حرفه ای ترین دستور تهیه سس تند و شیرین تایلندی

چیلی تای ، سس تایلندی تند و شیرین یا سس سوئیت چیلی یکی از پرطرفدارترین سس های رستورانی است که به خاطر عطر و طعم بی نظیرش این روزها به یکی از پرطرفدار ترین سس ها در دنیا تبدیل شده است.اگر شما هم اط طرفداران چیلی تای هستید و در جستجوی یک دستور العمل خانگی سس تند و شیرین تایلندی با ما در تانما همراه شوید ما در این مطلب حرفه ای ترین طرز تهیه چیلی تای را برای شما آماده کرده ایم با ما همراه شوید.

طرز تهیه چیلی تای

طرز تهیه چیلی تای

چیلی تای چیست؟

چیلی تای یا سس تند و شیرین تایلندی یک سس تند یا شیرین است که از هزاران سال پیش بیشتر در مناطقی چون مکزیک، آمریکای مرکزی و جنوبی مورد استفاده قرار می گرفته است. این سس در اروپا و آسیا به ویژه تایلند درست می شود و در طرز تهیه آن به جای پوره گوجه فرنگی از سس کچاپ استفاده می شود.این سس گزینه ای مناسب برای سرو در کنار مرغ سوخاری ، اسپرینگ رول ها و فینگر فود های سرخ کردنی است. در ادامه با طرز تهیه سس چیلی تای به روش تایلندی آشنا می شوید.

طرز تهیه چیلی تای

دستور تهیه سس چیلی تای

مواد لازم برای تهیه چیلی تای

خیلی از ما دوست داریم که طعم خاص سس چیلی تای را در کنار غذاهای خانگی خودمان امتحان کنیم . مواد لازم برای درست کردن یک چیلی تای متفاوت و اصیل به صورت زیر است

  • سیر رنده شده یا ریز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
  • سویا سس: ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر: نصف لیوان فرانسوی دسته دار
  • آرد یا نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب: ۱ لیوان فرانسوی دسته دار
  • پودر چیلی یا فلفل قرمز کشمیری: ۱ قاشق چای خوری
  • نمک: ۱/۵ قاشق چایخوری
  • سرکه برنج یا سرکه سیب: نصف لیوان فرانسوی دسته دار
  • پوره فلفل قرمز: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه چیلی تای

مواد لازم برای تهیه سس چیلی تای

دستورالعمل تهیه سس چیلی تای حرفه ای

برای تهیه یک سس چیلی تای حرفه ای و خوشمزه لازم است که مراحل زیر را دقیق و اصولی انجام دهید تا طعم خاص این سس شرقی خاص را در سفره خانواده خود تجربه کنید به خاطر داشته باشید که این دستور نزدیکترین دستور به سس چیلی تای تایلندی است

مرحله نخستین تهیه سس چیلی شیرین و تند

در نخستین مرحله از تهیه سس چیلی تای باید شکر، پودر چیلی، سیر خرد شده، سس سویا، نمک، سرکه و آب را در یک قابلمه به خوبی مخلوط کنید. حالا اجاق گاز را با حرارت ملایم روشن کنید و بگذارید تا مواد برای ۳ تا ۴ دقیقه داغ شوند در این مدت مواد سس را خوب هم بزنید تا شکر آن کاملا حل شود پس از حل شدن کامل شکر می توانید پوره فلفل قرمز را اضافه کنید و اجازه دهید که مواد سس ۲ تا ۳ دقیقه دیگر بجوشند.

مرحله دوم؛ آرد ذرت اضافه می شود

در این مرحله آرد ذرت و آب را در یک کاسه می ریزید و آنقدر هم می زنید تا به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.توجه داشته باشید آرد نباید حالت گلوله ای داشته باشد و باید مادی ای کاملا یکدست داشته باشید. پس از اینکه آرد به خوبی در آب حل شد، آن را به مواد سس اضافه کرده و آنقدر هم می زنید تا سس به جوش بیاید.

پس از به جوش آمدن سس شعله گاز را کم کرده و مدت ۳ تا ۴ دقیقه به آن زمان می دهیم تا بجوشد و غلظت مناسبی پیدا کند و سس درون ظرف کاملا شفاف و براق شود. حالا باید شعله را خاموش کنید و بگذارید که سس خنک شود . شما می توانید این سس تایلندی دلچسب را تا ۴ هفته در یخچال نگه دارید.

طرز تهیه چیلی تای

فوت و فن های خوشمزگی سس چیلی تای

فوت و فن های تهیه سس چیلی تای

  • برای درست کردن پوره فلفل قرمز می توان مقداری فلفل قرمز تازه را در خرد کن یا غذاساز بریزید و خرد کنید. توجه داشته باشید که اگر برای تهیه پوره فلفل قرمز از فلفل قرمز خشک استفاده می کنید، بهتر است فلفل ها را قبل از خرد کردن به مدا ۱۰ دقیقه داخل آب قرار دهید و سپس آنها را با دستگاه پوره کنید.
  • شما می توانید بر اساس سلیقه و ذائقه خود مقداری زنجبیل تازه رنده شده و ۲ قاشق سس کچاپ را نیز به این سس اضافه کنید.
  • اگر سس های خیلی تند در رژیم غذایی شما جایگاهی ندارد و دلتان می خواهد سس چیلی تای شما تندی کمتری داشته باشد می توانیدمقدار پوره فلفل را کمتر کنید و یا در تهیه سس از فلفل چیلی شیرین استفاده کنی همچنین می توانید در حد امکان دانه های فلفل را از داخل پوره فلفل جدا کنید.

استفاده از آرد ذرت در این ترکیب این سس ضروری است و سبب ایجاد بافت ژله ای و غلیظ در آن می شود.توجه داشته باشید که اگر آرد ذرت را از مواد تهیه این سس حذف کنید سس تان حالتی آبکی و شل پیدا می کند.

طرز تهیه چیلی تای

طرز تهیه سس تایلندی تند رستورانی

ارزش غذایی سس چیلی تای

برای خیلی از افراد آنچه می خوردند اهمیت بسیاری دارد و دوست دارند بدانن که هر ماده غذایی که در سفره خانواده آنها وجود دارد چه ارزش غذایی دارد و با خواص و مضرات آن آشنا باشند اگر شما هم از همین دسته افراد هستند در ادامه با ارزش غذایی سس چیلی آشنا شوید

  • انرژی: ۱۲۹ کیلوکالری
  • کربوهیدرات: ۳۲ گرم
  • پروتئین: ۱ گرم
  • چربی: ۱ گرم
  • فیبر: ۱ گرم
  • شکر: ۳۰ گرم
  • ویتامین C: 7 میلی گرم
  • کلسیم: ۴ میلی گرم
  • آهن: ۱ میلی گرم
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید