بهترین واصولی ترین طرز تهیه کبه

کبه غذایی است که در خاور میانه طبخ می شود و مواد تشکیل دهنده آن گوشت ، پیاز ، وبلغور و... که با ادویه مخصوص مخلوط و در روغن سرخ می شود. پخت کبه بیشتر در کشورهای عربی بخصوص لبنان رواج دارد . البته باید گفت که در کشور عزیزمان نیز در نواحی چون بوشهر و ایلام و... نیز درست می شود .

کبه ظاهری زیبا دارد و با وجود اینکه در روغن سرخ می شود ولی روغن کمی به خود جذب می کند با ما باشید تا دستور پخت کبه را با هم مرور کنیم :

ابتدا جا دارد انواع کبه را به شما عزیزان معرفی کنیم : کبه عربی ، کبه کردی ، کبه ایلامی ، کبه بوشهری و....

دستور پخت کبه عربی به شرح زیر است :

مواد لازم برای کبه عربی :

کبه عربی

کبه عربی

1- سیر : دوحبه

2- فلفل دلمه : ۱ عدد

3- پیاز : یک عدد

4- قارچ : چهار عدد

5- سبزی : (جعفری و ریحان) ۲ ق غذاخوری

6- زرشک یا کشمش : سلیقه ای

7- رب گوجه : ۲ ق غذاخوری

8- نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه: به میزان لازم

9- مرغ پخته شده ویا گوشت چرخکرده : به میزان لازم

10- برنج : سه پیمانه (پخته شده )

11- سیب زمینی : دو عدد( آبپز شده )

12- پودر سیر : به مقدار لازم

13- آرد سوخاری : به مقدار لازم

مراحل پخت کبه

مرحله اول : پیاز را خرد کرده وتفت دهید ، سپس سیر رنده شده را هم اضافه کرده و تفت دهید . بعد مرغ ریش شده یا گوشت چرخکرده را به ترکیب اضافه کرده و بعد سبزیجات را افزوده و تفت دهید در آخر زرشک ، رب گوجه و نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه را بیافزایید و مخلوط نموده و روی حرارت متوسط تفت دهید .

مرحله دوم :

برنج پخته وسیب زمینی آبپز را با هم چرخ کنید . بعد نمک ، فلفل سیاه و پودر سیر را اضافه و خوب ورز دهید .دست های خود را چرب کرده و از مایه برنجی به اندازه یه نارنگی برداشته و کف دست باز کرده و یه قاشق از مایه گوشتی وسطش گذاشته

( ضخامت مایه برنجی باید یک اندازه باشد و نازک هم نباشد!! مایه گوشتی هم دقیقاً وسط گذاشته به آن شکل دهید وسپس در آرد سوخاری بغلطانید تمام مواد را به همین شکل آماده کرده سپس در یخچال به مدت 30 دقیقه استراحت دهید تا کبه ها منسجم شوند درآخر در روغن داغ سرخ کنید .بهتر است کبه های سرخ شده را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود .

دستورپخت کبه بوشهری

کبه بوشهری

کبه بوشهری

مواد لازم برای کبه بوشهری :

  • گوشت چرخکرده : به مقدار لازم
  • پیاز: یک عدد
  • جوزهندی ، نمک وفلفل : به مقدار لازم
  • بلغور گندم : به مقدار لازم
  • پودر دارچین : یک قاشق چایخوری

مواد لازم برای پر کردن کبه :

  • پیاز : یک عدد
  • نمک ، فلفل ، پودر میخک ، دارچین : به مقدار لازم
  • گردوی خرد شده : سه قاشق غذاخوری
  • بادام زمینی خرد شده : سه قاشق غذاخوری
  • آبلیمو : یک قاشق غذاخوری
  • زرشک : یک قاشق غذاخوری
  • کشمش : یک قاشق غذاخوری

مراحل پخت کبه بوشهری : در آغاز بهتر است برای تهیه کبه از بلغور گندم بسیار ریز شده استفاده کنید. بلغور گندم را خیس کنید کمی منتظر بمانید تا نرم شود. پیاز را بسیار ریز خرد کرده و با ادویه جات خوب مخلوط کنید (می توانید در میکسر هم این کار را انجام دهید).

آب بلغور گندم را خالی کنید و خوب فشار دهید تا آب اضافی آن خالی شود. سپس به همراه گوشت چرخ کرده و پیاز مخلوط شده با ادویه در میکسر بریزید و بگذارید تا خوب مخلوط و یکدست شود. می توانید بعد از در آوردن مواد از میکسر آن را خوب با دست چنگ بزنید. مایه گوشت را درون ظرفی درب بسته درون یخچال بگذارید تا 30 دقیقه بماند.

برای تهیه مواد داخل کبه بوشهری ، پیاز را ریزخرد کرده و درون روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس ادویه ها را به آن بیافزایید و بعد از آن به ترتیب گردو و بادام خرد شده و زرشک و کشمشی که از قبل درون آب خیسانده اید به مواد اضافه کنید مدت بسیار کمی تفت دهید نکته : (در این مرحله از تفت دادن زیاد مواد بپرهیزید).

در آخر کمی از مایه گوشت را به اندازه یک نارنگی برداشته و گرد کنید و با انگشت وسط آن را خالی کنید و یک قاشق چایخوری از مواد مغز و کشمش درون آن بریزد. سپس روی آن را بپوشانید و آن را بیضی شکل کنید .

کبه های آماده شده را درون روغن گرم شده به آرامی بگذارید تا کاملا بپزد. نکته : به خاطر داشته باشید نباید روغن طبخ کبه بسیار داغ باشد زیرا از مغز پخت شدن آن جلوگیری می نماید و روی آن زود می سوزد. (نوش جان)

دستور پخت کبه ایلامی

کبه ایلامی

کبه ایلامی

مواد لازم پخت کبه ایلامی :

برنج : نیم کیلو

گوشت چرخ کرده : 250 گرم

سیب زمینی : ۳ عدد

کشمش : 100گرم

پیاز: ۳ عدد

زرده تخم مرغ :۱ عدد

روغن، رب گوجه فرنگی ، فلفل، زرد چوبه وسبزی معطر: به مقدار لازم.

مراحل پخت کبه ایلامی : ابتدا مقداری برنج را در آب کافی روی حرارت قرار می دهید. هنگامی که پخته شد، بعد از سرد شدن آن را خوب چنگ بزنید تا به حالت خمیری در آید. سپس مقداری از گوشت چرخ کرده، سیب زمینی ریز شده، کشمش و پیاز خرد شده را سرخ کرده و به آن رب گوجه فرنگی ، فلفل، زردچوبه و مقداری سبزی معطر اضافه کنید.

به اندازه یک گلوله کوچک از برنج که به حالت خمیر در آمده را در دست، خوب پهن کنید و از مواد تهیه شده در داخل آن بریزید و درون زرده تخم مرغ بگردانید. حالا در روغن فراوان سرخ کنید (نوش جان )

دستور پخت کبه کردی

کبه کردی

کبه کردی

مواد لازم برای پخت کبه کردی :

· برنج : ۲ لیوان

· سیب زمینی :۱ عدد کرچک

· زرده تخم مرغ : ۱عدد

· گوشت چرخ کرده : ۱۵۰ گرم

· گردو و زرشک : ۳قاشق غذا خوری

· کشمش و زرشک : (سلیقه ای ) ب میزان دلخواه

· پیاز : ۱ عدد

· سیر : ۱-۲ حبه

· رب گوجه فرنگی : ۱ ق غذاخوری

· ادویه کاری : ۲ ق غذاخوری

ابتدا گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، سیر له شده ، نمک و فلفل را خوب تفت دهید . زرشک و گردو و کشمش خورد شده را به آن اضافه کنید . در آخر هم رب گوجه و ادویه را اضافه کرده و بگذارید آب آن تمام شود وبه روغن بیفتد.

برنج را با نمک بدون روغن پخته تا مثل کته شود . کمی آب برنج را اضافه تربریزید تا برنج خوب له شود. بعد برنج را با گوش کوب خوب بکوبید و فرصت دهید سرد شود. سیب زمینی را پخته و له کنید ، برنج وسیب زمینی وتخم مرغ را خوب مخلوط کرده و بعد ورز دهید.خمیر چسبنده ای به دست می آید ولی نباید خیلی هم سفت باشد. اگر خیلی شل بود می توانید یکی دو قاشق آرد به آن اضافه کنید. به یاد داشته باشید که آرد را زیاد نریزید چون طعم برنج از بینمی رود .

وقتی کوبه ها را آماده شد خودش به میزان زیادی سفت خواهد شد .یک ظرف آب کنار دستتان بگذارید وکف دست را خیس کرده و به اندازه یک نارنگی از خمیر بر داشته و کف دست باز کنید و کمی از مواد گوشت را وسط آن گذاشته وببندید .

بعد در ظرفی مناسبی که کمی گود است روغن بریزید و کوبه ها را در روغن داغ سرخ کنید .

نکات مهم پخت کبه :

1- بهتر است کبه ها را تک تک سرخ کنید تا کوبه ها از هم باز نشوند.

2- موقع سرخ کردن دست به کوبه ها نزنید تا کاملا خودشان را بگیرند بعد در صافی بگذارید تا روغن اضافه آن خارج شود

3- می توانید در پخت کبه کردی از تخم مرغ وسیب زمینی استفاده نکنید وطبق سلیقه خود مواد میانی را نیز عوض کنید .

4- در هنگام پخت برنج از آب بیشتری استفاده کنید.

5- در ابتدای پخت برنج مدام برنج را هم بزنید تا دانه های برنج له شود.

6- بعد از اینکه برنج کاملا پخته شد با گوشت کوب چوبی آن را له کنید.

7- استفاده از سیب زمینی در طرز تهیه کبه به چسبندگی و یکدست شدن خمیر یا مواد کاور کبه کمک می کنید.

علت وا رفتن کبه آبکی بودن برنج یا خمیر آن است و یکی از علت های مهمی است که باعث می شود کبه در هنگام سرخ کردن از هم باز شود. برای حل این مشکل مقدار کمی آرد به خمیر بزنید تا حالت شل بودن خمیر از بین برود. یا می توانید مقداری سیب زمینی پخته نیز به خمیر اضافه کنید تا خمیر منسجم شود.

تزیین کبه

تزیین کبه

تزیین کبه

برای تزیین کبه می توانید از سس کچاپ ویا هر نوع سس دیگری که تمایل دارید استفاده کنید ویا با سبزیجات تازه وخیار شور وگوجه فرنگی و زیتون کبه را تزیین کنید .

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید