دستور پخت آش رشته ویژه افطار

یکی از آش های معروف در ایران آش رشته است که طرفداران زیادی نیز دارد آش رشته در تمام مناطق ایران تقریبا به یک شکل تهیه می شود وجایگاه ویژه ای در وعده های غذایی ومراسم های مذهبی وسنتی ایرانیان دارد .

از این آش در سفره های نذری و افطاری، دعاخوانی و برای آرزوی به سلامت برگشتن مسافر( آش پشت پا ) استفاده می شود . همانطور که می دانید آش رشته در ایران جایگاه ویژه ای دارد موادی که در آش رشته بکار می رود تقریبا شامل تمام گروه های مواد غذایی می باشد

( رشته از گروه نان و غلات، حبوبات و بعضی مواقع آب گوشت که از گروه گوشت و پروتئین ، سبزی های گوناگون بسته به منطقه ای كه آش در آن پخت می شود و بالاخره كشك كه به آن اضافه می شود، مجموعه كاملی از گروه های غذایی را در این غذای خوشمزه فراهم می كند.

ما قصد داریم طرز تهیه آش رشته ونکات مهم پخت آش رشته وچاشنی های آش رشته را در مطلب زیر بیان کنیم تا شما عزیزان با طرز پخت حرفه ای این آش پر طرفدار آشنا شوید :

دستور پخت آش رشته

مواد لازم برای آش رشته به شرح زیر است :

دستور پخت آش رشته

دستور پخت آش رشته

رشته آش : یک بسته 300 گرمی

سبزی های آش رشته : یک کیلو گرم (شامل : جعفری ، اسفناج ، شوید ، گشنیز )

حبوبات آش رشته : 450 گرم ( نخود ، لوبیا چیتی ، عدس و در صورت تمایل گندم پوست کنده)

پیاز : 5 عدد

سیر : 3 حبه ( سلیقه ای )

کشک : دو پیمانه ( ساییده شده غلیظ )

روغن ونمک : به میزان لازم

نعناع خشک پودر شده : 4 قاشق غذا خوری

آبگوشت : 4 پیمانه

مراحل پخت آش رشته به شرح است که :

نخود ولوبیا را یک روز قبل در مقدار مناسبی آب خیس کنید وچند بار آب آن را عوض کرده تا کاملا نفخ آن از بین برود .

عدس وگندم را تقریبا 30 دقیقه در آب خیس کنید کافی خواهد بود .

نخود ولوبیا را به صورت جدا با مقداری پیاز بگذارید بپزد .

وقتی نخود و لوبیا كاملا پخت، حبوبات دیگر و آبگوشت را به مواد اضافه كنید و در صورت تمایل مقداری زرچوبه به آن اضافه كنید در تمام طول پخت مدت نباید آش را به حال خود رها كنید و مرتب باید هم بزنید تا ته نگیرد. همچنین حرارت را ملایم نگه دارید. یكی از نكات مهم پخت آش رشته این است كه با حرارت پایین آش را آماده كنید تا كاملا جا افتاده شود.

سپس سبزی را تمیزشسته شده و خرد شده را به حبوبات پخته شده اضافه کرده و بگذارید سبزی ها هم بپزند.

بعد رشته را در آش ریخته وفرصت دهید آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود.

در این فاصله كشك را نیز در کمی آب جوش حرارت دهید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید(البته نباید خیلی رقیق شود ) نیمی از كشك را داخل آش ریخته و نیم دیگر را برای تزیین آش رشته كنار بگذارید.

پیاز داغ وسیر داغ وهمچنین نعناع داغ را نیز حاضر کنید کمی از همه آنها را در آش بریزید مابقی را برای تزیین آش رشته نگه دارید .

نکات مهم پخت آش رشته

نکات مهم پخت آش رشته

نکات مهم پخت آش رشته

نکات مهم در مراحل پخت آش رشته به شرح زیر است:

1- وقتی كشك را به آش اضافه میكنید آش باید از نظر غلظت آماده باشد و یك دقیقه بعد از اضافه كردن كشكزیر گاز را خاموش كنید به شرح زیر است

2- به یاد داشته باشید که رشته وکشک هر دو مقداری نمک درخود دارند پس در اضافه کردن نمک به آش رشته دقت کنید در بیشتر مواقع نیازی به اضافه کردن نمک نیست .

3- اگر پس از اضافه کردن رشته ، آش زیاد لعاب داد و آش شما خیلی سفت شد،کمی آب جوش به آب اضافه کنید.

4- زمان پخت حبوبان با هم متفاوت است پس سعی کنید حبوبات را جدا از هم بپزید

5- اگر آش رشته ی شما به خوبی لعاب دارنیست می توانید یک قاشق غذا خوری آرد سفید را در یک لیوان آب سرد حل کنید سپس به آش اضافه کنید

6- به یاد داشته باشید انتخاب قابلمه ی مناسب است برای پخت آش رشته از اهمیت برخوردار است ، گنجایش قابلمه ی انتخابی شما باید کمی بیشتر از حجم آش تان باشد چون در اثر نبودن فضای کافی رشته ها به هم می چسبند.

7- یکی از نکات مهم دیگر مقدار پیاز داغ است که نباید خیلی کم باشد چرا که پیاز به جا افتادن آش کمک می کند.

8- برای زیبا تر شدن شکل ظاهری آش سعی کنید سبزی ها را بدون ساقه وبه اندازه متوسط خرد کنید .

9- اختلاف دمایی آش رشته وکشک سبب بریده شدن کشک می شود پس بعد از پختن کامل آش وزمان سرو بهترین زمان برای اضافه کردن کشک است . وهمچنین اضافه کردن کشک در حین پخت آش سبب بد مزه شدن کشک می شود .

10- برای جلوگیری از وارفتن رشته در آش رشته باید از رشته مرغوب استفاده کنید وهمانطور که قبلا ذکر کردیم سایز ظرف انتخابی برای پخت آش رشته بسیار حائز اهمیت است.

11- نکته دیگر در پخت آش رشته مقدار روغن است زیرا روغن داخل آش باید به اندازه و کافی باشد این امر به جا افتادن آش کمک می کند.

برای تزیین آش رشته می توانید از کشک ونعناع داغ وپیاز داغ استفاده کنید که طبق سلیقه خود به هر شکلی که تمایل دارید روی آش طرح بزنید.

چاشنی آش رشته

تزیین آش رشته

تزیین آش رشته

1- یکی از چاشنی های آش رشته که به خوشمزه شدن آن بسیار کمک می کند استفاده از قلم است بدین صورت که ابتدا قلم گاو یا گوسفند را در آب بپزید، سپس قلم را درآورده وعصاره آن را بعد از پخت حبوبات به ظرف آش اضافه کنید .

2- برای چاشنی آش رشته می توانید از کمی سرکه وفلفل قرمز نیز استفاده کنید .

تزیین آش رشته

تزیین آش رشته یکی از مهم ترین ارکان آش رشته است که باعث تحریک اشتهای افراد می شود برای تزیین سنتی آش رشته از کشک، نعنا و پیاز داغ استفاده می شود که علاوه بر زیبایی بوی خوشایندی دارد. برخی از افراد برای زیباترشدن تزیین از پودر فلفل قرمز هم استفاده می کنند که در زمینه سفید کشک نمای زیبایی دارد.

علت وا رفتن آش رشته چیست

وارفتن رشته در آش ممکن است علل مختلفی داشته باشد که پخت زیاد یکی از آن ها است اما بیشتر آشپزهای حرفه ای عقیده دارند علت وا رفتن آن عدم استفاده از رشته مناسب آش رشته است. قبل از پختن آش به انتخاب رشته توجه کنید از دیگر علل وا رفتن رشته در آش رشته' بهم زدن آش رشته است.



آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید