ماست : یک لیوان
امروز تصمیم داریم یک ته چین کاملا پاییزی را به شما آموزش دهیم. ته چین لبو غذایی ساده و البته بسیار زیباست که می توانید برای شب های طولانی پاییز به عنوان یک شام برای اعضای خانواده خود تهیه کنید. این غذا خیلی خوشرنگ و مجلسی و اشتها آور است و در ضمن اصلاً طعم آن شیرین نمیشود.
مواد لازم برای تهیه ته چین لبو :
تخممرغ: ۳ عدد
لبو: ۴ الی ۵ عدد بدون رگ و ریشه و پررنگ ارغوانی- رنده شده
آب لبو: نصف پیمانه
روغن و کره: به میزان لازم
زعفران دم شده برنج : ۵ پیمانه فیله
مرغ: به تعداد نفرات پیاز و پیاز داغ فراوان
طرز تهیه ته چین لبو * اول با کمی روغن پیاز داغ کنید و فیله مرغ را با زعفران و نمک و کمی کره بپزید. * بعد برنج را آبکش کرده، کمی زندهتر بردارید. * بعد ۳ عدد تخم مرغ کامل و یک لیوان ماست و آب غلیظ لبو و کمی روغن و نمک * سپس درون ماهیتابه، روغن و کره را داغ کرده و کمی از آن را باقی بگذارید و بقیه را درون لیوان نگه دارید برای آخر کار و روی ظرف در مرحلهی انتهایی. * حالا یک ردیف از مایهی سرخابی (لبو رنده شده و ماست و تخم مرغ و نمک و روغن) را * لبوهای پخته شده را رنده درشت کرده و یک ردیف روی برنج سرخابیها بریزید و روی آن را صاف * بعد فیلههای مرغ را با پیاز داغ و کمی آب باقیمانده مرغ (خیلی کم حدود ۴ – ۵ قاشق
را با هم مخلوط کرده و کمی برنج درونش بریزید.
ته ظرف بریزید و روی آن را صاف کنید.
کنید و ردیف بعدی یک ردیف برنج سفید ساده برای این که ترکیب رنگی قشنگی را داشته باشید.
به شرطی که برنج زنده باشد) روی ظرف میریزیم و با پشت قاشق فشار داده و صاف میکنیم.
آموزش تهیه ته چین لبو
* حالا کمی دیگر از برنجی که داشتیم را زعفران زده و کمی روی ظرف میریزیم و کمی دیگر از
همان را برای تزیین نگه میداریم.
* سپس باقی روغن و کره را روی آن بریزید و درش را با کاغذ فویل بپوشانید.
ولی دو تا سوراخ کوچک دو طرفش تعبیه کنید که بخار اضافی بیرون برود و پلو با ترکیب بخار حاصل
خمیر نشود.
* یک ساعت و نیم روی شعله ملایم دم کنید.
* پس از دم کشیدن برنج، شعلهی زیر تهچین را خاموش کرده و فویل را برداشته تا کمی برنج خنک
شود و کمی بعد ماهیتابه را از بالا به پایین محکم بتکانید!! یعنی کمی تکان بدهید تا بفهمید که کف
آن کنده شده است تا قالبی در بیاید یا نه.
* یادتان باشد اگر تازه ته چین را خاموش کردید و نگذاشتید خنک شود، امکان دارد ته چینمان تهاش به
ظرف بچسبد و قالبی در نیاید.
* اگر فکر کردید که ممکن است چسبیده باشد، ته ظرف را درون آب سرد بگذارید تا کمی بماند و
بعد درون دیس گرد برگردانید.
* خنک شدن ته چین قبل از کشیدن در ظرف، کمک میکند تا قالبی در بیاید.
حالا آن را برش بزنید.
درباره خواص لبو
۱- طبیعت چغندر گرم و تر است.
۲- مصرف چغندر بیماری جذام را از بین می برد.
۳- چغندر، عقل را زیاد می کند.
۴- شیره چغندر یکی از بهترین شیره های سبزی است که به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود می بخشد. از این رو مصرف چغندر به خانمها بسیار توصیه می شود.
۵- چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان باردار قرار بگیرد.
۶- لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین ((ث)) و اسید فولیک است که از بروز کم خونی در افراد بویژه دختران جوان ممانعت می کند.
۷- املاحی که در شیره چغندر وجود دارد، یک پاک کننده بسیار عالی برای کبد ، کلیه و کیسه صفرا است.
۸- چغندر ملین ، نرم کننده و ادرارآور است و در رفع یبوست نقش عمده ای را ایفا می کند. همچنین اهمیت به سزایی در دستگاه گوارش دارد.
۹- درمان کننده التهاب مجاری ادرار است.
۱۰- چغندر برای درمان التهاب مثانه، بواسیر و بیماری های پوستی بسیار مفید است. اشتها را نیز زیاد می کند.
۱۱- چغندر مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامین A می شود.