بهترین وحرفه ای ترین دستور پخت حلیم بادمجان

یکی از غذاهای سنتی ما ایرانی ها حلیم بادمجان است .که بیشتر در شهرهایی چون شیراز ، کرمان ، اصفهان طبخ می شود . حلیم بادمجان خوراکی است که با نان سرو می شود وبسیار خوشمزه است .

به غذاهایی که از مخلوط چند ماده غذایی تهیه شده واین مواد در اثر پخته شدن زیاد روی حرارت ملایم له شده اند حلیم گفته می شود.

درمناطق مختلف ایران حلیم بادمجان را به سبکی متفاوت تهیه می کنند. تانما فرصتی فراهم آورده تا شما عزیزان با روش تهیه انواع حلیم بادمجان سنتی ولذیذ ایرانی آشنا شوید ما را همراهی کنید :

دستور پخت حلیم بادمجان شیرازی

حلیم بادمجان شیرازی

حلیم بادمجان شیرازی

مواد لازم حلیم بادمجان شیرازی:

بادمجان : 3 عدد بزرگ
گوشت گردن یا دنده گوسفندی : 200 گرم
عدس : نصف پیمانه
برنج نیم دانه : نصف پیمانه
گردوی خرد شده : یک چهارم پیمانه
آب گوشت : 0.5 لیتر
پیاز داغ، نعنا داغ و کشک : به مقدار لازم
نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه : به مقدار لازم
روغن مخصوص سرخ کردن : به مقدارلازم

طرزتهیه حلیم بادمجان :

نصف پیمانه برنج نیم دانه را با یک پیمانه آب و مقداری نمک بر روی شعله گاز قرار دهید. وقتی آب برنج به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا برنج پخته و نرم شده و شبیه برنج کته آب آن تبخیر شود. نصف پیمانه عدس را با دو پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا عدس ها نیز پخته و نرم شده و آب آن تمام شود.


بعد بادمجان ها را پوست گرفته، از طول برش بزنید روی برش های بادمجان نمک بپاشید و ۲ الی ۳ ساعت صبر کنید تا تلخی بادمجان گرفته شده برش های بادمجان را با آب سرد بشویید و فرصت دهید خشک شوند، سپس آن ها را سرخ کرده و کنار بگذارید.


ظرف مناسبی را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید وقتی آب به جوش آمد گوشت را به همراه یک پیاز چارقاچ، زردچوبه و ادویه به آب جوش افزوده وحرارت را کم کنید و منتظر شوید گوشت کاملا بپزد. پس از اینکه گوشت نیم پز شد، نمک را به آن اضافه کنید.


بعد از اینکه گوشت کاملا پخت، گوشت را ریش ریش کرده، آب گوشت را از صافی عبور داده صاف کنید و کنار بگذارید.
سه قاشق روغن در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.برنج پخته را به روغن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا روغن به خورد برنج برود.

سپس عدس پخته را به تابه اضافه کرده و هم بزنید.
گردوی خرد شده را را نیز به بقیه مواد بیافزایید وهم بزنید. بادمجان های سرخ شده و گوشت ریش شده به همراه آبگوشت به تابه افزوده و درب آن را ببندید وروئی حرارت ملایم قرار دهید تا مواد بار دیگر با هم پخته شوند .

پس از اینکه آب گوشت به خورد مواد رفت و حلیم بادمجان جا افتاد، حرارت را خاموش کنید.
به وسیله گوشتکوب ، مواد را بکوبید تا یکدست شوند.
کشک بادمجان را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با کشک، پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

حلیم بادمجان اصفهانی

حلیم بادمجان اصفهانی

مواد لازم :

· بادمجان : 1 کیلو

· عدس : یک لیوان

· پیاز سرخ کرده : یک لیوان

· کشک زعفرانی یک لیوان

· گوشت گوسفندی : نیم کیلو

· سیر سرخ کرده :یک قاشق غذا خوری

· زعفران دم کرده :نصف لیوان

· نعناع داغ : یک چهارم لیوان

· سیر تازه : 2 حبه

· نمک ، فلفل ، دارچین و زرد چوبه: به میزان لازم

· روغن : به میزان لازم

· گردوی پودر شده : به جهت تزیین

دستور پخت حلیم بادمجان اصفهانی

بادمجان ها را پوست گرفته برش بزنید سپس روی آنها را نمک بپاشید به مدت یک ساعت کنار بگذارید.

مقدار عدس ذکر شده را با آب بگذارید بپزد می توانید برای رفع سردی عدس زمان پخت کمی دارچین به آن اضافه کنید. گوشت را با پیازوسیر خام ، فلفل سیاه ، زردچوبه ، نمک ومقدار کافی آب روی حرارت قرار دهید تا بپزد .

پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و سرخ کنید کشک را کمی بجوشانید ومقداری زعفران به آن اضافه کنید. نعناع داغ را هم درست کنید همه را کنار گذاشته حال به سراغ بادمجان ها بروید با آب سرد آنها را بشویید در آبکش قرار داده سپس با روغن سرخ کنید .

بادمجان های سرخ شده را ساطوری کرده و گوشت پخته شده را هم ریش ریش کنید و عدس ، گوشت و بادمجان را با گوشت کوب برقی یا دستی بکوبید تا مخلوط شوند البته نیاز به کوبیدن زیاد نیست.مخلوط آماده شده را در ظرفی بکشید و با پودر گردو، نعناع داغ ، سیر و کشک زعفرانی به سلیقه خود تزیین کنید.

دستور پخت حلیم بادمجان قمی

حلیم بادمجان قمی

حلیم بادمجان قمی

مواد لازم برای پخت حلیم بادمجان با عدس

جو پرک : یک و نیم پیمانه

عدس : یک پیمانه

بادمجان : 3 عدد متوسط

پیاز : سه عدد متوسط

کشک غلیظ : 4 قاشق غذاخوری

نعنا خشک : 4 قاشق غذاخوری

گوشت : 300 گرم

آب : به مقدار لازم

روغن و نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم

در روش پخت حلیم بادمجان قمی، ابتدا عدس ها را از قبل خیس کنید. گوشت بگذارید روی حرارت با مقداری پیاز نمک وزردچوبه بگذارید روی حرارت تا کاملا پخته شود

. زمانی که عدس و جوپرک در حال پختن هستند بادمجانها را خرد کنید و نمک بزنید بگذارید تا تلخی آن رفع شود .

بعد هم سرخ کنید و در آبکش بگذارید تا روغن آن برود . پیاز ها را هم سرخ کنید .

وقتی که عدس پخت و جو لعاب داد (حدود یک ساعت و نیم) گوشت را برای ریش کردن از قابلمه خارج کنید.

عدس به همراه گوشت ریش شده وبادمجان سرخ شده و پیاز را در ظرف مناسبی بریزید روی حرارت گذاشته تا حدود یک ساعت و نیم دیگربپزد باید بادمجان ها کاملا له شده و جونیزاز هم باز شود اکنون کمی از حلیم بادمجان را بچشید و نمک آن را هم اندازه کنید .

درپایان پخت هم یکی دو قاشق کشک و همچنین مقداری نعنا داغ را به حلیم افزوده سپس تا داغ است در ظرف سرو حلیم بادمجان بکشید و با نعنا داغ و پیاز داغ و کشک تزیین کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان با برنج

حلیم بادمجان قزوینی

حلیم بادمجان قزوینی

مواد لازم:

برنج : یک لیوان
گوشت قرمز : ۳۰۰ گرم
بادمجان : یک کیلو
کشک : یک لیوان
پیاز : ۲عدد بزرگ
سیر : ۳ حبه
فلفل سیاه و فلفل قرمز : از هر کدام نصف قاشق چای خوری
زردچوبه : یک قاشق چای خوری
نمک : به میزان لازم

ابتدا گوشت را با نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز، زردچوبه و یک پیاز چهار قاچ به مدت ۲ ساعت داخل زودپزبپزید ، سپس گوشت را از صافی عبورداده و با گوشت کوب له کنید .
آب گوشت را به برنج در حال پخت اضافه کنید یک پیمانه برنج را با پنج الی شش لیوان آب بپزید تا کاملا مغز پخت شود سپس با گوشت کوب برنج را له کنید.


بادمجان ها را بعد از پوست گرفتن، برش بزنید و 30 دقیقه داخل آب ونمک استراحت دهید تا تلخی بادمجان گرفته شود، سپس بادمجان ها را آب کش کرده و روی یک پارچه تمیز آشپزخانه قرار دهید تا خشک شوند، داخل یک تابه روغن را داغ و بادمجان ها را سرخکرده بعد از سرخ شدن بادمجان ها را داخل غذا ساز یا با مخلوط کن، به مدت چند ثانیه میکس کنید .


یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و با مقدار کمی روغن تفت دهید . سپس چند حبه سیر خرد شده را با پیاز سرخ کنید و بادمجان، گوشت و برنج پخته وله شده و نمک را با هم مخلوط کنید

وکاملا هم میزنیم تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

در قابلمه را می گذاریم و شعله اجاق را خیلی کم کرده تا به مدت نیم ساعت بپزد و آب آن کاملا گرفته شود.
کشک را با یک لیوان آب مخلوط کرده و به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت گذاشته تا بجوشد.
سپس کشک را به حلیم اضافه و خوب هم بزنید و حلیم را به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار می داده ضمنا باید مواظب باشید تا حلیم همراه با کشک زیاد نجوشد چون باعث می شود حلیم ته بگیرد و ترش مزه شود.
حلیم بادمجان را در ظرف مناسب بریزید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید .

طرز تهیه حلیم بادمجان با نخود

حلیم بادمجان تبریزی

حلیم بادمجان تبریزی

دستور پخت حلیم بادمجان تبریزی

مواد لازم :

گوشت : 1 كیلوگرم
پیاز : 2 عدد
سیر : 2 حبه
نخود : یك چهارم پیمانه
پوست پرتقال : یك برش
زردچوبه : به میزان لازم
عدس : یك دوم پیمانه
برنج : یك سوم پیمانه
بادمجان متوسط : 6 عدد (سرخ شده )
پیاز (سرخ شده) : 2 عدد
نمک و كشك : به مقدار لازم

گوشت را با مقدار مناسبی آب سرد روی حرارت قرار دهید، پس از جوش آمدن كف روی آن را بگیرید سپس با پیاز خرد شده و دو حبه سیر و نخود ( كه از قبل خیس شده) و یك برش پوست پرتقال و زردچوبه و ادویه روی حرارت كم قرار دهید تا بپزد، پس از پخته شدن استخوان های گوشت را جدا و با نخودها از ظرف خارج نمایید.


عدس را كه از قبل خیس خورده به ظرف فوق بیفزایید. پس از نیمه پز شدن عدس برنج كه ( از قبل خیس شده ) اضافه کنید. پس از پخته شدن برنج، بادمجان های سرخ كرده و پیاز تفت داده شده را اضافه نموده و فرصت دهید روی حرارت كم بپزد. پس از پخته شدن و جا افتادن حلیم را بكوبید تا كش دار شود.
حلیم بادمجان كوبیده شده را با مقدار مناسبی كشك مخلوط نموده برای چند دقیقه روی حرارت كم قرار دهید، سپس از روی حرارت برداشته و در ظرف مورد نظر قرار دهید.
برای تزیین حلیم بادمجان می توانید سطح آن را با نخودهای پخته شده، نعناع داغ، پیاز وسیر تفت داده شده گردوی پودر شده، محلول زعفران غلیظ و كشك و نیمه های گردو استفاده کنید .

طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید

حلیم بادمجان جنوبی

حلیم بادمجان جنوبی

دستور پخت حلیم بادمجان جنوبی

مواد لازم :

بادمجان : 12 عدد

گوشت سر دست :یک کیلوگرم

لوبیا سفید : نیم کیلو

پیاز سرخ کرده : 2 تا 3 قاشق غذاخوری

کشک سائیده : 2 تا 3 لیوان

روغن : 350 گرم

نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم

گوشت و لوبیا سفید و پیاز داغ را داخل قابلمه آب ریخته و بگذارید کاملا بپزند.
بادمجان ها را پوست بگیرید برش زده و روی آن ها کمی نمک بریزید به مدت یک ساعت استراحت دهید تا تلخی آن گرفته شود. داخل یک تابه بزرگ، مقداری روغن بریزید و بادمجان ها را داخل روغن و روی حرارت ملایم سرخ کنید.
گوشت را پس از پختن از آب خارج کرده بادمجان های سرخ شده و گوشت و لوبیای پخته شده را داخل یک قابلمه بزرگ و مناسب بریزید و آن ها را خوب بکوبید و مخلوط کنید .

دو تا سه لیوان آب و هر مقدار آب گوشتی که دارید، داخل گوشت و بادمجان بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و گاهی آن را هم بزنید تا حلیم کاملا جا افتاده و کش دار شود.
ظرف را از روی حرارت گذاشته و با کشک مخلوط کنید در ظرف مناسبی حلیم را بکشید وبا نعناع داغ و پیاز داغ و گردوی تازه پوست گرفته تزئین کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ

حلیم بادمجان با مرغ

حلیم بادمجان با مرغ

دستور پخت حلیم بادمجان

مواد لازم :

بادمجان : سه عدد

گوشت مرغ : نیم کیلو

عدس : 150گرم

سیر سرخ کرده : یک قاشق سوپخوری

پیاز خرد شده : دو عدد

کشک : یک لیوان

نعنا داغ : دو قاشق سوپخوری

نمک ، فلفل و زردچوبه : به مقدار کافی

مرغ را خرد کنید و به همراه پیاز در مقداری روغن تفت دهید.

در زمان تفت زردچوبه را هم اضافه کنید تا عطر زردچوبه بلند شود . داخل ظرف حاوی گوشت تفت داده شده مقداری آب بریزد و حرارت را کم کنید تا گوشت مرغ به آرامی پخته شود.

عدس را هم به گوشت در حال پخت اضافه کنید تا پخته شود.بادمجان ها را هم پوست بگیرید و سرخ کنید.

بهتر است بادمجان ها را قبل از سرخ کردن یک تا دو ساعت در آب و نمک بخوابانید تا اگر تلخی داشت ، گرفته شود و هنگام سرخ شدن روغن کمتری مصرف کند.

بعد از پخته شدن گوشت و عدس ، بادمجان ها را هم به آن اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل روی حلیم بریزید و در آخرین مرحله پخت ، کشک را اضافه کنید . هنگام سرو حلیم بادمجان ،روی آن را با نعناع داغ و سیر داغ تزیین کنید.

نکات پخت حلیم بادمجان

حلیم بادمجان

حلیم بادمجان

1- گوشت مناسب حلیم بادمجان گوشت گردن یا گوشت راسته است .

2- كشک را قبل از استفاده حتما به مدت 20 دقیقه بجوشانید سپس با حلیم بامجان مخلوط نمایید.

3- لوبیا سفید یا برنج حلیم شما را خوشمزه تر می کنند. پس به جای عدس می توان از آن ها استفاده کرد.

4- بهتر است بادمجان را برای حلیم به صورت حلقه ای برش نزنید ، بلکه به صورت طولی برش دهید تا حلیم کش دار شود.

5- کش دار شدن حلیم بادمجان به گوشت و میزان بادمجان بستگی دارد. اگر از گوشت دنده استفاده کنید حلیم بادمجان بیشتر کش می آید. ضمنا هرچه مقدار بادمجان بیشتر باشد، حلیم بیشتر کش می آید.

6- بهتر است پس از اضافه کردن کشک ، حلیم را بیش از 15 دقیقه روی حرارت قرار ندهید، سبب می شود که حلیم ته بگیرد.

7- زمان افزودن گوشت و بادمجان به برنج، باید آب برنج کاملا کشیده شده باشد. در غیر این صورت هر چه روی حرارت بماند آب آن تمام نشده و ته می گیرد.

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان

تزیین حلیم بادمجان مشهدی

آیا این مطلب مفید بود؟ 1
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید