کرونا باعث شده ما برای شستشو و پاکسازی وسایل شخصی و پیرامون خود حساس تر شویم. تا جاییکه حتی مجبوریم مواد غذایی روزمره خود را نیز از ترس مبتلا نشدن به این ویروس قبل از مصرف، ضدعفونی کنیم. تانما در این مطلب طرز ضد عفونی کردن مواد خوراکی از جمله سبزی و نان و غیره را بیان می کند.

نحوه ی ضد عفونی کردن مواد خوراکی

ضد عفونی کردن سبزیجات و میوه ها

مرحله اول) پاکسازی

در مرحله اول باید قبل از تکه کردن و پوست گرفتن میوه ها و سبزیجات، آن ها را به خوبی بشویید. در این صورت مانع از ورود آلودگی های روی پوست به درون خوراکی می شوید. همچنین دست ها را نیز باید در ابتدا شست تا دیگر آلودگی ها به میوه و سبزی انتقال نیابد. در زمان شستشو نیز باید هر کدام را حداقل دو دقیقه زیر آب بگیرید یا در ظرفی پر از آب قرار دهید تا در مصرف آب صرفه جویی شود.

اگر میوه ها و سبزیجات خیلی کثیف هستند می توانید از یک برس یا اسفنج تمیز بدون مواد پاک کننده کمک بگیرید. توصیه می شود برگ های زائد آن ها نیز جدا شوند زیرا بسیاری از آلودگی ها را انتقال می دهند.

مرحله دوم) ضدعفونی

زمانی که میوه ها و سبزیجات را به خوبی تمیز کردید، بهتر است آن ها را به طور کامل ضدعفونی نمایید. در این صورت می توانید از چند راهکار ساده خانگی اما بسیار مؤثر استفاده کنید:

1- بیکربنات سود

این ماده ارزان قیمت و در دسترس است و باید جایی در کابینت آشپزخانه داشته باشید زیرل کاربردهای دیگری نیز در شستشو و نظافت منزل نیز دارد.
بیکربنات سود قدرت ضدعفونی بالایی دارد و به همین دلیل برای میوه ها و سبزیجات بسیار مناسب است. کافی است یک قاشق بیکربنات سود را در یک لیتر آب بریزید و میوه ها و سبزیجات را به مدت 10 دقیقه در آن بگذارید.

2-سرکه
سرکه ماده ضدعفونی طبیعی است که بسیار قوی و مؤثر خواهد بود. از آنجا که قدرت ضد میکروبی دارد هر نوع از میکروب ها را نابود می کند. سرکه نیز مانند بیکربنات سود بسیار مقرون به صرفه است و در همه آشپزخانه ها وجود دارد. مزیت دیگر این که برای سلامتی نیز مفید بوده و هیچ عارضه خطرناکی در پی ندارد. یک لیوان سرکه را در یک لیتر آب رقیق کنید و میوه ها و سبزیجات را در آن غوطه ور کنید یا به کمک اسپری روی آنها بپاشید.

3- لیمو
خواص ضد عفونی و ضد باکتریایی لیمو به دلیل وجود اسید سیتریک کاملا شناخته شده است. استفاده از لیمو و سرکه برای از بین بردن هر نوع آلودگی میوه ها و سبزیجات عالی است. در یک ظرف به نسبت مساوی آب، سرکه و آب لیمو مخلوط کنید. سپس میوه ها و سبزیجات را به مدت ده دقیقه در این محلول قرار دهید. سپس با آب فراوان بشویید و خشک کنید. کاملا تمیز است و برای مصرف ایده آل!

ضد عفونی کردن مواد خریداری شده

نحوه ضد عفونی کردن میوه و سبزیجات

ضد عفونی کردن کنسروها

قوطی کنسرو، شامپو، جعبه صابون، قوطی روغن، جعبه چیبس، پفک، بستنی و ... را که احتمال آلودگی بسته بندی آن ها به ویروس وجود دارد را با آب صابون یا مایع ظرفشویی به خوبی شستشو دهید.

ضدعفونی کردن محصولات بسته بندی

در تمام خریدهایی که داخل بسته بندی کارخانه ای هستند، مانند بسته ماکارونی، سطل ماست، قوطی پنیر، کنسروها، قوطی رب گوجه و … فقط سطح بیرونی عامل انتقال دهنده ویروس است!

  • کافی است دستمال تمیزی را انتخاب کنید و آن را با مواد ضد عفونی مثل الکل آغشته کنید یا به کمک پدهای الکلی، کل محتویات محصول را ضد عفونی کنید و سپس آنها را آبکشی کنید.
  • مراقب گوشه، لبه و درزهای بسته بندی ظروف باشید. این ها نقاطی هستند که معمولا خوب تمیز نمیشوند؛ این قسمت ها را با دقت و حوصله بیشتری تمیز کنید.
  • بعد از ضد عفونی کردن، 10 دقیقه صبر کنید؛ قبل از آبکشی محصولات حتما مدتی صبر کنید تا الکل روی محصول خشک شود.
  • بهتر است بعد از ضدعفونی و آبکشی کردن محصولات، آن ها را با آب و صابون هم بشویید و پس از آن با خیال راحت در یخچال یا کابینت قرار دهید.
  • می توانید به جای شستن محصولات با آب و صابون، بسته بندی آن ها را باز کنید و محتویات را در ظرف دیگری بریزید و همراه با آن ظرف در خانه نگهدارید.
  • در صورت نبود الکل، می توانید مقدار کمی وایتکس را با آب مخلوط کنید و دستمال را به آن آغشته و روی سطح لوازم بکشید.

  • اگر چنانچه میوه و سبزیجات بسته بندی شده خریداری کرده اید، بهتر است مشما یا پلاستیکی را که میوه ها در آن قرار گرفته اند را در زباله سربسته و خیلی سریع به بیرون از منزل خارج کنید.

در ادامه تانما نکاتی را در خصوص ضد عفونی کردن نان و گوشت بیان کرده است؛

ضد عفونی کردن نان

نان صنعتی

نان های صنعتی یا نان های حجیم در کارخانجات صنعتی تهیه و به بازار عرضه می گردد که طبیعتاً از دقت نظارت بیشتری در خصوص تهیه مواد اولیه و افزودنی هایی نظیر میزان نمک، مایه خمیر و …، برخوردارند. پس از خرید این نوع نان ها با ضد عفونی کردن پلاستیک آن یا دور انداختن پلاستیک حمل آن می توان از آلوده نبودن آن به ویروس اطمینان نسبی داشت.

نان سنتی

وقتی خمیر تحت هر شرایطی تهیه شود هنگامی که در تنور پخت قرار می گیرد هر گونه آلودگی ویروسی در آن از بین می رود و نانی که از تنور خارج می شود می توان گفت عاری از آلودگی به ویروس کرونا است اما در خصوص استفاده و خوردن این نان تازه و گرم، نگرانی ها آغاز می شود.

اگر نان آلوده گردد، نمی توان مانند سایر مواد و اقلام دیگرمواد غذایی دیگر آن را بشوییم و یا ضد عفونی نماییم و خیلی غیر محسوس و چراغ خاموش ویروس را به داخل خانه خود برده ایم. بنابراین از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی جداً خود داری کنیم.

همچنین از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برس های عمومی که معمولاً در نانوایی ها وجود دارد، پرهیز کنیم، اگر از نایلون برای حمل نان به منزل استفاده کرده ایم آن را داخل خانه نبریم و پس از خارج کردن نان آن را دور بیندازیم.

اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن باید بدانیم نان قابلیت شستشو و ضد عفونی کردن ندارد و درجه حرارت پایین حتی فریز کردن در فریزر ویروس های موجود در نان را از بین نمی برد. تنها راه اطمینان از اینکه نان فاقد آلودگی است، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است.

این حرارت دادن به طریق مختلف است. استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی، استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه می گردد.

ضد عفونی کردن وسایل خریداری شده

ضد عفونی کردن نان

ضدعفونی کردن مرغ و گوشت

از آنجایی که مرغ و گوشت را نمی توان ضدعفونی کرده یا آن را با آب جوش شست اگر خوب وکامل پخته شوند ضرری به بدن انسان نخواهند رساند.پس با اهمیت ترین روش در مصرف مرغ و گوشت پخت کامل آن است که می تواند بدن ما را در مقابل نفوذ ویروس کرونا مقاوم سازد.

کبابی یا نیم پز کردن مرغ و گوشت به هیچ عنوان کار درستی نیست و در این مورد به شدت توصیه می شود تا افراد به صورت کامل مرغ و گوشت را با درجه بالا حرارت دهند تا سلامتی شان با وجود ویروس کرونا به خطر نیفتد.

به دلیل اینکه اگر مرغ و گوشت به خوبی پخته نشوند خیلی سریع مقاومت بدن را کاهش داده و ما را درگیر این ویروس خواهد کرد. اما در صورتی که نیم پز پخته شود یا تنها آن ها را سرخ کرد شانس ابتلا به ویروس کرونا بالا خواهد رفت. هر چند اگر مواد غذایی به خوبی پخته نشوند باعث بروز بیماری های دیگری خواهند شد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید