کمپوت گلابی یک کمپوت بسیار خوشمزه و پر طرفدار است و افراد می توانند این کمپوت خوشمزه را در منزل تهیه کرده و در فصول مختلف سال مصرف کنند. تانما در این مطلب ضمن بیان دستور تهیه کمپوت گلابی، نکاتی را در خصوص آماده سازی و نگهداری این کمپوت بیان می کند؛

کمپوت چیست ؟

کمپوت( compote )نوعی دسر می باشد که در قرن هفدهم برای اولین بار و اصل آن از کشور فرانسه می باشد.کمپوت مجموعه ای از میوه های خردشده یا کامل و شربت ترکیب شده است. در واقع میوه درسته در آب، به همراه شکر و ادویه می پزد.مانند کمپوت آناناس و کمپوت گلابی. به صورت کلی میوه پخته (کمپوت )را اکثر مردم مصرف می نمایند. بخصوص افرادی که دستگاه گوارش آنها، به خوبی قادر به هضم میوه های خام نمی باشد. بنابراین در تهیه آن باید دقت بسیار زیادی بشود.

خواص کمپوت گلابی چیست؟

یبوست و اسهال

مقادیر بالای فیبر موجود در گلابی موجود در کمپوت گلابی باعث افزایش حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست و اسهال کمک می کند.

بارداری و شیردهی

کمپوت گلابی سرشار از فولات است که از نقایص لوله عصبی در جنین جلوگیری کرده و فولات مورد نیاز زنان باردار در دوران بارداری را فراهم می سازد. کمپوت گلابی منبع خوبی از فیبر می باشد که از یبوست دوران بارداری پیشگیری می کند. همچنین کمپوت گلابی برای تسریع درمان زنان شیرده پس از زایمان و در دوران شیردهی مفید می باشد.

سرماخوردگی

کمپوت گلابی حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می کند.

نوزادان و کودکان

کمپوت گلابی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد نوزادان و کودکان می باشد، بهتر است بدانید که بهترین شکلی که می توانید میوه گلابی را به رژیم غذایی نوزادان و کودکان خود اضافه کنید استفاده از کمپوت گلابی خانگی می باشد چون بافتی نرم تر دارد.

زخم معده و دستگاه گوارش

گلابی موجود در کمپوت گلابی یکی از میوه هایی است که به راحتی هضم می شود و مقادیر بالای فیبر موجود در آن برای درمان زخم معده و سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد.

طرز تهیه کمپوت گلابی

خواص کمپوت گلابی

طرز تهیه کمپوت گلابی

مواد لازم تهیه کمپوت گلابی

  • گلابی ۴ عدد
  • شکر ۳ قاشق غذاخوری
  • گلاب ۱ قاشق غذاخوری
  • سرکه ۲ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو طبیعی ۱ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کمپوت گلابی

مرحله اول

ظروفی را که برای ریختن کمپوت گلابی در نظر گرفته اید کاملا شست وشو دهید و حتما خشک کنید تا عاری از هرگونه میکروب باشد. بهتر است هم خود شیشه ها و درِ ظروف شیشه ای برای کمپوت گلابی خانگی را می توانید مدتی در آب بجوشانید و بعد از جوشیدن آب با حرارت کم، مدتی اجازه دهید ظرف و درِ آن داخل آب جوشیده شده قرار گیرد. سپس آنها را خارج کرده و خوب خشک کنید تا کاملا استرلیزه و تمیز باشد.

مرحله دوم

گلابی هایی که برای کمپوت خوشمزه گلابی از نوع خانگی در نظر گرفته اید سعی کنید پخته و له شده باشد تا به مراحل پخت شما و مزه دار شدن کمپوت گلابی خانگی کمک بیشتری کند. گلابی هایی را کاملا شسته و تمیز کرده اید پوست بگیرید و به اندازه های دلخواه به حالت ورقه ای برش بزنید.

حال این گلابی های خرد شده را در آب لیمویی که جزو مواد اولیه بود ریخته و کاملا با آب لیمو آغشته کنید. حتما برای شما سوال پیش آمده که چرا این عمل را انجام می دهید. باید گفت این کار به خاطر این است که گلابی های پوست کنده شده و برش داده شده تیره و سیاه نشود.

مرحله سوم

قسمت مهم تهیه کمپوت گلابی خانگی تهیه کردن شربت آن است. یک ظرف یا قابلمه را روی حرارت گذاشته و در آن مقدار آب و شکری که در معرفی مواد اولیه ذکر شد، اضافه کنید و روی حرارت بسیار کم شروع به هم زدن به طور یکنواخت و پیوسته کنید تا به خوبی شکر در آب حل و یکدست شود.

مرحله چهارم

بعد از این که شربت به خوبی جوش آمد تقریبا بعد از ۳ الی ۴ دقیقه که به حالت نیمه جوش رسید آن را بر روی گلابی های تکه تکه شده که داخل آب لیمو قرار داشت بریزید. حال کل این مواد یعنی شربت، گلابی و آب لیمو را که حتما خوب آن را هم زده اید روی حرارت قرار دهید تا کم کم به حال خود به نقطه جوش برسد. نیاز به گذاشتن درِ قابلمه نخواهد بود.

مرحله پنجم

بعد از این که به نقطه جوش رسید حرارت شعله را کم کنید تا مواد به حالت نیمه جوش رسد. حالا می توانید درِ قابلمه را بگذارید و مدت زمان ۵ دقیقه را برای این حالت نیم جوش بودن اختصاص دهید. این کار باعث نرم شدن کمپوت گلابی خانگی خوشمزه شما می شود.

مواد لازم برای تهیه کمپوت گلابی

مراحل تهیه کمپوت گلابی

مرحله ششم

مرحله آخر تهیه کمپوت گلابی خانگی کمپوت کردن آن است. برای این کار باید ابتدا در یک قابلمه کمی بیش از نیمه قابلمه آب بریزید و بگذارید روی حرارت بجوشد. از آن طرف گلابی که آماده کرده اید را داخل شیشه های تمیز تهیه شده تا مقدار دو سوم ظرف بریزید.

شربت مربوط به گلابی را نیز درون شیشه ریخته و شیشه را پر کنید تا گلابی کاملا داخل شربت باشد یا شربت، کمپوت گلابی خانگی را بپوشاند. اطراف شیشه را به کمک دستمال تمیز کنید و درِ شیشه ای را که استرلیزه کرده اید، روی شیشه قرار دهید و محکم ببندید. از محکم بودن درِ شیشه اطمینان کامل پیدا کنید تا زحمات شما هدر نرود.

شیشه محتوی گلابی را داخل آن قابلمه آب که روی حرارت بوده، قرار دهید و اجازه دهید آب بجوشد. حدود ۲۰ دقیقه زمان برای این کار نیاز است. کمپوت گلابی خوشمزه شما آماده شده است و می توانید بعد از این که از داخل قابلمه آب در آوردید و خنک شد به یخچال انتقال دهید و در جمع خانوادگی و دوستانه خود نوش جان کنید و از خاصیت های بی نظیر گلابی و در واقع کمپوت گلابی خانگی لذت ببرید.

زمان پخت کمپوت گلابی

بهترین زمان پخت کمپوت گلابی بین 15 تا 20 دقیقه می باشد اما بعد از این مدت گلابی ها را چک کنید و اگر می خواهید نرم تر شوند بگذارید کمی دیگر بپزند.

نکات تهیه ی کمپوت گلابی

نکات خرید گلابی برای کمپوت

  • میوه هایی که انتخاب می کنید باید کیفیت مناسب داشته باشند و روی آن ها لکه و له شدگی نباشد.
  • برای تهیه ی کمپوت گلابی ، اولین نکته استفاده نکردن از میوه هایی است که له و نرم باشند.
  • همچنین میوه هم نباید نارس باشد بلکه رسیده باشد و سفتی خود را داشته باشد .

نکات پخت کمپوت گلابی

  • اگر می خواهید کمپوت شما خیلی شیرین شود شکر ان را زیاد تر بریزید.
  • اگر میوه ای را می خواهید کمپوت کنید که باید حتما پوست آنرا بکنید ،طوری پوستش را جدا کنید که خود میوه له نشود و سالم بماند.
  • می توانید برای تهیه کمپوت گلابی مقداری زعفران به کمپوت اضافه نمایید تا کمپوت گلابی خوشرنگ و خوش طعم شود.
  • برای خوش طعم کردن کمپوت گلابی می توانید به جای آبلیمو از ۱ قاشق رنده پوست لیمو ترش استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از سیاه شدن گلابی ها می توانید آن ها را بعد از پوست کندن در درون کاسه ای که حاوی مخلوط آب و سرکه است قرار دهید.
  • دقت کنید ضمن این که میوه را خوب می پزید، نباید له شود و شکل خود را از دست بدهد.
  • برای تهیه هر نوع کمپوتی باید از پیش آب و شکر را بجوشانید و محلول را از صافی رد کنید. سپس در حالی که می جوشد میوه مورد نظر را در آن بریزید.
  • سعی کنید کمپوت را به مقدار زیاد آماده نکنید، چون در این صورت باید کمپوت را هم زد و بدیهی است طی انجام این عمل میوه ها له می شوند.
  • در حالت معمول کمپوت را بدون اسانس درست می کنند تا کمپوت عطر طبیعی میوه را داشته باشد. اگر بخواهید کمپوت را معطر کنید به آن کمی وانیل اضافه کنید.
  • اندازه شکر و تازه بودن میوه را باید در نظر گرفت ، همگام پخت کمپود ، باید سعی کرد که شربت آن زیاد جوش نیاید، زیرا ماده اصلی آن یعنی میوه زود له شده و فرم تکه های میوه از بین خواهد رفت و حالت وارفتگی به خود خواهد گرفت.
  • برای جلوگیری از سیاه شدن گلابی ها بهتر است آن ها را بعد از پوست کندن درون محلول سرکه و آب قرار دهید.
نکات نگهداری کمپوت گلابی

نکات پخت کمپوت گلابی

نکات نگهداری کمپوت گلابی

  • میوهایی که می خواهید کمپوت کنید داخل ظرف لعابی یا آلومینیومی کمپوت کنید و ظرف کمپوت را خوب تمیز کنید و چربی نداشته باشد و زنگ هم نزند.
  • بعد از ریختن کمپوت در درون شیشه ها می توانید با کمک چاقوی تیزی همه حباب های میان مواد کمپوت را از بین ببرید تا از کپک زدن آن جلوگیری شود.
  • کمپوت گلابی را می توانید به مدت چند روز در درون یخچال نگهداری کنید.
  • اساسا کمپوت را نمی توان مدت زیادی نگه داشت چون شربتش رقیق و رفته رفته فاسد می شود، به جز مواردی که هوای داخل قوطی گرفته و درب آن لحیم می شود.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید