شیرینی عید نوروز در اقصی نقاط ایران خیلی زیاد و متفاوت است. شما می توانید نسبت به شهری که در آن زندگی میکنید و ابزاری که برای پخت شیرینی در اختیار دارید یک شیرینی خوشمزه برای شب عیدتان بپزید. امیدواریم این مقاله از تانما بتواند به شما در انتخاب پخت شیرینی دلخواهتان کمکی بکند.

شیرینی عید نوروز

طرز تهیه شیرینی شب عید

طرز تهیه شکلات های قلبی

مواد لازم

  • شکلات سفید: 200 گرم
  • بیسکویت «پودرشده»: 300 گرم
  • پسته «برشته شده و پودر شده»: 100 گرم
  • عسل: یک قاشق سوپ خوری
  • گلاب: 2 قاشق چای خوری
  • مربای زردآلو : 3 قاشق سوپ خوری
  • خامه صبحانه: 3 قاشق سوپ خوری
  • شکلات سیاه «آب شده»: 100 گرم
  • شکلات سیاه «آب شده اضافه»: 150 گرم
  • خرده بیسکوییت: 100 گرم

طرز تهیه

شکلات سفید ذوب شده، بیسکویت پودر شده، پسته ، عسل، گلاب ، مربای زردآلو ، خامه صبحانه و شکلات سیاه آب شده را مخلوط کنید تا یکدست شده به صورت خمیر نرمی درآید.سپس داخل یک شماره قالب 20×20 سانتیمتری را که چرب کرده و با کاغذ پوشش داده اید ریخته و صاف کنید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید.سپس از یخچال خارج کرده و از قالب جدا کنید و برش بزنید.در صورت تمایل میتوانید از کاتر مورد نظر استفاده کرده و برش را انجام دهید.

مجددا در یخچال قرار دهید، شکلات سیاه آب شده اضافه را با خرده بیسکویت مخلوط کرده شیرینی برش خورده را از یخچال خارج کنید و داخل شکلات غوطه ور کنید و روی توری قرار دهید تا شکلات اضافه ازآن جدا شود.میتوانید این شیرینی رابه مدت 3 روز در یخچال نگه داری کنید.

شیرینی عید نوروز

شکلات های قلبی

طرز تهیه شیرینی دارچینی مکزیکی

مواد لازم

  • کره: 225 گرم
  • شکر ریز: 50 گرم
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
  • آرد: 225 گرم
  • آرد ذرت: 115 گرم

مواد لازم رویه

  • پودر شکر: 50 گرم
  • دارچین: یک قاشق چای خوری

طرز تهیه

ابتدا فر را روی 160 درجه سانتیگراد «325 درجه فارن هایت» گرم کنید.دو شماره سینی فر را چرب کرده و کنار بگذارید.شکر رابه همراه کره در کاسه ای ریخته و با همزن بزنید تا سبک و لطیف شود.وانیل را اضافه کنید.آرد و آرد ذرت را روی مواد الک کرده و با لیسک هم بزنید.یک قاشق چای خوری از مواد برداشته ودر دست گرد کنید و روی سینی قرار دهید.سپس به مدت 30 دقیقه در فر بپزید تا اندکی طلایی شود.بعد کنار بگذارید تا کمی خنک شود ولی کمی گرم باشد.

طرز تهیه رویه

مواد رویه را باهم مخلوط کرده و شیرینی ها را در آن بغلتانید و روی توری قرار دهید تا کاملا خنک شوند.

شیرینی شب عید

شیرینی دارچینی مکزیکی

طرز تهیه کراسان فندقی

مواد لازم

  • کره: 125 گرم
  • وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری
  • شکر: 55 گرم
  • شکر قهوه ای: 50 گرم
  • تخم مرغ: یک شماره
  • خامه: 2 قاشق سوپ خوری
  • فندق «خردشده»: 55 گرم
  • آرد: 260 گرم
  • بیکینگ پودر: یک دوم قاشق چای خوری
  • دارچین: یک دوم قاشق چای خوری
  • پودر شکر «اضافه»: حدودا 80 گرم

طرز تهیه

کره، شکر، وانیل، شکر قهوه ای و تخم مرغ را با همزن برقی بزنید.فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس سینی فر را چرب کرده کار بگذارید.بعد از یکدست شدن مواد خامه، فندق خردشده، آرد، بیکینگ پودر و دارچین را داخل مواد ریخته و خوب مخلوط کنید.خمیر را ورز داده تا یکدست شود.سپس داخل یک کیسه نایلونی قرار داده و به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید.سپس از خمیر به اندازه 2 قاشق چای خوری در دست گرد کرده و سپس به شکل استوانه درآورده و به شکل هلال فرم دهید و داخل سینی با فاصله بچینید.

تمام مواد رابه همین ترتیب آماده کنید و به مدت 15 دقیقه در فر بپزید.شیرینی را بعد از پخت از فر خارج کرده و بعد از 5 دقیقه از سینی جدا کنید و داخل پودر شکر غلتانده ودر ظرف مورد نظر بچینید.این شیرینی را می توانید در دمای محیط به مدت طولانی نگه داری کنید. دقت کنید این شیرینی را در ظرف دردار نگه داری کنید.

شیرینی عید نوروز

کراسان فندقی

طرز تهیه کوکی موکای تیره

مواد لازم

  • آرد: یک دوم پیمانه
  • پودر کاکائو: یک دوم پیمانه
  • شکر: یک چهارم پیمانه
  • شکر قهوه ای: یک چهارم پیمانه
  • پودر اسپرسو: یک قاشق سوپ خوری
  • کره «ذوب شده»: 3 قاشق سوپ خوری
  • نمک: یک هشتم قاشق چای خوری
  • بیکینگ سودا: یک چهارم قاشق چای خوری
  • وانیلین: یک هشتم قاشق چای خوری
  • سفیده تخم مرغ: یک شماره
  • شکر: یک پیمانه «برای غلتاندن»

طرز تهیه

آرد، پودر کاکائو، پودر اسپرسو، نمک و بیکینگ سودا را مخلوط کرده و کنار بگذارید.کره، شکرها، سفیده تخم مرغ و وانیلین را با همزن بزنید تا مخلوط شوند.

مواد خشک را بیفزایید.از خمیر توپ های کوچکی جدا کرده ودر شکر بغلتانید ودر سینی چرب شده بچینید و به مدت تقریبی 15 دقیقه در فر با حرارت 175 درجه سانتیگراد بپزید.

شیرینی عید نوروز

کوکی موکای تیره

طرز تهیه کوکی نوتلا

مواد لازم

  • کره: 100 گرم
  • شکر: 150 گرم
  • آرد: 250 گرم
  • جوش شیرین: یک قاشق چای خوری
  • نوتلا: 100 گرم
  • شکلات چیپسی: یک پیمانه
  • تخم مرغ: 2 شماره
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری

طرز تهیه

فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.سینی فر را چرب کرده کنار بگذارید.کره، شکر و وانیل را با همزن برقی بزنید تا یکدست و کرمی شود.سپس تخم مرغها را دانه دانه اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد صاف و یکدست شود.سپس آرد و جوش شیرین را مخلوط کرده ودر دو مرحله به مواد کره ای اضافه کنید.

بعد از مخلوط شدن شکلات چیپسی را داخل مواد بریزید و مواد را خوب مخلوط کنید.از مخلوط آماده به اندازه یک گردو در دست گرد کنید.سپس آنرا مسطح کرده و در مرکز آن نوتلا بریزید.

اطراف آنرا جمع کرده و مجددا در دست گرد کنید و داخل سینی با فاصله 3 سانت از یک دیگر بچینید و به مدت 12 دقیقه در فر بپزید.سپس از فر خارج کرده و بعد از 5 دقیقه از سینی جدا کنید و بعد از خنک شدن کامل داخل ظرف بچینید. این کوکی را می توانید برای مدت طولانی داخل ظروف شیشه ای دردار در دمای محیط نگه داری کنید.

شیرینی عید نوروز

کوکی نوتلا

طرز تهیه شیرینی شکلاتی

مواد لازم

  • کره «نرم»: 100 گرم
  • پودر قند: 80 گرم
  • شکر قهوه ای: 40 گرم
  • تخم مرغ: یک شماره
  • وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری
  • آرد: 190 گرم
  • پودر کاکائو: 30 گرم
  • جوش شیرین: یک قاشق چای خوری

مواد لازم رویه

  • شکلات تلخ : 45 گرم
  • شیر عسلی: 2 قاشق سوپ خوری
  • گردو و فندق «خرد شده»: 50 گرم

طرز تهیه

کره نرم، پودر قند و شکر قهوه ای را با دور متوسط همزن برقی بزنید تا کرمی و سبک شود و کمی تغییر رنگ دهد.سپس تخم مرغ و وانیل را افزوده و مخلوط کنید. آرد، پودر کاکائو و جوش شیرین را مخلوط کرده و به مواد رنده شده افزوده و با لیسک هم بزنید. مواد را داخل نایلون قرار داده و به مدت 3 ساعت داخل یخچال قرار دهید.سپس از یخچال خارج کرده و گلوله های کوچک از خمیر برداشته ودر دست گرد کرده و روی سینی قرار دهید و با چوب ساقه عروس و یا هر وسیله دیگری روی آن حفره ایجاد کنید.

از مواد میانی آماده گلوله های کوچکی برداشته و داخل حفره قرار دهید و نیمی از مغزهای خرد شده را روی انها بپاشید ودر فر از پیش گرم شده با دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت 8 تا 10 دقیقه قرار دهید. پس از پخت و خنک شدن داخل ظرف در دار نگه داری کنید.

طرز تهیه رویه

شکلات تلخ و شیر عسلی را داخل شیر جوش ریخته و روی شعله ملایم قرار دهید تا شکلات ذوب شود. سپس از روی شعله برداشته و نیمی از مغزها را افزوده و مخلوط کنید. مواد رابه مدت یک ساعت رد یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.

شیرینی عید نوروز

شیرینی شکلاتی

طرز تهیه قرابیه شکلاتی

مواد لازم

  • کره: 200 گرم
  • پودر قند: یک پیمانه
  • روغن مایع: 3 قاشق سوپ خوری
  • نشاسته ذرت: یک چهارم پیمانه
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
  • تخم مرغ: یک شماره
  • شکلات چیپسی سفید یا کره ای: یک دوم پیمانه
  • فندق «خرد شده»: یک دوم پیمانه
  • آرد: حدود 400 گرم
  • پودر کاکائو: 30 گرم

طرز تهیه

کره و پودر قند را با همزن خوب بزنید تا نرم و کرمی شود. تخم مرغ، روغن مایع و وانیل را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر بزنید. آرد، پودر کاکائو و نشاسته ذرت را مخلوط کرده و بطور کم کم اضافه کنید تا جاییکه خمیر نرمی حاصل شود.ممکن است کمتر یا بیشتر از مقدار دستور آرد مصرف شود. در آخر شکلات چیپسی و فندق خرد شده را نیز اضافه کنید.

از مواد با قاشق بستنی یک اسکوپ برداشته ودر سینی با فاصله بچینید. سینی را حدود 20 دقیقه در یخچال استراحت داده و سپس در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه بپزید.

شیرینی عید نوروز

قرابیه شکلاتی

طرز تهیه قرابیه ارده

مواد لازم

  • روغن مایع: یک پیمانه
  • پودر قند: یک پیمانه
  • ارده: یک پیمانه
  • بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
  • گردو «خرد شده»: یک دوم پیمانه
  • شکلات چیپسی تلخ: یک دوم پیمانه
  • آرد: حدود 400 گرم

طرز تهیه

روغن مایع، پودر قند و ارده را در ظرفی ریخته با همزن دستی مخلوط کنید. وانیل، بیکینگ پودر و آرد را جداگانه مخلوط کرده و کم کم به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا جاییکه خمیر جمع شده و خمیر نرمی حاصل شود.ممکن است کمتر یا بیشتر از مقدار دستور، آرد مصرف شود. در آخر گردوی خرد شده و شکلات چیپسی را نیز اضافه کنید. از مواد با قاشق بستنی یک اسکوپ برداشته ودر سینی فر با فاصله بچینید.

سینی را حدود 20 دقیقه در یخچال گذاشته سپس در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه بپزید.

شیرینی عید نوروز

قرابیه ارده

طرز تهیه وینا زعفرانی

مواد لازم

  • کره: 180 گرم
  • پودر قند: 80 گرم
  • پودربادام «نرم»: 35 گرم
  • آرد: 300-290 گرم
  • نمک: یک پنسه
  • بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
  • زعفران غلیظ: یک قاشق چای خوری
  • وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری
  • زرده تخم مرغ: یک شماره

طرز تهیه

ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید. کره را با همزن کمی بزنید تا یکدست شود. سپس پودر قند را اضافه کرده و هم بزنید تا کرمی و سبک شود. زرده تخم مرغ رابه همراه وانیل اضافه کرده و 30 ثانیه هم بزنید.زعفران غلیظ را نیز به همراه پودربادام افزوده و با لیسک مخلوط کنید. در انتها نمک و بیکینگ پودر را با آرد الک کرده و کم کم به مایه اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر نرمی به دست آید که به دست و کاسه نچسبد.

بدون این که به خمیر استراحت دهید، داخل قالب های مینی تارتلت را کمی چرب کرده و خمیر را در هر قالب پرس کرده ودر هر طبقه وسط فر به مدت حدود 20-18 دقیقه قرار دهید تا بپزد.پس از سرد شدن شیرینی ها، انها را از قالب خارج کرده با شکلات و پسته نگینی تزیین کنید.

شیرینی عید نوروز

وینا زعفرانی

طرز تهیه شیرینی مارمالادی

مواد لازم

  • کره نرم: 130 گرم
  • پودر قند: 60 گرم
  • تخم مرغ: یک شماره
  • پودر فندق: 20 گرم
  • آرد: 250 گرم
  • وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری
  • مارمالاد توت فرنگی: به مقدار لازم

طرز تهیه

کره نرم و پودر قند را با همزن برقی بزنید تا کمی سبک شود. تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. پودر فندق را افزوده و یک دور هم زده و همزن را خاموش کنید.آرد را کم کم افزوده و با لیسک هم بزنید تا خمیر جمع شده و چسبناک نباشد. سپس داخل نایلون قرار داده و به مدت یک تا دو ساعت در یخچال استراحت دهید.پس از استراحت، تکه کوچکی از خمیر برداشته و روی سطح آردپاشی شده با وردنه باز کرده و با کاتر دلخواه بریده و داخل سینی فر قرار دهید. شیرینی ها را در فر از پیش گرم شده با حرارت 180 درجه سانتیگراد حدود 75 دقیقه قرار دهید.

پس از پخت و کاملا خنک شدن، دو شماره شیرینی را با مارمالاد توت فرنگی به هم بچسبانید. در صورتی که از کاتر کار شده در عکس استفاده می کنید، حفره روی شیرینی را هم می توانید با مارمالاد پر کنید. برای چسباندن دو شماره شیرینی به هم می توانید از نوتلا نیز استفاده کنید.

شیرینی عید نوروز

شیرینی مارمالادی

طرز تهیه شیرینی نخودچی

مواد لازم

  • آرد نخودچی 250 گرم (2 ق س از آرد برداشته و به جای آن آرد گندم اضافه کنید)
  • پودر قند 125 گرم
  • روغن جامد 125 گرم
  • هل 1 قاشق چایخوری
  • زعفران به دلخواه

طرز تهیه

روغن و پودر قند رو با همزن بزنید تا لطیف شه زعفران و هل و آرد رو اضافه کنید ورز بدید تا لطیف شه در صورت نیاز از چرخ گوشت رد کنید تا خمیر لطیفی داشته باشید.24 ساعت در فضای آشپزخونه به خمیر استراحت بدید و به دلخواه فرم بدید و تزیین و در فر از قبل گرم شده با 175 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار بدید.

زمان خنک شدنش زیاده بزارید کامل خنک شه بعد از سینی خارج کنید.

شیرینی عید نوروز

شیرینی نخودچی

طرز تهیه شیرینی بادامی

مواد لازم

  • پودر بادام: 2 لیوان
  • پودر شکر: 1.5 لیوان
  • گلاب: کمتر از نصف لیوان
  • خلال پسته: به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا پودر بادام را با دوسوم پودر شکر مخلوط کنید. گلاب را کم کم اضافه کنید که مواد شل نشود و به صورت خمیری منسجم درآید و بتوان آن را در دست فرم داد و به شکل بادام یا توت درآورد. این خمیر را کمی ورز دهید تا کاملا چسبنده شود. از مواد خمیر به اندازه یک فندق بردارید و آماده کنید و در ظرف مناسبی بچینید. از یک خلال پسته برای دسته میوه استفاده کنید و در انتهای توت فرنگی فرو کنید. پودر شکر را با کمی پودر لبو یا هر رنگ خوراکی مجاز مخلوط کنید و بعد توت های آماده شده را در پودر شکر رنگی بغلتانید تا جلوه بهتری داشته باشند. این شیرینی را در ظرف دردار تا مدت ها می توانید در جای خنک نگهداری کنید. شیرینی بادامی بسیار مقوی و مغذی است و احتیاج به پخت ندارد.

شیرینی عید نوروز

شیرینی بادامی

آیا این مطلب مفید بود؟
گالری تصاویر
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید