دستور پخت پیراشکی خوشمزه

دستورپخت 26 پیراشکی خوشمزه وپرطرفدار در ادامه با ما باشید تا با فوت وفن پخت پیراشکی آشنا شوید

پیراشکی یک غذای روسی میباشد که به صورت سرخ شده یا بخار پز سرو میشود خمیری تقریبا نازک که با مواد مختلف پرشده واز تنوع بسیار زیادی برخوردار است واز پیراشکی به عنوان شام یا نهار ومیان وعده استفاده می شود

در ایران هم پخت پیراشکی از سابقه طولانی برخورداراست

طرزتهیه ی پیراشکی اسفناج

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم برای پیراشکی اسفناج : 1-اسفناج یک کیلو گرم 2- گشنیزیک پیمانه خرد شده 3- پیاز سرخ شده یک قاشق سوپ خوری 4- آب یک لیوان 5- بکینگ پودر یک قاشق چایخوری 6- آرد 500 گرم 7- روغن زیتون یک پیمانه نمک وروغن برای سرخ کردن به مقدار لازم

ابتدا اسفناج را شسته وریز خرد کنید در قابلمه ای بریزید وروی شعله گاز قرار دهید بعد هم بزنید تا کمی پخته شود

وقتی آب اسفناج بخار شد مقداری نمک وپیاز سرخ شده را به آن افزوده مخلوط کنید کنار بگذارید آب وآرد وبکینگ پودر را با یک پیمانه روغن زیتون مخلوط کنید تا خمیر لطیفی به عمل آید سپس ورز دهید تا به دست نچسبد

خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کرده هر قسمت را به شکل یک گلوله فرم داده وبعد به وسیله وردنه پهن کنید بعد مقداری اسفناج روی آن ریخته وکمی گشنیز هم اضافه کرده ولبه ی خمیر را به هم بچسبانید

وبا چنگال فرم دهید تمام خمیر ها را به همین روش پر کرده و کنار بگذارید ،در تابه ی مناسبی روغن ریخته وروی حرارت قرار دهید تا گرم شود

سپس پیراشکی هارا در آن قرارداده وسرخ کنید سپس روی حوله کاغذی گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود پس از خنک شدن در ظرف مورد نظر بچینید با سس دلخواهتان سرو کنید.

طرز تهیه ی پیراشکی پیتزایی

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم جهت تهیه ی پیراشکی پیتزائی :آرد نیم کیلو ، شیر نصف پیمانه ، جوش شیرین نصف قاشق چایخوری،روغن مایع یک چهارم پیمانه ، ماست نصف پیمانه ، تخم مرغ دو عدد،نمک یک قاشق چایخوری

مواد میانی پیراشکی پیتزایی :

1- فلفل دلمه ای دو عدد 2- قارچ یک پیمانه ریز خرد شده 3- پنیر پیتزا به مقدار لازم 4- سوسیس سه عدد 5- نمک وفلفل به مقدار لازم

ابتدا ماست را با جوش شیرین ونمک مخلوط کرده سپس در ظرف مناسبی تخم مرغ را با چنگال بزنید تا از لختگی درآید سپس مخلوط ماست

را به تخم مرغ افزوده هم بزنید شیر را هم اضافه کرده آرد را آهسته با مواد مخلوط کرده ورز دهید تا دیگر به دست نچسبد

خمیر را در نایلون گذاشته وبه مدت دو ساعت در یخچال استراحت دهید.

برای آماده کردن مواد میانی پیراشکی پیتزایی باید تابه ای را روی حرارت گذاشته مقداری روغن در آن بریزید

سپس فلفل دلمه ای را که ریز خرد کرده اید به تابه منتقل کرده تفت دهید سپس سوسیس وقارچ را هم خرد کرده وبه تابه اضافه کنید فلفل ونمک را به مقدار کافی به موادبیافزایید وهم زده تفت دهید سپس کنار گذاشته وخمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کرده

هر قسمت را شکل یک گلوله فرم دهید به وسیله وردنه خمیر را پهن کرده وروی یک قسمت را مخلوط سوسیس وقارچ بریزید

کمی پنیر پیتزا روی آن ریخته لبه های خمیر را به هم بچسبانید وبه وسیله چنگال فرم دهید تمام گلوله های خمیری را به همین روش پر کرده ودر مقدارمناسبی روغن داغ سرخ کنید بعد روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود

پس از آن در ظرف موردنظر بچینید وبا برگ تازه ی جعفری تزیین کرده وبا سس دلخواهتان سرو کنید (نوش جان )

طرز تهیه ی پیراشکی مرغ

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم: 1- سینه مرغ پخته یک عدد 2- پیاز یک عدد 3- فلفل دلمه ای یک عدد 4- پنیر پیتزا وروغن به میزان لازم 5- نمک وفلفل ،آویشن ،زردچوبه به میزان لازم 6- یک پیمانه قارچ ریز خرد شده 7-یک بسته خمیر پیراشکی آماده

ابتدا مرغ پخته را ریش ریش کرده کنار بگذارید فلفل دلمه ای را با قارچ نگینی ریز خرد کرده تابه ای را روی حرارت گذاشته کمی روغن در تابه بریزید

پیاز را که ریز خرد کرده اید در تابه تفت دهید زردچوبه را به آن افزوده سپس قارچ وفلفل دلمه ای با مرغ ریش شده را به تابه اضافه کرده هم بزنید

تا مخلوط شوند وتفت دهید سپس مقداری پنیر پیتزا روی مخلوط بریزید از روی شعله گاز بردارید تا خنک شود خمیر پیراشکی را که در دمای محیط قرار داده اید

را باز کرده به اندازه ی مناسب از مخلوط مرغ روی خمیر ها گذاشته لبه های خمیر را به هم بچسبانید وبا چنگال آن را محکم کنید

تا مواد میانی در موقع سرخ کردن بیرون نریزد ،مقدار مناسبی روغن در تابه ای عمیق بریزید وروی حرارت بگذارید داغ شود

پیراشکی های مرغ را در روغن سرخ کرده وروی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی آن برود سپس در ظرف مناسبی چیده وبا سس دلخواهتان سرو کنید . این دستور پخت را می توانید برای پیراشکی گوشت نیز به کار ببرید با این تفاوت که گوشت چرخ کرده را جایگزین مرغ کنید.

طرز تهیه ی پیراشکی پیازچه وتخم مرغ

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم برای خمیر پیراشکی پیازچه و تخم مرغ: 1- آرد دو لیوان 2- خمیر مایع فوری یک قاشق غذاخوری 3- تخم مرغ یک عدد 4-شیر نصف لیوان 5- روغن مایع یک قاشق غذاخوری 6- شکر یک قاشق مربا خوری 7- نمک یک چهارم قاشق چایخوری

مواد میانی :1- پیازچه یک پیمانه ریز خرد شده 2- تخم مرغ چهار عدد 3- شوید ریز خرد شده دو قاشق غذاخوری

4- کره به میزان لازم 5- نمک وفلفل وروغن به میزان لازم

شیر را به اندازه ای که دست را نسوزاند گرم کرده خمیرمایع رابه آن اضافه کرده وشکر را هم افزوده مخلوط کنید وکنار بگذارید

ده دقیقه زمان دهید تا خمیر مایع عمل کند وخمیر مایع کف کند، آرد را در ظرف مناسبی الک کرده وخمیر مایع را به آن افزوده وتخم مرغ را با چنگال بزنید به آرد افزوده نمک وروغن را هم بیافزایید ورز دهید تا جایی که خمیر به دست نچسبد وخمیر لطیفی به دست آید

سپس ظرف مناسبی را چرب کرده خمیر را درآن بگذارید روی آن را بپوشانید وبه مدت دو ساعت استراحت دهید .

چهار عدد تخم مرغ را آبپز کرده وزمانی که خنک شد ،

خرد کنید،تابه ای را روی حرارت گذاشته کمی کره در آن ذوب کنید وپیازچه وشوید را ریز خرد کرده در تابه به مدت سه تا چهار دقیقه تفت بدهید

تخم مرغ آبپزرا به همراه نمک وفلفل اضافه کرده کمی تفت دهید تابه را از روی حرارت بردارید .

خمیر را به گلوله های کوچک تقسیم کرده هر قسمت از خمیر را به وسیله وردنه پهن کنید مقداری از مخلوط پیازچه را روی آن بریزید

خمیر را بسته کنار بگذارید همه گلوله های خمیری را باهمین روند پر کنید وکنار بگذارید تابه ای عمیق را با مقدار مناسبی روغن گرم کنید

پیراشکی را در آن سرخ کرده روی دستمال آشپزخانه گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود

طرز تهیه ی پیراشکی کلم وقارچ

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم برای خمیر پیراشکی کلم و قارچ : 1- آرد دو لیوان 2- خمیر مایع فوری یک قاشق غذاخوری 3- تخم مرغ یک عدد 4-شیر نصف لیوان 5- روغن مایع یک قاشق غذاخوری 6- شکر یک قاشق مربا خوری 7- نمک یک چهارم قاشق چایخوری

مواد لازم میانی :1- کلم سفید ریز خرد شده یک پیمانه 2- کلم قرمزریز خرد شده نصف پیمانه 3- هویج رنده شده یک پیمانه 4- پیاز خرد شده یک عدد 5- نمک وفلفل ،زردچوبه وروغن زیتون به میزان لازم 6- آبلیمو ورب گوجه فرنگی هر کدام یک قاشق غذاخوری 7- نصف پیمانه قارچ خرد شده

شیر را به اندازه ای که دست را نسوزاند گرم کرده خمیرمایع رابه آن اضافه کرده وشکر را هم افزوده مخلوط کنید وکنار بگذارید ده تا پانزده دقیقه زمان دهید تا خمیر مایع عمل کند وخمیر مایع کف کند، آرد را در ظرف مناسبی الک کرده وخمیر مایع را به آن افزوده وتخم مرغ را با چنگال بزنید به آرد افزوده نمک وروغن را هم بیافزایید ورز دهید تا جایی که خمیر به دست نچسبد وخمیر لطیفی به دست آید سپس ظرف مناسبی را چرب کرده خمیر را درآن بگذارید روی ظرف را با دستمال تمیزی بپوشانید وبه مدت یک ساعت به خمیر استراحت دهید

برای تهیه مواد میانی پیراشکی کلم وقارچ باید ابتدا کلم ها را درون آب برای مدت کوتاهی بجوشانید وآبکش کرده کنار بگذارید در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید وپس از آن روی حرارت گذاشته پیاز را ریز خرد کرده در روغن تفت دهید هویج رنده شده را به آن اضافه کرده کلم ها را هم بریزید مخلوط کرده تفت بدهید رب گوجه فرنگی را هم ریخته مخلوط را هم بزنید ابلیمو را اضافه کرده کمی فرصت دهید تا مواد بپزد سپس از روی حرارت برداشته اجازه دهید تا خنک شود

خمیر را به قسمتهای مساوی تقسیم کرده هر قسمت را به شکل گلوله فرم دهید بعد به وسیله وردنه گلوله را باز کرده وسط آن از مخلوط کلم بریزید ولبه های خمیر را به هم بچسبانید وبا چنگال فرم دهید سپس در مقدار مناسبی روغن داغ سرخ کنید پس از خنک شدن در ظرف مورد نظر با مقدار سس کچاپ سرو کنید .

طرز تهیه پیراشکی مرغ پنیری

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم پیراشکی مرغ پنیری: 1- یک بسته خمیر پیراشکی 2-سینه مرغ پخته شده یک عدد 3- قارچ نصف پیمانه شده 4 – پنیر پیتزا به میزان لازم 5- نمک وفلفل وآویشن به مقدار لازم 6- خیار شور ریز خرد شده نصف پیمانه 7- پیاز یک عدد کوچک

(لازم به ذکر است شما میتوانید از دستور تهیه خمیر پیراشکی که در دستور های قبلی گفته شد هم استفاده کنید )

ابتدا پیاز را در مقداری روغن تفت دهید سپس قارچ وسینه مرغ ریش شده را به آن افزوده هم بزنید وصبرکنید تا مواد کمی سرخ شوند اندکی نمک وفلفل ،آویشن را هم اضافه کنید در آخر تابه را از روی حرارت برداشته وخیار شور ومقداری پنیر پیتزا به آن اضافه کرده کنار بگذارید خمیر پیراشکی را باز کرده از مخلوط مرغ وپنیر روی آن بریزید لبه های خمیر را به هم بچسبانید ودر روغن کافی سرخ کنید سپس روی دستمال آشپزخانه قرار داده تا روغن اضافی آن گرفته شود بعد در ظرف مناسب سرو کنید .

طرز تهیه ی پیراشکی کولاش

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم برای پیراشکی کولاش : 1- آرد سه پیمانه کوچک 2- شیرگرم یک استکان 3- زرده تخم مرغ یک عدد 4- تخم مرغ یک عدد

5- کره سه قاشق غذاخوری 6- خمیر مایع یک قاشق غذاخوری 7- سیب زمینی پخته شده دو عدد 8- سوسیس هشت عدد 9- شکر دو قاشق غذاخوری 10- پنیر چدار 400 گرم 12- نمک به میزان لازم

ابتدا شیر را با زرده تخم مرغ ویک عدد تخم مرغ مخلوط کرده خمیر مایع را به همراه شکر وآرد،نمک کره به شیر وتخم مرغ اضافه کنید وهم بزنید.

سپس ورز داده تا جایی که خمیر به دست نچسبد،خمیر را به 36 قسمت تقسیم کنید وکنار گذاشته وبیست دقیقه به خمیر استراحت دهید .

سپس سیب زمینی پخته را رنده کرده سوسیس را هم از وسط نصف کنید.یکی از خمیر ها را برداشته ویک برش سوسیس ومقداری سیب زمینی در آن گذاشته وخمیر را ببندید تمام خمیر ها را به همین روش پر کنید

ودر سینی فری که ازقبل چرب کرده اید قرار داده ودر فر از قبل گرم شده به مدت 18 تا 20 دقیقه حرارت دهید .

طرز تهیه ی پیراشکی سیب زمینی

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم برای پیراشکی سیب زمینی:1- سیب زمینی 4عدد بزرگ 2- فلفل دلمه ای ریز خرد شده یک عدد 3- گوشت چرخکرده 170 گرم 4- پیاز یک عدد 5- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری 6- تخم مرغ یک عدد 7- نمک وفلفل ،آویشن به مقدار لازم

آرد سوخاری به میزان لازم

پیاز را ریز خرد کرده در تابه ای با کمی روغن سرخ کرده سپس سیب زمینی را که از قبل آبپز کرده اید را رنده کرده کنار بگذارید.

گوشت چرخ کرده را به پیاز سرخ شده افزوده کمی تفت دهیدنمک وفلفل راهم اضافه کنید منتظر شوید گوشت تغییر رنگ داده وکمی بپزد.

فلفل دلمه ای ورب گوجه را به گوشت افزوده هم بزنید وقتی مواد کمی پخته شد از روی حرارت بردارید وتخم مرغ را در ظرفی شکسته وبا چنگال کاملا هم بزنید

از سیب زمینی رنده شده به اندازه یک توپ کوچک بردارید ودر دست کمی آن را بازکرده واز مخلوط گوشت مقداری درسیب زمینی بگذارید

بعد آن را ببندید وسپس شکل داده در تخم مرغ زده شده بزنید بعد در آرد سوخاری زده ودر روغن کافی که داغ شده سرخ کنید.

بعد از اتمام کار با مقداری جعفری خرد شده تزیین کرده وبا سس دلخواه سرو کنید .

طرز تهیه ی پیراشکی کدوحلوایی

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم پیراشکی پیراشکی کدو حلوائی: 1- شکر دو قاشق سوپخوری 2- خمیر مایع یک قاشق غذاخوری 3- آرد سه ونیم پیمانه 4- تخم مرغ دو عدد 5- روغن مایع یک چهارم پیمانه 6- پوره کدوحلوایی یک پیمانه ونیم 7- آب گرم یک پیمانه 8- نمک یک قاشق چایخوری

ابتدا آردرا که الک کرده اید را با شکر ومخمرونمک مخلوط کرده بعد تخم مرغ را به آن افزوده هم بزنید

آب گرم را به همراه پوره کدوحلوایی وروغن به خمیر اضافه کرده سپس ورز داده ودر ظرفی که کمی چرب شده قرار داده روی آن را پوشانده وبه مدت یک تا دو ساعت استراحت دهید بعد از گذشت زمان مورد نظر حجم خمیر دو برابر شده روی سطح کار را آرد پاشی کنید

وخمیر را با وردنه باز کرده وبه وسیله قالبی گرد قالب بزنید (از لیوان هم میتوانید کمک بگیرید)سپس خمیر های شکل گرفته رادر سینی مناسبی که از قبل کمی چرب شده بچنید وبعد روی آن را با دستمال تمیزی بپوشانید

ونیم ساعت دیگر زمان دهید سپس در یک تابه عمیق مقدار زیادی روغن بریزید وفرصت دهید داغ شود بعد پیراشکی ها رابرداشته ودر روغن سرخ کنید

سپس روی دستمال حوله ای گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود. مقداری پودرقند را روی پیراشکی کدوحلوایی ریخته وسرو کنید (البته شما میتوانید با هر مربایی که تمایل دارید سرو کنید )

طرز تهیه ی پیراشکی کالباس

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم پیراشکی کالباس:1- یک بسته خمیر پیراشکی آماده (می توانید خمیر را طبق دستور های قبل خودتان تهیه کنید)2- کالباس 200 گرم 3- پنیر ریکوتا 110 گرم 4- گوجه فرنگی سه عدد 5- جعفری خرد شده دوقاشق غذاخوری 6- پنیر پیتزا به مقدار لازم

خمیر آماده رادر دمای محیط قرار داده وپس از آن یک برش از کالباس را به همراه پنیر ریکوتا روی خمیر گذاشته بعد گوجه بگذارید.

سپس مقداری جعفری روی آن بریزید کمی پنیرپیتزا روی آن ریخته لبه های خمیر را به هم بچسبانید وبه وسیله چنگال فرم دهید

ودر مقدار مناسبی روغن سرخ کنید تمام خمیر ها را با همین روند پر کرده ودر روغن سرخ کنید پس از پایان کار با کمی خیار شورو سس دلخواهتان سرو کنید (ضمنا میتوانید پیراشکی ها را در سینی فر بچینید ودر فر حرارت داده تا پخته شود )

طرز تهیه ی پیراشکی سیب زمینی وعدس

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم :

مواد لازم جهت تهیه خمیر پیراشکی سیب زمینی و عدس :

1- آرد 500 گرم 2- شیر یک پیمانه 3- خمیر مایع فوری یک قاشق چایخوری 4- نمک یک قاشق چایخوری

مواد لازم برای مواد میانی پیراشکی :1- سیب زمینی دو عدد بزرگ 2- عدس نصف پیمانه 3- شیر یک سوم پیمانه

4- سبزی معطر 110 گرم (ترخون ،ریحان ،گشنیز ) 5- نمک وفلفل سیاه ،زیره به مقدار لازم

آرد را با خمیر مایع ونمک مخلوط کرده وشیر را کم کم به آن اضافه کنید اگر مشاهده کردید که خمیر شل است دوباره به آن آرد اضافه کنید

خمیر را ورز داده ودر ظرفی که آن را چرب کرده اید قرار دهید وروی آن را بپوشانید وبه مدت دوساعت به خمیر استراحت داده حال سیب زمینی را آبپز کرده

وپس از پوست گرفتن آن را له کنید کمی کره ونصف پیمانه شیر را به سیب زمینی پوره شده افزوده هم بزنید تا مخلوط شود

عدس پخته شده را به سیب زمینی افزوده سبزی معطر را ریز خرد کنید وبه مخلوط اضافه کنید نمک وفلفل سیاه ، زیره را هم روی مواد ریخته وکاملا مخلوط کنید سپس خمیر را روی سطح آرد پاشی شده گذاشته وآن را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید سپس قسمتهای خمیر را به شکل توپ در دست گرد کنید

وبوسیله وردنه آن را پهن کرده از مخلوط سیب زمینی وعدس به اندازه مناسب برداشته وروی خمیر بریزید خمیر را لبه خمیر رابه هم بچسبانید

وبا چنگال دور پیراشکی را شکل دهید سپس زرده ی تخم مرغ را هم بزنید وبه وسیله قلم مو روی پیراشکی ها را زرده بکشید در پایان در سینی فر از قبل چرب شده قرار داده وبه مدت 35 تا 40 دقیقه در فرحرارت دهید .

طرز تهیه ی پیراشکی ماهی

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم :1- فیله ماهی خرد شده 200 گرم 2- قارچ خرد شده یک سوم پیمانه 3- پیاز خرد شده یک عدد 4- کره 35 گرم 5- شوید وپیازچه ریز خرد شده هر کدام دو قاشق غذا خوری 6- پنیر خامه ای دوقاشق غذاخوری7- نمک فلفل سیاه به میزان لازم

مواد لازم جهت تهیه خمیر پیراشکی :

1- آرد 380 گرم 2- مایع خمیر یک قاشق غذاخوری 3- نمک نصف قاشق چایخوری 4- شیر گرم دو سوم پیمانه 5- کره ذوب شده 110 گرم 6- تخم مرغ دو عدد

ابتدا آرد رابا نمک وخمیر مایع مخلوط کرده سپس شیر گرم را باتخم مرغ وکره مخلوط کرده به آرد اضافه کنید

ورز داده وقتی دیگر خمیر به دست نچسبیددر ظرفی که از قبل چرب کرده اید قرار داده وروی آن را باپارچه ای تمیز بپوشانید ویک ساعت استراحت دهید

حال باید مواد میانی را حاضر کنید پیاز را ریز خرد کرده تابه ای را روی حرارت گذاشته وکره را در تابه ذوب کرده پیاز را افزوده تفت دهید

فیله ماهی ا اضافه کرده وهم بزنید قارچ را هم بیافزایید وفرصت دهید ماهی وقارچ بپزد سپس پیازچه وشوید ،نمک وفلفل سیاه وپنیر خامه ای را به مواد افزوده مخلوط کنید واز روی حرارت بردارید وصبر کنید خنک شود .

روی سطح کار را آرد پاشی کنید خمیر را به وسیله وردنه باز کرده وقالب بزنید (میتوانید از لیوان هم استفاده کنید )مقداری از مخلوط ماهی وقارچ را برداشته

وروی خمیر بریزید سپس خمیررا بسته اطراف آن را با چنگال فرم دهید

همه پیراشکی ها که آماده شد در سینی فر از قبل چرب شده قرار داده وکمی زرده تخم مرغ روی آنها بزنید ودر فر به مدت 20 تا25 دقیقه حرارت دهید.

طرز تهیه پیراشکی سبزیجات

پیزاشکی

پیراشکی

مواد لازم : 1- آرد یک پیمانه 2- شیر نصف پیمانه 3- تخم مرغ یک عدد 4- روغن یک قاشق سوپخوری 5- بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری 6- قارچ ریز خرد شده یک پیمانه 7- هویج ریز خرد شده دو قاشق غذاخوری 8- فلفل دلمه ای ریز خرد شده یک قاشق سوپ خوری

9- جعفری دو قاشق غذاخوری 10- پنیر دو قاشق سوپ خوری رنده شده 11- نمک وفلفل به میزان لازم

شیر وتخم مرغ وروغن ، وبکینگ پودر را با هم مخلوط کرده وآرد را آرام به مواد افزوده هم بزنید تا خمیر نرم ولطیفی بدست آید ورز دهید

تا زمانی که دیگر خمیر به دست نچسبد بعد یک ساعت استراحت دهید . مقداری روغن در تابه ای بریزید

بعد قارچ را تفت داده هویج و جعفری فلفل دلمه ای راهم اضافه کنید حرارت دهید تا آب مواد کاملا تبخیر شود سپس پنیر رابیافزایید وتابه رااز روی حرارت بردارید. سطح کار را آردپاشی کنید بعد خمیر به وسیله وردنه باز کرده وقالب بزنید از سبزیجات پخته کمی برداشته وروی خمیر بریزید

سپس لبه های خمیررا به هم بچسبانید وبه وسیله چنگال دور پیراشکی رافرم دهید ودر مقدار مناسبی روغن سرخ کنید .

طرز تهیه ی پیراشکی گوجه فرنگی

پیراشکی

پیراشکی

موادلازم :1- قارچ یک پیمانه 2- گوجه فرنگی دو عدد 3- جعفری خرد شده نصف پیمانه 4- کلم سفید نصف پیمانه خرد شده 5- رب گوجه یک قاشق سوپخوری 6- پیاز یک عدد 7- نمک وفلفل وآویشن به مقدار لازم

مواد لازم جهت تهیه ی خمیر پیراشکی : کره 130 گرم ،تخم مرغ دو عدد ،آرد سه لیوان ،گوجه فرنگی پوره شده نصف لیوان ،بکینگ پودر یک قاشق مربا خوری

تخم مرغ را با کره وپوره گوجه فرنگی وبکینگ پودر مخلوط کرده

سپس آرد را به آن افزوده ورز دهید خمیر را در نایلون گذاشته وبه مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید

پیاز را ریز خرد کرده در مقداری روغن سرخ کنید قارچ وگوجه فرنگی را که نگینی ریز خرد کرده اید به پیاز افزوده وتفت دهید

جعفری و کلم ،رب گوجه را هم اضافه کرده کمی حرارت داده سپس کنار بگذارید تا خنک شود ،روی سطح کار را آرد پاشی کنید بعد خمیر رابه وسیله وردنه پهن کرده

به وسیله قالب گرد قالب بزنید مقداری از مواد راروی خمیر بریزید خمیر را به صورت نیم دایره ببندید سپس به وسیله چنگال دور آن رافرم دهید

در مقدار مناسبی روغن سرخ کرده وپیراشکی های سرخ شده را روی دستمال حوله ای گذاشته تا روغن اضافه از آن خارج شود در انتها با سس دلخواهتان سرو کنید .

طرز تهیه ی پیراشکی پواچا

پیراشکی پواجا

پیراشکی پواجا

مواد لازم برای پیراشکی پواچا:1- شیر 250 گرم 2- آرد 720 گرم 3- تخم مرغ دو عدد 3- شکر یک قاشق سوپخوری 4- خمیر مایع یک قاشق غذاخوری 5- روغن مایع نصف پیمانه 6- کره گیاهی 100 گرم 7- نمک یک قاشق چایخوری

شکر را با تخم مرغ وخمیر مایع وشیر گرم مخلوط کرده وبعد آرد ونمک را هم اضافه کنید وورز دهید خمیر را در ظرف از قبل چرب شده قرارداده وروی آن را با دستمال تمیزی بپوشانید و یک ساعت ونیم به خمیر استراحت دهید پس از سپری شده زمان مورد نظر خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید.

که اندازه ی هر قطعه باید به این صورت باشد (600 گرمی و450 گرمی ،150 گرمی )حال باید قطعه 150 گرمی را کنار بگذارید وخمیر 600 گرمی را به 5 قسمت تقسیم کنید وخمیر 450 گرمی را هم به 5 قسمت مساوی تقسیم کنید

هرقسمت را با وردنه به یک اندازه بازکرده وروی هر کدام را باکره گیاهی کاملا چرب کنید و در یک ظرف مناسب و تقریباعمیقی به صورت پیتزا برش بزنید بعد روی هم قرارداده وسر هر مثلث را به سمت قاعده ی آن برگردانید وخمیر 150 گرمی را وسط خمیر قرار بدهید

تا پیراشکی پواچا مثل یک گل شود سپس مقداری زرده ی تخم مرغ را باشیر مخلوط کرده روی آن زده و بعد در فر از قبل گرم شده به مدت 10 دقیقه حرارت دهید پس از آن یک کاغذ روغنی را روی پیراشکی قرار داده ودوباره در فربه مدت بیست دقیقه حرارت دهید.پس از پخت منتظر شوید خنک شود سپس سرو کنید .

طرز تهیه ی پیراشکی سیب زمینی و شوید

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم : 1-خمیر آماده ی پیراشکی یک بسته 2- شوید ریز خرد شده سه قاشق غذاخوری 3- قارچ ریز خرد شده نصف پیمانه 4- هویج ریز خرد شده دو عدد 5- سیب زمینی نگینی خرد شده دو عدد 6- فلفل دلمه ای ریز خرد شده یک عدد 7- کره 50 گرم 8- پنیرپیتزا به میزان لازم 9- نمک وفلفل ،روغن وزردچوبه به میزان لازم

ابتدا تابه ای مناسب را با مقداری روغن روی حرارت گذاشته وقتی داغ شد سیب زمینی را سرخ کرده کمی زرد چوبه به آن اضافه کنید وکنار بگذارید

بعد در همان تابه هویج وقارچ را هم تفت داده فلفل دلمه ای را به مخلوط اضافه کرده وصبر کنید روی حرارت کمی بپزد

آب مخلوط که بخار شد سیب زمینی را همراه نمک وشوید وفلفل سیاه به مخلوط افزوده کنار بگذارید تا خنک شود خمیر پیراشکی را که در دمای محیط قرار داده اید

را باز کرده مقداری از مخلوط راروی خمیر بریزید سپس خمیر را به صورت نیم دایره ببندید وبا چنگال دور آن راشکل دهید ودر مقدار مناسبی روغن سرخ کنید .

طرز تهیه ی پیراشکی مرغ وبادمجان

پیراشکی

پیراشکی

موادلازم برای پیراشکی مرغ و بادمجان :

1- خمیر پیراشکی آماده یک بسته 2- بادمجان سه عدد 3- گوجه فرنگی سه عدد 4- سینه مرغ یک عدد 5- نمک فلفل وزرد چوبه ،روغن به میزان لازم 6- پیاز یک عدد کوچک

ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته سپس نگینی خرد کرده روی آن را مقداری نمک بپاشید وبه مدت نیم ساعت به آن استراحت دهید سپس آبکشی کرده کنار بگذارید سینه مرغ را با مقداری پیاز ونمک ، فلفل ،زرد چوبه بگذارید بپزد وقتی گوشت مرغ پخته شد آن را ریش ریش کرده کنار بگذارید .

بادمجانها رابا مقداری روغن سرخ کرده گوجه فرنگی ریز شده ومرغ ریش شده را به بادمجانها افزوده و مواد رابا هم تفت دهید وفرصت دهید تا کمی با هم پخته شوند ، خمیر پیراشکی را که به دمای محیط رسیده باز کرده سپس مقداری از مخلوط بادمجان روی آن بریزید بعد به هر صورت که تمایل دارید نیم دایره یا لوله ای آن را جمع کنید ودر مقدار مناسبی روغن داغ سرخ کنید .

طرز تهیه ی پیراشکی سوسیس

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم جهت تهیه ی خمیر :1- دو پیمانه آرد 2- خمیر مایع یک قاشق مربا خوری 3- آب ولرم یک چهارم پیمانه 4- شکر یک قاشق چایخوری 5- تخم مرغ یک عدد 6- شیر یک سوم پیمانه 7- نمک یک سوم قاشق چایخوری

8- روغن مایع یک سوم پیمانه

مواد لازم جهت تهیه ی میان پیراشکی :1- سوسیس به میزان لازم 2- سس گوجه فرنگی

خمیر مایع را به همراه شکر به آب گرم افزوده روی ظرف را بپوشانید و15 دقیقه زمان نیاز داریم تا خمیر مایع عمل کند سپس تخم مرغ را با روغن ونمک وشیر به خمیر مایع افزوده و مخلوط کنید بعد همه مواد را به آرد افزوده وهم بزنید .سپس ورز داده تا زمانی که خمیر به دست نچسبد.

بعد خمیر را در ظرفی که از قبل چرب کرده اید قرار داده وروی آن را بپوشانید سپس به مدت یک ساعت به خمیر استراحت دهید سوسیس را به صورت درسته برش بزنید کنار گذاشته ،خمیر را به قطعات کوچک تقسیم کرده هر قطعه را به وسیله وردنه از هم باز کنید

ومقداری سس گوجه روی آن بکشید وتکه ای از سوسیس را گذاشته وخمیر را لول کنید ودر سینی فر از قبل چرب شده قرار داده ومقداری زرده ی تخم مرغ را روی آن بکشید وبه مدت 30 دقیقه در فر حرارت دهید .

طرز تهیه ی پیراشکی لهستانی

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم :1- تخم مرغ یک عدد 2- کره یک قالب 25 گرمی 3- آرد دو لیوان

برای میان پیراشکی از پنیرخامه ای طعم دار استفاده میشود

مواد لازم جهت تهیه ی سس :1- کره 30 گرم 2- آرد یک قاشق غذاخوری 3- آب سبزیجات نصف لیوان 4- فلفل پایریکا یک قاشق مرباخوری(سلیقه ای)5- شیر یک دوم لیوان 6- پنیر رنده شده 80گرم

کره را با تخم مرغ مخلوط کرده وبه وسیله هم زن دستی هم بزنید سپس آب وآرد ونمک را به مخلوط اضافه کنید بعد ورز داده تا زمانی که به دست نچسبد خمیر را با وردنه باز کرده وبه وسیله قالب دایره ای قالب بزنید بعد روی هرخمیر را با مقداری پنیر بپوشانید ولبه های خمیر را به هم بچسبانید وبا چنگال فرم دهید

درون یک ظرف را با مقداری آب پر کنید و روی حرارت قرار داده ووقتی آب به نقطه جوش رسید چند عدد پیراشکی را در آب جوش بریزید هم بزنید تا پیراشکی ها به نچسبند زمانی که پیراشکی ها وقتی روی آب جمع شدند حدود دودقیقه دیگر بگذارید در آب جوش باقی بماند سپس از آب خارج کرده ومقداری روغن روی آنها بریزید تا خشک نشوند همه پیراشکی ها را با همین روند پخته کنار بگذارید

یک ظرف مناسب را روی حرارت گذاشته کره را در آن ذوب کرده وآب وآرد را به آن افزوده صبر کنید تا مواد جوش بزند بعد پنیر وشیر را با آب سبزیجات اضافه کرده هم بزنید در آخر پاپریکا را هم در سس ریخته وروی پیراشکی ها بریزید وبه صورت داغ سرو کنید

طرز تهیه ی پیراشکی بوقلمون

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم برای تهیه پیراشکی بوقلمون

شکر جامد یک قاشق غذاخوری

خمیر مایع دو قاشق چایخوری

بیکینگ پودر به مقدار لازم

ماست یک پیمانه

آب ولرم یک چهارم پیمانه

آرد گندم 500 گرم

شکر یک قاشق

تخم مرغ دو عدد

مواد لازم برای مایع گوشتی وسط پیراشکی بوقلمون:

قارچ 200 گرم

گوشت بوقلمون چرخ شده 300 گرم

پنیر پیتزا 100 گرم

یک قرص عصاره گوشت بره

دو عدد زرده تخم مرغ

سه قاشق غذا خوری پیاز داغ

نصف پیمانه آب

رب گوجه فرنگی به مقدار لازم

زعفران دم کرده دو قاشق

فلفل و روغن به اندازه دلخواه

ابتدا باید خمیر پیراشکی را آماده کنیم، خمیر مایه را در یک ظرف در دار بریزید و شکر و آب ولرم را نیز با آن مخلوط کرده در ظرف را بگذارید و یک ربع به آن زمان بدهید. در این فاصله تخم مرغ ها را به شکر باقی مانده افزوده روغن را هم افزوده و آن را با هم مخلوط کنید.

پس از آن نوبت بیکینگ پودر و ماست را با هم دیگر مخلوط کنید و به محلول تخم مرغی تان بیافزایید. حالا زمان آن رسیده که آرد را به تدریج اضافه کنید و خمیر مایه را بیافزایید این کار را با دقت انجام دهید تا گلوله نشود حالا زمان آن رسیده است که خمیر را ورز دهید این کار را آن قدر ادامه دهید تا خمیر به دست تان نچسبد.

زمانی که خمیر آماده شد آن را در یک ظرف گود قرار دهید و یک حوله نم دار تمیز روی ظرف را بپوشانید. برای اینکه نتیجه ی خوبی بگیرید باید ظرف حاوی خمیر را در یک محیط نسبتا گرم قرار دهید. به خمیر یک ساعت زمان دهید تا به حجم مناسب برسد.

خمیر را با وردنه پهن کنید آن قدر ادامه دهید تا قطر آن به اندازه ی تقریبی نیم سانت برسد پس از آن با قالب مورد نظرتان خمیرها را قالب بزنید.

در زمانی که خمیر استراحت می کند مواد گوشتی را نیز با هم مخلوط کنید آن را در تابه تفت دهید و اجازه دهید تا کمی پخته شود زمانی که آب تبخیر شد پنیر را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا به شکل مایع در بیایید و به خورد مواد رود حالا مواد گوشتی شما آماده است.

مقدار مورد نظرتان را از مایع را میان خمیر گذاشته و به شکل نیم دایره در بیاورید و با سر چنگال چین دهید. زرده تخم مرغ را با زعفران مخلوط کنید و با استفاده از یک برس روی پیراشکی ها بکشید. فر را از قبل روشن نموده و سینی حاوی پیراشکی ها را در طبقه ی میانی فر قرار دهید دمای فر را بر روی درجه 200 درجه سانتیگراد تنظیم نموده و مدت 35 تا 45 دقیقه صبر کنید تا سطح پیراشکی ها طلایی شده و آماده سرو است.

پیراشکی شترمرغ

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم برای پختن پیراشکی شتر مرغ

گوشت چرخ کرده شتر مرغ 350 گرم

پنیر گودا رنده شده 80 گرم
فلفل دلمه ای متوسط 1 عدد
آب 1 پیمانه
آرد 2 قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم

رب گوجه فرنگی 3 قاشق سوپ خوری
پیاز متوسط عدد
جعفری خردشده 1/4 پیمانه

پودر کاری و آویشن به میزان لازم

روغن مایع به مقدار دلخواه

ادویه به مقدار دلخواه

مواد لازم برای تهیه خمیر یا کرپ

آرد سفید 2 پیمانه
شکر (به میزان دلخواه) 1 قاشق سوپ خوری
نمک 1/3 قاشق چای خوری
روغن مایع 2 قاشق سوپ خوری
تخم مرغ 4 عدد
شیر 2.5 پیمانه

مواد خمیر یا کرپ را نیز مانند دستور پخت پیراشکی بوقلمون درست کنید. پس از آن که خمیر را درست کردید یک ساعت به آن زمان دهید تا حسابی ور بیایید.

در این فاصله که به خمیر استراحت می دهید می توانید مایع میانی پیراشکی را آماده کنید ابتدا پیاز ها را خرد کرده و در روغن تفت داده تا به رنگ طلایی در بیایید.

پس از آن گوشت شتر مرغ را که چرخ کرده اید به پیاز داغ اضافه کنید و نمک و رب گوجه را به آن بیافزایید پس از آن که ادویه را اضافه کردید آب را اضافه کنید تا گوشت پخته شود و آب آن بخار شود.

زمانی که گوشت هنوز آب دارد فلفل دلمه ای ها را به شکل نگینی خرد کنید و به مایع گوشت بیافزایید تا حسابی پخته و نرم شود. برای اینکه جعفری رنگ و طعم خود را تا حدودی حفظ کند چند دقیقه مانده به تبخیر کامل آب آن را اضافه کنید.

وقتی مطمئن شدید که مایع گوشت آب خود را از دست داده خمیر را با وردنه پهن کنید و قالب بزنید. مقدار مورد نظرتان را از مواد میانی را میان خمیر گذاشته و آن را ببندید. می توانید پیراشکی ها را در یک ظرف روغن سرخ کرده در صورتی که تمایل دارید از روغن استفاده نکید می توانید آن را به مدت 30 تا 50 دقیقه در فر قرار دهید.

پیراشکی مرغ و کلم

پیراشکی

پیراشکی

برای تهیه پیراشکی مرغ و کلم به مواد زیر نیاز داریم:

مواد لازم برای تهیه خمیر

روغن مایع یک قاشق، سس مایونز دو قاشق غذاخوری، نمک به مقدار لازم، شیر یک سوم پیمانه، آب یک سوم پیمانه، آرد همه کاره دو پیمانه، خمیرمایه یک چهارم قاشق غذاخوری، شکر یک چهارم قاشق غذاخوری

مواد لازم برای پیراشکی

سینه مرغ یک عدد، کره 50 گرم، کلم 200 گرم، هویج یک عدد متوسط، 2 حبه سیر، آب یک چهارم پیمانه، سس کچاپ یک قاشق مربا خوری، خامه ترش یک قاشق چایخوری، شوید و جعفری دو قاشق، تخم مرغ دو عدد، کنجد 50 گرم

ابتدا سس مایونز را در یک ظرف مناسب ریخته و پس از اینکه روغن زیتون را به همراه آب و شکر اضافه کردید آن را با همزن بهم بزنید. پس از آنکه حسابی مواد با هم مخلوط شد آن را بگذارید تا 5 دقیقه بماند روی ظرف را حتما بپوشانید پس از گذشت این زمان آرد را به تدریج اضافه کنید و آن را همزده تا یکدست و صاف شود.

وقتی خمیر به حالت مطلوب در آمد آن را در یک ظرف در بسته قرار داده بگذارید یک ساعت بماند تا حسابی ور بیایید.

در این فاصله می توانید ملیه ی میانی را درست کنید پیاز ها را خرد کرده و در روغن تفت دهید مرغ را به قطعه های کوچک خرد کرده و به پیازها بیافزایید آن را تفت بدهید. حالا زمان آن رسیده که هویج رنده شده و کلم خرد شده را به همراه کره به مرغ بیافزایید و اجازه دهید تا حسابی نرم شود.

در لحظه ی اخر سس کچاپ را به همراه سبزیجات معطر اضافه کنید و شعلمه را خاموش نمایید اجازه بدهید مایه خنک شود.

پس از آن به سراغ خمیر رفته و قالب زده و مایه را وسط خمیر قراردهید و خمیر را به هم بیاورید و پیچ دهید یا با پشت چنگال چین دهید تا مایع بیرون نریزد می توانید پیراشکی مرغ و کلم را سرخ کرده یا درون فر قرار دهید.

پیراشکی ماکارونی

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم برای پیراشکی ماکارونی عبارتند از

ماست غلیظ یک پیمانه

جوش شیرین یک قاشق چایخوری

تخم مرغ دو عدد

بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری

شکر دو قاشق

کره 50 تا 100 گرم

آرد 4 پیمانه

نمک به مقدار لازم

مواد میانی پیراشکی

ماکارونی یا پاستا، گوشت چرخ شده، پنیر پیتزا 300 گرم

طرز تهیه: خمیر مخصوص پیراشکی را طبق دستور پخت های گذشته آماده کنید. ماکارونی را بپزید و آبکش کنید مقداری پیاز را سرخ کرده و گوشت را به آن اضافه کنید پاستا را اضافه کنید و حسابی تفت دهید.

در پایان پنیر پیتزا را اضافه کنید بهتر است که قالب خمیر را بزرگتر بزنید تا مایع بیرون نریزد. می توانید آن را سرخ کرده یا در فر بپزید برخی از کشورها تمایل دارند که پیراشکی را بخار پز نمایند که حالت رژیمی دارد.

پیراشکی مارپیچ

پیراشکی مارپیچ

پیراشکی مارپیچ

مواد لازم برای تهیه پیراشکی مارپیچ به شرح زیر است:

آرد تقریبا چهار لیوان.
روغن مایع نصف لیوان.
خمیر مایه یک قاشق غذاخوری،
شکر دو قاشق غذاخوری.
نمک نصف قاشق غذاخوری.

تخم مرغ یک عدد،
شیر ولرم یک لیوان،
آب ولرم نصف لیوان

مواد خمیر را به روش های پیشین آماده کرده به مدت یک ساعت زمان دهید تا خمیر آماده شده در این فاصله به آماده سازی مواد میانی پیراشکی بپردازید. می توانید پیازها را رنده کنید پس از تفت دادن گوشت چرخ کرده را به آن بیافزایید قارچ و فلفل سبزها را خرد کرده به گوشت اضافه کنید تا نرم شود. در انتها نمک و ادویه را بیافزاییدو

خمیر را به شکل مستطیل برش داده تا بتوانید به راحتی حالت مارپیچ به آن بدهید. بهتر است از پنیر پیتزای ورقه ای استفاده کنید ان را روی مایه قرار دهید و پیراشکی ها را به شکل مارپیچ در آورید و در فر قرار دهید می توانید روی پیراشکی روغن کنجد یا زرده تخم مرغ بمالید تا طلایی شود.

طرز تهیه ی پیراشکی ماش

پیراشکی

پیراشکی

مواد لازم برای پیراشکی ماش: 1- خمیر پیراشکی آماده یک بسته 2- جوانه ماش یک پیمانه 3- قارچ 300 گرم 4- هویچ یک عدد 5- پیاز یک عدد 6- سینه مرغ یک عدد 7- فلفل دلمه ای ریز خرد شده یک عدد 8- فلفل سیاه ونمک ، روغن وزردچوبه به میزان لازم

ابتدا مرغ را بامقداری پیاز وزردچوبه ونمک بپزید سپس ریش ریش کرده وکنار بگذارید در تابه ای مقداری روغن بریزید قارچ ریز خرد شده را بافلفل دلمه ای تفت داده هویج را هم اضافه کرده هم بزنید در آخر هم مرغ ریش را با جوانه ی ماش به تابه اضافه کرده نمک وفلفل بزنید وتفت دهید واز روی شعله بردارید بعد خمیرآماده را که در دمای محیط قرار دادهاید را باز کرده واز مخلوط مرغ وجوانه ماش روی خمیر ریخته خمیر را بسته وبا چنگال شکل دهید بعد در مقدار مناسبی روغن سرخ کرده روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی از پیراشکی مرغ وماش جدا شود وسپس با سس دلخواهتان سرو کنید.

·

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید