودک سخت است.

تعداد دفعات شیر خوردن نوزاد متولد شده

تعداد دفعات شیرخوردن به اینصورت است که معمولا نوزادان در 24 ساعت اول زندگی به قدری خواب آلود هستند که شیر زیادی نمی خورند. اما در ماه اول زندگیشان در هر وعده به 74 تا 89 میلی لیتر شیر مادر تا حدود هشت تا دوازده بار در روز نیاز دارند که در مجموع برابر با 591 تا 710 میلی لیتر در 24 ساعت است.

این تعداد دفعات شیر خوردن ممکن است زیاد به نظر برسد و نگران کننده باشد که شاید او در هر بار خوردن شیر مادر به اندازۀ کافی شیر دریافت نمی کند، اما نگران نباشید معده نوزاد شما کوچک است و به شیر خوردن مکرر نیاز دارد. به خاطر داشته باشید که این فقط یک دستورالعمل کلی است و اگر کودک شما هنوز گرسنه است ، نباید سینۀ خود را عقب بکشید.

دلیل مکرر شیرخوردن نوزاد

تعداد دفعات شیرخوردن نوزاد تازه متولد شده

مقدار نیاز کودک به شیر مادر تا شش ماهگی

خوردن شیر مادر برای نوزاد دو ماهه و سه ماهه هشت یا نه بار در روز کافی است و برای ماه چهارم نوزاد به دفعات بیشتری شیر مادر نیاز دارد اما به دلیل حواس پرتی نوزاد به اطراف هر بار زمان شیرخوردن او کوتاه تر می شود.

پس از ماه چهارم، دفعات شیر خوردن نوزاد کمتر می شود و در شش ماهگی کودک در هر 24 ساعت حدود پنج یا شش بار شیر می خورد اما اگر کودک، خوردن مواد غذایی جامد را زودتر از شش ماهگی آغاز کرده است، مقدار شیری که می خورد کاهش خواهد یافت.

نیاز کودک به شیر بعد از یک سالگی

والدین می توانند بعد از اولین سالگرد تولد کودکشان با مشورت پزشک کودک، در کنار شیر مادر، شیر گاو را نیز به مقدار کم با شیشه شیر یا لیوان مخصوص نوزاد به کودک بدهند اما نباید در دادن شیر گاو به کودک زیاده روی شود، زیرا موجب کاهش اشتهای او می شود. همچنین خوردن بیش از حد شیر گاو سبب ابتلا به کم خونی و فقر آهن در کودک می شود.

بعد از یک سالگی معمولاً خوردن 473 تا 710 میلی لیتر شیر در روز برای کودکان مناسب است. بهتر است کودک تا دو سالگی شیر مادر را بخورد زیرا کالری، آنتی بادی های ارزشمند، ویتامین ها و آنزیم ها را برای او فراهم می کند.

دلیل مکرر شیر خوردن نوزاد

نیاز کودک به شیر بعد از یکسالگی

رابطه سکسکه و پرخوری در نوزادان

زیادی غذا دادن، حتی به نوزاد شیرخوار می تواند باعث نفخ و ورم معده شود. افزایش ناگهانی حجم شکمی باعث کش آمدن دیافراگم و اسپاسم آن می شود. در نتیجه بچه به سکسکه می افتد.

آیا این مطلب مفید بود؟ 2
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید